Συγκέντρωση αλληλεγγύης για το πάρκο Δρακόπουλου στο Διοικητικό Εφετείο, Τρίτη 5/3 10:00

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 10:00 πμ, Λουίζης Ριανκούρ 85, Αμπελόκηποι

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ Σάββατο 2 Μαρτίου στις 12.00, στο Πάρκο

Καλούµε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Διοικητικό Εφετείο κατά τη διάρκεια εξέτασης του αιτήµατος των κατοίκων για ακύρωση της οκταετούς δωρεάν παραχώρησης της χρήσης του πάρκου Δρακόπουλου από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στον Δήµο Αθηναίων.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ διότι σκοπίμως δεν κάνει καμία αναφορά:

  • Στα δικαιώµατα που έχει αποκτήσει ο Δήµος Αθηναίων, οι δηµότες και οι κάτοικοι της περιοχής, από την πολυετή χρή- ση του χώρου.
  • Στην από 35ετίας διαµόρφωση, φροντίδα από τον Δήµο Αθηναίων και αποκλειστική χρήση του κληροδοτήµατος Δρακόπουλου ως πάρκου.
  • Στον αγώνα µας εδώ και 14 χρόνια που έχει αποτρέψει την οικοδόµηση του χώρου του παλιού εργοστασίου και έκτοτε οι κάτοικοι τον φροντίζουν και τον διαµορφώνουν.
  • Στις εργασίες που έχουν πραγµατοποιήσει: θεατρική σκηνή, κερκίδες, πηγάδια, πεζούλια, παιδική χαρά, δεντροφυτεύ- σεις, φροντίδα της βλάστησης.
  • Στις εκατοντάδες πολιτικές, πολιτιστικές, µουσικές και θεα- τρικές εκδηλώσεις, µε την ενεργό συµµετοχή της γειτονιάς και χωρίς αντίτιµο.
  • Στην εγκατάλειψη από τον φερόµενο ως ιδιοκτήτη, στην απώλεια της πολιτιστικής κληρονοµιάς µε ευθύνη του Ελλη- νικού Ερυθρού Σταυρού, αφού άφησε τα διατηρητέα κτίρια να ρηµάξουν.

Στην αθέτηση της συµφωνίας εκ µέρους του ΕΕΣ να απο- δώσει στον Δήµο Αθηναίων οικόπεδο στον Προµπονά σε αντάλλαγµα της απόδοσης όρων δόµησης στο νότιο τµήµα του πάρκου.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ:

Να ακυρωθεί η «σύµβαση δωρεάν παραχώρησης χρήσης ακινήτου» του πάρκου Δρακόπουλου. Είναι επιζήµια οικο- νοµικά για τον ΔΑ και ανοίγει τον δρόµο για την οικοδόµη- ση ενός µέρους του πάρκου.

Να χαρακτηριστεί όλο το πάρκο (και των 9 στρεµµάτων) ως Χώρος Κοινόχρηστου Πρασίνου: Να επανέλθει σε ισχύ το ρυµοτοµικό του ’81 (ΦΕΚ Δ 513/1981) που καταπατήθηκε από την επιβολή όρων δόµησης στο κτήµα Δρακόπουλου.

Αναστήλωση των Διατηρητέων – Διατήρηση της Ιστορικής Μνήµης: Τα εναποµείναντα χαρακτηρισµένα κτίρια (ΦΕΚ Β 621/1983, ΦΕΚ Δ 573/1983) είναι εκτός µελέτης.

Η (ΤΕΩΣ) ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ αντί να κατοχυρώσει τα δικαιώµατα κοινοχρησίας, να ζητήσει από τον ΕΕΣ αποζηµιώσεις και να πιέσει για την αποκατάστασή των διατηρητέων – ιστορικών κτιρίων, αντ’ αυτού µέσω της σύµβασης πα- ραχώρησης και µε τα χρήµατα των δηµοτών αναβαθµίζει την ιδιοκτησία του ΕΕΣ ώστε µετά από 8 χρόνια να την παραλάβει µε πολλαπλάσια εµπορική αξία. Αυτό σηµαίνει ότι ακόµη και η µελλοντική απαλλοτρίωση του κτήµατος από τον Δήµο Αθηναίων θα κοστίσει εκατοµµύρια ευρώ στους δηµότες.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ είναι να «εξωραϊστεί» το πάρκο µε έξοδα των δηµοτών και µετά τη λήξη της οκταετούς παρα- χώρησης να το παραλάβει ο ΕΕΣ ως «αυλή» του όποιου οικοδοµήµατος αποφασίσει να φτιάξει στον χώρο του παλιού εργο- στασίου.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ που αποτελείται από 3 στρέµµατα είναι ακόµα οικοδοµήσιµο, και µε την παραπάνω συµφωνία τίποτα δεν αποτρέπει τον ΕΕΣ να διεκδικήσει αλλαγή ρυµοτοµικού και για το ΥΠΟΛΟΙΠΟ τµήµα των 6 στρεµµάτων που µέχρι και σήµερα λειτουργεί ως πάρκο του Δήµου Αθηναίων. Ο ΕΕΣ επανειληµµένα έχει προσπα- θήσει να πουλήσει το κληροδότηµα Δρακόπουλου µέσω εταιρείας Real Estate.

ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ανοιχτή συνέλευση υπεράσπισης πάρκου Δρακόπολου

Fb: parkodrakopoulou blog: parkodrakopoulou.noblogs.org

Συνέλευση κάθε Πέµπτη στις 19:00 (για τον χειµώνα στο στέκι Π, Καµπούρογλου 44 και Σαµαρά κ. πατήσια)

Φλεβάρης 2024

Μοιραστείτε το άρθρο