Αιφνιδιαστική παρέμβαση αλληλεγύης στο Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας – Ο απεργός πείνας σύντροφος Νίκος Μαζιώτης δεν είναι μόνος

Ο αναρχικός απεργός πείνας, σύντροφος Νίκος Μαζιώτης δεν είναι μόνος

Την Τετάρτη, 15 Μαΐου, πραγματοποιήσαμε στο Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας, μια πρώτη αιφνιδιαστική αντανακλαστική πολιτική παρέμβαση με πανό, τρικάκια και κείμενα,  σε αλληλεγγύη με τον αναρχικό σύντροφο Νίκο Μαζιώτη.

Γνωστοποιήσαμε την αλληλεγγύη μας μέσα κι έξω από το δικαστήριο, αιφνιδιάζοντας υπαλλήλους, όργανα κι υπηρεσίες, καθώς ακριβώς τις στιγμές εκείνες ήταν σε εξέλιξη μέσω skype, η διαδικασία ακρόασης του συντρόφου στο δικαστικό συμβούλιο Λαμίας, για την 6η αίτησή του αποφυλάκισης*.

Η απρόσμενη κίνηση της παρουσίας μας μέσα στο νομικό «σφαγείο» της «άτεγκτης» αστικής δικαιοσύνης που επιβάλλει την βία και την σκληρή τιμωρία των ταξικά εκμεταλλευόμενων, των καταπιεσμένων και την αιχμαλωσία των αγωνιστ(ρι)ών, ενόχλησε τα όργανα καταστολής, καθώς ο φραγμός της εξόδου μας, οι απειλές για προσαγωγή και τα σεξιστικά σχόλια οργάνου της τάξεως, και μάλιστα γυναίκας, ήταν η σημαία εκφοβισμού. Ο διάχυτος φόβος στα πρόσωπά τους κι η έκπληξή τους από την αιφνιδιαστική παρέμβασή μας, ήταν γιατί ακόμα δεν στέγνωσε το μελάνι της δικής τους υπογραφής, όταν αποφυλακίζουν εγκληματίες ναζιστές, δολοφόνους μπάτσους- Κορκοναίους, μεγαλομαφιόζους, κι όχι μόνον.

Προφανώς όλα αυτά έπεσαν στο κενό, διότι σπάσαμε τη συνθήκη της απόπειρας εκφοβισμού, με τη συνέχεια της παρέμβασης στους πάνω ορόφους του Δικαστηρίου και στο γραφείο του εισαγγελέα. Αποκαλύψαμε μπροστά στα πρόσωπά τους τη θέση πως ο σύντροφος Νίκος Μαζιώτης, καταδικασμένος για τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα, δεν είναι μόνος.

Ο σύντροφος βρίσκεται από την 14η Μαΐου σε απεργία πείνας με αίτημα τη μεταγωγή και την περίθαλψή του στο νοσοκομείο της Λαμίας, χωρίς τον καταναγκαστικό κι εξευτελιστικό για τον πολιτικό κρατούμενο, σωματικό έλεγχο που επιχείρησε να κάνει ο επικεφαλής της εξωτερικής φρουράς της φυλακής, με εισαγγελική εντολή. Ο εκβιασμός του κράτους για παράδοση της αξιοπρέπειας, με αντάλλαγμα περίθαλψη και λευτεριά, να επιστρέψει στην πηγή του.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ – ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ, ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ από 14/5 ΝΙΚΟ ΜΑΖΙΩΤΗ

Καλούμε σήμερα, Πέμπτη 16/5, στην ΑΣΟΕΕ στις 18:00, για την συνέχεια των κινήσεων και δράσεων αλληλεγγύης στον απεργό πείνας σύντροφο Νίκο Μαζιώτη. Θα γίνει ενημέρωση/παρέμβαση από τον σύντροφο τηλεφωνικά για περαιτέρω ενημέρωση (για την απεργία πείνας, την εξέλιξη των πειθαρχικών, όπως επίσης και για το ζήτημα της αποφυλάκισής του).

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΝΙΚΟ ΜΑΖΙΩΤΗ

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ/ΕΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης για τα καταδικασμένα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Π. Ρούπα και Ν. Μαζιώτη

mail επικοινωνίας: [email protected]

*Ο σύντροφος έχει υποβάλει συνολικά 6 φορές αίτημα αποφυλάκισής σε πρωτοβάθμια δικαστικά συμβούλια (με 4 απορριπτικές αποφάσεις) κι έχει επίσης 1 απορρριπτική από 2θμιο όργανο/εφετείο στο οποίο είχε προσφύγει. Έχει μέχρι στιγμής 5 απορριπτικές, ενώ αναμένει την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για το 6ο αίτημά του.

https://athens.indymedia.org/post/1630420/

https://athens.indymedia.org/post/1630420/

Μοιραστείτε το άρθρο