3η Ανοιχτή Συνάντηση για την σύσταση Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης, Τετάρτη 24/4 στις 18:30 στην ΕΔΟΘ

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στις 18:30 συναντιόμαστε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51, 4ος όροφος) για να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας, στο δρόμο για τη δημιουργία μιας μαχητικής, ανοιχτής, ανεξάρτητης, συμμετοχικής οργάνωσης που να μας χωράει όλους και όλες, που να βάζει το ζήτημα της στεγαστικής ασφάλειας στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου.

Στην δύο προηγούμενες συναντήσεις μας, τον Νοέμβρη και τον Γενάρη, μοιραστήκαμε τις εμπειρίες μας από τη ζωή μας στο ενοίκιο και από τις αυθαιρεσίες μεσιτών και εκμισθωτών. Εκεί σχεδιάσαμε τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να οργανωθούμε, διεξάγοντας ευφάνταστες δράσεις που να προωθούν το ζήτημα του δικαιώματος στη στέγη, προσφέροντας αλληλοβοήθεια στα καθημερινά προβλήματα που συνδέονται με την έλλειψη προστασίας των ενοικιαστών, και παρεμβαίνοντας οργανωμένα και θεσμικά για να διεκδικήσουμε δομικές πολιτικές παρεμβάσεις προς όφελος των ενοικιαστών.

Οι θεματικές της 3ης συνάντησης είναι:

> Γνωριμία και παρουσίαση της Πρωτοβουλίας για τη σύσταση Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών

> Υποδοχή των νέων ενεργών μελών και σχεδιασμός των επόμενων βημάτων

> Γιατί οργανωνόμαστε: Σκέψεις και συμπεράσματα από τη Συνάντηση για τη Στεγαστική Δικαιοσύνη (Βαρκελώνη, 4-6 Απριλίου)

Βάλτε το στο ημερολόγιο σας, πείτε το στις/ους φίλες/ους σας, μοιραστείτε το μήνυμα με ενοικιαστές στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, και ελάτε μαζί να δημιουργήσουμε το σωματείο ενοικιαστών που χρειαζόμαστε!

Θα υπάρξει δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης για όσους/-ες δεν μπορούν να βρεθούν μαζί μας από κοντά.
Ο σχετικός σύνδεσμος θα αναρτηθεί προσεχώς.

Ακολουθήστε την Ένωση Ενοικιαστών Θεσσαλονίκης για να παίρνετε τα νέα μας: https://www.facebook.com/thessaloniki.tenants.union

Για οποιαδήποτε ιδέα ή ερώτηση, μην διστάσετε να μας γράψετε στο enoikiasthess@gmail.com.

ΥΓ. Μέσα στον Μάιο θα ακολουθήσει εκδήλωση σχετικά με τα δικαιώματα των ενοικιαστών/-τριών και τη συλλογική διεκδίκησή τους!

Μοιραστείτε το άρθρο