Αθώα κρίθηκε η 19χρονη από την Ηλιούπολη, κατέρρευσαν οι ανυπόστατες κατηγορίες

Το πρωί της Δευτέρας 26/2 το Α΄ Αυτόφωρο Μονομελές έκρινε αθώα την 19χρονη από την Ηλιούπολη, η οποία ήταν αιχμάλωτη και θύμα trafficking από τον αστυνομικό Δ.Μ. Έπειτα από ανώνυμη καταγγελία παραπέμφθηκε σε δίκη με τις κατηγορίες ότι «εκδιδόταν με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους» καθώς και για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης. Οι ανυπόστατες κατηγορίες, καθώς αφορούσαν το χρονικό διάστημα που ήταν αιχμάλωτη και θύμα σωματεμπορίας, κατέρρευσαν.

Για την μικροποσότητα κάνναβης καθότι από το 2010 η κατοχή για ιδία χρήση έχει μετατραπεί σε πταίσμα, το δικαστήριο χαρακτήρισε ανέγκλητη την πράξη, όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ του tvxs.

Το δελτίο Τύπου που δημοσίευσαν οι συνήγοροι της 19χρονης:

Αθωώθηκε σήμερα το 19χρονο κορίτσι της Ηλιούπολης, που βρέθηκε κατηγορούμενη μετά από μήνυση του βασανιστή της ότι δήθεν εκδιδόταν χωρίς νόμιμα πιστοποιητικά.
Θυμίζουμε ότι από το καλοκαίρι του 2022 μέχρι σήμερα, τέσσερεις (4) εισαγγελείς διεκπεραίωσαν τη δικογραφία χωρίς κανείς από αυτούς να ζητήσει την απόφαση που έχει εκδοθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών και δικαίωνε το παιδί.
Δεν είδαν(; ) κάν ότι το συγκεκριμένο αδίκημα έχει καταργηθεί πριν φτάσει στα χέρια τους η δικογραφία και παρόλα αυτά εκείνοι την έστειλαν στο ακροατήριο.
Χωρίς περαιτέρω σχόλια, εκατοντάδες άνθρωποι βρέθηκαν σήμερα εκεί, εξασφαλίζοντας ότι η δικαιοσύνη θα αποδοθεί.
Και αποδόθηκε.
Οι συνήγοροι
Δήμητρα Κεραμυδά, Αντωνία Λεγάκη

Μοιραστείτε το άρθρο