Υποσχέσεις γα παιδική χαρά στη γειτονιά της Υφανέτ

Σημαντική επιτυχία στον αγώνα για παιδική χαρά στη γειτονιά της Υφανέτ

Μετά από 8 μήνες κινητοποιήσεων, πάνω από 650 υπογραφές, συγκεντρώσεις στη γειτονιά, διαρκή ενημέρωση των κατοίκων, επαφή και πίεση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ο αγώνας μας σημείωσε μια πρώτη πολύ σημαντική επιτυχία.

Την Τετάρτη 31 Γενάρη διεξήχθη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου καταφέραμε να ενταχθεί και το ζήτημα μας εκτός ημερήσιας διάταξης με σκοπό την ενημέρωση του σώματος. H εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας τοποθετήθηκε παρουσιάζοντας μέσα σε λίγα λεπτά τον κίνδυνο για την περιοχή και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, καθώς και την πρότασή μας για παιδική χαρά & ελεύθερο χώρο πρασίνου. Πολύ σημαντική ήταν η παρουσία στην αίθουσα συνεδρίασης πάνω από 20 ατόμων, κατοίκων της περιοχής αλλά και κόσμου που στηρίζει τον αγώνα μας από την πρώτη στιγμή.

Μετά την τοποθέτηση της εκπροσώπου μας τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος, κ. Στέλιος Αγγελούδης. Δήλωσε την υποστήριξή του στο αίτημα μας, δεσμεύτηκε ότι θα μιλήσει επίσημα με την Εκκλησία και ότι θα διερευνήσει την πιθανότητα ανταλλαγής με άλλο οικόπεδο προκειμένου στην Άνω Τζουμαγιάς να γίνει παιδική χαρά.

Χαιρόμαστε με αυτή την εξέλιξη και αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι όταν οι αγώνες έχουν διάρκεια, μαζική υποστήριξη και σχέδιο μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.

Φυσικά, δεν επαναπαυόμαστε. Θέλουμε από τα λόγια να περάσουμε σε πράξεις και γι΄αυτό συνεχίζουμε και διεκδικούμε:

  • Να προχωρήσει άμεσα η συνάντηση Δημοτικής Αρχής-Εκκλησίας της Ελλάδας.
  • Το οικόπεδο να χαρακτηριστεί άμεσα ως χώρος πρασίνου για να να μπει ένα φρένο στα σχέδια για εκποίηση.
  • Να συζητηθεί το θέμα πιο αναλυτικά σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο και να παρθεί απόφαση για απαλλοτρίωση ή ανταλλαγή του οικοπέδου.
  • Στο οικόπεδο στην Άνω Τζουμαγιάς να επιστρέψει η παιδική χαρά, να παραμείνει ένας ελεύθερος χώρος πρασίνου.
  • Στο ρέμα Κωνσταντινίδη, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το οικόπεδο, να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες για να μετατραπεί σε έναν ασφαλή, πράσινο και προσβάσιμο χώρο.

Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής να έρθουν σε επαφή με την Πρωτοβουλία για να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.

Πρωτοβουλία Κατοίκων για την περιοχή της Υφανέτ

FB Πρωτοβουλία Κατοίκων για την περιοχή της Υφανέτ

τηλ. 6972128930, 6971894851, 6986183596, 6989749134

Μοιραστείτε το άρθρο