Κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις για την Παλαιστίνη, Πέμπτη 21/3

-Συγκέντρωση/διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη, Λευτεριά στην Παλαιστίνη, στις 19:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου

-Πολιτική εκδήλωση/συζήτηση για την Παλαιστίνη, στις 20:00 στο χώρο χιπ-χοπ καφενέ (Περιστέρι, Αθήνα)

-Βιβλιοπαρουσίαση «Συνεντεύξεις με ριζοσπάστριες Παλαιστίνιες γυναίκες», στις 19:00 στην κατάληψη ΠΙΚΠΑ (Αθήνα)


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ/ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΡΤΗ, 7μμ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Πάνω από πέντε μήνες έχουν περάσει από την εισβολή των στρατευμάτων κατοχής του Ισραήλ στη μαρτυρική Γάζα. Οι νεκροί ξεπερνούν 30.000, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, και οι τραυματίες είναι πάνω από 72.000. Η ζωή των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας, απειλείται ανοιχτά πια όχι μόνο από τις χιλιάδες βόμβες των σιωνιστών αλλά και από την πείνα και τις αρρώστιες.

Το κράτος του Ισραήλ, συνεχίζει να απειλεί με εισβολή στην Ράφα της νότιας Γάζας που έχουν καταφύγει πάνω από 1,2 εκατομμύρια εκτοπισμένων Παλαιστινίων από τον βορά. Μια τέτοια κίνηση θα σημάνει ένα απερίγραπτο λουτρό αίματος και ταυτόχρονα αποτελεί ένα ωμό εκβιασμό προς τον λαό της Παλαιστίνης ώστε να γίνει πράξη η «τελική λύση»: η εθνοκάθαρση και η μαζική εκτόπιση των Παλαιστινίων από την Λωρίδα της Γάζας και την Δυτική Όχθη.

Το Ισραήλ κλιμακώνει την ένταση και με Λίβανο και Συρία. Το ίδιο κλιμακώνεται η επιθετική – φιλοπόλεμης πολιτική των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα και εναντίον της Υεμένης. Όλη η περιοχή βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο μιας ευρύτερης ανάφλεξης.

Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει ανοιχτά την σφαγή των Παλαιστινίων. Μετατρέπει την χώρα σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ και των Ισραηλινών. Αναβαθμίζει την εμπλοκή τους στην σφαγή, στέλνοντας φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, κάτω από την ηγεσία και των ΗΠΑ και της ΕΕ. Αυτή η πολιτική μας φέρνει όλο και πιο κοντά στη δίνη του πολέμου, ενώ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα αισθήματα αλληλεγγύης του λαού μας για την Παλαιστίνη! Γι’ αυτό η κυβέρνηση εντείνει στο εσωτερικό την καταστολή στους αγωνιστές που υπερασπίζονται την παλαιστινιακή αντίσταση.

Ο λαός μας πρέπει να απαιτήσει να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας στην σφαγή του παλαιστινιακού λαού. Να αντιπαλέψει την πολιτική των εξοπλισμών. Του φορτώνει και με άλλα δυσβάστακτα βάρη τα οποία σε συνδυασμό με τις πολιτικές της ακρίβειας και της λιτότητας τον βυθίζει στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Να διεκδικήσει με μαζικούς αγώνες αυξήσεις σε μισθούς- συντάξεις, και να υπερασπίσει τα δικαιώματά του σε υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση που χτυπιούνται με βάναυσο τρόπο.

Συνεχίζουμε την αλληλεγγύη μας στον γενναίο λαό της Παλαιστίνης. Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για λεύτερη και ανεξάρτητη πατρίδα. Ζητάμε την άμεση συνδρομή των ελληνικών νοσοκομείων για την περίθαλψη τραυματισμένων παλαιστίνιων παιδιών. Συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την συγκρότηση μαζικού αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού μετώπου πάλης που θα αντιπαλέψει την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, της άρχουσας τάξης και των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΕΕ

Συμμετέχουν μέλη της Παλαιστινιακής Κοινότητας

Οργανώσεις/Συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης


Ενάντια στην Ισραηλινή κατοχή και την γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού

Από τις 7 Οκτωβρίου με την εκδήλωση της επιχείρησης αντεπίθεσης “Καταιγίδα Al Aqsa” η Παλαιστινιακή Αντίσταση, ο Παλαιστινιακός Λαός, μάχεται ενάντια στη κατοχή του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ. Κατοχή η οποία, 75 χρόνια τώρα, με τη στήριξη των δυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, μεταφράζεται σε αποικιοκρατικές τακτικές με διωγμούς Παλαιστινίων, συνεχείς εποικισμούς, στέρηση βασικών αγαθών και αναγκών (πρόσβαση σε πόσιμο νερό, τρόφιμα,φάρμακα, ρεύμα-ενέργεια, ελεύθερες μετακινήσεις κ.α), δολοφονικές επιθέσεις σε αμάχους, αρπαγές-απαγωγές και αυθαίρετες φυλακίσεις Παλαιστίνιων.

Συνθήκη η οποία έχει μετατρέψει τη Λωρίδα της Γάζας σε μια τεράστια ανοιχτή φυλακή όπου 2.500.000 Παλαιστίνιοι ζουν κάτω από τις μπότες του Ισραηλινού στρατού κατοχής, υπό τη συνεχή αμφισβήτηση του δικαιώματος στη ζωή, στην αξιοπρέπεια, στην ελευθερία και στην αυτοδιάθεση.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η αδυναμία του Ισραήλ να επιτύχει τους στρατηγικούς, υλικούς και πολιτικούς, στόχους του πολέμου που διεξάγει απέναντι στις οργανώσεις της αντίστασης και η δύσκολη θέση στην οποία έχει έρθει αντιμετωπίζοντας τόσο εσωτερικά προβλήματα όσο και τη σταδιακή ανατροπή διεθνών συμφωνιών και συσχετισμών που υπήρχαν υπέρ του, έχουν πυροδοτήσει έναν νέο κύκλο βαρβαρότητας αποτρέποντας τη προσβαση του παλαιστινιακού λαού σε τρόφιμα και φάρμακα οδηγώντας τον σε εξαθλίωση και εξόντωση.

Οι ιμπεριαλιστές είναι οι οι φονιάδες των λαών

Από την άλλη, η Δύση, που όλα τα προηγούμενα χρόνια -αν δεν ήταν άμεσος συνεργός -σιωπούσε εκκωφαντικά στα συνεχόμενα εγκλήματα του σιωνιστικού κρατους, αυτή τη στιγμή συστρατεύεται στη καταδίκη της Παλαιστινιακής αντίστασης, ενώ οι ΗΠΑ έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να στείλουν στρατιωτική βοήθεια στη βάση της σαθρής ιμπεριαλιστικής επιχειρηματολογίας περί δικαιώματος στην “αυτοάμυνα” που προσπαθεί να διαγράψει από τη συλλογική μνήμη των λαών του πλανήτη 8 δεκαετίες πολύμορφης κατοχικής βίας απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό. Ένα δικαίωμα που όλα αυτά τα χρόνια του επιτρέπει να σκοτώνει αμάχους, να βομβαρδίζει νοσοκομεία και σχολεία, να κρατά σε ομηρία τους κατοίκους της Γάζας ελέγχοντας την πρόσβασή τους σε βασικά αγαθά, τις επικοινωνίες τους, την τροφοδοσία τους, το ρεύμα τους και το νερό τους, αποκλείοντας τους από οποιαδήποτε ανθρωπιστική βοήθεια.

Στην ίδια μας τη χώρα είναι ο εχθρός

Πιο συγκεκριμένα και όσον αφορά το ελληνικό κράτος, παραμένει πιστό στην εθελόδουλη σύνδεση του με το ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο και την εξυπηρέτηση των γεωπολιτικών επιδιώξεωντων ΗΠΑ. Μετατρέπει τον ελλαδικό χώρο σε προκεχωρημένο φυλάκιο του δυτικού ιμπεριαλισμού παραχωρώντας εθνικές υποδομές (λιμάνια, αεροδρόμια, οδικά/σιδηροδρομικά δίκτυα, στρατιωτικές βάσεις), για στάθμευση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, μεταφορά πολεμικού υλικού σε ενεργά μέτωπα (Ουκρανία, Παλαιστίνη) και πραγματοποιεί κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, όπως η “Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων” (ΤΑΜΣ), «Olympic Cooperation -23»(«Ολυμπιακή Συνεργασία – 23»). Στα πλαίσια αυτής της ΝΑΤΟϊκής πολιτικής το ελληνικό κράτος επιλέγει την ενεργή στήριξη των εγκλημάτων του κράτους του Ισραήλ ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης, στέλνοντας μάλιστα φρεγάτες στο πλευρό αμερικανικών αεροπλανοφόρων και πολεμικών πλοίων τόσο στην Ν/Α Μεσόγειο όσο και στην Ερυθρά Θάλασσα για την οποία μάλιστα διεκδίκησε και κέρδισε αναβαθμισμένο ρόλο εμπλοκής στις πολεμικές επιχειρήσεις που γίνονται στην περιοχή για τα εμπορικά συμφέροντα της ντοπιας αστικής τάξης. Ο διοικητικός ρόλος της Ελλάδας στον πόλεμο, αυτή τη φορά για λογαριασμό ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της ΕΕ αλλά και του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου, και συγκεκριμένα η μετατροπή της Λάρισας σε επιχειρησιακό στρατηγείο κατά των Χούθι, αποτελεί σκαλοπάτι της πολεμοκάπηλης στρατηγικής της.

Τα τελευταία χρόνια οι οικονομικές και ενεργειακές συμφωνίες (ενεργειακή σύνδεση Ελλάδα-Κύπρου-Ισραήλ), οι αμυντικές συμφωνίες (αγορές οπλικών συστημάτων, κοινές στρατιωτικές ασκήσεις κ.α.), η διαμόρφωση ευνοϊκών συνθηκών για τη διείσδυση και ενίσχυση του Ισραηλινού κεφαλαίου μέσω της προσέλκυσης Ισραηλινών επενδύσεων στους τομείς των κατασκευών, της αγοράς κατοικίας, του τουρισμού και της ναυτιλίας, βάζουν τις βάσεις της περίφημης Ελληνο-Ισραηλινής φιλίας. Μια “φιλία” η οποία εξαργυρώνεται σε αυτή τη συγκυρία όπου οι Ισραηλινές δυνάμεις έχουν εισβάλλει στην Γάζα, με δηλώσεις πολιτικής στήριξης του Ισραήλ από την Ελληνική κυβέρνηση, με αποστολή στρατιωτικού υλικού, με διευκολύνσεις μεταφοράς Ισραηλινών εφέδρων, με αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων – πλοίων στην περιοχή ως μέρος ΝΑΤΟϊκής δύναμης επιτήρησης και αποτροπής, με την παραχώρηση βάσεων και λιμανιών για τον ελλιμενισμό ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, με την επαίσχυντη αποχή της Ελλάδας από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός.

Η ευθύνη των λαών και τα καθήκοντα των οργανωμένων δυνάμεων

Η ενεργή συμμετοχή της δικής μας αστικής τάξης στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης σηματοδοτεί και τα καθήκοντα όσων θέλουν έμπρακτα να σταθούν στο πλευρό του:

Αποτελεί λοιπόν ανάγκη και χρέος το να αγωνιστούμε για την απεμπλοκή της χώρας από όλα τα ενεργά πολεμικά μέτωπα, για την ακύρωση των οικονομικών και πολεμικών συμφωνιών με το Ισραήλ, με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, για να πάρουν άμεσα πόδι όλες οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ που έχουν κατακλύσει την ελληνική επικράτεια. Να αγωνιστούμε, με προμετωπίδα τις ντόπιες κινηματικές δυνάμεις που μπορούν να αφουγκραστούν καλύτερα τους συσχετισμούς στην περιοχή, για να σταματήσει άμεσα η Λάρισα να είναι το στρατηγείο στην επιχείριση “ΑΣΠΙΔΕΣ” της ΕΕ, αλλά και για την έξοδο της χώρας τόσο από την ΕΕ όσο και από το ΝΑΤΟ, ως βήματα, προϋποθέσεις και στόχους που είναι διαλεκτικά συνδεδεμένοι με την ανατροπή του ιμπεριαλιστικού και καπιταλιστικού συστήματος, της αστικής εξουσίας, της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Στόχοι που, εκτός από διεθνιστικό προλεταριακό καθήκον, εμπερικλείουν και προασπίζονται τα υλικά ταξικά μας συμφέροντα. Στόχοι που, όπως είχαμε ξαναπεί, προστατεύουν την εργατική τάξη και τον λαό από πιθανά αντίποινα σε περίπτωση γενίκευσης των πολέμων που δεν έχουμε επιλέξει πως θα δώσουμε και στους οποίους όμως συμμετέχουμε βάσει των επιλογών της τάξης που βρίσκεται στην εξουσία. Στόχοι που μπορούν να “κόψουν” δισεκατομμύρια από τις πολεμικές βιομηχανίες και να τα δώσουν στην κάλυψη βασικών κοινωνικών αναγκών αλλά και στόχοι που συνδέονται διαλεκτικά με την ανατροπή αυτής καθ’ αυτής της αστικής εξουσίας που μας βυθίζει στη φτώχεια μέσω της ακρίβειας, που μας ξεζουμίζει όλο και πιο εντατικοποιημένα και χωρίς δικαιώματα στη δουλειά, που ιδιωτικοποιεί και κερδοσκοπεί πάνω σε κάθε μας ανάγκη, την ενέργεια, το νερό, την υγεία, τις μετακινήσεις, την μόρφωσή μας, που μας κοστολογεί όλο και πιο φτηνά και μας πεθαίνει κυριολεκτικά στο όνομα της “εθνικής ενότητας” και της “ανάπτυξης” της κερδοφορίας της, στα τρένα, στις πυρκαγιές, στις πλημμύρες, στους χώρους δουλειάς, στα αστυνομικά μπλόκα.

Ο ταξικός και λαϊκός αγώνας καθώς και η διεθνιστική αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης, στον λαό της Υεμένης και στους λαούς όλου του κόσμου που βιώνουν την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, έχουν τρόπους να εκφραστούν και να εκδηλωθούν ενιαία. Και τους τρόπους αυτούς, μόνο εμείς οι ίδιοι και οι ίδιες, μπορούμε να τους εντοπίσουμε και να τους μετατρέψουμε σε ύλη, σε οργάνωση, σε αγώνα.

Από τη Λάρισα και τον Βόλο μέχρι τη Σούδα και την Αλεξανδρούπολη:
Ούτε γη – Ούτε νερό για τα σχέδια των ιμπεριαλιστών!
Νίκη στον δίκαιο και επίμονο αγώνα που διεξάγει ο αδούλωτος λαός της Παλαιστίνης!
Όλοι και όλες στις αντιπολεμικές/ αντι-ιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις:
Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 19.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και
στην κεντρική πλατεία της Λάρισας το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 16.00

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωσηΣυγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 στις 19.00, Άγαλμα Βενιζέλου

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ – ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Το Σάββατο 7 Οκτώβρη ένα αιφνιδιαστικό στρατιωτικό χτύπημα, την προετοιμασία του οποίου ανέλαβε η ισλαμιστική Χαμάς έλαβε χώρα στο νότιο Ισραήλ, όταν ένοπλοι της οργάνωσης εισέβαλαν σε οικισμούς, ξεπερνώντας το τείχος που έχει χτίσει το Ισραήλ στα σύνορα με τη Γάζα, ενώ επίσης επιτέθηκαν σε ένα φεστιβάλ μουσικής που διεξάγονταν στην περιοχή, σκοτώνοντας αμάχους και αιχμαλωτίζοντας εκατοντάδες άτομα. Ακολούθησαν κάποια αποτρόπαια ντοκουμέντα που έδειχναν εν πολλοίς βαρβαρότητες που υπέστησαν όσοι αιχμαλωτίστηκαν ή σε άλλες περιπτώσεις τον βίαιο θάνατο ορισμένων ατόμων.
Οι εικόνες αυτές γρήγορα έφτασαν στους παγκόσμιους τηλεοπτικούς δέκτες και ξεκίνησαν να προβάλλονται σε μια προσπάθεια να απομονωθεί το συγκεκριμένο γεγονός από το γενικότερο ζήτημα που διαμορφώνεται στην περιοχή τα τελευταία 75 χρόνια και στο επίκεντρο του έχει τη διαρκή και ασταμάτητη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το κράτος του Ισραήλ, τον πολυετή ολοκληρωτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, όπως επίσης και τις εντεινόμενες επιχειρήσεις εποικισμού του Ισραήλ σε διάφορες περιοχές κυρίως της Δυτικής Όχθης. Όσο όμως κι αν προκαλούν τη λογική αποστροφή αυτές οι εικόνες δεν αποτελούν παρά το παράγωγο μιας βαρβαρότητας που πρέπει να λάβει τέλος, αυτήν της κατοχής των εδαφών και της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού.
Το γεγονός ότι ο παλαιστινιακός λαός αποτελεί τον πιο αδύναμο κρίκο σε αυτή την εξακολουθητική αλυσίδα βίας η οποία είναι προϊόν στρατιωτικής κατοχής δεν μπορεί να το αλλάξει το γεγονός ότι η Χαμάς φαίνεται να έχει αναβαθμίσει την στρατιωτική της ισχύ. Εμείς, ως αναρχικοί, δεν δικαιολογούμε τίποτε που υπερβαίνει τον δικό μας αξιακό κώδικα στον τρόπο και τα μέσα που χρησιμοποιούμε στη μάχη απέναντι σε έναν ισχυρότερο και καλύτερα εξοπλισμένο εχθρό, ενώ το ιδεώδες και οι στόχοι οποιασδήποτε πολιτικο-θρησκευτικής οργάνωσης μας βρίσκουν ενάντιους, ωστόσο θεωρούμε ότι δεν έχουμε να απολογηθούμε κάτι απέναντι σε όσους με αδιανόητη υποκρισία χύνουν δάκρυα αποκλειστικά και μόνο για τα θύματα των συμμάχων τους, ενώ κλείνουν ερμητικά τα μάτια στις σφαγές αμάχων, τους βομβαρδισμούς νοσοκομείων, τον αποκλεισμό και την πολιτική απαρτχάιντ που υποστηρίζει το Ισραήλ απέναντι στον παλαιστινιακό λαό εδώ και δεκαετίες. Και αυτοί τυχαίνει να είναι και πάλι οι ισχυροί του κόσμου: η κυβέρνηση των ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε., όλες οι χώρες της Δύσης, η Ελλάδα και μαζί τους όλα τα γνωστά καθάρματα της άκρας δεξιάς, οι οποίοι βάζουν στην άκρη προς ώρας τον πραγματικό και αβυσσαλέο αντισημιτισμό τους, μόνο και μόνο γιατί το Ισραήλ αποτελεί ένα ισχυρό πόλο στο γεωπολιτικό σύστημα και επενδύουν σε νέους φόβους προτάσσοντας έναν σύγχρονο αντισλαμισμό.
Το Ισραήλ αποτελεί ένα αναγνωρισμένο διεθνώς κράτος, οι πολίτες του είναι κανονικοί υπήκοοι και έχει τη στήριξη των πιο ισχυρών συνασπισμών στρατιωτικής και πολιτικής ισχύος του πλανήτη, ενώ οι Παλαιστίνιοι (ειδικότερα στη Γάζα) αποτελούν ένα μη αναγνωρισμένο πολιτικό σώμα, του οποίου οι κάτοικοι θεωρούνται στην κατηγορία του «φονεύσιμου πληθυσμού». Οι φρικαλέες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ ότι οι κάτοικοι της Γάζας είναι ζώα, δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά προοίμιο γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης, όπως φαίνεται κι από την πορεία των πολεμικών συγκρούσεων. Η νέα συμμαχία στην κυβέρνηση του Ισραήλ μεταξύ δεξιάς και ακροδεξιάς εντατικοποιώντας τους εποικισμούς και τις εκτοπίσεις διαμορφώνει, ως έχουσα την πλήρη ισχύ, νέα αδιέξοδα που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε άλλο ένα λουτρό αίματος. Η καθολική απελπισία και η ανάγκη όλων των ομοιογενών πολιτικών σωμάτων για συλλογική αξιοπρέπεια οδηγεί και στην λογική της Αντίστασης μέχρις εσχάτων.
Επιπλέον η εγκληματική πρόσδεση της Ελλάδας, ως χώρας που επιτελεί τον ρόλο του πρώτου κολαούζου σε όλα τα σχέδια του Ευρωατλαντικού Συνασπισμού, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η απόλυτη ταύτιση και συμμαχία με το Ισραήλ, που έφτασε μέχρι την ανήκουστη γελοιότητα να επιχειρήσει Έλληνας πρωθυπουργός να επισκεφτεί εμπόλεμη ζώνη, οδηγεί τη χώρα σε πολύ επικίνδυνα εμπόλεμα μονοπάτια, ενώ αφήνει εκθέτει την κοινωνική βάση απέναντι στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού, διαβρώνοντας τις όποιες γέφυρες αλληλεγγύης και υποστήριξης είχε διαμορφώσει ιστορικά η χώρα.
Σήμερα τρεισήμισι μήνες μετά, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Παλαιστίνης οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας ανέρχονται σε 23.843 κι απ’ αυτούς ο αριθμός των μαθητών που σκοτώθηκαν είναι 4.327, ενώ άλλοι 7.819 έχουν τραυματιστεί. Το σύστημα υγείας της Γάζας έχει ήδη καταρρεύσει ενώ οι εργαζόμενοι της υγείας και της ανθρωπιστικής βοήθειας δεν μπορούν να εργαστούν λόγω των συγκρούσεων με πολλούς από αυτούς να χάνουν τη ζωή τους. Ταυτόχρονα η πείνα χρησιμοποιείται ως όπλο κατά του παλαιστινιακού λαού με το επισιτιστικό σύστημα να καταρρέει και την πρόσβαση σε βασικούς πόρους να κόβεται.
Καλούμε όλο τον κόσμο, τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους προοδευτικούς πολίτες και όσους μπορούν να κατανοήσουν ότι δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι μπροστά σε μια νέα γενοκτονία που αυτή τη στιγμή ξεδιπλώνεται σε ζωντανή σύνδεση μπροστά στα μάτια μας. Η κραυγή της Εβραίας διαδηλώτριας στο Λονδίνο κατά την έναρξη του πολέμου ότι όταν λέμε ποτέ ξανά Ολοκαύτωμα εννοούμε εναντίον οποιουδήποτε, ας γίνει οδηγός της Ειρήνης που μπορεί να υπάρξει μέσα από την πραγματική δικαιοσύνη, τη συνολική απελευθέρωση των λαών από τον εθνικισμό, τη θρησκεία, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.

– Απόσυρση των δυνάμεων κατοχής του Ισραήλ από την Παλαιστίνη.
– Να αρθεί ο αποκλεισμός στη Γάζα. Ελεύθερη πρόσβαση σε ρεύμα, νερό, τροφή& ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
– Καμιά στρατιωτική χερσαία ή άλλη επιχείρηση στη Γάζα. Να εναντιωθούμε στις πολιτικές εξόντωσης του παλαιστινιακού λαού.
– Να σταματήσουν οι εποικισμοί και το απαρτχάιντ κατά των Παλαιστινίων
– Στήριξη σε όσους αγωνίζονται ενάντια στη θανατοπολιτική στο Ισραήλ. Δύναμη στις φωνές αντίστασης απέναντι στο αυταρχικό-ακροδεξιό καθεστώς Νετανιάχου. Αλληλεγγύη στους/ις αντιρρησίες συνείδησης αρνητές/τριες στράτευσης στο Ισραήλ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ | ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΑΘΗΝΑ

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 20:00 με 00:00 θα πραγματοποιηθεί Πολιτική εκδήλωση – Συζήτηση για την Παλαιστίνη στο Μπορεί να είναι γραφικό λορίς και κείμενοχώρο μας. Σας περιμένουμε να ακούσουμε και να συζητήσουμε από κοντά. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρ. πρεσβης του Κράτους της Παλαιστίνης Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Ομιλητές:
– Λαμπρινή Θωμά, δημοσιογράφος The Press Project
– Κώστας Ράπτης, δημοσιογράφος
– Σουχάντ Νιεράτ, Παλαιστίνια καθηγήτρια αραβικών
– Δημήτρης Πλειώνης, BDS Greece

**σεξιστικές, ομοφοβικές, ρατσιστικές και εξουσιαστικές συμπεριφορές δεν θα γίνονται δεκτές ούτε στον χώρο μας ούτε στις εκδηλώσεις μας

Συντροφικά

ΧΙΠ ΧΟΠ ΚΑΦΕΝΕΣ


Πέμπτη 21 Μαρτίου, στις 19:00: Παρουσίαση του βιβλίου «Συνεντεύξεις με ριζοσπάστριες Παλαιστίνιες γυναίκες», από τις εκδόσεις Καμιονέτα.

Σε κάθε εκδήλωση συλλέγουμε τρόφιμα, είδη σωματικής υγιεινής, καθαριστικά για την Αυτοοργανωμένη Δομή Αλληλεγγύης “Ντουλάπι”.

Αγώνας ενάντια σε πατριαρχία και καπιταλισμό για ισότητα, δικαιοσύνη, ελευθερία!

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

Μοιραστείτε το άρθρο