Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες από 28/2, Πέμπτη 29/2 στις 11:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Σήμερα 28/2 έγινε μαζική πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για τον ένα χρόνο από τη μαζική κρατική δολοφονία στα Τέμπη. Όπως θυμόμαστε όλες στις 28/2 του 2023 το κράτος ενορχήστρωσε μία προμελετημένη δολοφονία και οδήγησε τουλάχιστον 57 ανθρώπους εκ των οποίων και συμφοιτητές μας στον θάνατο. Οι εργάτες που από τις 7/2 προειδοποιούσαν για την επικείμενη σύγκρουση αγνοήθηκαν πλήρως. Βλέπουμε κεφάλαιο και κράτος να ενεργούν με μόνο άξονα την κερδοφορία ενώ σε αυτό το σύστημα παραμένουν αναλώσιμες μέχρι και οι ζωές μας.

Εξάλλου, δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία μαζική κρατική δολοφονία.

Η κοινωνική-συλλογική οργή που ήταν σε αναβρασμό εκείνη την περίοδο αποτυπώθηκε στους δρόμους. Αυτή την αντίσταση κατεπνιξαν προσπαθώντας να την αφομιώσουν κάποιες κομματικές δυνάμεις και οργανώσεις κοιτώντας τα διάφορα κομματικά συμφέροντα, βάζοντας πλώρη για τις εκλογές.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι καθώς υποβαθμίζεται η ζωή μας όλο και περισσότερο, θα πρέπει να αγωνιστούμε για αυτήν -με νύχια και με δόντια- από εμάς για εμάς και χωρίς διαμεσολάβηση συμφερόντων τρίτων.

Ετσι στη σημερινή απεργία ο κόσμος έκλεισε το κέντρο της πόλης για να εκφρασει την οργή του και την εναντίωση του σε πολιτικές που υποτιμούν τις ζωες μας και μας δολοφονούν. Στη διαρκεια της πορειας πραγματοποιήθηκαν συγκρούσεις και οι μπατσοι εδειραν και συνέλαβαν 3 ατομα τα οποια θα περασουν απο αυτόφωρο αυριο στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Ως συντονιστική συλλόγου φυσικού στηρίζουμε όσα συμμετέχουν στις πορείες και αγωνίζονται συλλογικά στο δρόμο.

Αλληλεγγύη στους 3 συλληφθέντες της 28/02

Κανένα πένθος εθνικό

Τώρα και για πάντα μίσος ταξικό

Πορείες καταλήψεις συγκρούσεις μαζικές

Εστίες αγώνα να γίνουν οι σχολές

Κάλεσμα στήριξης στα δικαστήρια Πέμπτη 29/02 στις 11:00

Συντονιστική Επιτροπή Φυσικού


Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τα συλληφθέντα άτομα από την απεργιακή κινητοποίηση για τον 1 χρόνο από την κρατική δολοφονία στα Τεμπη.
ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΑΤΥΧΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ
ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ´ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Ελευθεριακό Σχήμα Φοιτητ(ρι)ών Σίνδου ΔΙΠΑΕ / ΑΤΕΙΘ

Μοιραστείτε το άρθρο