Νέα επέμβαση της αστυνομίας σε πανεπιστημιακό κτίριο της Κομοτηνής. Εκκένωση του αναρχικού στεκιού Utopia A.D.

Νέα επέμβαση έκαναν αστυνομικές δυνάμεις σε πανεπιστημιακό κτίριο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, στην Κομοτηνή. Το πρωί έγινε εκκένωση του αναρχικού στεκιού Utopia A.D. που βρίσκεται στο κτίριο της παλιάς νομικής και τοποθετήθηκε φύλακας για να ειδοποιήσει την αστυνομία, σε περίπτωση ανακατάληψης. Για τις 17.30 υπάρχει κάλεσμα για ανοιχτή συνέλευση στο προαύλιο της παλιάς νομικής Κομοτηνής.

Τις τελευταίες ημέρες, οι πρυτανικές αρχές του ΔΠΘ, που είχαν ζητήσει και την εισβολή της αστυνομίας στη νομική σχολή την περασμένη Δευτέρα, χτυπώντας την κατάληψη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ και προσάγοντας βίαια φοιτήτριες και φοιτητές, ετοίμαζαν με ανακοινώσεις τους, το έδαφος για αστυνομική επέμβαση στο κτίριο της παλιάς νομικής.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία χτυπά το αναρχικό στέκι Utopia A.D.  Το ίδια έγινε και στις 27 Δεκέμβρη 2020. Τότε το στέκι δήλωνε κατηγορηματικά: «Η κατασταλτική αυτή επιχείρηση δεν πρόκειται να σταματήσει την πολιτική μας δράση. Δεν θα απαλλαγούνε τόσο εύκολα από την παρουσία μας. Βρισκόμαστε και δραστηριοποιούμαστε σε αυτόν τον χώρο 16 χρόνια και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε». Τα λόγια αυτά έγιναν πράξη στις 23 Γενάρη του 2021 όταν αλληλέγγυες,-οι ανακατέλαβαν την κατάληψη ξεκινώντας άμεσα μάλιστα τις εργασίες για την επανακατασκευή του χώρου.

φωτογραφία αρχείου

Μοιραστείτε το άρθρο