Πορεία αλληλεγγύης στην Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26, Σάββατο 30/3 στις 17:00

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΝΟΤΑΡΑ 26

(30/3, 17:00, Ναυάρχου Νοταρά 26, Εξάρχεια)

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2015, το κτίριο επί της οδού Νοταρά 26 απελευθερώθηκε από την εγκατάλειψή του, ως μια ακόμη δράση έμπρακτου αντιρατσισμού και αντιφασισμού, αυτό-οργάνωσης, αλληλεγγύης, δίνοντας σε χιλιάδες ανθρώπους την κλεμμένη τους ζωή και το δικαίωμα να ορίζουν οι ίδιοι τις ζωές τους μακριά από ανθρωποφύλακες και εργολάβους της φιλανθρωπίας. Έκτοτε η Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26, αγωνίζεται ηχηρά ή άηχα, φανερά ή κρυφά, επιτυχημένα ή αποτυχημένα, πάντοτε όμως ασταμάτητα ενάντια σε κάθε λογής εκμετάλλευση που υπόκεινται οι μετανάστριες και οι πρόσφυγες από το κράτος και το κεφάλαιο.

Στα τελευταία χρόνια που πέρασαν οι περισσότερες προσφυγικές καταλήψεις χτυπήθηκαν από το κράτος και τους κάθε λογής λεκέδες του (μπάτσους, φασίστες, funds κ.α.). Οικογένειες με παιδιά, μόνες γυναίκες, ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, ασθενείς και ανάπηροι, επιζώντες βασανιστηρίων, αποσπάστηκαν βάναυσα από την καθημερινότητα και τις σχέσεις τους και εγκλωβίστηκαν στη βαρβαρότητα της κρατικής καταστολής, των στρατοπέδων συγκέντρωσης και των απελάσεων. Οι δημόσιοι χώροι των Εξαρχείων χτυπήθηκαν από το επενδυτικό κεφάλαιο και περιχαρακώθηκαν σε λαμαρίνες, επιχειρηματίες προωθούν τη δική τους οπτική για τα Εξάρχεια, μια οπτική που θέλει μόνο τουρίστες και καταναλωτισμό, ενώ αμέτρητα συντρόφια απειλήθηκαν, χτυπήθηκαν και διώχθηκαν. Παρόλα αυτά τόσο η Νοταρά 26 όσο και η συνολικότερη αντίσταση ενάντια στην πολυμέτωπη επίθεση που δεχόμαστε στις καταλήψεις μας, στην πλατεία Εξαρχείων, στον λόφο Στρέφη και στους πεζοδρόμους μας, είναι ακόμα εδώ χάρη στην αλληλεγγύη και των αγώνα των συντροφιών μας.

Η κατάληψή μας, όπως και τα υπόλοιπα εγχειρήματα στέγασης προσφύγων/μεταναστριών, δεν βρεθήκαν απλά τυχαία στη γειτονιά των Εξαρχείων στη βάση μιας «έκτακτης συνθήκης». Στα Εξάρχεια, τα εγχειρήματα αυτά συνάντησαν την αμέριστη αλληλεγγύη τόσο των κατοίκων της περιοχής όσο και του κόσμου του αγώνα που συσπειρώνεται σε αυτά και αγωνίζεται ενάντια στην καταπίεση, την κρατική καταστολή, την αστυνομική βία, τα σχέδια του κράτους, του κεφαλαίου, των συμφερόντων της κάθε εξουσίας και που πάντα στέκονταν αλληλέγγυα σε πρόσφυγες, μετανάστριες, πολιτικούς κρατούμενους και κάθε λογής της τάξης των καταπιεσμένων. Η Νοταρά 26 είναι ακόμα μια κατάληψη που εφαρμόζει την πάγια ιδέα μας πως κανείς δεν πρέπει να ζει στα κολαστήρια των κέντρων κράτησης ή στους δρόμους και όλες οι παραπάνω αξίες που συνθέτουν τα Εξάρχεια, ήταν, είναι και θα είναι η αλυσίδα που αλληλοτροφοδοτεί εκείνα που καταπιέζονται. Και γι’ αυτό όσο υπάρχει καταπίεση, τα Εξάρχεια θα είναι το πυροτέχνημα απέναντι στον στρατό κατοχής που έχει *προσωρινά* σταθμεύσει στη γειτονιά.

Ο αγώνας ενάντια στις κατασταλτικές επιχειρήσεις, τον εξευγενισμό και την τουριστικοποίηση της γειτονιάς μας είναι μεγάλος. Tαυτόχρονα ο αγώνας μας ενάντια στα εγκλήματα του κράτους απέναντι στις μετανάστριες και τους πρόσφυγες οφείλει να είναι μεγαλύτερος και να μαζικοποιείται. Πολύνεκρα ναυάγια, επαναπροωθήσεις, απέραντοι φράχτες, χαμένα ασυνόδευτα παιδιά, φασιστικά πογκρόμ, απαγωγές και κακοποιήσεις, εγκλεισμοί σε στρατόπεδα και φυλακίσεις, εργασιακή εκμετάλλευση, σοβαρά προβλήματα στέγασης, έλλειψη πρόσβασης σε υγεία και εκπαίδευση, καθημερινή καταδίωξη και εκφοβισμοί μέσω των επιχειρήσεων σκούπας είναι λίγες από τις ποινές που καταδικάζονται εκείνοι αμφισβητούν το καθεστώς των συνόρων.

Ενώ στόχος μας είναι να υπάρχει χώρος στέγασης για όσους το έχουν ανάγκη προσωρινά, βλέπουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους να αναζητούνε μια μόνιμη πλέον κατοικία στην κατάληψη μας. Η κρίση πρόσβασης σε στέγαση, με τα υψηλά ενοίκια και τις ρατσιστικές συμπεριφορές κάποιων ιδιοκτητών, καθιστούν αδύνατη οποιαδήποτε άλλη επιλογή. Από το τέλος του καλοκαιριού, όλο και περισσότεροι άνθρωποι χτυπούν την πόρτα της κατάληψης αναζητώντας κάποιο μέρος για να μείνουν. Μόνοι, ζευγάρια, αλλά κυρίως οικογένειες, έγκυες γυναίκες, ακόμη και γυναίκες που μόλις γέννησαν. Μη μπορώντας πάντοτε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες όλων αυτών των ανθρώπων και μη έχοντας άλλη λύση, τους ζητάμε να περιμένουν μερικές μέρες, εβδομάδες ή μήνες μέχρι να μπορέσουμε να διαθέσουμε ένα δωμάτιο. Για εμάς, είναι ξεκάθαρο ότι οι αυτόνομες δομές στέγασης, οι καταλήψεις, είναι μια από τις λύσεις σε αυτή τη συστημική κοινωνική βία. Αλλά δεν υπάρχουν αρκετές. Και όσες εξακολουθούν να υπάρχουν απειλούνται, ποινικοποιούνται ή εκδιώκονται.

Η Νοταρά 26, η κοινότητά μας, θα συνεχίσει να στέκεται απέναντι σε εκείνους που καταδικάζουν ανθρώπους εγκλωβισμένους σε σύνορα, στρατόπεδα συγκέντρωσης, στους δρόμους ή στην ανέχεια και την εκμετάλλευση, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στα επιτακτικά αιτήματα που επιβάλλεται να δώσουμε συλλογικές απαντήσεις: αξιοπρεπής στέγαση, πρόσβαση σε υγεία και εκπαίδευση, χαρτιά για όλα/όλες/όλους, κοινοτική και αλληλέγγυα ζωή όλων των καταπιεσμένων.

Καλούμε: Το Σάββατο, 30/3, από τις 15:00 προ-συγκέντρωση μπροστά από την κατάληψη (Ναυάρχου Νοταρά 26, Εξάρχεια) με κοινωνική κουζίνα, στις 17:00 πορεία αλληλεγγύης στην Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26 στην γειτονιά των Εξαρχείων και από τις 19:00 bar οικονομικής ενίσχυσης της κοινότητάς μας.

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

10, 100, 1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

Συνέλευση Κατάληψης Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26


Με της Κατάληψεις, τους κοινωνικούς χώρους και ελεύθερες γειτονιές

Τα Εξαρχεια παντα στην σωστη πλευρα

Με την Παλεστινη ως την Ελευθερία

Στα Εξάρχεια του διεθνισμού και της ταξικής αλληλεγγύης, στα Εξάρχεια της κοινωνικής αυτοοργάνωσης, των αγώνων και της εξέγερσης, όπου η αλληλεγγύη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού είναι διαχρονική: μέσα από τις δεκάδες διαδηλώσεις αλληλεγγύης στην πλατεία, στο Στρέφι, στα στέκια, στις καταλήψεις, στους πολιτικούς χώρους και μέσα από τους αγώνες στο δρόμο. Απέναντι στο ερπυσμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της κρατικής τρομοκρατίας που απειλούν -μάταια- να τον υποτάξουν, τα Εξαρχεία συντονίζεται ακόμα και σήμερα με τον παλμό του παλαιστινιακού λαού που παλεύει -και νικά- με όπλο στο χέρι ενάντια στον γενοκτονικό πόλεμο.

Τα Εξάρχεια, τα οποία για δεκαετίες ήταν επίσης ένα ασφαλές μέρος για όσους εκτοπίστηκαν από τον αποικιακό πόλεμο ή την εξαθλίωση, είναι σήμερα βυθισμένα σε μια διπλή διαδικασία εξευγενισμού, που πυροδοτείται σημαντικά από το ισραηλινό κεφάλαιο. Πρώτον, πυροδοτείται από το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα, που αποικίζει και εκτοπίζει ανθρώπους όπως οι Παλαιστίνιοι. Και δεύτερον, πυροδοτείται από τις πραγματικές κρατικές επενδύσεις στις γειτονιές μας. Μια διαδικασία συσσώρευσης κεφαλαίου όπου το ισραηλινό κεφάλαιο συμμαχεί με το ελληνικό κεφάλαιο και το ελληνικό κράτος.

Από το 2016 η Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26 έπαιξε σημαντικό ρόλο στα Εξάρχεια προσφέροντας στέγαση και φροντίδα σε όσους εκτοπίστηκαν και θυματοποιήθηκαν από την εντατικοποίηση των λογικών του εποικισμού και της απαλλοτρίωσης. Για τους λόγους αυτούς, και λόγω της συμβολής της κατάληψης Νοταρά 26 στην αποδόμηση του αυξανόμενου ρατσισμού και φασισμού που αναδύεται στα εδάφη μας, η Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση θα βρίσκεται στους δρόμους σε ένδειξη αλληλεγγύης, στις 30 Μαρτίου.

Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

10, 100, 1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

Στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού και της Αντίστασης – μέχρι την Ελευθερία!

Συνέλευση Αλληλεγγύης με την Παλαιστινιακή Αντίσταση

English

With squats, social spaces and free neighbourhoods!

Exarchia always in the right side!

Freedom to Palestine! Solidarity will win!

In Exarchia of internationalism and class solidarity, in Exarchia of social self-organization, of struggles and rebellion, where solidarity with the struggle of the Palestinian people is timeless: through the dozens of solidarity demonstrations in the square, in the Strefi, in the hangouts, in the squats, in the political spaces and through the struggles in the street. Against the creep of capitalist development and state terrorism that threaten -in vain- to subjugate it, Exarchia is still today in tune with the pulse of the Palestinian people who are fighting -and winning- with gun in hand against the genocidal war.

Exarchia, which for decades was also a safe place for those displaced by colonial war or impoverishment, is today imbeded in a double process of gentrification, which is significantly triggered by Israeli capital. First, it is activated by the military-industrial complex, colonising and displacing people like the Palestinians. And secondly, it is caused by real state investment in our neighborhoods. A process of capital accumulation where Israeli capital allies itself with Greek capital and with the Greek state.

Since 2016 Refugee/Migrant Shelter Notara 26 squat played an important role in Exarchia offering housing and caring for those displaced and victimised by the intensification of the logics of colonisation and dispossession. For these reasons, and because of Notara 26 squat contribution to deconstructing the increasing racism and fascism that emerges in our territories, the Assembly in Solidarity with Palestinian resistance will be in the streets in solidarity, the 30th of March.

Solidarity is our weapon!

If we don´t resist in every neighborhood our cities will become modern prisons

10, 100, 1000 Squats against a world of organised decay

With the Palestinian people and Resistance – until Freedom!

Assembly in Solidarity with the Palestinian Resistance

Μοιραστείτε το άρθρο