Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού

Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού απαιτούν φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία, αντιπολεμικές κινήσεις και κοινωνικές & πολιτικές συλλογικότητες, μαζί με τις παλαιστινιακές οργανώσεις. Οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται ενόψει της Τετάρτης, 15 Μάη, που συμπληρώνονται 76 χρόνια από τη «Νάκμπα», την Παλαιστινιακή Καταστροφή το 1948, όπου ο στρατός του Ισραήλ κατέστρεψε περισσότερα από 500 χωριά, οδηγώντας στην προσφυγιά πάνω από 700.000 Παλαιστίνιους.

Για τις 19.00 το απόγευμα της Δευτέρας 13 Μάη, φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε ολονυκτία στο Λευκό Πύργο, μια δράση την οποία στηρίζουν δεκάδες εργατικά σωματεία και οργανώσεις. Αντίστοιχη δράση θα πραγματοποιηθεί από τις 20.00 το βράδυ στα Προπύλαια, μπροστά από την Πρυτανεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό οργανώνονται επίσης, στις πανεπιστημιουπόλεις σε Ηράκλειο και Χανιά, με αποφάσεις Φοιτητικών Συλλόγων και τη στήριξη σωματείων και φορέων. Επίσης, συγκέντρωση έξω από τα κτίρια της Φυσικομαθηματικής σχολής έκαναν στις 11 π.μ., οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στο κάλεσμα των φοιτητ(ρι)ών τονίζεται:

«Το αίμα των παιδιών κηλίδα που δεν σβήνει, ποτίζει το χώμα σε Ράφα – Παλαιστίνη – Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία!

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της χώρας παρακολουθούμε συγκλονισμένοι τις νέες δολοφονικές επιθέσεις του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ στον Παλαιστινιακό λαό. Οι εικόνες των νεκρών παιδιών στα συντρίμμια των επιθέσεων στη Ράφα είναι το αποτέλεσμα της στήριξης του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ από τις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Το κράτος του Ισραήλ κλιμακώνει τη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού με την επίθεση στο πέρασμα της Ράφα, επιχειρώντας παράλληλα τον “στραγγαλισμό” της βοήθειας προς τους σχεδόν 1,4 εκατ. εκτοπισμένους Παλαιστίνιους, που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή, για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς, με όλους πλέον να αναγνωρίζουν ολοκληρωτική ανθρωπιστική καταστροφή.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων που στήριξαν την εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που στηρίζουν το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας εδώ και μήνες “αυτοάμυνα” την εξόφθαλμη γενοκτονία των Παλαιστινίων, που ματώνουν τον ελληνικό λαό για να δίνουν μισό εκατομμύριο την ημέρα για να πλέει η φρεγάτα “Υδρα” στην Ερυθρά Θάλασσα, δεν ξεπλένονται. Εχουν βάλει τη σφραγίδα τους σε αυτή τη φρίκη!

Ο πρωτόγνωρος φοιτητικός ξεσηκωμός σε πανεπιστήμια σε όλο τον πλανήτη είναι η απάντησή μας απέναντι στο έγκλημα! Από τα πανεπιστήμια της Αμερικής και τους φοιτητές που δεν λυγίζουν απέναντι στη βάρβαρη καταστολή της δήθεν προοδευτικής κυβέρνησης Μπάιντεν μέχρι τη Γαλλία και πολλές ακόμα χώρες της Ευρώπης, οι φοιτητές στέκονται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και απαιτούν να σταματήσει εδώ και τώρα η γενοκτονία που Παλαιστινιακού λαού, οποιαδήποτε συνεργασία των πανεπιστημίων τους με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους φοιτητές σε όλο τον κόσμο, γινόμαστε ένας ακόμα κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, που όλο και δυναμώνει!

Απέναντι στους πολέμους που για τα κέρδη σκορπούν τον θάνατο, καθένας έχει την ευθύνη να μην μείνει σιωπηλός!

Αν θέλεις να λέγεται άνθρωπος, πρέπει να βγεις στον δρόμο, να φωνάξεις!», τονίζεται στο κάλεσμα των Φοιτητικών Συλλόγων, που απαιτούν άμεσα:

  • «Να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.
  • Να αποχωρήσουν τα ισραηλινά στρατεύματα από τη Λωρίδα της Γάζας.
  • Να αναγνωριστεί ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος.
  • Η ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τη στήριξή της στο κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ.
  • Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα “Υδρα”.
  • Δώστε λεφτά για την Παιδεία, όχι για του ΝΑΤΟ και της ΕΕ τα σφαγεία!».

Στη Θεσσαλονίκη, κοινό κάλεσμα για στήριξη της κινητοποίησης με την ολονυχτία στο Λευκό Πύργο, το βράδυ της Δευτέρας, συνυπογράφουν, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Θεσσαλονίκης (ΣΕΤΗΠ), το Συνδικάτο Οικοδόμων & Εργαζόμενων στα Δομικά Υλικά και στις Κατασκευές Ν. Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Κ. Μακεδονίας, το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου Κ. Μακεδονίας, το Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας, το Σωματείο Φαρμάκου Κ. Μακεδονίας, το Συνδικάτο Ιματισμού Δέρματος Κλωστοϋφαντουργίας Υποδηματοποιίας Κεντρικής Μακεδονίας, το Συνδικάτο Τύπου – Χάρτου Κ. Μακεδονίας, το Συνδικάτο Μετάλλου Κ. Μακεδονίας, η Ένωση Λογιστών Ν. Θεσσαλονίκης, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης Πιερίας Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ), ο Σύλλογος Eργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, το Σωματείο εργαζομένων Pfizer Hellas. Όπως τονίζουν, “δεν μπορεί κανένας εργαζόμενος να μην παίρνει θέση απέναντι στη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού που διεξάγεται από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Δεν μπορεί κανείς να γυρίσει το βλέμμα του μακριά από τη σφαγή χιλιάδων μικρών παιδιών, από τη χρησιμοποίηση της ανθρωπιστικής βοήθειας ως παγίδα για τις ζωές των κατατρεγμένων. Δεν μπορούμε να μην αντιδράσουμε στην κορύφωση του αιματοκυλίσματος του Παλαιστινιακού λαού που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Ράφα”.

 

Μοιραστείτε το άρθρο