Πανελλαδική συγκέντρωση – πορεία ενόψει του δικαστηρίου των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου, Σάββατο 20/1 στις 12:00 στην πλ. Ελευθερίας στο Βόλο

Πρόγραμμα δράσεων του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Βόλου εν όψη των δικών των βασανιστών του Βασίλη στις 24/01 και των 12 διωκόμενων αγωνιστών για τα γεγονότα της 13ης Ιούνη του 2020

έξω από την ΑΓΕΤ στις 12/02:

13-16/01 εικαστική έκθεση “12 πορτρέτα για το Βασίλη” του Δημ. Αστερίου. Από τις 18:00 – 21:00 στο χώρο της Λέσχης εργαζομένων και νεολαίας (Μεταμορφώσεως 19)

20/01 Συγκέντρωση – Πορεία στις 12:00 στην Πλατεία Ελευθερίας

24/01 Συγκέντρωση στις 09:00 στα δικαστήρια του Βόλου για τη δίκη των βασανιστών του Βασίλη

03/02 Εκδήλωση “Συστημική βία και κοινωνική αντι-βία” στις 19:00 στο Θόλο

Να καταδικαστούν οι βασανιστές, ένοχοι οι Lafarge και οι κρατικές αρχές.

Αλληλεγγύη σε όσους μάχονται το σύγχρονο επιχειρηματικό κράτος της κοινωνικής, και περιβαλλοντικής καταστροφής και της καταστολής.

Ότι έχουμε είναι οι ώμοι των συντρόφων μας στους δρόμους!

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου


Έχουμε χρέος απέναντι στη μνήμη του Βασίλη, να ξεσκεπάσουμε την αλήθεια από το ψέμα, να μην αφήσουμε τη λήθη να κυριαρχήσει. Έχουμε υποχρέωση ως αγωνιστές-αγωνίστριες να παλέψουμε για αυτά που πάλευε ο Βασίλης και του στοίχησαν τη ζωή καθώς οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ- ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΟΣ ΠΑΡΟΝ

Πριν από τριάμισι χρόνια ο σύντροφος Βασίλης Μάγγος ξυλοκοπήθηκε από ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ασφαλίτες και προσήχθη στο Α.Τ. Βόλου όπου υπέστη προσβολές, εξευτελισμούς και βασανιστήρια από τους προστάτες του νόμου, οι οποίοι αργά το βράδυ τον πέταξαν έξω σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και με 6 πλευρά σπασμένα, καταλήγοντας εν τέλει στο νοσοκομείο. Μέσα από το νοσοκομείο, έπειτα από τρεις μέρες κατήγγειλε με κείμενο το βασανισμό και τον ξυλοδαρμό του, που τον σημάδεψαν ανεξίτηλα και τον οδήγησαν στον θάνατο του ένα μήνα μετά.Ο εισαγγελέας Βόλου έχοντας ασκήσει αυτεπάγγελτα μήνυση κατά τριών μόνο από τους βασανιστές, τους οδηγεί σε δίκη παρωδία για απλά πλημμελήματα, χαρακτηριστικό των ελάχιστων υποθέσεων αστυνομικής βίας που καταλήγουν στις αίθουσες των δικαστηρίων. Την ίδια στιγμή δεν έκανε δεκτή την μήνυση της οικογένειας Μάγγου, η οποία πλέον έχει προσφύγει στην εισαγγελία Εφετών ζητώντας τα αυτονόητα, να αναβαθμιστούν οι κατηγορίες σε κακουργήματα και να δικαστούν όλοι οι βασανιστές με την εισαγγελία Εφετών να κάνει δεκτή την προσφυγή και να παραγγέλνει νέες ανακριτικές πράξεις, οι οποίες όμως καθυστερούν αναίτια και χαρακτηριστικά. Αποτέλεσμα αυτού είναι η συνέχιση της όλης διαδικασίας στο τριμελές πλημμελειοδικείο Βόλου, πράγμα που επιδιώκουν αλλώστε και οι βασανιστές αστυνομικοί αλλά και όσοι τους συγκαλύπτουν.

Όλη η μεθόδευση της υπόθεσης πρόκειται για ένα ακόμα πλυντήριο της δικαστικής μαφίας προς τους δικούς της ανθρώπους ξεπλένοντας συνάμα τα αποικιοκρατικά σχέδια της LaFarge -ΑΓΕΤ και τον πόλεμο που έχει αυτή ανοίξει προς την κοινωνία του Βόλου. Ένα πόλεμο που αποτελεί κομμάτι της ευρύτερης επίθεσης των ενεργειακών κολοσσών απέναντι στις τοπικές κοινωνίες της ευρύτερης περιοχής και της χώρας.Ανέκαθεν το φίδι της αστικής δικαιοσύνης τσιμπούσε μόνο τους αδύναμους, τους φτωχούς, τους καταπιεσμένους και κυρίως όσους επιλέγουν να σταθούν ανάχωμα στο υπάρχον σύστημα εκμετάλλευσης. Μια δικαιοσύνη που δείχνει την μεγαλύτερη της πυγμή όταν αντιμετωπίζει αγωνιστές προχωρώντας σε δικαστικά πραξικοπήματα, σκορπώντας κατά το δοκούν κατηγορίες και χρόνια φυλακής, επιβάλλοντας ακραίους περιοριστικούς όρους, στερώντας άδειες και αποφυλακίσεις πολιτικών κρατουμένων και πολλά άλλα. Ταυτόχρονα, αποφυλακίζει βιαστές, ένστολους δολοφόνους, φασίστες, μαφιόζους και λοιπούς που έχουν κονέ με την εξουσία (λοιπά εξουσιαστικά σκουπίδια), την ώρα που κάνει τα κλειστά μάτια στα δεκάδες σκάνδαλα και οικονομικά εγκλήματα των εκάστοτε κυβερνόντων. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία ψευδαίσθηση για τον ταξικό χαρακτήρα της ελληνικής δικαιοσύνης και τον ρόλο της, που είναι η διαιώνιση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Ʃε μια περίοδο σαν την τωρινή όπου η επίθεση προς την κοινωνία γιγαντώνεται, που βασικές κοινωνικές κατακτήσεις & δικαιώματα ποδοπατούνται, που η φτώχεια αγγίζει όλο και περισσότερους, και η νομιμοποιήση του καθεστώτος κλονίζεται, οι αποφάσεις της αστικής δικαιοσύνης επιβεβαιώνουν την δομική της χρησιμότητα για το σύστημα. Το δόγμα νόμος και τάξη, η αυταρχικότητα, η γιγάντωση της καταστολής, η αστυνομική αυθαιρεσία και η μονιμοποιήση ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, θα ήταν αδύνατες χωρίς τα κρατικοδίαιτα δικαστικά κοράκια. Όλα τα παραπάνω μαζί θωρακίζουν ένα σύστημα όπου οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, εν καιρό κλιμακούμενων και αλυσιδωτών καπιταλιστικών κρίσεων (οικονομικών, περιβαλλοντικών, ενεργειακών, γεωπολιτικών κλπ).

Η δίκη των αστυνομικών που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24/01 και η μεθόδευση που την συνοδεύει αποτελούν κομβικό κομμάτι της κατασταλτικής πολιτικής του κράτους. Έχουμε χρέος απέναντι στη μνήμη του Βασίλη, να ξεσκεπάσουμε την αλήθεια από το ψέμα, να μην αφήσουμε τη λήθη να κυριαρχήσει. Έχουμε υποχρέωση ως αγωνιστές-αγωνίστριες να παλέψουμε για αυτά που πάλευε ο Βασίλης και του στοίχησαν τη ζωή καθώς οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Συγκέντρωση-Πορεία Σάββατο 20 Ιανουαρίου, 12.00 Πλατεία Ελευθερίας

Συγκέντρωση Τετάρτη 24/01 9.00 Δικαστήρια Βόλου

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Συνέλευση για την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών και την ταξική αλληλεγγύη


Δεν ξεχνάμε – δεν συγχωρούμε τον δολοφονικό βασανισμό και τον θάνατο του Β.Μάγγουpost image

Η αστυνομία βασανίζει και δολοφονεί – η δικαιοσύνη συγκαλύπτει

Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη

Απέναντι στην τρομοκρατία και στους σχεδιασμούς κράτους και κεφαλαίου

Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα για ζωή, ελευθερία, αξιοπρέπεια

Στηρίζουμε:

  • Τη συγκέντρωση – πορεία το Σάββατο 20/1 στις 12:00 στην Πλατεία Ελευθερίας (Βόλος)
  • Τη συγκέντρωση την Τετάρτη 24/1 στις 09:00 στα δικαστήρια του Βόλου για τη δίκη των βασανιστών του Βασίλη

«δυσήνιος ίππος»


Η ανοιχτή συνέλευση για την κρατική δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη (Χανιά) θα στηρίξει με την παρουσία και το υλικό της τα καλέσματα στον Βόλο εν όψει του δικαστηρίου των βασανιστών δολοφόνων του Βασίλειου Μάγγου.

Η δολοφονία του Βασίλειου Μάγγου, όπως και αυτή του Κώστα Μανιουδάκη, αποτελούν μονάχα δύο στιγμιότυπα στη μακάβρια λίστα της αστυνομικής βίας και των κρατικών δολοφονιών. Δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, όπως επιμένει να διατυμπανίζει η κυριαρχία, αλλά για το άμεσο αποτέλεσμα των κρατικών πολιτικών και των καπιταλιστικών προσταγμάτων, που εντοπίζεται με κοινά χαρακτηριστικά στις δύο υποθέσεις: Από την ωμή βία από τους ένστολους υπαλλήλους του κράτους, ως την άμεση ενεργοποίηση ενός πολυεπίπεδου μηχανισμού συγκάλυψης των κρατικών δολοφονιών, που ξεκινάει από τα δίκτυα των τοπικών μέσων ενημέρωσης, και φτάνει ως τους θεσμούς της αστικής δικαιοσύνης και τα κέντρα εξουσίας.

Η απάντησή μας είναι πως ο αγώνας ενάντια στην αστυνομική ασυδοσία και την κρατική βαρβαρότητα, είναι πρώτα απ’ όλα αγώνας για την αξιοπρέπεια.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ
ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΩΠΟ

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΜΑΣ
ΝΑ ΒΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ

Συγκέντρωση-Πορεία: Σάββατο 20 Ιανουαρίου / 12:00 / Πλατεία Ελευθερίας, Βόλος

Συγκέντρωση: Τετάρτη 24 Ιανουαρίου / 09:00 / Δικαστήρια Βόλου

ανοιχτή συνέλευση για την κρατική δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη


Πριν από τριάμισι χρόνια ο σύντροφος Βασίλης Μάγγος ξυλοκοπήθηκε από ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ασφαλίτες και προσήχθη στο Α.Τ. Βόλου όπου υπέστη προσβολές, εξευτελισμούς και βασανιστήρια από τους προστάτες του νόμου, οι οποίοι αργά το βράδυ τον πέταξαν έξω σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και με 6 πλευρά σπασμένα, καταλήγοντας εν τέλει στο νοσοκομείο. Μέσα από το νοσοκομείο, έπειτα από τρεις μέρες κατήγγειλε με κείμενο το βασανισμό και τον ξυλοδαρμό του, που τον σημάδεψαν ανεξίτηλα και τον οδήγησαν στον θάνατο του ένα μήνα μετά. Ο εισαγγελέας Βόλου έχοντας ασκήσει αυτεπάγγελτα μήνυση κατά τριών μόνο από τους βασανιστές, τους οδηγεί σε δίκη παρωδία για απλά πλημμελήματα, χαρακτηριστικό των ελάχιστων υποθέσεων αστυνομικής βίας που καταλήγουν στις αίθουσες των δικαστηρίων. Την ίδια στιγμή δεν έκανε δεκτή την μήνυση της οικογένειας Μάγγου, η οποία πλέον έχει προσφύγει στην εισαγγελία Εφετών ζητώντας τα αυτονόητα, να αναβαθμιστούν οι κατηγορίες σε κακουργήματα και να δικαστούν όλοι οι βασανιστές με την εισαγγελία Εφετών να κάνει δεκτή την προσφυγή και να παραγγέλνει νέες ανακριτικές πράξεις, οι οποίες όμως καθυστερούν αναίτια και χαρακτηριστικά. Αποτέλεσμα αυτού είναι η συνέχιση της όλης διαδικασίας στο τριμελές πλημμελειοδικείο Βόλου, πράγμα που επιδιώκουν αλλώστε και οι βασανιστές αστυνομικοί αλλά και όσοι τους συγκαλύπτουν.

Όλη η μεθόδευση της υπόθεσης πρόκειται για ένα ακόμα πλυντήριο της δικαστικής μαφίας προς τους δικούς της ανθρώπους ξεπλένοντας συνάμα τα αποικιοκρατικά σχέδια της LaFarge -ΑΓΕΤ και τον πόλεμο που έχει αυτή ανοίξει προς την κοινωνία του Βόλου. Ένα πόλεμο που αποτελεί κομμάτι της ευρύτερης επίθεσης των ενεργειακών κολοσσών απέναντι στις τοπικές κοινωνίες της ευρύτερης περιοχής και της χώρας.Ανέκαθεν το φίδι της αστικής δικαιοσύνης τσιμπούσε μόνο τους αδύναμους, τους φτωχούς, τους καταπιεσμένους και κυρίως όσους επιλέγουν να σταθούν ανάχωμα στο υπάρχον σύστημα εκμετάλλευσης. Μια δικαιοσύνη που δείχνει την μεγαλύτερη της πυγμή όταν αντιμετωπίζει αγωνιστές προχωρώντας σε δικαστικά πραξικοπήματα, σκορπώντας κατά το δοκούν κατηγορίες και χρόνια φυλακής, επιβάλλοντας ακραίους περιοριστικούς όρους, στερώντας άδειες και αποφυλακίσεις πολιτικών κρατουμένων και πολλά άλλα. Ταυτόχρονα, αποφυλακίζει βιαστές, ένστολους δολοφόνους, φασίστες, μαφιόζους και λοιπούς που έχουν κονέ με την εξουσία (λοιπά εξουσιαστικά σκουπίδια), την ώρα που κάνει τα κλειστά μάτια στα δεκάδες σκάνδαλα και οικονομικά εγκλήματα των εκάστοτε κυβερνόντων. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία ψευδαίσθηση για τον ταξικό χαρακτήρα της ελληνικής δικαιοσύνης και τον ρόλο της, που είναι η διαιώνιση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Ʃε μια περίοδο σαν την τωρινή όπου η επίθεση προς την κοινωνία γιγαντώνεται, που βασικές κοινωνικές κατακτήσεις & δικαιώματα ποδοπατούνται, που η φτώχεια αγγίζει όλο και περισσότερους, και η νομιμοποιήση του καθεστώτος κλονίζεται, οι αποφάσεις της αστικής δικαιοσύνης επιβεβαιώνουν την δομική της χρησιμότητα για το σύστημα. Το δόγμα νόμος και τάξη, η αυταρχικότητα, η γιγάντωση της καταστολής, η αστυνομική αυθαιρεσία και η μονιμοποιήση ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, θα ήταν αδύνατες χωρίς τα κρατικοδίαιτα δικαστικά κοράκια. Όλα τα παραπάνω μαζί θωρακίζουν ένα σύστημα όπου οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, εν καιρό κλιμακούμενων και αλυσιδωτών καπιταλιστικών κρίσεων (οικονομικών, περιβαλλοντικών, ενεργειακών, γεωπολιτικών κλπ).

Η δίκη των αστυνομικών που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24/01 και η μεθόδευση που την συνοδεύει αποτελούν κομβικό κομμάτι της κατασταλτικής πολιτικής του κράτους. Έχουμε χρέος απέναντι στη μνήμη του Βασίλη, να ξεσκεπάσουμε την αλήθεια από το ψέμα, να μην αφήσουμε τη λήθη να κυριαρχήσει. Έχουμε υποχρέωση ως αγωνιστές-αγωνίστριες να παλέψουμε για αυτά που πάλευε ο Βασίλης και του στοίχησαν τη ζωή καθώς οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Συγκέντρωση-Πορεία Σάββατο 20 Ιανουαρίου, 12.00 Πλατεία Ελευθερίας

Τετάρτη 24/01 9.00 Δικαστήρια Βόλου

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Συνέλευση για την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών και την ταξική αλληλεγγύη Βόλος, 7/1/24


Τον Ιούνιο του 2020, ο Βασίλης Μάγγος προσάγεται κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της μαζικής πορείας ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, η οποία είχε πραγματοποιηθεί μια μέρα πριν. Κατά την προσαγωγή του, ο Βασίλης ξυλοκοπείται βάναυσα από αστυνομικούς όλων των ειδών (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και Ασφάλεια), ενώ στη συνέχεια μεταφέρεται στο Α.Τ Βόλου, όπου βασανίζεται επί ωρών. Μάλιστα, αργά το βράδυ οι μπάτσοι πετάνε το Βασίλη έξω στο δρόμο με έξι σπασμένα πλευρά σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, όπως καταγγέλλει ο ίδιος λίγες μέρες μετά με δικό του κείμενο μέσα από το νοσοκομείο. Ένα μήνα μετά ο Βασίλης υποκύπτει στα σωματικά και ψυχικά τραύματα που του προκάλεσαν οι βασανιστές του. Έτσι, προστίθεται στην τεράστια λίστα των δολοφονημένων από την αστυνομία, ενώ η απουσία του μας υπενθυμίζει με τον πιο βίαιο τρόπο τον ταξικό ρόλο του αστικού κράτους και της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία «εκτέλεσε» άρτια το καθήκον της, ακολουθώντας τις εντολές του αστικού κράτους και της ντόπιας εξουσίας, οι οποίες ήταν σαφείς: «ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ». Μια εταιρία η οποία καίει κυριολεκτικά «σκουπίδια» για καύσιμο, μολύνοντας συνεχώς το φυσικό περιβάλλον του Βόλου με την πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας να θέλει να κλείσει και να απομακρυνθεί από την περιοχή. Κατ’ επέκταση, η δολοφονία του Βασίλη δεν ήρθε εν κενώ χρόνου. Αντίθετα, ήρθε να προστεθεί σε μια συνθήκη όπου το αστικό κράτος και η δημοτική αρχή, ως εντολοδόχοι της ΑΓΕΤ-Lafarge ειδικότερα και του μεγάλου κεφαλαίου ευρύτερα, στήνουν συνεχώς κατηγορητήρια ενάντια σε ντόπιους αγωνιστές, επιτίθενται και λασπολογούν δομές λαϊκήςαυτοκυριαρχίας, όπως η «Λαική Συνέλευση Σταγιατών», και προσπαθούν γενικότερα να αποσιωπήσουν οτιδήποτε αντιτίθεται στην κυριαρχία τους. Άλλωστε, η διαπλοκή της τοπικής και κεντρικής εξουσίας με τα ντόπια επιχειρηματικά συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας είναι κραυγαλέα εμφανής και εκτείνεται από την συγκέντρωση του πλούτου του Βόλου σε συγκεκριμένα χέρια (χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εστίαση,που στην συντριπτική της πλειοψηφία ανήκει σε 2-3 επιχειρηματίες) μέχρι την διαρκή όξυνση της καταστολής, η οποία κορυφώθηκε με την δολοφονία του Βασίλη.

Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να αντιλαμβανόμαστε την άγρια καταστολή απέναντι στο κίνημα κατά της καύσης σκουπιδιών και τη δολοφονία του Βασίλη ως ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά ως ένα κομμάτι ενός ευρύτερου παζλ της αστικής πολιτικής. Συγκεκριμένα, συνδέεται με τις επιδιώξεις της ΑΓΕΤ για τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου Μεμονωμένης Μεγάλης Μονάδας (ΕΠΜΜΜ), διεκδικώντας να εξαιρεθεί από της κείμενες διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, καθώς και με την προετοιμασία για την έναρξη εργασιών για το εργοστάσιο επεξεργασίας SRF. Σε αυτό το παζλ, μάλιστα, έρχεται να προστεθεί ο σχεδιασμός για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Νότιο και στο Βόρειο Πήλιο. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι κατά την διάρκεια της πανδημίας, αλλά και του lockdown, η κυβέρνηση πέρασε το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο, καταργώντας ουσιαστικά τις ζώνες “Natura 2000”, ώστε να τις δώσει κοψοχρονιά στο μεγάλο κεφάλαιο. Επίσης, υπάρχει άμεση σύνδεση με την έναρξη, στις 20 Οκτώμβρη, της διαβούλευσης για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων και τη λειτουργία πλωτού τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) λίγα μόλις μέτρα μακριά από τον αστικό ιστό. Χαρακτηριστικά, το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο κατά τα προηγούμενα χρόνια επένδυε τεράστια ποσά προς αυτήν την κατεύθυνση, δημιουργώντας έτσι έναν από τους μεγαλύτερους στόλους πλοίων μεταφοράς LNG.Μάλιστα, όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί συνδέονται με τις επιδιώξεις της ΕΕ και κατ’ επέκταση τον στρατηγικό στόχο του ελληνικού καπιταλισμού για την ενεργειακή «αναβάθμιση» της χώρας, η οποία θα μετατραπεί σε μία τεράστια μπαταρία με καταστροφικές συνέπειες για το φυσικό περιβάλλον.

Υπό αυτό το πρίσμα, η Μαγνησία τον περασμένο χρόνο, μέσα σε ένα μήνα, πρώτα κάηκε και μετά πλημμύρησεμε τον λαό να αυτοπροστατεύεται, υπενθυμίζοντάς μας την πλήρη ανυπαρξία κρατικού και τοπικού σχεδιασμού πρόσληψης και μηχανισμού αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Ανυπαρξία η οποία δεν προκύπτει, όμως,μόνο λόγω της αναποτελεσματικότητας των υπεύθυνων και του μεγάλου φαγοποτιού στο κρατικό χρήμα, αλλά κυρίως ως συνειδητή ταξική επιλογή των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής. Τα πράγματα άλλωστε είναι απλά! Στον καπιταλισμό όλα είναι εμπορεύματα και όλα γίνονται για το κέρδος. Έτσι, η διαρκής χωρική επέκταση του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής διαταράσσει την οικολογική ισορροπία επιφέροντας καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον και φέρνοντας στο προσκήνιο νέες πανδημίες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Covid-19.

Σε όλο αυτό το παζλ δεν θα μπορούσε να λείπει και το βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της περιοχής της Μαγνησίας από το ΝΑΤΟ με την συνεχή πρόσδεση των τοπικών στρατοπέδων στους νατοϊκούς σχεδιασμούς και τη δημιουργία νέων στρατιωτικών βάσεων. Χαρακτηριστικά, το Στρατόπεδο «Γεωργούλα» έχει μετατραπεί σε Logistics Support Area, ενώ το αμερικανικό 839 Τάγμα Μεταφορών σε συνεργασία με εγχώριες και διεθνείς επιχειρήσεις με «φορτοεκφορτωτικές και άλλες συναφείς υπηρεσίες σε τερματικούς σταθμούς λιμένων» σύναψε συμβόλαια με χρονική διάρκεια από 16/12/2023 έως 15/12/2028. Στα επιχειρησιακά καθήκοντα περιλαμβάνονται φόρτωση και εκφόρτωση πλοίων, φορτηγών και σιδηροδρομικών συρμών, κάνοντας ξεκάθαρο ότι εκτός από το λιμάνι της πόλης βάζουν πόδι και στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, όπου αυτό τους χρειάζεται, όπως γίνεται άλλωστε ήδη π.χ. στην Αλεξανδρούπολη. Εξαιρετικής σημασίας, επίσης, είναι η στόχευση για δημιουργία νέας ναυτικής βάσης στην περιοχή του Αλμυρού.

Όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί πρέπει να βρουν απέναντι τους τον οργανωμένο λαό! Είναι χρέος μας να τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, τους νεκρούς που μετράμε απέναντι στα κέρδη των αφεντικών και των εταιριών, που πλουτίζουν κυριολεκτικά με το αίμα και τον πόνο μας. Είναι χρέος μας να σταθούμε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες μαζί με εκείνους και εκείνες που ονειρεύονται να κάψουν τη Βαστίλλη μαζί με όσα αυτή συμβολίζει, την καταπίεση, την εκμετάλλευση, τη βία. Τη δολοφονική βία των αστυνομικών, τη βία των ταγμάτων εφόδου σαν εκείνα που σκότωσαν τον Παύλο και τον Σεχζάτ, τη βία των πνιγμών και των επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο, τη βία των προμελετημένων εγκλημάτων όπως στα Τέμπη, τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές που τα αφεντικά ονομάζουν ατυχήματα. Η εργατική τάξη και η νεολαία, μέσα από τους συλλογικούς τους φορείς, πρέπει να αρθρώσουν ταξικά αναχώματα απέναντι στη συνεχή καταστροφή του περιβάλλοντος και την διαρκή υποβάθμιση των ζωών των ανθρώπων της τάξης μας. Παράλληλα, όμως, πρέπει να συγκροτηθεί η λαϊκή αυτοάμυνα και να περάσει πάνω από τα ένστολα ή μη τάγματα εφόδου του κεφαλαίου και του κράτους του!

Καλούμε στη διαδήλωση του Σάββατου στο Βόλο στις 20/01 στις 12.00 στην Πλατεία Ελευθερίας, την οποία διοργανώνει ο «Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών» και στα δικαστήρια στις 24/01, όπου είναι προγραμματισμένη η εξ αναβολής δίκη των μπάτσων βασανιστών του συντρόφου Βασίλη Μάγγου.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΟΙ – ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ

ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ για την ταξική απελευθέρωση


Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Καρδίτσας


Στις 24 Γενάρη ξεκινάει μετά από αναβολή η δίκη των αστυνομικών που βασάνισαν τον Βασίλη Μάγγο, στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο, για να ακολουθήσει ο θάνατός του έναν μήνα αργότερα. Δημοσιεύουμε ανακοίνωση του Antinazi Zone Βόλου που καλεί στην πορεία ενάντια στη συγκάλυψη της υπόθεσής του το Σάββατο 20 Γενάρη και σε μαζική συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια την ημέρα της δίκης.

Δικαίωση για τον Βασίλειο Μάγγο!

Όλες/οι το Σάββατο, 20 Γενάρη, στις 12:00 στη συγκέντρωση-πορεία στα Δικαστήρια Βόλου

Σχεδόν τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τον άγριο βασανισμό και το θάνατο του Βασίλη Μάγγου. Τέσσερα χρόνια και κανένας από τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και της ασφάλειας του Βόλου που τον ξυλοκόπησαν, τον βασάνισαν και τον έστειλαν τσακισμένο στο νοσοκομείο δεν έχει τιμωρηθεί.

Αντίθετα, οι κρατικοί θεσμοί και τα μεγάλα συστημικά ΜΜΕ κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να συγκαλύψουν τα εγκλήματα των «οργάνων προστασίας του πολίτη» και να ρίξουν στα μαλακά τους βασανιστές.

Άλλωστε η αστυνομική βία και καταστολή, που οδήγησε το Βασίλη στο θάνατο, εξαπολύθηκε κατ` εντολή της κυβέρνησης της ΝΔ για να σταματήσει το κίνημα κατά της καύσης σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ-Lafarge. Μια ημέρα πριν τον ξυλοδαρμό του Βασίλη, τα ΜΑΤ είχαν επιτεθεί με κλομπ και χημικά ενάντια σε ένα πλήθος χιλιάδων ανθρώπων που διεκδικούσε το δικαίωμα στον καθαρό αέρα, το δικαίωμα στη ζωή.

Απέναντι στην προσπάθεια συγκάλυψης της αστυνομικής βίας η οικογένεια του Βασίλη, και το κίνημα αλληλεγγύης που την στηρίζει, δίνουν ένα μεγάλο αγώνα για δικαίωση. Στο πλευρό τους οφείλουμε να σταθούμε έμπρακτα όλες και όλοι.

Η υπόθεση του Βασίλη δεν είναι «μεμονωμένη». Η κλιμακούμενη αστυνομική βία και ο αυξανόμενος αυταρχισμός είναι η μόνιμη απάντηση της κυβέρνηση της ΝΔ στα κινήματα για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, στους αγώνες της νεολαίας για δημόσια παιδεία, στους αγώνες των εργαζομένων για δικαιώματά, στους αγώνες της κοινωνίας για ζωή με αξιοπρέπεια. Η βία της αστυνομίας είναι η άλλη πλευρά της οικονομικής και κοινωνικής βίας που ζούμε όλες και όλοι καθημερινά.

Να μην ανεχτούμε άλλο την ατιμωρησία της αστυνομικής βίας. Ούτε ότι νόμος είναι τα συμφέροντα της κάθε ΑΓΕΤ-Lafarge και ότι οι πολίτες του Βόλου πρέπει αδιαμαρτύρητα να αναπνέουμε, να τρώμε και να πίνουμε τα δηλητήρια των φουγάρων της.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση και πορεία που θα γίνει το Σάββατο 20 Γενάρη στα δικαστήρια του Βόλου, εκεί όπου βασανίστηκε σε δημόσια θέα ο Βασίλης Μάγγος. Την Τετάρτη 24 Γενάρη δίνουμε μαζικό παρόν στη δίκη των αστυνομικών-βασανιστών του Βασίλη και πάλι στα δικαστήρια του Βόλου. Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στηρίζουμε τους 12 αγωνιστές που δικάζονται εκδικητικά για την πορεία κατά της καύσης σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ-Lafarge στις 13ης Ιουνίου του 2020.

Κάτω η αστυνομική βία και ο αυταρχισμός!

Δικαίωση του Βασίλη Μάγγου!

Να σταματήσει η καύση σκουπιδιών!

Antinazi Zone Βόλου


Τρεισήμισι χρόνια έχουν περάσει από την κρατική δολοφονία του Βασίλη Μάγγου στον Βόλο, ο οποίος βασανίστηκε από την αστυνομία κατά την διάρκεια των δυναμικών κινητοποιήσεων ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την πολυεθνική ΑΓΕΤ Lafarge και οδηγήθηκε στον θάνατο.

Όλα αυτά τα χρόνια οι βασανιστές του Μάγγου έχουν πέσει «στα μαλακά», καθώς η αυτεπάγγελτη μήνυση του εισαγγελέα Βόλου παραπέμπει τους αστυνομικούς για απλά πλημμελήματα σε μια δίκη σίγουρα παρωδία στις 24/01.

Την ίδια στιγμή η εισαγγελία δεν έκανε δεκτή τη μήνυση της οικογένειας Μάγγου, η οποία ζητά να αναβαθμιστούν οι κατηγορίες σε κακουργήματα για τον βασανισμό του Βασίλη.

Ταυτόχρονα οι ίδιοι μηχανισμοί εξυφαίνουν ένα σχέδιο συκοφάντησης αλλά και τρομοκράτησης των αλληλέγγυων αλλά και συνολικά του αγωνιζόμενου κινήματος της πόλης του Βόλου που αντιστέκεται στους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς και τα συμφέροντα, στην περιβαλλοντική υποβάθμιση και την καταστροφική καπιταλιστική ανάπτυξη.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η δίωξη 12 αγωνιστών του κινήματος στον Βόλο που στις 12/02 δικάζονται κατηγορούμενοι για τα γεγονότα της 13ης Ιουνίου 2020 στη διαδήλωση έξω από την ΑΓΕΤ.

Η σκληρότητα του βασανισμού του Βασίλη Μάγγου, από ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ασφαλίτες, οι προσβολές και ο εξευτελισμός που υπέστη από τα ένστολα καθάρματα, αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της αναβαθμισμένης κρατικής βίας και καταστολής.

Δείχνει το μίσος του αστικού κράτους και των μηχανισμών του απέναντι σε όσους αντιστέκονται στην ασυδοσία του κεφαλαίου, σε εκείνους που διαμαρτύρονται για τη λεηλασία της φύσης, την καταστροφή του περιβάλλοντος, αλλά και σε όσους αμφισβητούν συνολικά το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Γνωρίζουμε, ότι η αστυνομική βια και καταστολή, όπως και οι διώξεις αγωνιστών αποτελούν μέρος της στρατηγικής του κράτους και του κεφαλαίου για να κάμψουν τις λαϊκές αντιστάσεις όπου και όποτε αυτές αναπτύσσονται.

Η πρόσφατη δική μας εμπειρία εδώ στη Λάρισα αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα: γίναμε μάρτυρες του σκληρού προσώπου της αστυνομικής βίας και καταστολής από την πρώτη στιγμή που ο αγωνιζόμενος κόσμος επέλεξε να βγει μαζικά στον δρόμο για να διαδηλώσει ενάντια στις διαχρονικές πολιτικές επιλογές που άφησαν τη Θεσσαλία αθωράκιστη απέναντι στα καιρικά φαινόμενα.

Οι άγριες επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής, οι σοβαροί τραυματισμοί και ο ξυλοδαρμός πλημμυροπαθών και αλληλέγγυων που διαδήλωναν ενάντια στο κρατικό – καπιταλιστικό έγκλημα και τις συνέπειες του, έδειξαν ότι εχθρός του αστικού κράτους και του κεφαλαίου είναι όσοι μάχονται δυναμικά αναδεικνύοντας τους ενόχους-υπαίτιους της καταστροφής από τις πλημμύρες.

Εμείς ως Δίκτυο Αγώνα & Αλληλεγγύης Λάρισας, στεκόμαστε πλάι στους αγωνιστές του Βόλου που δίνουν μακροχρόνια μάχη ενάντια στα συμφέροντα της πολυεθνικής Lafarge που για λόγους κερδοφορίας καταστρέφει το περιβάλλον και λεηλατεί τη φύση.

Στηρίζουμε τον αγώνα του κινήματος για την καταδίκη των ένστολων βασανιστών – δολοφόνων του Βασίλη Μάγγου, εκφράζοντας παράλληλα την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στον μαχόμενο κόσμο που στοχοποιείται και διώκεται από τον κρατικό μηχανισμό.

Ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Βόλου καλούμε:

* Στη διαδήλωση, Σάββατο 20/01 – 12:00 π.μ. (Πλατεία Ελευθερίας) στο Βόλο

* Στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια του Βόλου, ημέρα της δίκης των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου Τετάρτη 24/01 – 9:30 π.μ.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ.

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ.

Δίκτυο Αγώνα & Αλληλεγγύης Λάρισας

Μοιραστείτε το άρθρο