Με ΜΑΤ, χημικά, ξύλο και… πριόνια εκδιώχθηκε η Ι. Κολοβού από το σπίτι της!

Ξημερώματα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το σπίτι της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού και με πριόνια έσπασαν την πόρτα του σπιτιού της, που τα funds το πήραν για ένα χρέος 15.000 που δεν της επιτράπηκε να ρυθμιστεί. Προχώρησαν στην έξωσή της και την συνέλαβαν όπως και τον γιό της. Εκατοντάδες αλληλέγγυοι έσπευσαν στο σπίτι της στου Ζωγράφου, οι οποίοι αντιμετωπίστηκαν με χημικά και ξύλο από τα ΜΑΤ. Νέα συγκέντρωση υποστήριξης καλείται στις 18:30.

Κτηνωδία της κυβέρνησης και των αστυνομικών πραιτοριανών, που κινούνται προς εξυπηρέτηση των funds και servicers που αρπάζουν τα σπίτια του λαού, καταγγέλλουν οι αλληλέγγυοι. Ενώ πλήθος ανακοινώσεων-καταγγελιών έχουν προχωρήσει συλλογικότητες, πρωτοβουλίες και οργανώσεις, καλώντας σε κινητοποίηση αλληλεγγύης στου πληττόμενους.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

Συγκέντρωση/Πορεία κόντρα στην έξωση της Ι.Κολοβού
Σημερα το πρωί, Τετάρτη 24/1, έγινε άλλη μια απόπειρα έξωσης στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού. Αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το πρωί τον δρόμο μπροστά από το σπίτι, και στη συνέχεια έσπασαν την πόρτα για να εισβάλλουν μέσα. Μαζεύτηκαν πράγματα της οικογενειας , αλλά το φορτηγό τελικώς αποχώρησε μετά από την παρέμβαση του αλληλεγγύου κόσμου.
Πρόκειται για την 3η απόπειρα βίαιης εκκένωσης του σπιτιού της οικογένειας, η οποία αυτή τη στιγμή απειλείται με σύλληψη, λόγω του αυτονόητου της πράξης της να προστατέψει το σπίτι της.
Για την ιστορία, η εταιρία-φάντασμα LOTUS 4A ΙΚΕ, είναι η εταιρεία που αγόρασε το σπίτι της οικογένειας Κολοβού σε πλειστηριασμό και πιέζει για την βίαιη εκκένωση του. Η οικογένεια, για ένα όφελος 15.000€ βρίσκεται υπο την διαρκή απειλή έξωσης από την πρώτη (και μοναδική) της κατοικία.
Καλούμε σήμερα στις 18:30 στις συγκεντρώσεις έξω από το σπίτι της οικογένειας (Αβυδου 146).
Να σταθούμε συλλογικό εμπόδιο στην βαρβαρότητα του κράτους και της αγοράς, να πολεμήσουμε servicers, real-estate εταιρίες, τράπεζες και επενδυτές.
Κοινότητες αγώνα, αγώνες ταξικοί, ενάντια στα σχέδια του κάθε επενδυτή.
Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγάφου
————————————
Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός! Να αφεθούν ελεύθεροι η Ι. Κολοβού & ο γιος της !
Καταγγέλλουμε την έξωση της χαμηλοσυνταξιούχου, Ιωάννας Κολοβού, από το σπίτι της στην περιοχή του Ζωγράφου, καθώς και την επίθεση των ΜΑΤ με χημικά στους εργαζόμενους και τους φοιτητές, στο λαό της περιοχής, που βρέθηκαν στο σπίτι και στο Α.Τ. Ζωγράφου για να διαμαρτυρηθούν.
Ακόμα μια φορά τα κοράκια των funds και των τραπεζών βρίσκονται εκεί με τις πλάτες του κράτους και της κυβέρνησης, με τη συνοδεία των ΜΑΤ, για να αρπάξουν το σπίτι. Όμως εμείς είμαστε εδώ γιατί τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός!
Είναι εξοργιστικό! Η Ι. Κολοβού και ο γιος της συνελήφθησαν μάλιστα με τη διαδικασία του αυτοφώρου μετά από μήνυση του νέου ιδιοκτήτη.
Σε μια εποχή ολομέτωπης επίθεσης στο εισόδημα, τα κοινωνικά αγαθά, τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα, πολλαπλασιάζονται και οι πλειστηριασμοί στις γειτονιές της πόλης, οι οποίοι αποτελούν κρατική επιλογή για τη στήριξη των τραπεζιτών και του κεφαλαίου. Απέναντι στο μέτωπο των πλειστηριασμών αποδείχθηκε ότι μόνο στα σωματεία και τις συλλογικές δομές μπορεί να απευθυνθεί ο λαός για να σώσει την κατοικία του.
Απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπάρχει να απομονωθεί ο λαός, να γυρίσει την πλάτη του στην οργανωμένη πάλη αλλά και στην προσπάθεια να αρθούν ακόμα περισσότερα λαϊκά κεκτημένα, υψώνουμε ανάστημα και οργανώνουμε τον αγώνα μας!
Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός! Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν τραπεζίτη να απλώσει χέρι στις λαϊκές κατοικίες. Ο αγώνας για την προστασία της λαϊκής κατοικίας συνεχίζεται και θα γιγαντωθεί!
Η καταστολή δε θα περάσει!
Να αφεθούν ελεύθεροι η Ι. Κολοβού & ο γιος της!
Η στέγη είναι δικαίωμα! Κάτω τα χέρια απ’ τη λαϊκή κατοικία!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην κινητοποίηση των συλλογικών φορέων στις 18:30 στην οδό Αβύδου 146, Ζωγράφου

Μοιραστείτε το άρθρο