Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα άτομα της ανακατάληψης των Ζιζανίων, Τρίτη 21/5 στις 9:00 στα δικαστήρια στην Ευελπίδων

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 21/05 στις 9 π.μ. στα δικαστήρια Ευελπίδων, αίθουσα 2.

Το Σάββατο 14/10/23 έγινε ανακατάληψη του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρο <<Ζιζάνια>>, το οποίο είχε εκκενωθεί τον Αύγουστο του 2023 σε διπλή επιχείρηση εισβολής με την ταυτόχρονη εκκένωση του στεκιού Άνω Κάτω πατησίων.Με τη στήριξη δεκάδων αλληλέγγυων ατόμων αλλά και της γειτονιάς, τα Ζιζάνια έγιναν και πάλι ένας ζωντανός χώρος .Η συγκέντρωση αλληλεγγύης που βρισκόταν έξω από το κτίριο, δέχθηκε άγρια επίθεση από τη συμμορία Δράση. Στη συνέχεια τα ένστολα σκουπίδια του κράτους, έντρομα, εξαπολύουν μανιώδη καταδίωξη τριγύρω από την πλατεία Βικτωρίας και εκεί συλλαμβάνουν όποιο βρεθεί μπροστά τους. Εκεί συλλαμβάνονται δύο συντρόφια στα οποία αποδίδονται οι κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών υπαλλήλων, εξύβριση κατά συρροή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και οπλοκατοχή. Εμείς απαντάμε πως κανένα δεν θα μείνει μόνο στα χέρια τους κράτους.

Ακολουθεί το κείμενο της ανακατάληψης από τον Οκτώβρη του 2023:

Σήμερα ξανακαταλάβαμε τα Ζιζάνια.Εδώ και δύο χρόνια το κτίριο Φυλής & Φερών ήταν ένα κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο όπου συλλογικότητες και ατομικότητες της γειτονιάς αλλά και ευρύτερα, πάλεψαν για μια ζωή πιο συλλογική και ελεύθερη.ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΛΑ.Ξανακαταλάβαμε το κτίριο για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση και διεκδίκηση των δημόσιων χώρων και των καταλήψεων μας, ενάντια στον εξευγενισμό των γειτονιών μας.Ξανακαταλάβαμε το κτίριο γιατί θέλουμε να δώσουμε μια αγωνιστική απάντηση στη διαρκή αύξηση των ενοικίων,τη μετατροπή της πόλης σ’ ένα πεδίο κατανάλωσης και των σπιτιών μας σε airbnb,τον βίαιο εγκλεισμό των μεταναστριών-γειτόνων μας σε κέντρα κράτησης και την αύξηση της μπατσικής κουλτούρας που διασφαλίζει τα παραπάνω. Ξανακαταλάβαμε γιατί δεν αντέχουμε να βλέπουμε τους μπάτσους να τραμπουκίζουν κόσμο «προφυλάσσοντας» ένα άδειο κτίριο μέσα στο οποίο πραγματοποιούσαμε συλλογικές κουζίνες, μαθήματα γλωσσών, προβολές ταινιών και πολιτικές εκδηλώσεις.Έναν χώρο που είχε χαριστικό παζάρι, βιβλιοθήκη και αυτοοργανωμένο κουρείο.Έναν χώρο που ήταν ανοιχτός ώστε ο κόσμος να μπορεί να αράξει, να κοινωνικοποιηθεί ή να καλύψει ορισμένες απο τις βασικές ανάγκες όπως ρεύμα και νερό. Ξανακαταλάβαμε γιατί το κτίριο ανήκει εδώ και 30 χρόνια στο αγωνιστικό κίνημα.Τα Ζιζάνια είναι το τελευταίο εγχείρημα που στεγάστηκε σε αυτό το σπίτι, μετά από μια σειρά από οριζόντιες συλλογικότητες που δώσανε μάχη ενάντια στην εκμετάλλευση και τη βία του καπιταλισμού, του κράτους και του φασισμού. Ξανακαταλάβαμε για να έχουμε έναν ασφαλή χώρο μέσα στην πόλη όπου θα μπορούμε να εκφραστούμε, να αυτομορφωθούμε και να οργανωθούμε ενάντια στην πατριαρχία, τον σεξισμό και την queeroφοβία. Σε μια περίοδο που ζούμε συνεχώς τον θάνατο από κοντά: στα Τέμπη, στην Πύλο, στα σύνορα, στις φωτιές και στις πλημμύρες, στις δουλειές μας, στους δρόμους, στα κελιά και στα σπίτια μας, επιλέγουμε να δώσουμε απάντηση με τους δικούς μας όρους. Σ’ αυτήν την περίοδο που βλέπουμε το κράτος να συνεχίζει τη «λειτουργία» του με τις εκλογές, εμείς ξανακαταλάβαμε τα Ζιζάνια για να οργανωνόμαστε συλλογικά και αλληλέγγυα αφού η ζωή μας δε χωράει στις κάλπες τους.Ξανακαταλάβαμε το κτίριο για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, να οργανονώμαστε και να αγωνιζόμαστε απο τα κάτω.Απο πλευράς μας, θέλουμε εναν κόσμο με καταλήψεις σε κάθε γωνιά του, παίρνοντας πίσω τα κτίρια μας απο το κράτος, γιατί καμία εκκένωση κατάληψης δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.Μένουμε αλληλέγγυα με τις καταλήψεις των Άνω Κάτω, Ευαγγελισμού, Στέκι Πολυτεχνίου και κάθε κατάληψη που συνεχίζει να αγωνίζεται.Ξανά εδώ, τα queer, τα μεταναστά, τα εργαζόμενα, οι καταληψίες. Η γειτονιά μας, με οργάνωση από τα κάτω, μπορεί να πάρει πίσω τους χώρους μας και τις ζωές μας. Το ένα δίπλα στο άλλο για να υπερασπιστούμε την ύπαρξη μας στον δρόμο μέχρι την ολική απελευθέρωση. ΖΙΖΑΝΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

10, 100 δεν είναι αρκετές, κατάληψη θα κάνουμε σε όλες τις γειτονιές


Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης το Τρίτη 21/05 στις 9 π.μ. στα δικαστήρια Ευελπίδων, αίθουσα 2.

Το Σάββατο 14 /10/2023 έγινε ανακατάληψη των Ζιζανίων από πλήθος κόσμου. Διμοιρίες δέλτα επιτίθενται στον κόσμο εκτός του κτιρίου με κρότου, δεχόμενοι μπογιές τόσο από το συγκεντρωμένο κόσμο όσο και από αυτόν εντός . Στη συνέχεια, διαχέονται στη γειτονιά και λίγα λεπτά αργότερα επιτίθενται σε όποιον κόσμο βρίσκονταν στην πλατεία Βικτώριας και πέριξ, ο οποίος προσέγγιζε εκείνη την ώρα τη συγκέντρωση αλληλεγγύης ή βρισκόταν στη γειτονιά . Συλλαμβάνονται 2 συντρόφια που τους αποδίδονται οι κατηγορίες: διατάραξη κοινής ειρήνης , απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών υπαλλήλων, εξύβριση κατά συρροή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και οπλοκατοχή.

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΕ ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ

10 100 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Σ`ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ

Αναρχική συλλογικότητα Acte


Οι καταλήψεις εγκαταλελειμμένων κτιρίων αποτελούν επίθεση στα δεσμά της ιδιοκτησίας, κράτους και κεφαλαίου. Ενάντια σε έναν κόσμο στον οποίο όλα πουλιούνται κι όλα αγοράζονται, από τη σάρκα των εμβίων όντων και την καταδυνάστευση του φυσικού περιβάλλοντος μέχρι τη βία που δεχόμαστε καθημερινά στη βάση των αναγκών μας, στο φαγητό μας, το ρεύμα, το νερό, τον αέρα.

Το πρόταγμα της καταληψιακής κοινότητας και της αυτοοργάνωσης, συνιστά προάγγελο του κόσμου που οραματιζόμαστε, ενός κόσμου ελευθερίας κι αλληλεγγύης.

Στις 14/10/2023, πραγματοποιείται ανακατάληψη στο κτίριο της Φυλής και Φερών -κοινωνικό κέντρο Ζιζάνια. Οι κλειδοκράτορες αυτής της γης έστειλαν τις δυνάμεις καταστολής, προκειμένου να μοιράσουν χειροπέδες στον κόσμο της αλληλεγγύης που προσπαθούσε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση γύρω από το κτίριο, με αποτέλεσμα την τρομοκρατία μέσα στη γειτονιά της Βικτώριας και τη σύλληψη δύο συντροφιών.

Οι καταλήψεις ικανοποιούν άμεσα τις ανάγκες των καταπιεσμένων.

Κάτω τα χέρια από τα συλληφθέντα.

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 21/5 στις 9 π.μ.,

στα δικαστήρια Ευελπίδων (κτίριο 7)

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ & ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΓΗ

Ανοιχτή Συνέλευση Ⓐναρχικών

Μοιραστείτε το άρθρο