Κάτω τα χέρια από την ΕΛΜΕ Χανίων, τα Σωματεία και τους Αγώνες μας! Δεν θα μας φιμώσουν, δεν θα μας υποτάξουν

Το ΔΣ της Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘ, που  με  την προσφιλή του τακτική και πιστό στην παράδοση  των τελευταίων χρόνων, προσφεύγει για μια ακόμη φορά στα δικαστήρια προκειμένου να καταστήσει παράνομη την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση που έχει κηρύξει η ΕΛΜΕ Χανίων. 

Μετά τις απειλές, τους εκβιασμούς, τις διώξεις, τις καταδικαστικές αποφάσεις ενάντια σε ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία αποχή από την αξιολόγηση, τις ποινές ενάντια σε όποιον αντιστέκεται, σειρά έχουν τώρα τα πρωτοβάθμια σωματεία που σήκωσαν το γάντι στην επίθεση υπουργείου και συνέχισαν τον αγώνα καλύπτοντας το κενό που άφησαν οι ΟΛΜΕ, ΔΟΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ ως τις γενικές συνελεύσεις προέδρων τέλος του μήνα. Η δικαστική προσφυγή εναντίον της ΕΛΜΕ Χανίων είναι άνευ προηγουμένου μνημείο κυβερνητικού αυταρχισμού για την κάμψη της αγωνιστικής στάσης του κλάδου εναντίον της αξιολόγησης. Συγχρόνως, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης είναι δείγμα πανικού και πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η κυβερνητική πολιτική.

Κυβερνητική προτεραιότητα αποτελεί εδώ και μια τετραετία η πάση θυσία επιβολή της αξιολόγησης ως εργαλείου μετάλλαξης του σχολείου σε φθηνό και εμπορευματοποιημένο βασίλειο των δεξιοτήτων, της μορφωτικής απόρριψης των πολλών και της ταξικής επιλογής των λίγων μέσω της σκληρής εφαρμογής της Τράπεζας Θεμάτων. Σε αυτό το διαμορφούμενο τοπίο, οι κυρίαρχοι κύκλοι, με τις επιταγές των ΕΕ-ΟΟΣΑ, πασχίζουν να επιβάλουν και το πρότυπο του χειραγωγημένου και πειθαρχημένου εκπαιδευτικού, χωρίς εργασιακά δικαιώματα και στοιχειώδη παιδαγωγική ελευθερία.

Επειδή η νέα 14η(sic!) δικαστική προσφυγή  της κυβέρνησης συνιστά βήμα κλιμάκωσης του αυταρχισμού της επίθεσης στα σωματεία και της απαγόρευσης του δικαιώματος της απεργίας και της διεκδίκησης, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Τώρα είναι ανάγκη για παρατεταμένο και αποφασιστικό αγώνα του κλάδου μαζί με τους εργαζόμενους  τα σωματεία τους και την εκπαιδευτική κοινότητα Είναι αδήριτη η ανάγκη για παρατεταμένο και αποφασιστικό αγώνα. Διαμηνύουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν τρομοκρατούμαστε και δεν εκβιαζόμαστε. Με ενότητα, αποφασιστικότητα και πίστη στη συλλογική μας δύναμη απορρίπτουμε την αξιολόγηση, υπερασπιζόμαστε την εργασιακή και παιδαγωγική μας αξιοπρέπεια και ορθώνουμε τείχος προστασίας του δημόσιου σχολείου για όλα τα παιδιά ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης και εμπορευματοποίησής του.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΕ ΙΣΧΥΡΑ ΟΠΛΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ, ΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εκφράζουμε την αμέριστη συναδελφική μας αλληλεγγύη στην ΕΛΜΕ Χανίων!

Γ’ ΕΛΜΕ -Θ

Μοιραστείτε το άρθρο