Ανοιχτή συνέλευση καμπάνιας 8 Μάρτη, Κυριακή 21/1 στις 18:30 στο infolibre

Ζούμε στην εποχή των τεράτων. Όπου κάθε μέρα κάτι από το συλλογικό και κοινωνικό περνάει στα χέρια των ιδιωτών και στην υπηρεσία του κέρδους. Το κράτος πρόνοιας και οι υπηρεσίες των δημόσιων αγαθών (υγεία παιδεία ρεύμα και νερό) βρίσκονται σε διαδικασία πλήρους ιδιωτικοποίησης. Οι συνθήκες εργασίας και οι αποδοχές για τα εργαζόμενα άτομα και τις /τους συνταξιούχους χειροτερεύουν. Οι υπηρεσίες προς τους/τις καταναλωτές/τριες ισχύουν μόνο αν υπάρχουν λεφτά αλλιώς η ζωή δεν μετρά. Το δυστύχημα των Τεμπών, οι καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες,τα εργατικά ατυχήματα και οι γυναικοκτονίες, η καταστολή της αστυνομίας και τα άγρια περιστατικά βίας που ξεκινάνε από τις πολύ μικρές πια ηλικίες, μας υπενθυμίζουν πως μόνο από τύχη αναπνέουμε.

Ζούμε όμως και σε μια περίοδο αντιστάσεων. Καθημερινά δίνονται μάχες ενάντια στην ακρίβεια και την αρπαγή πρώτης κατοικίας, την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστήμιων, των νοσοκομείων, των δομών ψυχικής υγείας, και του νερού. Διεκδικούνται τα δημοκρατικά δικαιώματα για το γάμο και τη παιδοθεσία της ΛΟΑΤΚΙΑ+κοινότητας. Η απόρριψη της αυστηροποίησης του ποινικού κώδικα και της καταστολής της αστυνομίας βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των αιτημάτων. Η μάχη ενάντια στην κανονικοποίηση της βίας στα σώματα των θηλυκοτήτων και ευρύτερα στη κοινωνία, πάει χέρι χέρι με τις κινητοποιήσεις των κατοίκων σε κάθε περιοχή της χώρας μας για την καταστροφή του περιβάλλοντος και την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου.

Παλεύουμε για την αποαποικιοποίηση της Παλαιστίνης, το σταμάτημα των υπέρογκων δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα, ενάντια στα ρατσιστικά νομοσχέδια που νομιμοποιούν τη δουλεία.
Συμμετέχουμε σ` αυτές τις αντιστάσεις 5 χρόνια τώρα. Σας καλούμε να συζητήσουμε τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής στη ζωή των γυναικών, τη δική μας συμβολή στις μάχες που ξεδιπλώνονται και την οργάνωση της καμπάνιας της 8ης Μάρτη 2024 για μια φεμινιστική μαζική απεργία .
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Κυριακή 21 Γενάρη στις 6.30μμ στο φιλόξενο χώρο του infolibre Υπουργού Φ. Δραγούμη 4 περιοχή (Ροτόντα)

Συνέλευση Γυναικών 8 Μάρτη

https://www.facebook.com/events/356455393792640

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα και κείμενο που λέει "ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗ Οργανώνουμε την καμπάνια της 8ης Μάρτη 2024 Κυριακή 21/1 στις 18.30 στο infolibre (Υπ.Φ.Δραγούμη 4) ΜΑΡΤΗ"

Μοιραστείτε το άρθρο