Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στη 19χρονη από την Ηλιούπολη απέναντι στις κατηγορίες που τις αποδίδει το κράτος, Δευτέρα 26/2

Αθήνα: Στις 9:00 στα δικαστήρια Ευελπίδων

Πάτρα: Στις 11:00 στην πλατεία Όλγας

Θεσσαλονίκη: Στις 12:00 στην Καμάρα


ΑΘΗΝΑ

“…Στα τέλη του Γενάρη, η 19χρονη Ε., επιζώσα της υπόθεσης trafficking στην Ηλιούπολη, παίρνει ένα χαρτί από την Εισαγγελία Αθηνών, η οποία αποφάσισε να την καλέσει σε δίκη στις 26/02/2024. Στη δίκη αυτή βρίσκεται κατηγορούμενη για το γεγονός ότι εκδιδόταν χωρίς τα απαραίτητα υγειονομικά έγγραφα. Και τα λόγια αρχίζουν να δείχνουν τη φτώχεια τους, όταν το ίδιο το κράτος και η δικαιοσύνη του καλούν σε δίκη για έλλειψη εγγράφων ένα κορίτσι το οποίο βρισκόταν φυλακισμένο και δεν ασκούσε επάγγελμα, αλλά επέζησε από την εξαναγκαστική και συνεχόμενη έκδοσή της, τους βιασμούς και τις κακοποιήσεις

Καταλαβαίνουμε καλά πως η 19χρονη δεν κακοποιείται απλά. Γίνεται στόχος εκδίκησης. Η 19χρονη (όπως και η 12χρονη από τον Κολωνό) και η ιστορία της είναι όμοια με πολλών άλλων γυναικών που βρίσκονται κάτω από τα κυκλώματα trafficking, στα οποία ρυθμιστικό και κύριο ρόλο παίζει ο ίδιος ο κρατικός μηχανισμός. Στην υπόθεση της 19χρονης η Εισαγγελία Αθηνών επέλεξε να μην αντιμετωπίσει την Ε. ως επιζώσα trafficking και άρα δεν κατηγόρησε τους εμπλεκόμενους για σωματεμπορία, αλλά για εμπορία ανθρώπου. Κι αυτό μας δείχνει πολλά. Απέδωσε στον μπάτσο Μπουγιούκο και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους τις κατηγορίες που θα μπορούσαν να του επιτρέψουν να μετακυλήσει μέρος της ευθύνης στην ίδια την Ε. …”

ΣΤΙΣ 26/2/2024 και ώρα 9:00 (Ευελπίδων κτίριο 2, αίθουσα 3)
ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ∆ΙΠΛΑ ΣΤΗ19ΧΡΟΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟ∆Ι∆ΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ∆ΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (Λουκάρεως 14, ισόγειο, αίθουσα ∆4)
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ∆ΙΚΗΣ ΓΙΑΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ 12ΧΡΟΝΗΣ.

Salome*Women’s Collective 619*Fem Kommunite*Maleficia*Antifa Sisterhood* Συντρόφισσες


Ενισχύουμε το κάλεσμα στήριξης για την 19χρονη επιζώσα από την Ηλιούπολη και καλούμε όλα τα αλληλέγγυα άτομα να σταθούν έμπρακτα στο πλευρό της Ε.

Κανένα μόνο απέναντι στους κακοποιητές του.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

το Σπίτι, για την Ενδυνάμωση & τη Χειραφέτηση


Αλληλεγγύη στην Ε.

Καμία συγκάλυψη του κυκλώματος trafficking

Τη Δευτέρα, 26 Φλεβάρη, η Ε., θύμα σωματεμπορίας, της υπόθεσης trafficking στην Ηλιούπολη, καλείται ως κατηγορούμενη από την ελληνική δικαιοσύνη. Η ανάγκη του σάπιου πατριαρχικού, εκμεταλλευτικού και καταπιεστικού συστήματος να συγκαλύψει τα κυκλώματα trafficking, να ξεπλύνει και να ρίξει στα μαλακά τους εμπλεκόμενους, εν προκειμένω και έναν μπάτσο, φτάνει μέχρι το σημείο, με απόλυτη αλαζονεία και θρασύτητα να διώκει την Ε. για πράξεις που έκανε το διάστημα που βρισκόταν υπό τον έλεγχο και τις απειλές του κυκλώματος μαστροπείας. Και η αναισχυντία δεν έχει τέλος, αφού τη μήνυση βάσει της οποίας την σέρνουν τώρα στα δικαστήρια, την έκανε ο ίδιος ο Δ.Μπουγιούκος, δηλαδή ο καταδικασμένος για σωματεμπορία μπάτσος που την εξέδιδε.

Η απόπειρα τρομοκράτησης της Ε. και οι προσπάθειες μετατροπής της από θύμα σε θύτη έχουν ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή που σπάει τη σιωπή της και καταγγέλλει την ομηρία και εκμετάλλευσή της. Τον Ιούλιο του 2021, βρίσκει τη δύναμη και με την αλληλεγγύη μίας εργαζόμενης σε καφέ της περιοχής, καταφέρνει να δραπετεύσει από το διαμέρισμα στην Ηλιούπολη στο οποίο ήταν αιχμάλωτη από τον μαστροπό μπάτσο Δ.Μπουγιούκο που την απειλούσε, βασάνιζε, βίαζε και εξέδιδε συστηματικά. Από το αστυνομικό τμήμα, στο οποίο μεταβαίνει προκειμένου να κάνει καταγγελία, το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων μέχρι και το νοσοκομείο, στο οποίο μεταφέρεται με χαρακτηριστική καθυστέρηση, αντιμετωπίζεται ως κατηγορούμενη. Κρατείται σε συνθήκες απομόνωσης, την αποκόπτουν από τη μητέρα της και από τους δικηγόρους και δεν της παρέχεται καμία ψυχολογική υποστήριξη. Ενώ στη συνέχεια, όπου και αναγκάζεται να μένει σε άγνωστη διεύθυνση αφού είναι δέκτης συνεχών απειλών από το κύκλωμα trafficking, του οποίου είχε πέσει θύμα, η μόνη βοήθεια που έχει για τη ψυχολογική και υλική στήριξή της προέρχεται από αλληλέγγυο κόσμο.

Με την έναρξη της δίκης σε πρώτο βαθμό οι δικαστικές αρχές την υποβάλλουν σε μία βασανιστική διαδικασία, κατά την οποία υποχρεώνεται να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών με μόνους παρόντες αυτούς που τη βίαζαν, την κακοποιούσαν και την εξέδιδαν· απόλυτα εκτεθειμένη στις συκοφαντίες, τις προσβολές, την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό από τον πατέρα της που τη βίαζε από μικρή, από τον μπάτσο Μπουγιούκο, από τον δεύτερο βιαστή της αλλά και από πλευράς των συνηγόρων των μαφιόζων και των βιαστών· με την έδρα να αρνείται να εξετάσει καίρια στοιχεία της υπόθεσης που είχαν έρθει στο φως, από τα οποία προέκυπτε πως η υπόθεση συνδεόταν με αυτή της Greek police mafia και τα κυκλώματα trafficking· με τις εξευτελιστικές ερωτήσεις από πλευράς της έδρας και τις συκοφαντίες από τους συνηγόρους απέναντι στη μητέρα και τον αδερφό της που κρίνονταν ως αναξιόπιστοι και ανεύθυνοι, ευθυγραμμιζόμενοι με τις καταθέσεις του πατέρα βιαστή· υποχρεωμένη να περιγράφει όλα όσα υπέστη χωρίς να μπορεί κανένας δικός της άνθρωπος να βρίσκεται μαζί της και με τον αλληλέγγυο κόσμο έξω από τις αίθουσες να δίνει μάχη με τις αστυνομικές δυνάμεις για να σταθεί· και με την εν τέλει κατάπτυστη πρωτόδικη απόφαση όπου ο πατέρας αθωώνεται, ο Δ.Μπουγιούκος αν και κρίνεται ένοχος για εμπορία ανθρώπων (μόνο για την περίπτωση της Ε. γιατί το δικαστήριο αρνήθηκε να λάβει υπόψη του και τις καταθέσεις των υπόλοιπων θυμάτων τα οποία σύμφωνα με το δικαίωμά τους μπορούσαν και να μην παρευρεθούν), παίρνει αναστολή και αφήνεται ελεύθερος και μόνο ο λεγόμενος «Ντάνιελ», μαστροπός της Ε. κρίνεται ένοχος και οδηγείται στη φυλακή. Ενώ ο γιος της Μαρίνας, το πρόσωπο που άμεσα αποτελούσε τη σύνδεση με άλλες υποθέσεις trafficking, όπως αυτή του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, επίσης αθωώνεται.

Πλέον, ένα χρόνο μετά την πρωτόδικη απόφαση, εκτός από το ότι ο ελεύθερος μαστροπός Μπουγιούκος με δημόσιες αναρτήσεις έχει απειλήσει την Ε., την οικογένειά της καθώς και τον αλληλέγγυο κόσμο που την στήριξε σε όλη αυτή τη διαδρομή, και αφού συνεχίζει απρόσκοπτα το βίο του διατυμπανίζοντας πως εκτός από μαφιόζος, βιαστής και μπάτσος είναι και φασίστας, η αστική δικαιοσύνη αποφασίζει να διώξει την Ε. ώστε να συνεχιστεί αυτή η αλυσίδα συνεχών απειλών, τρομοκρατήσεων και εκδικητικότητας απέναντι σε έναν άνθρωπο που καταγγέλλοντας την εκμετάλλευσή της έριξε φως στα πιο σκοτεινά, σάπια κομμάτια της πραγματικότητας που έχει δημιουργήσει ο βάρβαρος κόσμος κράτους και καπιταλισμού.

Μέσα στο ίδιο πλαίσιο, τη Δευτέρα 19/2, ξεκίνησε το εφετείο της υπόθεσης trafficking της Ηλιούπολης, όπου για ακόμα μια φορά εκδηλώθηκε η χυδαία επίθεση των συνηγόρων των κατηγορουμένων απέναντι στην Ε. και την αξιοπιστία της, με προσβολές προς το πρόσωπο της 19χρονης, φωνές και απειλές προς τον αλληλέγγυο κόσμο. Μια παρουσία, όμοια με όσα εκτυλίχθηκαν τόσο κατά τη διάρκεια της πρωτόδικης δίκης όσο και την ημέρα της απόφασης. Η επίθεση αυτή και τότε και σήμερα δεν μπόρεσε να ευοδωθεί χάρη στον αλληλέγγυο κόσμο, ο οποίος στάθηκε απέναντι στην τρομοκρατία και την προκλητική ρητορική που επιχειρήθηκε να επιβληθεί μέσα στην αίθουσα.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα σταθούμε δίπλα στην Ε. τόσο στη δίκη, όπου βρίσκεται η ίδια κατηγορούμενη στις 26/2, όσο και στο εφετείο της υπόθεσης trafficking, που θα επανεκκινήσει τον Σεπτέμβρη του ’24. Και το ίδιο θα πράττουμε κάθε φορά και σε κάθε περίπτωση που θα επιβεβαιώνεται ο καταλυτικός ρόλος των θεσμών στην καλλιέργεια, την αναπαραγωγή και τη συγκάλυψη της πατριαρχικής βίας, όπως στην υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό και στο εφετείο των δολοφόνων του Ζακ Κωστόπουλου/Zackie oh!

Με όπλο μας την αλληλεγγύη να δώσουμε τις μάχες εκείνες που θα γκρεμίσουν τον χρεοκοπημένο κόσμο κράτους, καπιταλισμού και πατριαρχίας. Να αγωνιστούμε οι εκμεταλλευόμενοι/ες και καταπιεσμένοι/ες για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας που θα έχει πυξίδα της την ζωή βασισμένη στην ελευθερία, την ισότητα, τη δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη. Στην αυριανή κοινωνία της Χειραφέτησης και της γενικευμένης Αυτοδιεύθυνσης.

Η έμφυλη βία είναι θεσμική – trafficking, στρατόπεδα, (παιδο)βιασμοί

Ενάντια σε κράτος και πατριαρχία

Για τη Χειραφέτηση και την Αναρχία

Συγκεντρώσεις Δευτέρα 26 Φλεβάρη

Αθήνα: Ευελπίδων, 9.00

Θεσ/νίκη: Καμάρα, 12.00

Ομάδα ενάντια στην πατριαρχία – Αναρχική Πολιτική Οργάνωση


ΠΑΤΡΑ


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

TRAFFICKING – ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ – (ΠΑΙΔΟ)ΒΙΑΣΜΟΙ, Η ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΙΚΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ Ε.

Ιούλιος 2021: Η 19χρονη τότε Ε. δραπετεύει από το διαμέρισμα του μπάτσου & μαστροπού της Δ. Μπουγιούκου και κατορθώνει να ξεφύγει από αυτήν την κόλαση της καθημερινής κακοποίησης και σεξουαλικής βίας που υφίσταντο, χάρη στο κουράγιο της αλλά και την αλληλεγγύη που βρήκε στο πρόσωπο μιας σερβιτόρας σε παρακείμενη καφετέρια.

Δεκέμβρης 2022: Ξεκινά επιτέλους η δίκη για την υπόθεση της Ε. Μια δίκη που από την πρώτη στιγμή κινείται στην κατεύθυνση της συγκάλυψης του κυκλώματος trafficking. Η απομόνωση της κοπέλας μέσα στο Α.Τ. και στο εσωτερικών υποθέσεων, χωρίς παρουσία δικηγόρου αλλά περικυκλωμένη από συναδέλφους του βασανιστή της, δείχνει εξ αρχής τις διαθέσεις των μπάτσων αλλά και της αστικής δικαιοσύνης. Στην προσπάθεια τρομοκράτησης & εξόντωσής της έρχεται να προστεθεί η άρνηση της έδρας να καταθέσει διαδικτυακά, αλλά και οι απειλές του Μπουγιούκου σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο. Παρά την ολοφάνερη διασύνδεση με την greek(police)mafia, η έδρα αρνείται να εξετάσει σχετικά δημοσιεύματα και αποδεικτικά στοιχεία και φυσικά, με τη λήξη της διαδικασίας, ο βιαστής & μαστροπός Δ. Μπουγιούκος, ενώ καταδικάζεται – με αναγνωρισμένο το ελαφρυντικό του πρότερου έννομου βίου, αφήνεται ελεύθερος και εξακολουθεί φυσικά να εκτοξεύει απειλές προς την ίδια και προς αλληλέγγυους.

Φλεβάρης 2024: Μόλις μία μέρα πριν ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης σε 2ο βαθμό, δημοσιεύεται η κλήτευση της Ε. από την εισαγγελία, καθώς κατηγορείται ότι εκδιδόταν με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους. Μάλιστα η κλήτευση ορίζει και την χρονική περίοδο, η οποία συμπίπτει με το διάστημα που η κοπέλα ήταν αιχμάλωτη του Μπουγιούκου που την εξέδιδε και την κακοποιούσε. Αρχικά, η κλήτευση φάνηκε πως βασιζόταν σε ανώνυμη καταγγελία, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα κυκλοφόρησε πως η μηνυτήρια αναφορά υποβλήθηκε από τον ίδιο το μαστροπό, Μπουγιούκο!

Παρακολουθούμε εδώ και πολύ καιρό τώρα να έρχονται στο φως της δημοσιότητας υποθέσεις έμφυλης & σεξουαλικής βίας, η μία πιο φρικτή και τρομακτική από την προηγούμενη. Υποθέσεις κυκλωμάτων σωματεμπορίας & παιδοβιαστών, με διαπλοκές και διασυνδέσεις με την πολιτική εξουσία και φυσικά με την υπόθεση της greek (police) mafia. Η αντιμετώπιση των υποθέσεων αυτών από το κράτος, τις δικαστικές αρχές και φυσικά τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. είναι ενιαία και σχεδόν πανομοιότυπη σε κάθε περίπτωση: Διαπόμπευση των θυμάτων εντός κι εκτός των δικαστικών αιθουσών, ξέπλυμα και συγκάλυψη των βιαστών & παιδοβιαστών και απελευθέρωσή τους ακόμα και αν κριθούν ένοχοι! Η διαχείριση αυτή εκπληρώνει έναν και μοναδικό σκοπό: να σταλεί ένα ενιαίο και ολοκληρωτικό μήνυμα εξόντωσης απέναντι σε όσες γυναίκες τόλμησαν να σπάσουν τη σιωπή και τρομοκράτησης απέναντι σε όλες τις υπόλοιπες. Νομιμοποιείται η διαχείριση των μπάτσων σε κάθε περίπτωση, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή συμβάλλουν προς την κατεύθυνση της συγκάλυψης και δηλώνεται ξεκάθαρα πως οι βιαστές είναι στο απυρόβλητο και χαίρουν υψηλής προστασίας και καλούνται τα θύματα λίγο – πολύ να το βουλώσουν για να μη βρεθούμε και μπλεγμένες! Από το βιασμό της 19χρονης στο Α.Τ. Ομόνοιας από τα ένστολα καθάρματα της ομάδας ΔΙΑΣ, με μηδενικές συνέπειες για τους μπάτσους-βιαστές, την απελευθέρωση του παιδοβιαστή Λιγνάδη και των εξευτελισμό των θυμάτων του μέσα στις δικαστικές αίθουσες, τη συγκάλυψη του παιδοβιαστή και μαστροπού Η. Μίχου στην υπόθεση του Κολωνού μέχρι την αθώωση των βιαστών της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη, των μαστροπών στο “Χωριάτικο” και των μπάτσων που από κοινού με τους Χορταρια και Δημόπουλο δολοφόνησαν τη Zackie Oh, είναι πλέον πρόδηλο και για τους πιο αφελείς ότι η έμφυλη βία είναι συστημική βία και αποτελεί όπλο στη φαρέτρα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού για την καθυπόταξη και των καταπιεσμένων και τη διάχυση του κοινωνικού κανιβαλισμού.

Σαφέστατα η εμπιστοσύνη μας απέναντι στην δικαιοσύνη είναι περίπου μηδαμινή. Θα ήταν άλλωστε αφελές από την μεριά μας να σμίγαμε το χέρι με εκείνους που θρέφουν τον Δολοφόνο.Γνωρίζουμε καλά τον ρόλο που επιτελεί η αστική δικαιοσύνη. Κάτω από τον μανδύα της ισότητας των φύλων και της «δικαιοσύνης» που επικαλούνται διαφόρων ειδών θεσμικοί φορείς κρύβεται το πραγματικό τέρας της πατριαρχίας, οι προσπάθειες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, ο καθησυχασμός της κοινωνίας πως θα υπάρξει δικαιοσύνη για τα θύματα της έμφυλης βίας, πως η πατριαρχία θα εξαλειφθεί μέσα από νόμους και τελεσίδικες αποφάσεις που θα εκφωνήσει ο εκάστοτε δικαστής.

“Αν χρειαστείς βοήθεια, έλα σε μένα”

Τη Δευτέρα 26/02 εχει οριστεί η δίκη με κατηγορούμενη την Ε. Γι’αυτό κι εμείς θα είμαστε στο δρόμο για να δηλώσουμε ότι δε θα αφήσουμε καμια γυναίκα μόνη απέναντι στη βία της πατριαρχίας, τους εκφοβισμούς των μαστροπών, τη συγκάλυψη των μπάτσων και το ξέπλυμα της δικαστικής εξουσίας.Ο μόνος δρόμος είναι ο συλλογικός μας αγώνας και θα τον δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μη βρεθεί καμία μόνη απέναντι στους δυνάστες που εξουσιάζουν τις ζωές μας! Σφίγγουμε τις γροθιές μας και στεκόμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα τραυματισμένη από τη λεπίδα της πατριαρχίας! Η συλλογική μας φωνή μπορεί να σπάσει όλα τα δεσμά & να ρίξει όλα τα τείχη! Οργανωνόμαστε & αγωνιζόμαστε η μία δίπλα στην άλλη μέχρι να μετατρέψουμε εκείνη τη μικρή φλόγα σε ολόκληρη φωτιά που θα κάψει συθέμελα το σάπιο, εξουσιαστικό, πατριαρχικό σύστημα που μας καταπιέζει, μας βιάζει, μας δολοφονεί!

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ – ΚΑΜΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ – ΚΑΜΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ, ΒΙΑΣΜΕΝΗ, ΦΟΒΙΣΜΕΝΗ!

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ & ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΔΕΥΤΕΡΑ 26/02, 12:00 ΚΑΜΑΡΑ

Ελεύθερες Γυναίκες – Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό “Μαύρο & Κόκκινο”

(μέλος Α.Π.Ο.-Ο.Σ.)


Αλληλεγγύη στην Ε.

Καμία συγκάλυψη του κυκλώματος trafficking

Τη Δευτέρα, 26 Φλεβάρη, η Ε., θύμα σωματεμπορίας, της υπόθεσης trafficking στην Ηλιούπολη, καλείται ως κατηγορούμενη από την ελληνική δικαιοσύνη. Η ανάγκη του σάπιου πατριαρχικού, εκμεταλλευτικού και καταπιεστικού συστήματος να συγκαλύψει τα κυκλώματα trafficking, να ξεπλύνει και να ρίξει στα μαλακά τους εμπλεκόμενους, εν προκειμένω και έναν μπάτσο, φτάνει μέχρι το σημείο, με απόλυτη αλαζονεία και θρασύτητα να διώκει την Ε. για πράξεις που έκανε το διάστημα που βρισκόταν υπό τον έλεγχο και τις απειλές του κυκλώματος μαστροπείας. Και η αναισχυντία δεν έχει τέλος, αφού τη μήνυση βάσει της οποίας την σέρνουν τώρα στα δικαστήρια, την έκανε ο ίδιος ο Δ.Μπουγιούκος, δηλαδή ο καταδικασμένος για σωματεμπορία μπάτσος που την εξέδιδε.

Η απόπειρα τρομοκράτησης της Ε. και οι προσπάθειες μετατροπής της από θύμα σε θύτη έχουν ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή που σπάει τη σιωπή της και καταγγέλλει την ομηρία και εκμετάλλευσή της. Τον Ιούλιο του 2021, βρίσκει τη δύναμη και με την αλληλεγγύη μίας εργαζόμενης σε καφέ της περιοχής, καταφέρνει να δραπετεύσει από το διαμέρισμα στην Ηλιούπολη στο οποίο ήταν αιχμάλωτη από τον μαστροπό μπάτσο Δ.Μπουγιούκο που την απειλούσε, βασάνιζε, βίαζε και εξέδιδε συστηματικά. Από το αστυνομικό τμήμα, στο οποίο μεταβαίνει προκειμένου να κάνει καταγγελία, το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων μέχρι και το νοσοκομείο, στο οποίο μεταφέρεται με χαρακτηριστική καθυστέρηση, αντιμετωπίζεται ως κατηγορούμενη. Κρατείται σε συνθήκες απομόνωσης, την αποκόπτουν από τη μητέρα της και από τους δικηγόρους και δεν της παρέχεται καμία ψυχολογική υποστήριξη. Ενώ στη συνέχεια, όπου και αναγκάζεται να μένει σε άγνωστη διεύθυνση αφού είναι δέκτης συνεχών απειλών από το κύκλωμα trafficking, του οποίου είχε πέσει θύμα, η μόνη βοήθεια που έχει για τη ψυχολογική και υλική στήριξή της προέρχεται από αλληλέγγυο κόσμο.

Με την έναρξη της δίκης σε πρώτο βαθμό οι δικαστικές αρχές την υποβάλλουν σε μία βασανιστική διαδικασία, κατά την οποία υποχρεώνεται να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών με μόνους παρόντες αυτούς που τη βίαζαν, την κακοποιούσαν και την εξέδιδαν· απόλυτα εκτεθειμένη στις συκοφαντίες, τις προσβολές, την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό από τον πατέρα της που τη βίαζε από μικρή, από τον μπάτσο Μπουγιούκο, από τον δεύτερο βιαστή της αλλά και από πλευράς των συνηγόρων των μαφιόζων και των βιαστών· με την έδρα να αρνείται να εξετάσει καίρια στοιχεία της υπόθεσης που είχαν έρθει στο φως, από τα οποία προέκυπτε πως η υπόθεση συνδεόταν με αυτή της Greek police mafia και τα κυκλώματα trafficking· με τις εξευτελιστικές ερωτήσεις από πλευράς της έδρας και τις συκοφαντίες από τους συνηγόρους απέναντι στη μητέρα και τον αδερφό της που κρίνονταν ως αναξιόπιστοι και ανεύθυνοι, ευθυγραμμιζόμενοι με τις καταθέσεις του πατέρα βιαστή· υποχρεωμένη να περιγράφει όλα όσα υπέστη χωρίς να μπορεί κανένας δικός της άνθρωπος να βρίσκεται μαζί της και με τον αλληλέγγυο κόσμο έξω από τις αίθουσες να δίνει μάχη με τις αστυνομικές δυνάμεις για να σταθεί· και με την εν τέλει κατάπτυστη πρωτόδικη απόφαση όπου ο πατέρας αθωώνεται, ο Δ.Μπουγιούκος αν και κρίνεται ένοχος για εμπορία ανθρώπων (μόνο για την περίπτωση της Ε. γιατί το δικαστήριο αρνήθηκε να λάβει υπόψη του και τις καταθέσεις των υπόλοιπων θυμάτων τα οποία σύμφωνα με το δικαίωμά τους μπορούσαν και να μην παρευρεθούν), παίρνει αναστολή και αφήνεται ελεύθερος και μόνο ο λεγόμενος «Ντάνιελ», μαστροπός της Ε. κρίνεται ένοχος και οδηγείται στη φυλακή. Ενώ ο γιος της Μαρίνας, το πρόσωπο που άμεσα αποτελούσε τη σύνδεση με άλλες υποθέσεις trafficking, όπως αυτή του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, επίσης αθωώνεται.

Πλέον, ένα χρόνο μετά την πρωτόδικη απόφαση, εκτός από το ότι ο ελεύθερος μαστροπός Μπουγιούκος με δημόσιες αναρτήσεις έχει απειλήσει την Ε., την οικογένειά της καθώς και τον αλληλέγγυο κόσμο που την στήριξε σε όλη αυτή τη διαδρομή, και αφού συνεχίζει απρόσκοπτα το βίο του διατυμπανίζοντας πως εκτός από μαφιόζος, βιαστής και μπάτσος είναι και φασίστας, η αστική δικαιοσύνη αποφασίζει να διώξει την Ε. ώστε να συνεχιστεί αυτή η αλυσίδα συνεχών απειλών, τρομοκρατήσεων και εκδικητικότητας απέναντι σε έναν άνθρωπο που καταγγέλλοντας την εκμετάλλευσή της έριξε φως στα πιο σκοτεινά, σάπια κομμάτια της πραγματικότητας που έχει δημιουργήσει ο βάρβαρος κόσμος κράτους και καπιταλισμού.

Μέσα στο ίδιο πλαίσιο, τη Δευτέρα 19/2, ξεκίνησε το εφετείο της υπόθεσης trafficking της Ηλιούπολης, όπου για ακόμα μια φορά εκδηλώθηκε η χυδαία επίθεση των συνηγόρων των κατηγορουμένων απέναντι στην Ε. και την αξιοπιστία της, με προσβολές προς το πρόσωπο της 19χρονης, φωνές και απειλές προς τον αλληλέγγυο κόσμο. Μια παρουσία, όμοια με όσα εκτυλίχθηκαν τόσο κατά τη διάρκεια της πρωτόδικης δίκης όσο και την ημέρα της απόφασης. Η επίθεση αυτή και τότε και σήμερα δεν μπόρεσε να ευοδωθεί χάρη στον αλληλέγγυο κόσμο, ο οποίος στάθηκε απέναντι στην τρομοκρατία και την προκλητική ρητορική που επιχειρήθηκε να επιβληθεί μέσα στην αίθουσα.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα σταθούμε δίπλα στην Ε. τόσο στη δίκη, όπου βρίσκεται η ίδια κατηγορούμενη στις 26/2, όσο και στο εφετείο της υπόθεσης trafficking, που θα επανεκκινήσει τον Σεπτέμβρη του ’24. Και το ίδιο θα πράττουμε κάθε φορά και σε κάθε περίπτωση που θα επιβεβαιώνεται ο καταλυτικός ρόλος των θεσμών στην καλλιέργεια, την αναπαραγωγή και τη συγκάλυψη της πατριαρχικής βίας, όπως στην υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό και στο εφετείο των δολοφόνων του Ζακ Κωστόπουλου/Zackie oh!

Με όπλο μας την αλληλεγγύη να δώσουμε τις μάχες εκείνες που θα γκρεμίσουν τον χρεοκοπημένο κόσμο κράτους, καπιταλισμού και πατριαρχίας. Να αγωνιστούμε οι εκμεταλλευόμενοι/ες και καταπιεσμένοι/ες για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας που θα έχει πυξίδα της την ζωή βασισμένη στην ελευθερία, την ισότητα, τη δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη. Στην αυριανή κοινωνία της Χειραφέτησης και της γενικευμένης Αυτοδιεύθυνσης.

Η έμφυλη βία είναι θεσμική – trafficking, στρατόπεδα, (παιδο)βιασμοί

Ενάντια σε κράτος και πατριαρχία

Για τη Χειραφέτηση και την Αναρχία

Συγκεντρώσεις Δευτέρα 26 Φλεβάρη

Αθήνα: Ευελπίδων, 9.00

Θεσ/νίκη: Καμάρα, 12.00

Ομάδα ενάντια στην πατριαρχία – Αναρχική Πολιτική Οργάνωση

Μοιραστείτε το άρθρο