Αναβλήθηκε για τις 20/09/24 η δίκη των βασανιστών του Βασίλη, λόγω της αποχής των δικηγορικών συλλόγων

Μαζική ήταν η συγκέντρωση αγωνιστών της πόλης του Βόλου σήμερα το πρωί στα δικαστήρια που θα εκδικάζονταν η δίκη των βασανιστών του Βασίλη. Ακολούθησε αυθόρμητη πορεία στους δρόμους της πόλης, που βροντοφώναξε για μια ακόμη φορά για τη δολοφονική δράση της ΕΛΑΣ, για το ρόλο της σε σχέση με τη στήριξη όλων των αντιλαϊκών επενδυτικών σχεδιασμών και την ανάγκη για ένα αγωνιστικό ρεύμα που θα επιβάλει κοινωνική δικαιοσύνη.
Οι επόμενοι 8 μήνες που μεσολαβούν μέχρι το Σεπτέμβρη που θα εκδικαστεί η δίκη των βασανιστών του Βασίλη, είναι ερώτημα αν αποτελούν επαρκή χρόνο για τις δικαστικές αρχές για να φέρουν στο ειδώλιο όλους τους εμπλεκόμενους βασανιστές του Βασίλη, και αν θα μετατρέψουν τη δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και δε θα αφήσουν να εκδικαστεί στα “μαλακά” του πλημμελήματος.
Το μαχόμενο κίνημα δεν πρόκειται να βασιστεί σε καμία δικαστική πρωτοβουλία. Ο αγώνας αυτός που ξεκινήσαμε θα κριθεί στους δρόμους, με όρους μαζικής λαϊκής κινητοποίησης, που είναι η μόνη οδός για το τσάκισμα των κατασταλτικών και δικαστικών μεθοδεύσεων.
Μοιραστείτε το άρθρο