Σωματείο για την υπεράσπιση των ενοικιαστών, δημιουργείται στη Θεσσαλονίκη

Κάτοικοι της Θεσσαλονίκης αναλαμβάνουν δράση ενάντια στην επισφάλεια της στέγης, το ύψος των ενοικίων, τις αυθαιρεσίες των ιδιοκτητών και την παντελή έλλειψη στήριξης και προστασίας των ενοικιαστών. Για το σκοπό αυτό, υπάρχει κάλεσμα για συνάντηση, με στόχο τη δημιουργία σωματείου ενοικιαστών, το απόγευμα της Δευτέρας 15/1, στις 18.00, στην αίθουσα του νερού στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Ακολουθεί το κάλεσμα για τη συνάντηση

Συνάντηση για τη δημιουργία σωματείου ενοικιαστών

“Στις 15 Ιανουαρίου, στις 18:00 συναντιόμαστε στην “Αίθουσα Νερού” στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, για να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα μας, για τη δημιουργία σωματείου ενοικιαστών.

Στην εναρκτήρια συνάντησή μας, στις 29 Νοεμβρίου, μοιραστήκαμε τις εμπειρίες μας από τη ζωή μας στο ενοίκιο, από τις αυθαιρεσίες μεσιτών και ιδιοκτητών, στους οποίους καταβάλουμε ένα τόσο μεγάλο μέρος των χαμηλών μας μισθών.

Εκεί σχεδιάσαμε τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να οργανωθούμε, αφενός προσφέροντας άμεση βοήθεια στα καθημερινά προβλήματα που συνδέονται με την έλλειψη προστασίας ενοικιαστών, αφετέρου παρεμβαίνοντας οργανωμένα και θεσμικά για να διεκδικήσουμε δομικές πολιτικές παρεμβάσεις προς όφελος των ενοικιαστών.

Στις 15 Ιανουαρίου, στις 18:00 συναντιόμαστε στην “Αίθουσα Νερού”, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, για να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα μας, για τη σύσταση και τον σχεδιασμό δράσεων του σωματείου ενοικιαστών.

Βάλτε το στο ημερολόγιο σας, πείτε το και στις/ους φίλες/ους σας, μοιραστείτε το μήνυμα με ενοικιαστές στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, και ελάτε μαζί να δημιουργήσουμε το σωματείο ενοικιαστών που χρειαζόμαστε”

Μοιραστείτε το άρθρο