Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, Τρίτη 12/3 στις 17:30

Πριν λίγες ημέρες είδαμε ένα πλήθος ατόμων να πραγματοποιεί ομοτρανσφοβική επίθεση σε δύο κουήρ άτομα. Μία μέρα μετά έγινε αντιφασιστική αντιπατριαρχική διαδήλωση πολλών χιλιάδων, η οποία έδωσε μία δυναμική απάντηση στη διάχυτη ομοτρανσφοβία. Το κλίμα του κοινωνικού κανιβαλισμού αυτό, επιχείρησαν να κεφαλαιοποιήσουν εθνικιστικά, ρατσιστικά και πατριαρχικά μορφώματα καλώντας σε συγκέντρωση στο σημείο της επίθεσης με αφορμή την προβολή ενός ντοκιμαντέρ.

Μέσα σε αυτή τη συγκυρία το κράτος υιοθετεί για μια ακόμα φορά τη θεωρία των δύο άκρων, απαγορεύοντας τις συγκεντρώσεις σε όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μετά από αυτήν του τη κίνηση τα μορφώματα που καλούσαν δεν ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη του καλέσματός τους. Το κράτος λαμβάνοντας το ρόλο του “ουδέτερου” ρυθμιστή των κοινωνικών ανταγωνισμών προσπαθεί με αυτή του την κίνηση να φανεί”αντιφασιστικό”, κάνοντας τους φασίστες να μοιάζουν “αντισυστημικοί”. Εμείς καμία αυταπάτη δεν έχουμε για το ποιος ήταν και είναι διαχρονικά ο ρόλος των φασιστών: δίπλα στα αφεντικά ως πιστοί υπηρέτες του κεφαλαίου, δολοφόνοι μεταναστών εργατών και όσων ξεφεύγουν από τα ρατσιστικά/πατριαρχικά τους πρότυπα.
Για όλους τους παραπάνω λόγους και σε συνέχεια των ηχηρών αντιπατριαρχικών/αντιφασιστικών απαντήσεων που θέλουμε να δούμε, διεκδικούμε τη θέση μας στο δρόμο.

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΝΣΟΜΟΦΟΒΙΚΟ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟ

ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ/ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΚΟΥΗΡ, ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΟΜΟ/ΤΡΑΝΣΦΟΒΙΚΟΙ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ/ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 12/3, ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 17:30

Αντιφασίστ(ρι)ες/ά


Συγκέντρωση Άγαλμα Βενιζέλου, Τρίτη 12/3, 17:30

Μετά τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών και το κλίμα διάχυτου κλίματος ομοτρανσφοβίας, επιχείρησαν σήμερα φασιστικά-εθνικιστικά μορφώματα να διεκδικήσουν δημόσιο χώρο με κάλεσμα στην πλατεία αριστοτέλους. Το κράτος απαγόρευσε όλες τις διαδηλώσεις στο κέντρο της θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα οι φασίστες να μην αποσύρουν το κάλεσμά τους. Εμείς από τη μεριά μας, καλούμε, σε συνέχεια των δυναμικών αντιπατριαρχικών και αντιφασιστικών απαντήσεων, αντιφασιστικό και αντιπατριαρχικό κάλεσμα σε συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου κόντρα στην απαγόρευση των διαδηλώσεων.
Σάββατο 9/3, βράδυ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δύο κουήρ άτομα δέχτηκαν επίθεση από όχλο ομοφοβικών – τρανσοφοβικων ανηλίκων και μη. Οι φασίστες προσπαθούν να βρουν κοινωνικό έρεισμα στην διάχυτη ομοφοβία και μετρούν βήματα, στοχοποιώντας υποκείμενα με βάση τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό (είτε με καρτέρια, είτε με “αυθόρμητες” επιθέσεις). Να τους διαλύσουμε πριν βρουν καινούρια πεδία συσπείρωσης.

Τα αίτια της επίθεσης φτάνουν και περισσεύουν. Η ομοφοβία, η τρανσφοβία και ο ετεροσεξισμός αποτελούν συγκολλητικά στοιχεία της εθνικής κοινότητας του ελληνικού έθνους-κράτους από τις απαρχές του. Ο φασισμός που ιστορικά αλλάζει μορφες και σε εποχές κρίσης επανέρχεται υπό την επιθετική του μορφή με νέες εκδοχές, πάντα προς την κατεύθυνση του εμφυλίου των φτωχών και των καταπιεσμένων. Οι κοινωνικές σχέσεις εκμετάλλευσης και καταπίεσης εντός του καπιταλισμού του διαμεσολαβούνται από τη φυλή, το φύλο και την τάξη. Τα πρότυπα του λεβέντη άντρα προστάτη της οικογένειας/πατρίδας και της γυναίκας-φροντίστριας-αναπαραγωγής του έθνους έχουν αμφισβητηθεί από τους φεμινισμούς των τελευταίων δεκαετιών με μια όλο και μεγαλύτερη ένταση. Το ελληνικό κράτος σε μια προσπάθεια να δράσει ως διαμεσολαβητής των καταπιεστών και των καταπιεσμένων ιδρύει αστυνομικά σώματα , παραχωρεί υπερώριμα αστικά αιτήματα (γάμος ομοφυλοφίλων), αυστηροποιεί τους νόμους του και προσπαθεί να εντάξει τις ριζοσπαστικές φεμινιστικές φωνές εντός ενός φιλελεύθερου εκσυγχρονιστικού αστικού διπόλου με τις ακροδεξιές του εφεδρείες να αποτελούν συμπληρωματικό παράγοντα συμμόρφωσης στο πρώτο. Οι φασίστες το βιώνουν αυτό σαν αντισυστημισμό και ντουρώνονται ποικιλοτρόπως. Αντισυστημισμό πουλούσαν και τα τάγματα της ΧΑ και ας έκαναν την δουλειά των αφεντικών, στοχοποιώντας πάμφτωχους μετανάστες/ες και τον ανταγωνιστικό χώρο στο σύνολο του. Δηλαδή τον κατεξοχήν χώρο που μισεί η εξουσία, τα αφεντικά και οι ρουφιάνοι διαχειριστές των ΜΜΕ.

Από την άλλη, κάθε από τα πάνω ερμηνεία της χθεσινής επίθεσης είναι λειψή χωρίς να παίρνονται υπόψιν οι καθημερινές μοριακές διαδικασίες διάχυσης του μίσους. Τα κοινωνικά πρότυπα, η πυρηνική οικογένεια, η έμφυλη συμμόρφωση στο κανονιστικό δίπολο άντρας-γυναίκα, ο διάχυτος μισογυνισμός/τρανσφοβία/σεξισμός που έρχονται να καλύψουν την ηγεμονική αρρενωπότητα που βρίσκεται σε κρίση, η μικροαστική/ιδιοκτησιακή πεποίθηση ότι οι υποτελείς οφείλουν να έχουν κάποιες/α ακόμα πιο κάτω από αυτούς για να ανατιμηθουν μέσω του φύλου σπέρνουν παντού τους διαχωρισμούς στις κοινότητες των καταπιεσμένων. Μόνη πραγματική λύση και απάντηση στο διάχυτο αλλά και οργανωμένο πλέγμα είναι τα δίκτυα αυτοάμυνας, αλληλεγγύης και φροντίδας που θα συσπειρώνουν τα πιο καταπιεσμένα και εκμεταλλευόμενα κομμάτια της κοινωνίας που θα οδηγήσει στην άρση των προνομίων όσων αγωνίζονται δίπλα τους, μακριά από το κράτος, τις δικαστικές αίθουσες και τις λογικές ανάθεσης. Επίσης να εντάξουμε το χθεσινό συμβάν σε μια συνέχεια επιθέσεων (εδώ στη Θεσσαλονίκη) των φασιστών απέναντι σε λοάτκι άτομα. Θα σας τσακίσουμε, αποτελεί δέσμευση.

Απέναντι σε κάθε φασίστα και τρανσοφοβικό. Απέναντι σε κάθε καταπιεστή.

ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ, ΚΑΜΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΙ ΟΜΟΤΡΑΝΣΦΟΒΙΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟ

Ανάρες, Ομάδα Δράσης & Αλληλεγγύης


Σήμερα Τρίτη 12/3/24 η φασιστική γκρούπα ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ έχει απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση μπροστά από το Ολύμπιον, επ’ αφορμής της προβολής ταινίας που πραγματεύεται μεταξύ άλλων την αυτοδιάθεση του σώματος και τις αμβλώσεις. Γνωρίζουμε καλά πως σε κάθε ευκαιρία οι φασίστες προσπαθούν να βρουν πρόσφορο έδαφος στον δημόσιο χώρο και την νεολαία, ακόμη και με τέτοιες κινήσεις. Ταυτόχρονα, ενδεικτική για το ζήτημα του κοινωνικού κανιβαλισμού και του εκφασισμού είναι η επίθεση σε δύο queer άτομα το βράδυ του Σαββάτου, στο ίδιο μέρος, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Το γεγονός αυτό έρχεται να συμπληρώσει την μεγάλη λίστα των φασιστικών επιθέσεων σε ανθρώπους της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, σε μετανάστες, σε κόσμο του αγώνα και σε κάθε τι “ξένο” και “διαφορετικό”. Τα θύματα μπορεί να είναι κάθε φορά διαφορετικά αλλά οι δράστες πάντα ίδιοι. Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, του/της Ζάκ/Zackie Oh! και τόσων άλλων διαχέουν το μίσος μέσα από τα τηλεοπτικά πάνελ, τις εκκλησίες τα κανάλια και το διαδίκτυο πιστεύοντας πως μπορούν να σταθούν στους δρόμους και τις γειτονιές μας με τις πλάτες πάντα των ένστολων καθαρμάτων που τους καλύπτουν και τους προστατεύουν.

Κάθε τέτοια προσπάθεια αποτελεί για μας μία ακόμα αφορμή να δηλώσουμε το αυτονόητο πως ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους και όχι μέσα από τα έδρανα της βουλής και τις αίθουσες των δικαστηρίων. Καμία προσπάθεια εμφάνισης των φασιστικών ομάδων και καμία απόπειρα διαχύσης των ιδεών τους δεν θα γίνει ανεκτή. Κανένας διάλογος με τα φασιστικά αποβράσματα και καμία απόπειρα δικαιολόγησης και αποποίησης ευθυνών λόγω ηλικίας δεν είναι αποδεκτή.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τον κοινωνικό ρόλο που επιτελούν τα φασιστικά μορφώματα, και γνωρίζουμε επίσης πως η μήτρα τους είναι το ίδιο το κράτος και η κυρίαρχη ιδεολογία, καθώς και ότι η φασιστική βία εκτονώνεται πάνω στους αγωνιστές πότε με τη μορφή των γκλομπ των μπάτσων δολοφόνων, και πότε με τα μαχαίρια παρακρατικών συμμοριών.

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό, δεν μπορεί να είναι αποκομμένος από τον αγώνα ενάντια στην ίδια τη πηγή, το ίδιο το σύστημα εξουσίας κράτους και κεφαλαίου που γεννά και θρέφει τον φασιστικό εσμό ως αντεπαναστατική εφεδρεία. Ακριβώς για αυτό ο αντιφασιστικός αγώνας οφείλει να είναι αντικρατικός και αυτή είναι η πιο επικίνδυνη αντίληψη για το κυρίαρχο κρατικο-καπιταλιστικό πλέγμα κυριαρχίας.

Εμείς ως αναρχικοί και αναρχικές, δηλώνουμε πως οποιαδήποτε κρατική ενορχήστρωση πριμοδότησης της φασιστικής εφεδρείας θα μας βρει μαχητικά απέναντι, σε κάθε πεδίο που αυτή εκφράζεται. Σε σχολεία, σχολές, χώρους δουλειάς, γειτονιές και προπαντός στον δρόμο. Η πάλη ενάντια στον σάπιο κόσμο της εξουσίας, του κράτους και του κεφαλαίου, ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις απαιτεί συνεχή και οργανωμένο αγώνα.

Οργανωνόμαστε και αγωνιζόμαστε ενάντια σε κράτος, φασίστες και αφεντικά. Με όπλα μας την κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη, την οργάνωση στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τις σχολές φτιάχνουμε τις αντιστάσεις και οικοδομούμε έναν νέο κόσμο ισότητας και ελευθερίας. Για να στείλουμε μια για πάντα το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας όπου και ανήκουν.

Κοινωνική αυτοοργάνωση, ταξική αλληλεγγύη, μαχητική αντίσταση.

ΔΟΥΛΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ
ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ

ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΑΤΩ Ο ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης -Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων


Σήμερα, 12/3, φασιστικές οργανώσεις, από κοινού με την Μονή Εσφιγμένου, καλούσαν συγκέντρωση έξω από το θέατρου Ολύμπιον, προκειμένου να εμποδίσουν την διεξαγωγή του ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα κορμιά» που συμμετέχει στο διαγωνισμό του φετινού φεστιβάλ κινηματογράφου. Από νωρίς μέσα στη μέρα η ΕΛΑΣ είχε έντονη παρουσία στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ εξέδωσε εντολή για απαγόρευση συγκεντρώσεων. Οι φασίστες, γνωστοί για το … αμφισβητούμενο θάρρος τους όταν δεν είναι «200 σε 2», ακύρωσαν τη συγκέντρωση τους. Οι αντιφασίστριες και αντιφασίστες, όμως, θα βρεθούμε στο δρόμο για να πούμε το αυτονόητο: η τέχνη δεν λογοκρίνεται και η φασιστική δυσωδία δεν χωράει στην πόλη μας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι φασίστες προσπαθούν να περιφέρουν το θλιβερό θρησκόληπτο και μισανθρωπικό τους θίασο στην πόλη, προσπαθώντας να απαγορεύσουν προβολές ταινιών και παραστάσεις που οι ίδιοι δεν εγκρίνουν (!)

Δεν τους πέρασε ποτέ.

Δεν θα τους περάσει ποτέ.

ΚΑΜΙΑ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΗΜΕΡΑ, 12/3/2024

17:30

ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης


ΚΑΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΣΕΞΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 17.30 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Σήμερα, Τρίτη 12 Μαρτίου, και μόλις λίγες ημέρες μετά την επίθεση την οποία δέχτηκαν δύο τρανς άτομα από μία αγέλη μέσα στην οποία έδρασαν μαζί φασιστικά, ρατσιστικά και ομοφοβικά στοιχεία, γνωστή ακροδεξιά ομάδα της πόλης με επαφές με παραστρατιωτικούς και εκκλησιαστικούς κύκλους της, κάλεσε σε συγκέντρωση ενάντια στην προβολή ενός ντοκιμαντέρ που έκρινε ως “βλάσφημο”.

Η Κυριακάτικη μαζική και μαχητική απάντηση στην ομοφοβική και τρανσφοβική επίθεση από χιλιάδες ανθρώπους, κατά την διάρκεια της οποίας οι θρασύδειλοι τραμπούκοι κατάλαβαν πόσος χώρος τους αναλογεί σε αυτή ήταν το πρώτο βήμα του λαού της πόλης και δεν πρόκειται να είναι το τελευταίο.

Τη σημερινή συγκέντρωση τη διοργανώνει μία ακροδεξιά γκρούπα που μαζί με άλλους εκκλησιαστικούς, παραστρατιωτικούς, ομοφοβικούς και ακροδεξιούς κύκλους οργάνωσαν για συμφέροντα μερίδας του ντόπιου κεφαλαίου καταλήψεις σε δημοτικά (!) και γυμνάσια πριν 6 χρόνια “για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας” και αργότερα ενάντια στη χρήση μάσκας εν μέσω πανδημίας.

Και είναι αυτοί οι κύκλοι που για λογαριασμό των αφεντικών τους, μεθοδικά και με σχέδιο ρίχνουν το μίσος και το δηλητήριό τους μέσα στην εργατική τάξη, την νεολαία και τον λαό για να τον διχάσουν, ενώ δεν βγάλαν ούτε βγάζουν τσιμουδιά για ό,τι και όποιον πραγματικά ευθύνεται για τις άθλιες συνθήκες ζωής που βιώνουμε. Συγκεκριμένα δεν βγάζουν τσιμουδιά για την ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, την τεράστια ανεργία, τους μισθούς πείνας ή την ιδιωτικοποίηση όλων των δημοσίων αγαθών με τελευταίο παράδειγμα τον νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, όπου το μοναδικό κόμμα που δεν καταψήφισε, πλην της ΝΔ, ήταν το φασιστικό κόμμα “Σπαρτιάτες”.

Αυτοί είναι που ήδη από τα προηγούμενα χρόνια πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε καταλήψεις της πόλης, σε αναρχικούς, κομμουνιστές και δημοκράτες κατοίκους της, σε μετανάστες στο κέντρο και σε gay ζευγάρι στην παραλία, και έχοντας θεσμική και κοινωνική πρόσβαση σε μερίδες της νεολαίας αλλά και την επίσημη στήριξη της Εκκλησίας, είναι αυτοί που έβαλαν όσο κανείς άλλος το χέρι τους για τη δημιουργία αυτού του μειοψηφικού συρφετού από λούμπεν στοιχεία που τολμάει να σηκώσει το χέρι του σε ανθρώπους λόγω του φύλου, της φυλής, του χρώματος του δέρματος και όταν χρειαστεί και λόγω της τάξης στην οποία ανήκουν. Αυτοί είναι που έχουν το θράσος σήμερα να καλούν σε συγκέντρωση έξω από την προβολή μίας ταινίας με θέμα την αυτοδιάθεση του σώματος της γυναίκας.

Ξέρουμε πως με την παγκόσμια οικονομία να βυθίζεται και την πολεμική προετοιμασία να εντείνεται εν μέσω όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, ο φασισμός βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερο και πιο πρόσφορο έδαφος σε τοπικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Και είναι οι οργανωμένες αντιφασιστικές δυνάμεις, ως σάρκα από τη σάρκα του λαού, που οφείλουν να οργανωθούν με συνέπεια και μαχητικότητα απέναντι στον φασισμό αλλά και απέναντι σε ένα κοινωνικό και οικονομικό σύστημα που βρίσκεται σε σήψη την οποία διαχέει από πάνω προς τα κάτω, να αντιπαρατεθούν αποτελεσματικά και να ανακόψουν την όποια προσπάθεια ανασύστασης ακροδεξιών ομάδων κρούσης.

Οφείλουμε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας και κάτι παραπάνω, για να μη φοβούνται τα προσφυγάκια να πάνε σχολείο, για να μπορούν ζευγάρια και παρέες ανεξαρτήτων φύλου και φυλής να περπατάν χέρι-χέρι στην παραλία χωρίς φόβο, για να μπορούν οι γυναίκες εργαζόμενες να στήνουν σωματεία και να απεργούν, οι φοιτητές να παλεύουν για την Δημόσια Παιδεία, για να μπορούμε να κυκλοφορούμε και να αγωνιζόμαστε μαζί, ντόπιοι/ες και μετανάστες/στριες εργάτες και εργάτριες, διατηρώντας ακέραια την μνήμη και ελπιδοφόρο το μέλλον του λαού μας.

Και αυτό είναι το μήνυμα που έστειλαν οι χιλιάδες άνθρωποι που διαδήλωσαν την Κυριακή. Οργανωμένοι ή ανοργάνωτοι, με υπόγειες χρηματοδοτήσεις ή χωρίς, όποια “πλάτη κι αν έχουν” κι όποιον συντηρητικό ή επιχειρηματικό κύκλο κι αν υπηρετούν, όσες φορές κι αν χρειαστεί: Ο λαός μας και οι οργανώσεις του θα τους ισοπεδώσουν ως μπροστινούς του κεφαλαίου, ως λούμπεν στοιχεία που αποπροσανατολίζουν και διχάζουν την εργατική τάξη και την νεολαία, ως τσιράκια των αφεντικών, ως εθελόδουλους και ως ρουφιάνους, όχι μόνο του συστήματος, αλλά και των μπάτσων και των δικαστών μπροστά στους οποίους έκλαιγαν και κατέδιδαν ο ένας τον άλλον, όταν το ίδιο το σύστημα που τους έθρεψε, έχοντας πρώτα καταφέρει να σταθεροποιήσει την εξουσία του, τους “μάζεψε” προσωρινά.

Ζούμε και αγωνιζόμαστε σε αυτή την πόλη, ερχόμαστε από τα σπλάχνα της. Από την Καλαμαριά, την Νεάπολη και τις Συκιές των προσφύγων των αρχών του προηγούμενου αιώνα. Από τις εργατικές κατοικίες της Ξηροκρήνης και από τα στενά του Φαλήρου και της Ανάληψης, τα οποία δεν βλέπουν ποτέ τον ήλιο. Από την Τούμπα, που ο λαός της κατέβαινε μαζικά και με πανό στον Μάη του 1936 για να στήσει οδοφράγματα στο κέντρο της πόλης. Από το Χαριλάου. τις παρυφές του οποίου διέσχισε ο ΕΛΑΣ για να απελευθερώσει τη Θεσσαλονίκη από τους Ναζί. Από τους τελευταίους που ζουν στο κέντρο της, το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα ατέλειωτο Rbnb για τους τουρίστες.

Είμαστε εργαζόμενοι και εργαζόμενες που αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε για ψίχουλα, που χρωστάμε στη ΔΕΗ, που δεν μας φτάνει το μηνιάτικο για το νοίκι, για να γεμίσουμε το ψυγείο, για να πληρώσουμε ιδιωτικούς γιατρούς, για να ξεχρεώσουμε τα δανεικά που έχουμε πάρει, που έχουμε απολυθεί, που έχουμε ταπεινωθεί μέσα στους χώρους δουλειάς. Είμαστε νέοι και νέες που ζούμε στο πετσί μας τι σημαίνει να σπουδάζεις και να δουλεύεις ταυτόχρονα, τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση της παιδείας, τι σημαίνει να μην έχουν οι γονείς σου λεφτά για το φροντιστήριο. Είμαστε κάτοικοι μίας πόλης που βυθίζει την νεολαία της στην ανεργία και ξέρουμε καλά ποιοί είναι αυτοί που καθοδηγούν την οργή της στην μικροπαραβατικότητα, στην αδιέξοδη οπαδική βία και στην κανιβαλλιστική ρατσιστική και ομοφοβική βία, αλλά και στην ναρκωκουλτούρα για να την καταστέλλουν πιο αποτελεσματικά και για να την βγάζουν οι ίδιοι καθαρή.

Είναι ιστορικό χρέος της πολυεθνικής εργατικής τάξης, των νέων, του λαού, να μην αφεθεί ούτε σπιθαμή χώρου για την παρουσία οποιουδήποτε ομοφοβικού, ακροδεξιού, νεοναζί στους δρόμους και στις ζωές μας. Είναι επιτακτική ανάγκη για την επιβίωσή μας, αλλά και προϋπόθεση της νίκης μας, η συνέχιση της παράδοσης των προγόνων μας:

Από τους τριεψιλίτες, τους ταγματασφαλίτες, τους χουντικούς μέχρι τους επενίτες, τους rangers και τους χρυσαυγίτες, όποιο χέρι απλώνεται, ΘΑ ΚΟΒΕΤΑΙ.

ΚΑΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΣΕΞΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ – ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 17.30 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση

Μοιραστείτε το άρθρο