Να μην περάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Μας αφορά όλους! – εκδήλωση Παρασκευή 19/1

Ø  Το σύστημα και  η κυβέρνησή του που στέλνει τα παιδιά της σε κυριλέ πανεπιστήμια του εξωτερικού (και θα συνεχίσει να τα στέλνει)…

Ø  Το σύστημα και η κυβέρνησή του που θησαυρίζει και λυμαίνεται τη δουλειά του φτωχού λαού ενώ αυτός  στενάζει από την φτώχεια…

Ø  Το σύστημα και η κυβέρνησή του που λέει στο λαό «μην σου τύχει να αρρωστήσεις»…

….το ίδιο σύστημά και η ίδια κυβέρνηση ετοιμάζουν να αντιμετωπίσουν μια ακόμα… ανορθογραφία που φρενάρει την βαρβαρότητά τους. Και να θεσμοθετήσουν (παρακάμπτοντας, με γελοίο τρόπο, το ίδιο το δικό τους σύνταγμα, αυτοί οι… θεματοφύλαες της «νομιμότητας») τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Στόχος τους να καταφέρουν ένα στρατηγικό χτύπημα σε όση δωρεάν παιδεία έχει απομείνει. Να φτιάξουν ιδιωτικά «πανεπιστήμια», ώστε να περικυκλωθούν και τα δημόσια για να γίνουν ακόμα πιο ακριβά, ακόμα πιο εχθρικά στο λαό, ακόμα πιο «ελεύθερα» από την ελεύθερη σκέψη και την αγωνιστική δράση.

Έχουν επιστρατευτεί όλοι οι μηχανισμοί για να βοηθήσουν: Αστικά Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, Αστυνομίες και ΜΑΤ, διοικητικοί μηχανισμοί ακόμα και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να καταστείλουν προκαταβολικά κάθε ενδεχόμενο να μπουν στον αγώνα και οι μαθητές.

Η άνεση του 41% μπορεί και πρέπει να στραπατσαριστεί άγρια.

Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά και όλη η τρομοκρατία τους δεν πρέπει να περάσουν.

Αλλά αυτό δεν αφορά μόνο τους φοιτητές. Αλλά και τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Αφορά τελικά όλο το λαό!

Συζητάμε την Παρασκευή 19/1 στις 19:30 στη Νομική Σχολή Αθηνών Για την ομοβροντία των νόμων της κυβέρνησης ενάντια στη δωρεάν εκπαίδευση…

…για το πώς θα οργανώσουμε την πάλη για να αποτραπεί η κατάθεση της εκπαιδευτικής και κοινωνικής αντιμεταρρύθμισης, της θεσμοθέτησης των ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

ü  Για να δυναμώσει ο αγώνας. Με συνελεύσεις, διαδηλώσεις, καταλήψεις φοιτητών και μαθητών, απεργίες εκπαιδευτικών.

ü  Με μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις!

ü  Να μην περάσει το αντιεκπαιδευτικό – αντιλαϊκό έκτρωμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

ü  Κάτω η ΕΒΕ και η Τράπεζα Θεμάτων.

ü  Δωρεάν δημόσια εκπαίδευση για όλους.

ü  Κανένας εκπαιδευτικός να μην κάνει webex – όλοι οι εκπαιδευτικοί στους δρόμους

ü  Οι αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι – είναι δίκαιοι και αναγκαίοι

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών | Κάτω οι μηχανισμοί καταστολής των αγώνων – Κάτω η τηλεκπαίδευση – Να στηρίξουμε τις αγωνιστικές διαθέσεις της νεολαίας

Κάτω οι μηχανισμοί καταστολής των αγώνων – Κάτω η τηλεκπαίδευση

Να στηρίξουμε τις αγωνιστικές διαθέσεις της νεολαίας

Πανεκπαιδευτικό μέτωπο πάλης για να μην περάσουν τα νέα αντιδραστικά νομοσχέδια στην εκπαίδευση

Οι μηχανισμοί καταστολής των αγώνων πήραν φωτιά με τις πρώτες προσπάθειες της νεολαίας να αγωνιστεί. Στην πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου μπήκαν τα ΜΑΤ στις σχολές να σπάσουν τις καταλήψεις. Η κυβέρνηση ετοιμάζει σκληρό ποινολόγιο για τους «απείθαρχους» φοιτητές. Στα Γυμνάσια και τα Λύκεια έχει στηθεί ένας μηχανισμός καταστολής και τρομοκράτησης των μαθητών που σε προεξέχουσα θέση βρίσκεται η τηλεκπαίδευση, σκληραίνει τις ενδοσχολικές ποινές και βάζει την αστυνομία και τους εισαγγελείς στα σχολεία. Ενεργοποιείται από την πρώτη μέρα κατάληψης.

Αρκετοί διευθυντές με περίσσιο ζήλο αναλαμβάνουν να παίξουν τους ρόλους του χαφιέ, του ανακριτή και του τιμωρού της νεολαίας. Έχουν γίνει το φερέφωνο της κυβέρνησης, εκτοξεύουν απειλές και προειδοποιήσεις, τρομοκρατούν τους μαθητές τους και βάζουν τους συλλόγους διδασκόντων να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Τις τελευταίες μέρες από τις διευθύνσεις των σχολείων φεύγουν ηλεκτρονικά μηνύματα που επισημαίνουν πως η κατάληψη είναι παράνομη ενέργεια, πως οι ημέρες κατάληψης θα αναπληρωθούν καταργώντας σχολικές εκδρομές, υπενθυμίζουν πως τα μαθήματα γίνονται απ’ το webex και οι απουσίες μπαίνουν κανονικά. Σε μήνυμα προς τους γονείς, διευθυντής είχε το θράσος να τους γράψει: «Παρατηρήθηκε ότι ένας αριθμός μαθητών εισήλθε στο σχολείο… όπου και παρέμειναν όλο το βράδυ. Γνωρίζετε αν το παιδί σας και μαθητής μας ήταν το βράδυ στο σπίτι; ΑΠΟΡΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ». Κάποιες διευθύνσεις εκπαίδευσης ζητούν από τους διευθυντές να στείλουν τα ονόματα και τα τηλέφωνα των μαθητών/τριών που συμμετέχουν σε κατάληψη στην αστυνομία και τον εισαγγελέα και απειλούν με ΕΔΕ τους εκπαιδευτικούς που δεν θα κάνουν τηλεκπαίδευση υπακούοντας στις αποφάσεις των σωματείων. Σε ένα σχολείο μαθητής πήρε αποβολή επειδή πρότεινε αποχή ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Αλλού πάλι μπαίνουν απουσίες σε μαθητές, αν και συνδέθηκαν κανονικά στο webex, επειδή θεάθηκαν στην κατάληψη!

Τα πράγματα σοβαρεύουν και δεν μπορούμε να κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε. Το κλίμα νομιμοφροσύνης, υποταγής και τρομοκράτησης που θέλουν να γενικευτεί στα σχολεία πρέπει να σπάσει. Οι εκπαιδευτικοί δεν θα γίνουν καταδότες των μαθητών τους. Η θέση τους είναι με τους αγώνες των μαθητών που πρέπει να στηρίξουν ανοιχτά και να παλέψουν και οι ίδιοι με απεργίες και διαδηλώσεις για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και των μαθητών τους. Η επίθεση στη νεολαία προϋποθέτει τη δική τους ήττα και υποταγή.

Τα τελευταία νομοσχέδια της κυβέρνησης, το ένα για την ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων και το άλλο για την Επαγγελματική Κατάρτιση δίνουν βαριά χτυπήματα στο δικαίωμα στις δωρεάν σπουδές,  φτιάχνουν σύγχρονους σκλάβους που θα δουλεύουν ατέλειωτες ώρες αδιαμαρτύρητα. Η κυβέρνηση και το σύστημα γενικότερα έχουν θορυβηθεί γιατί γνωρίζουν πως η οργή που συσσωρεύει εδώ και καιρό η νεολαία κάποια στιγμή θα ξεσπάσει. Δεν έχουν να της προσφέρουν τίποτα, παρά μόνο να της πάρουν δικαιώματα και να της επιβάλλουν Τράπεζα θεμάτων, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, εξετάσεις PISA, εντατικοποίηση, μαθητεία, πόλεμο και φτώχεια. Γι’ αυτό κάθε διεκδίκησή της την καταστέλλουν.  Η νεολαία έχει πολλούς λόγους να αντιδρά και να εξεγείρεται. Οι αγώνες της είναι δίκαιοι.

Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις των εκπαιδευτικών που έχουν αναφορά στο κίνημα οφείλουν να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε να γίνουν πραγματικές συνελεύσεις που να είναι μαζικές και να πάψουν να κρύβονται πίσω από ψεύτικους συντονισμούς και αποφάσεις ΔΣ. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται ενεργοποίηση του κλάδου που πρέπει να ταχθεί ενάντια στην τηλεκπαίδευση για να τη σπάσει και να αποφασίσει κινητοποιήσεις και απεργίες. Στόχος να μην περάσουν τα νομοσχέδια για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και την Τεχνική Εκπαίδευση.

Ποινικοποιούν τους μαθητικούς αγώνες ακόμα και την αμφισβήτηση της πολιτικής τους από τον μαθητόκοσμο. Οι εκπαιδευτικοί να σταθούμε δίπλα τους, να παλέψουμε για τις ελευθερίες όλων μας, για το δικαίωμα στη μαζική πάλη. Για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους.

Οι αγώνες του λαού και της νεολαίας έρχονται για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με τους νόμους του συστήματος και τους μηχανισμούς καταστολής. Τα κινήματα στηρίζονται στην ενότητα, στη μαζικότητα και στο δίκιο τους. Στους δρόμους θα σπάσει η τρομοκρατία και θα ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική.

Μοιραστείτε το άρθρο