Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ζορζ Αμπνταλλά, Παρασκευή 5/4 στις 18:30 στη Γαλλική πρεσβεία

Ο λιβανέζος κομμουνιστής Ζορζ Αμπνταλλά, μαχητής της Παλαιστινιακής Αντίστασης ήδη διανύει το 40ο έτος φυλάκισης του στις γαλλικές φυλακές, γεγονός που τον καθιστά τον παλαιότερο πολιτικό κρατούμενο στην Ευρώπη. Το έγκλημα του είναι ότι τάχθηκε με επαναστατική συνέπεια στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού στον αγώνα του ενάντια στους σιωνιστές και τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Αυτήν ακριβώς την συνέπεια του και το γεγονός ότι δεν υπόγραψε ποτέ δήλωση μετάνοιας και αποκήρυξης των επαναστατικών του ιδεών πληρώνει με την ίδια του την ζωή σε καθεστώς εγκλεισμού.

Ο Ζορζ Αμπνταλλά δεν είναι μόνο ένας αγωνιστής της Παλαιστινιακής Αντίστασης. Είναι ο ίδιος σύμβολο της Αντίστασης και ακριβώς γι’ αυτό που εκπροσωπεί, το γαλλικό κράτος συνεχίζει να τον κρατά στη φυλακή παρά τις δύο δικαστικές αποφάσεις που επιτρέπουν την αποφυλάκισή του.

Από τις 8 Ιουνίου, έχει ξεκινήσει μια νέα περίοδος σε αυτή τη μακρά μάχη που δίνει ο ίδιος και το κίνημα αλληλεγγύης που τον πλαισιώνει, για την απελευθέρωσή του: ενώ η κινητοποίηση, επί του πεδίου, με την πολυμορφία των εκφράσεών της, δεν παύει να ενισχύεται, ο Ζορζ Αμπνταλλά δέχτηκε να εκκινήσει μια νέα νομική επίθεση καταθέτοντας το δέκατο αίτημα αποφυλάκισης και απέλασης στη χώρα του, τον Λίβανο. Να στηρίξουμε με τις δράσεις μας το διάβημα του Ζορζ Αμπνταλλά κάνοντάς το να αντηχήσει παντού καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης του νέου αιτήματός του και να οξύνουμε ακόμα περισσότερο την πίεση στο γαλλικό κράτος με την κλιμακούμενη και συνεχή κινητοποίησή μας!

Η Παλαιστίνη ζει, θα ζήσει και θα νικήσει!
Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά!
Μαζί και μόνο μαζί, σύντροφοι και συντρόφισσες θα νικήσουμε!

ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο