Συγκέντρωση και πορεία φοιτητών/ριών από όλη τη χώρα στη Σύνοδο των Πρυτάνεων με τον Υπουργό Παιδείας

Μαζική συγκέντρωση με φοιτητές/ριες που ξεκίνησαν από όλη τη χώρα πραγματοποιείται στο Καβούρι στη σύνοδο των Πρυτάνεων όπου ο Υπουργός Παιδείας θα παρουσιάσει το σχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Απέναντι στην εμπορευματοποίηση και μετατροπή της εκπαίδευσης σε μπίζνες, στην υποτίμηση και υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας, απέναντι στους ταξικούς διαχωρισμούς Φοιτητικοί Σύλλογοι σε όλη τη χώρα προχωρούν σε κινητοποιήσεις.

Φοιτητικά Σχήματα καταγγέλουν την προσπάθεια της αστυνομίας να εμποδίσει πούλμαν να προσεγγίσουν το σημείο, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αποτρέψουν τους/τις φοιτητές/ριες από το να παρευρεθούν και να προχωρήσουν σε διαμαρτυρία. Πραγματοποιήθηκε πορεία στην περιοχή ενώ στη Θεσσαλονίκη και στο ΥΜΑΘ φοιτητές/ριες πραγματοποίησαν κινητοποίηση.

Επίθεση από την αστυνομία στους συγκεντρωμένους φοιτητές/ριες με χημικά και χτυπώντας τους. Καταγγελία από φοιτητικά σχήματα.

Καταγγέλουμε την επίθεση των δυνάμεων της ΕΛΑΣ, με ξύλο και ρίψη χημικών απέναντι στους εκατοντάδες φοιτητές που βρίσκονται στην μαζική κινητοποίηση στην σύνοδο πρυτάνεων στην οποία συμμετέχουν δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση ΝΔ με την χρήση βίας και χημικών επιχειρεί να φιμώσει τις φωνές των φοιτητών που βρίσκονται στην κινητοποίηση και επιθυμούν να εκφράσουν τις διεκδικήσεις ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια μέσα στην σύνοδο. Οι πρυτάνεις και η σύνοδος οφείλουν να πάρουν καταγγελτική θέση απέναντι στο κατασταλτικό επεισόδιο που δέχτηκαν οι φοιτητές!
Δεν υποχωρούμε! Το φοιτητικό κίνημα θα μπλοκάρει τα σχέδια του υπουργείου !
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ
ΑΓΩΝΕΣ ΡΗΞΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΑΡΠΑ ΕΑΑΚ 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Μοιραστείτε το άρθρο