Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την υπόθεση “Μαντέμι” και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, Πέμπτη 14/3 στις 9:00 στο ειρηνοδικείο Αμαρουσίου

Καλούμε σε συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στα δικαστήρια για την υπόθεση “Μαντέμι”.

  • Πέμπτη 14 Μαρτίου │ 09:00 πμ │Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου │ Ισόγειο. Εκδικάζεται η αγωγή για τα χρωστούμενα δεδουλευμένα.

Ακολουθεί το ενημερωτικό κείμενο:

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΜΑΣ Π.Α. ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΟ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΟ «ΤΟ ΜΑΝΤΕΜΙ»

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου εκδικάζεται το αυτεπάγγελτο ποινικό δικαστήριο της επιθεώρησης εργασίας έναντι της αφεντικίνας για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων στην εργαζόμενη και την Πέμπτη 14 Μαρτίου η αγωγή για τα χρωστούμενα δεδουλευμένα της συναδέλφισσάς μας.

Λίγα λόγια για τις απόπειρες ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων από τα αφεντικά…

Οι απόπειρες ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων είναι πάγια τακτική των αφεντικών γενικότερα – όχι μόνο στον κλάδο του επισιτισμού – αλλά δε μας τρομάζουν. Γιατί απέναντι στα αφεντικά που νομίζουν πως είμαστε μεμονωμένα άτομα και πως θα καταφέρουν να μας εξοντώσουν οικονομικά και ψυχολογικά, στεκόμαστε όλες εμείς που παράγουμε τον πλούτο τους. Γιατί ξέρουμε πολύ καλά πως η προσπάθεια για παραδειγματισμό των υπόλοιπων συναδέλφων, ώστε να ξέρουν τι τα περιμένει άπαξ και τολμήσουν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, γκρεμίζεται με συλλογικούς αγώνες.

Λίγα λόγια για την υπόθεση…

Το 2019 η συναδέλφισσά μας Π.Α. εργάστηκε στο συνοικιακό σουβλατζίδικο «ΤΟ ΜΑΝΤΕΜΙ» στην Πεύκη, με ένσημα λιγότερα και από τα μισά, δώρα ούτε για πλάκα, προσαυξήσεις νυχτερινής και κυριακάτικης εργασίας ανύπαρκτες και ούτε μία ημέρα νόμιμης άδειας. Η Π.Α. διεκδίκησε τα ένσημα της, τα δεδουλευμένα της και γενικότερα καλύτερες συνθήκες εργασίας, με αποτέλεσμα να απολυθεί.

Από τα πρώτα του βήματα ο αγώνας αυτός πραγματοποιούταν υπό τις απειλές διαφόρων ειδών μηνύσεων, με ένα σωρό κλήσεις της αστυνομίας και με προσαγωγές μελών μας κατά τη διάρκεια συνδικαλιστικών δράσεων του σωματείου. Αποκορύφωμα αποτελεί η αυτόφωρη σύλληψη της Π.Α. κατά τη διάρκεια εξέτασης των χρωστούμενων ενσήμων από την επιτροπή του ΙΚΑ, μετά από υποβολή μήνυσης της αφεντικίνας, με αφορμή τη συνδικαλιστική δράση του σωματείου.

Να σημειωθεί πως η αφεντικίνα του εν λόγω μαγαζιού, στην προσπάθειά της να διαφυλάξει τα παράνομα – και σε βάρος μας – συμφέροντά της, έχει δώσει πολλά παραπάνω από τα χρωστούμενα δεδουλευμένα της συναδέλφισσάς μας, σε διαφόρων ειδών δικαστήρια, αφού έχει φτάσει μέχρι και στα διοικητικά δικαστήρια κατά του ΙΚΑ, μετά την πρώτη μας νίκη αναγνώρισης των χρωστούμενων ενσήμων!

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ:

ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ

Πέμπτη 14 Μαρτίου │ 09:00 πμ │Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου │ Ισόγειο

Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και Λοιπών Εργαζόμενων του Κλάδου του Επισιτισμού

Μοιραστείτε το άρθρο