Αποφυλακίζεται ο αμετανόητος αρχιναζιστής Νίκος Μιχαλολιάκος. ΝΔ-Δικαστές προκαλούν με την ατιμωρησία των «από πάνω»

Ο αρχηγός της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος, αποφυλακίζεται χωρίς να εκτίσει ολόκληρη την ποινή στη φυλακή, από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Αντί την έκτιση της ποινής, ο αρχι-ναζί παίρνει «χάδια» από το δικαστικό συμβούλιο, δηλαδή του επιβάλλει απαγόρευση εξόδου από την Π.Ε. Αττικής, εμφάνισης στο ΑΤ τόπου διαμονής μια φορά τον μήνα και μη συναναστροφή με συγκατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε. Μια έκδηλα μεροληπτική απόφαση, καθώς ο καταδικασμένος φασίστας δεν δείχνει ίχνος μεταμέλειας για τα εγκλήματά του. Η δικαιοσύνη δείχνει άλλη μια φορά ότι δεν είναι τυφλή, αφήνοντας ελεύθερους τους οργανωμένους του παρακράτους απλώνοντας ένα καθεστώς ατιμωρησίας για χρυσαυγίτες, επιχειρηματίες, ελίτ.

Η δράση της Χρυσής Αυγής ήταν να σκοτώνει, να ξυλοκοπάει και να απειλεί μετανάστες, εργάτες, αντιφασίστες, αγωνιστές με το σιγοντάρισμα από τα ΜΜΕ και την ανοχή από αστυνομία και Δικαιοσύνη. Ίδια είναι η ασύδοτη ευελιξία της δικαιοσύνης που βλέπουμε απέναντι στους εμπρηστές στο Μάτι, στους δολοφόνους αστυνομικούς του Γρηγορόπουλου, Σαμπάνη και Μιχαλόπουλου, στον παιδεραστή Μίχο κ.ά. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συγκαλύπτει τα νεοφιλελεύθερα εγκλήματα όπως αυτό των Τεμπών με την εξεταστική επιτροπή-τσίρκο και με μια σειρά από σκάνδαλα να επιπλέουν στο βούρκο (μονταζιέρα, διαγραμμένες συνομιλίες μηχανοδηγών, ξυλόλιο κ.α.).

Την ώρα που η δικαιοσύνη τους ασυδοτεί για τα δικά τους συμφέροντα ορθώνουν ένα τερατώδες Κράτος Έκτακτης Ανάγκης απέναντι σε εργαζομένους, νεολαία και φτωχά λαϊκά στρώματα. Την ίδια στιγμή που αφήνουν ατιμώρητους και ανεξέλεγκτους τους εγκληματίες ημέτερους, προβαίνουν σε μια προληπτική αντεπανάσταση. Διώκουν 4 φοιτητές στην Πάτρα για συμμετοχή στις καταλήψεις, προβαίνουν σε 49 συλλήψεις φοιτητών στο ΑΠΘ κ.α. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τον νέο ποινικό κώδικα μετατρέπει τη νομοθεσία σε κουρελού, (αύξηση ελαχίστων και μέγιστων όριων ποινών, Σωρευτικές ποινές, πιο δύσκολη αναστολή και μετατροπή τους, καθώς και υπό όρους απόλυση από τις φυλακές, αυτεπάγγελτη δίωξη για μια σειρά αδικημάτων κ.α.) επαναφέροντας σκοταδιστικές αντιλήψεις περί «αντικειμενικής εγκληματικότητας» των «από κάτω».

Δεν θα τους περάσει. Η πραγματική δικαιοσύνη επιβάλλεται με τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, αγώνες όπως τους μεγάλους αντιφασιστικές κινητοποιήσεις που δίκασαν την Χρυσή Αυγή. Ο μόνος τρόπος να τιμωρηθούν οι νεοφιλελεύθεροι εγκληματίες των Τεμπών, των πυρκαγιών στο Μάτι και πολλών άλλων, είναι με έναν πολιτικό αγώνα διαρκείας. Οφείλουμε να οργανωθούμε και να αντεπιτεθούμε μέχρι την οριστική και τελειωτική καταδίκη του νεοφιλελεύθερου φασισμού, που γεννά η κυβέρνηση Μητσοτάκη που επιχειρεί να υλοποιήσει τα χουντικής έμπνευσης σχέδιά της. Απέναντι στην στη δυσωδία της «δικαιοσύνης»  τους, που αθωώνει δολοφόνους φασίστες και φίλους τους, να επιβάλουμε το δικό μας δίκιο, το δίκιο των καταπιεσμένων!

ΟΚΔΕ

Μοιραστείτε το άρθρο