Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη 12χρονη και την οικογένειά της, Πέμπτη 28/3 στις 19:00 στην πλατεία Γεωργίου

[ΠΑΤΡΑ]ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ 12ΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ: ΠΕΜΠΤΗ 28.3, 19:00, ΠΛ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ

post image

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ 12ΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ

Πριν 2 σχεδόν χρόνια, καταγγέλλεται η φρικιαστική συνθήκη που βίωνε ένα κορίτσι 12 μόλις χρονών στον Κολωνό το οποίο εκπόρνευε, βίαζε, κακοποιούσε, διέσυρε και απειλούσε συστηματικά ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, ιδιοκτήτης του παντοπωλείου που δούλευε η ίδια και η μητέρα της, ώστε να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές δυσκολίες της οικογένειας. Ο Μίχος, ένας ευυπόληπτος πολίτης, ευκατάστατος, οικογενειάρχης, επιχειρηματίας, δικτυωμένος στη ΝΔ και καλός Χριστιανός, την βίαζε κατ’ εξακολούθηση στην αποθήκη του καταστήματος και υπό την απειλή όπλων και διαπόμπευσής της την κρατούσε σε μια διαρκή ομηρία για περίπου ένα χρόνο, ενώ παράλληλα την εξέδιδε και σε άλλους άνδρες, κλείνοντας διάφορα ραντεβού από τα οποία έβγαζε ο ίδιος χρήματα.

H μητέρα και η αδερφή της κατήγγειλαν το κύκλωμα στην αστυνομία τον περασμένο Οκτώβρη, στεκόμενες γενναία απέναντι στα κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων και ιδιαίτερα ανήλικων κοριτσιών. Κυκλώματα trafficking και παιδοβιαστών πολύ καλά στημένα, που στοχεύουν σε οικογένειες και παιδιά ευάλωτα εξαιτίας της ταξικής τους θέσης. Παρ’ όλο που από τις επικοινωνίες του Μίχου αποδείχτηκε ότι υπήρχαν τουλάχιστον 210 βιαστές και υποψήφιοι βιαστές του παιδιού, νταβατζήδες και μεσάζοντες στο κύκλωμα αυτό, το κράτος και οι θεσμοί του προφυλάκισαν τη μητέρα επιδιώκοντας να μετακυλίσουν την ευθύνη σε αυτήν. Εξ αρχής φάνηκε πως το σπάσιμο της σιωπής έπρεπε να τιμωρηθεί, τα στόματα να κλείσουν και να συγκαλυφθεί με όλα τα μέσα η υπόθεση αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν ήρθε στο φως η υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό και καθώς ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση trafficking της Ηλιούπολης, διαπιστώθηκε ότι μια γυναίκα με το ψευδώνυμο «Μαρίνα» που κατηγορείτο για συμμετοχή στην Greek Mafia «συναντιόταν» και στις δύο υποθέσεις trafficking και φαίνεται να είναι η πραγματική ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής και του site μέσω των οποίων εκδίδονταν η 12χρονη και μία 19χρονη, αντίστοιχα. Όλες οι υποθέσεις που ήρθαν στο φως αποσυνδέθηκαν μεταξύ τους από την αστική δικαιοσύνη, αποδεικνύοντας πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση για την εξάλειψη των κυκλωμάτων αλλά ευθεία γραμμή συγκάλυψής τους. Μάλιστα, με κατασταλτικό και παραδειγματικό χαρακτήρα για όσες τολμήσουν να καταγγείλουν στο μέλλον τα κυκλώματα αυτά. Κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα και από την παραπομπή σε δίκη της 19χρονης-θύματος trafficking στην Ηλιούπολη από μπάτσο-έπειτα από μήνυση του μαστρωπού της ότι εκδιδοταν χωρις πιστοποιητικό (!).

Δεν είναι άλλωστε τυχαία η μεταχείριση της 12χρονης από τους ανακριτικούς θεσμούς που δεν τήρησαν ούτε τα δικά τους πρωτόκολλα για τις περιπτώσεις κακοποίησης ανηλίκων, βασανίζοντας εκ νέου το κορίτσι μέσα από αλλεπάλληλες καταθέσεις και εξοντωτικές διαδικασίες. Η κρατική αντιμετώπιση υπήρξε στην πραγματικότητα κατασταλτική και τιμωρητική για την ανήλικη και την οικογένειά της, αφού ακόμα και οι πολιτικοί προϊστάμενοι των αρμόδιων αρχών δεν δίστασαν να εκθέσουν την οικογένεια με τα λόγια και τις πράξεις τους. Δεν ξεχνάμε το παράδειγμα της Δόμνας Μιχαηλίδου υφυπουργού τότε εργασίας της ΝΔ, η οποία αποκαλύπτοντας δημόσια τον τόπο διαμονής του κοριτσιού, έβαλε σε άμεσο κίνδυνο εκείνη και τα αδέλφια της, γεγονός που επιβεβαίωσε και δημόσια την αγαστή συνεργασία κράτους και μαφίας, μιας και την παραπάνω αποκάλυψη διαδέχθηκε επίθεση ανδρών με καλυμμένα χαρακτηριστικά στο σπίτι όπου το κορίτσι είχε απομακρυνθεί. Οι επιθέσεις των μαφιόζων εις βάρος του κοριτσιού και της οικογένειας όλο αυτό το διάστημα ήταν πολλαπλές, γεγονός που καταδεικνύει πως το κράτος όχι μόνο δεν είχε καμία διάθεση να προστατεύσει το ανήλικο κορίτσι αφού το άφησε απροστάτευτο και βορρά στα χέρια των μαφιόζων και των παιδοβιαστών με κίνδυνο για την ίδια της ζωή, αλλά προσπάθησε επιπλέον να ενοχοποιήσει την ίδια και την οικογένειά της μέσα από σαθρές πρακτικές επιχειρώντας να χειραγωγηθεί και να αποπροσανατολιστεί η υπόθεση.

Η δίκη της υπόθεσης ολοκληρώνεται σήμερα, μερικές μόλις μέρες μετά την πρόταση της εισαγγελέα της έδρας να αθωωθεί ο Μίχος και να καταδικαστεί η μητέρα αποκαλύπτοντας πλέον απροκάλυπτα την συγκάλυψη και τη συστράτευση κράτους και μαφίας αλλά και δίνοντας ένα μήνυμα σιωπής σε όλα τα θύματα και τις οικογένειές τους, την ίδια στιγμή μάλιστα που τα κυκλώματα παιδοβιαστών ξεδιπλώνονται το ένα μετά το άλλο.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για το κράτος, τους θεσμούς και τους εκπροσώπους του. Όχι μόνο δεν θέλουν να προστατέψουν τα θύματα των κυκλωμάτων trafficking και ευρύτερα της πατριαρχικής βίας, αλλά απροκάλυπτα συγκαλύπτουν -αν δεν συμμετέχουν κιόλας– στα κυκλώματα αυτά. Είναι χρέος του υπάρχοντος, άρρωστου συστήματος εξουσίας να συντηρεί και να προστατεύει τα κυκλώματα trafficking, ώστε να αποφέρει υπέρογκα, «μαύρα» κέρδη ενώ ταυτόχρονα διαχέει στον κοινωνικό ιστό τις χειρότερες και πιο βίαιες πρακτικές εις βάρος των γυναικών. Είναι χρέος μας, να σταθούμε στο πλάι του παιδιού αυτού και της οικογένειάς του. Είναι χρέος μας να στήσουμε ανάχωμα στην προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης, μιας υπόθεσης που μας αφορά όλες. Είναι χρέος μας να αγωνιστούμε ως γυναίκες αλλά και συνολικά, για να τελειώνουμε με τα κυκλώματα trafficking, τις μαφίες, τους παιδοβιαστές και αυτούς που τους χρειάζονται, τους συντηρούν και τους θρέφουν. Για το ξεπέρασμα του αρρωστημένου κόσμου της πατριαρχίας, του κράτους και του κεφαλαίου και το πέρασμα στον κόσμο της αλληλεγγύης, του σεβασμού και της αξιοπρέπειας.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ TRAFFICKING, ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΑ ΓΕΝΝΑ, ΤΑ ΘΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ

Πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στην πατριαρχία

Μοιραστείτε το άρθρο