Καταγγελίες για την επίθεση σε βάρος του δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστα Γαργάλα από συνεργάτη του Μπέου

Ο Κώστας Γαργάλας, μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΜ Βόλου δέχθηκε επίθεση από κουκουλοφόρο άνδρα λίγο πριν ξεκινήσει προγραμματισμένη συνεδρίαση.

Ο άγνωστος άνδρας ήταν τελικά πολύ γνωστός.

Κατά τη διαφυγή του ακινητοποιήθηκε εντός του κτιρίου και αποδείχθηκε ότι ήταν ο Β. Ζαχείλας, πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Μπέου.

Η άναδρη επίθεση ήταν προφανώς προμελετημένη και το ερώτημα είναι αν ο τραμπούκος του Μπέου έχει συνεργούς.

Το γεγονός όμως ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος χτυπά πολίτες, βρίζει και απειλεί όποιον ασκεί κριτική ή διεκδικεί μια αξιοβίωτη ζωή στην πόλη, τον καθιστά απόλυτα υπεύθυνο για τις πράξεις του δημοτικού του συμβούλου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ που παρέχει απόλυτη στήριξη και προστασία στον Μπέο είναι επίσης υπόλογη για όλα τα γεγονότα που έχουν συμβεί από την παρούσα δημοτική παράταξη, συμπεριλαμβανομένου και του σημερινού περιστατικού.

Η τρομοκρατία και οι τραμπουκισμοί της δημοτικής αρχής θα αντιμετωπιστούν με τις μεθόδους του μαζικού εργατικού κινήματος.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ


Την πρωτοφανή επίθεση μασκοφόρου δημοτικού συμβούλου του δημάρχου του Βόλου Αχιλλέα Μπέου καταδικάζουν οι Πράσινοι-Οικολογία, με δηλώσεις του πρώην ευρωβουλευτή και δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Τρεμόπουλου.
Συγκεκριμένα, ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Βασίλης Ζαχείλας επιτέθηκε και ξυλοκόπησε σήμερα στον Βόλο τον δημοτικό σύμβουλο της ΛΑΣ Κώστα Γαργάλα, ο οποίος είχε καταγγείλει τις πρακτικές του Αχ. Μπέου, ερευνούσε την κακοδιαχείριση της ΔΕΥΑΜΒ και είχε δεχθεί πολλές φορές στο παρελθόν απειλές και από τον ίδιο τον δήμαρχο.
«Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο βίας από πλευράς της δημοτικής αρχής του Βόλου, αυτή τη φορά όχι λεκτικής», δηλώνει ο Μιχ. Τρεμόπουλος. «Αποτελεί αυτονόητο συνειρμό για κάθε ευαίσθητο πολίτη το ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης. Το τρομοκρατικό μήνυμα είναι ότι όσοι τολμούν να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στο σύστημα συμφερόντων του γνωστού για την τραμπούκικη συμπεριφορά του Αχιλλέα Μπέου, θα το πληρώσουν. Δεν θα περάσει! Οι σκοτεινές εποχές των δολοφονικών πολιτικών επιθέσεων δεν είναι ανεκτό να επιστρέψουν. Ο αγωνιστής Κώστας Γαργάλας έχει όλη τη συμπαράστασή μας». 
Η επίθεση του Βασίλη Ζαχείλα έγινε λίγο πριν ξεκινήσει συνεδρίαση του ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Βόλου, όταν στην αίθουσα βρισκόταν μόνον δύο σύμβουλοι και η γραμματέας. Φορώντας μάσκα και χωρίς κανείς να τον παρεμποδίσει, ο bodybuilder δημοτικός σύμβουλος του Μπέου και πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥΔΙΣΑ), επιτέθηκε στον Κώστα Γαργάλα και τον τραυμάτισε. Όμως με τη συνδρομή του άλλου σύμβουλου της αντιπολίτευσης, Στέλιου Λημνιού, και άλλων πολιτών έβγαλαν τη μάσκα από τον τραμπούκο. Ο Γαργάλας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ ο Ζαχείλας «αναζητείται» από την αστυνομία.
Ο ρατσιστής και λαϊκιστής Μπέος αποτελεί ντροπή για τον Βόλο, την πόλη του εργατικού κινήματος και του πολιτισμού. Στηρίζει και εκφράζει όλα τα συμφέροντα και τη διαπλοκή στον χώρο των «επενδύσεων» και του «αθλητισμού», την καύση των απορριμμάτων, τη ληστεία των νερών του Πηλίου, τον σταθμό LNG στο λιμάνι και όλες τις αντιπεριβαλλοντικές επιλογές.
Στις εικόνες ο τραμπούκος Βασίλης Ζαχείλας και το θύμα Κώστας Γαργάλας.

ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ


Στεκόμαστε στο πλευρό όλων όσοι αντιστέκονται στη «μαφιοζοποίηση» του Βόλου

Σήμερα η δημοτική αρχή Μπέου απέδειξε, για άλλη μια φορά, ότι μετέρχεται μαφιόζικες μεθόδους, διοικώντας τον δήμο με ξυλοδαρμούς, τρομοκρατία, εκφοβισμό.

Ο δημοτικός σύμβουλος του Αχ. Μπέου, Βασίλης Ζαχείλας, μπήκε μασκοφόρος σήμερα νωρίς το πρωί στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Βόλου και ξυλοκόπησε τον δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστα Γαργάλα εν ψυχρώ, με γροθιές στο πρόσωπο.

Συνάδελφοι του κου Γαργάλα ακινητοποίησαν τον μασκοφόρο δημοτικό σύμβουλο του Μπέου και του αφαίρεσαν τη μάσκα, διαπιστώνοντας την ταυτότητά του. Η κακοδιαχείριση της ΔΕΥΑΜΒ, η σπατάλη πόρων και η επικινδυνότητα της ποιότητας του νερού είναι η κανονικότητα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες του Βόλου υπό τη διοίκηση Μπέου στο Βόλο.

Όσες και όσοι αντιδρούν δέχονται τις μαφιόζικες, τραμπούκικες πρακτικές της ομάδας Μπέου, που προσπαθεί μέσω της βίας, του εκφοβισμού και της εξαγοράς συνειδήσεων να επιβάλει ομερτά στην πόλη του Βόλου. Ο κος Γαργάλας είναι το πιο πρόσφατο θύμα αυτών των μεθόδων.

Ως ΜέΡΑ25 καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις μαφιόζικες τακτικές και στεκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων που αντιστέκονται στις εγκληματικές πρακτικές του δημάρχου Βόλου.

ΜέΡΑ25


Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την βρώμικη, τραμπούκικη επίθεση μασκοφόρου, εκλεγμένου με τη Δημοτική Αρχή Μπέου, σε βάρος του δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστα Γαργάλα.

Είναι δεδομένο ότι αυτή η επίθεση σχετίζεται με τη δράση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Βόλο, και με την προσωπική συμβολή του Κώστα Γαργάλα, για την αποκάλυψη των αντιλαϊκών σχεδιασμών της πλειοψηφίας Μπέου, σε διαπλοκή με οικονομικά συμφέροντα, για τα “επενδυτικά τους σχέδια” στο Λιμάνι της πόλης και τον σταθμό αποθήκευσης – επαναεριοποίησης LNG, τις επικίνδυνες συνέπειές τους στην υγεία του λαού του Βόλου και στο περιβάλλον. Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι η μαφιόζικη επίθεση πραγματοποιήθηκε μόλις δυο μέρες μετά την παρέμβαση του Κώστα Γαργάλα στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λάρισα, με τη συμμετοχή φορέων και της Μαγνησίας, όπου κατήγγειλε τη δράση ενός “κουβαριού συμφερόντων” που λυμαίνονται την πόλη του Βόλου.

Οι τραμπουκισμοί και οι μαφιόζικες επιθέσεις δεν τρομοκρατούν το ΚΚΕ, τα μέλη και τους φίλους του, αντίθετα επιβεβαιώνουν την ορθότητα της δράσης και των αποκαλύψεών του. Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσει το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου, αντιπαλεύοντας την αντιλαϊκή πολιτική του αντιδραστικού δημάρχου και υπερασπίζοντας τις ανάγκες των πολλών κόντρα στα επιχειρηματικά συμφέροντα.


Οι πολίτες του Βόλου και η δικαιοσύνη οφείλουν να πάρουν θέση: Ή με το φως ή με το σκοτάδι.
Τι θα γινόταν αν το θύμα, ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας και μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ Κώστας Γαργάλας δεν αντιλαμβανόταν το κακό που ερχόταν και δεν έκανε την λυτρωτική κίνηση να αποφύγει το χτύπημα του Ζαχείλα εναντίον του; Τι θα γινόταν αν ο συνάδελφός του, Στέλιος Λημνιός δεν είχε το θάρρος και τη δύναμη να τον κυνηγήσει μέχρι να τον ακινητοποιήσει, ώστε πολίτες να του αφαιρέσουν την μάσκα και να αποκαλυφθεί ποια θρασύδειλη μαριονέττα κρυβόταν πίσω από τη μάσκα;
Ποιος είναι όμως ο πραγματικός δράστης; Ο ίδιος ο εκτελεστής της πράξης, ο εντολοδόχος του, και οι δύο ή όσοι/ες συμπολίτες/ισσες έδωσαν στην δημοτική αυτή αρχή την εντολή να διοικεί την πόλη; Μια ιστορική πόλη, που φημιζόταν για το πρώτο Εργατικό κέντρο της Ελλάδας, για το πρώτο Παρθεναγωγείο του μεγάλου παιδαγωγού Δελμούζου, για τον πολιτισμό της, για τα λαμπρά της πνεύματα, έχει κατρακυλήσει στα άδυτα μιας χαβούζας που αποπνέει οσμές κόλασης και απόπατου. Έχει καταντήσει μια πόλη που αν είσαι νοήμων άνθρωπος ντρέπεσαι να πεις ότι είσαι από αυτήν, σκέφτεσαι να φύγεις ακόμη κι αν την αγαπάς, γιατί ζέχνει, όχι μόνο καμμένο πλαστικό, αλλά και καμμένες συνειδήσεις, μικρούς «Μπέους», βρώμικες θάλασσες και ακατάλληλο νερό.
Νομίζουμε ότι είναι η πρώτη φορά που έγινε μια κατά μέτωπον άνανδρη επίθεση σε πολιτικό αντίπαλο. Ωστόσο, είχε μαθευτεί ξυλοδαρμός σε υποψήφιο της Συμμαχίας την ημέρα διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών. Είναι κοινό μυστικό στον Βόλο ότι ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής αρέσκεται σε παρόμοια ξεκαθαρίσματα λογαριασμών με όσους δεν υπακούουν τις εντολές του ή τον δυσαρεστούν. Και «καθαρίζει» είτε μόνος είτε δια αντιπροσώπου του. Μήπως ανάλογη περίπτωση είναι ο Κ. Γαργάλας και ο Σ. Λημνιός,
δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, της ΛΑΣ και της Συμμαχίας αντίστοιχα, που παίρνουν μέρος στις συνεδριάσεις της ΔΕΥΑΜΒ, θέτουν κρίσιμα ερωτήματα, που εκθέτουν την εταιρεία για «παιχνίδια» εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος;
Όλη η Ελλάδα πρέπει να μάθει για την εγκληματική, μαφιόζικη, φασιστική, ύπουλη και θρασύδειλη επίθεση ενός τραμπούκου ενάντια στον πολιτικό του αντίπαλο. Τα κανάλια πανελλαδικής και τοπικής εμβέλειας-εκτός ελαχίστων- έπρεπε να βουίζουν και να σείονται μετά από αυτό το συμβάν. Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα, τουλάχιστον φανερά, για να ασχοληθούν; Αλλά περισσότερο από όλους, η ίδια η βολιώτικη κοινωνία οφείλει να αποσαφηνίσει ποια πόλη και ποιον δήμαρχο θέλει να την εκπροσωπεί και τι πρότυπα θέλει να δίνει στα παιδιά της. Γιατί φοβόμαστε ότι το συμβάν αυτό μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και αν δεν αντιδράσουμε, ίσως σύντομα να είναι αργά. Και δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία.
Αναμένουμε η δικαιοσύνη να κάνει σωστά τη δουλειά της και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους ενόχους. Ευχόμαστε στον συναγωνιστή Κώστα Γαργάλα καλή και γρήγορη ανάρρωση και τον ευχαριστούμε όπως και τον Στέλιο Λημνιό γιατί έγιναν η αφορμή να αρχίζει να ξηλώνεται ο ιστός της αράχνης!
Καλούμε όλους τους πολίτες του Βόλου την Τρίτη στις 13:30 στο Δημοτικό συμβούλιο ως μια ένδειξη διαμαρτυρίας.

Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου

Μοιραστείτε το άρθρο