Ανακοίνωση σχετικά με την πειθαρχική δίωξη τεσσάρων αγωνιζόμενων φοιτητών του τμήματος πολιτικών μηχανικών

Μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών/μη κρατικών πανεπιστήμιών, την παράκαμψη του άρθρου 16 και το χτύπημα επι της ουσίας στην δωρεάν-δημόσια εκπαίδευση και την όξυνση των ταξικών φραγμών, δημιουργήθηκε ένα μαχητικό φοιτητικό κίνημα που με όπλα τις Γενικές Συνελεύσεις, τις μαχητικές πορείες και τις καταλήψεις διάρκειας αγωνίστηκε ενάντια στην διάλυση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης και την γενικότερη υποβάθμιση των ζώων μας. Καθόλη την διάρκεια αυτού του αγώνα το κράτος επιστράτευσε σειρά κατασταλτικών μεθοδεύσεων προκειμένου να τρομοκρατήσει και να μπλοκάρει τον αγώνα μας, όπως την διεξαγωγή τηλεμαθημάτων/τηλεξετασεων, την εισβολή μπάτσων σε καταλήψεις, την χρήση χημικών και ξύλου σε πορείες καθώς και τις απειλές για πειθαρχικά και διαγραφές, μια πρακτική που προστέθηκε στην κατασταλτική φαρέτρα του κράτους μόλις πριν μερικά χρόνια, από τον νόμο Κεραμέως.

Χθες 4 φοιτητές του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών καλέστηκαν μέσω μειλ σε ακρόαση πειθαρχικής διώξης την Τετάρτη 17/4 επειδή υπερασπίστηκαν την κατάληψη του τμήματος τους, που είχε αποφασιστεί από Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι τα πειθαρχικά εφαρμόζονται και είναι πλέον πραγματικότητα που απειλεί άμεσα την συνδικαλιστική δράση εντός των σχολών καθώς και ότι οι αγώνες των φοιτητών και ιδίως οι καταλήψεις ασκούν πραγματική πίεση και απειλούν το κράτος και τους εντολοδόχους του μέσα στα πανεπιστήμια. Ενόψει την πειθαρχικής διώξης καλέστηκε σήμερα κινητοποίηση στο γραφείο του προέδρου Α. Τριανταφύλλου. Η στάση του καθόλη την διάρκεια ήταν προκλητική και επιθετική, πράγμα που δεν μας εκπλήσσει γιατί ο ίδιος, ανταποκρινόμενος στον ρολό του ως το μακρύ χέρι κράτους-κεφαλαιου μέσα στο πανεπιστήμιο, έχει απειλήσει ξανά αγωνιζόμενους φοιτητές και διαρκώς προσπαθεί να μπλοκάρει την συνδικαλιστική δράση εντός του τμήματος. Επομένως το κάλεσμα σε ακρόαση για πειθαρχική δίωξη παραμένει για την Τετάρτη 17/4.

Σε όποια προσπάθεια στοχοποιήσης και τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων φοιτητών εμείς θα βρεθούμε απέναντι και θα συνεχίσουμε να προτάσσουμε την συνέχιση τού αγώνα, μεσω Γενικών Συνελεύσεων, πορειών και καταλήψεων διάρκειας, μέχρι την ανατροπή του Νόμου ΚΧ, του νόμου Πιερρακάκη και κάθε άλλου αντιεκπαιδευτικου νόμου που έχει περαστεί ως τώρα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3/4 ΣΤΙΣ 11Π.Μ.

ΚΑΜΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ 4 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ.

ΟΥΤΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΟΥΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ- ΕΣΤΙΕΣ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.

Ελευθεριακό Σχήμα Πανεπιστημίου Πατρών