Ο Παλαιστίνιος αγωνιστής Σαλάχ Αλ-Μούσα στο infolibre: Μπορούν να μας σκοτώσουν, αλλά είμαστε ο σπόρος που θα φυτρώσει ξανά!, Δευτέρα 26/2.

Ο συγγραφέας αναφέρθηκε στην προσωπική του πορεία και βιώματα, από τους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Παλαιστίνη, τα φοιτητικά του χρόνια στην Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή του στο φοιτητικό κίνημα μέσα στη χούντα, έως την ένοπλη αντίσταση και τις σχέσεις του με τους πολιτικούς που διαμόρφωσαν την πορεία του παλαιστινιακού.
Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκε φυσικά το παλαιστινιακό και οι τελευταίες δυσοίωνες εξελίξεις με την σφαγή στη Γάζα και την απειλή εξαφάνισης του παλαιστιναικού λαού.
Στον κατάμεστο χώρο του infolibre, ο Αλ Μούσα αναφέρθηκε σε όλη την πορεία του παλαιστινιακού και της συγκρότησης του Ισραηλινού κράτους σε βάρος των Παλαιστινίων. Είμαστε θύματα της νέα φάσης διαμόρφωσης του κόσμου και ο άξονας των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων υλοποιεί σχέδιο που… εκτοπίζει σε Αίγυπτο τους κατοίκους της Γάζας και στην Ιορδανία της Δυτικής Όχθης. Αφήνοντας μόνο κάποια καντόνια παλαισιτινακά και αυτά υπό ασφυκτικό ισραηλινίο έλεγχο.
Το θέμα δεν αφορά μόνο Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς, Το Ισραήλ είναι το προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ στην πιό πλούσια περιοχή του πλανήτη.
Ο Αλ Μούσα είναι επικριτικός και ως προς τις ηγεσίες των Παλαιστινίων (Παλαιστινιακή Αρχή στη Δυτική όχθη και Χαμάς στη Γάζα), εναποθέτοντας τις ελπίδες στην ανάδειξη νέων πολιτικών δυνάμεων, για την ειρηνική συμβίωση όλων των λαών της περιοχής.
Μπορούν να μας σκοτώσουν, αλλά είμαστε ο σπόρος που θα φυτρώσει ξανά!
ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ…
Μοιραστείτε το άρθρο