Εκπαιδευτικοί με δυναμική παρουσία, απέτρεψαν την αξιολόγηση στο 1ο δημοτικό Αμπελοκήπων, στη Θεσσαλονίκη

Δυναμική απάντηση έδωσαν το πρωί της Δευτέρας, οι εκπαιδευτικοί στην απόπειρα της επιθεώρησης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αμπελοκήπων – Μενεμένης να επιβάλει την ατομική αξιολόγηση στο δημόσιο σχολείο. Πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο 1ο δημοτικό Αμπελοκήπων της Θεσσαλονίκης, ύστερα από κάλεσμα του Ζ’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για να αποτρέψουν «την προσπάθεια αξιολόγησης-διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας εκπαίδευσης».

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, γονείς και σωματεία, που απέτρεψαν την προσέλευση του αξιολογητή, αναγκάζοντας και την αστυνομική δύναμη που είχε πάρει θέση στην περιοχή, να αποχωρήσει.   Όπως κατήγγειλαν, «αντί να προχωρήσει η άμεση μονιμοποίηση των διορισμένων του 2020 και 2021 εκπαιδευτικών με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, υπουργείο Παιδείας και εκπαιδευτική ιεραρχία κάνουν καθετί –ξεπερνώντας πολλές φορές και τα εκ του (απαράδεκτου) νομοθετικού πλαισίου προβλεπόμενα– για να επιβάλουν την αξιολόγηση και την πολιτική διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας εκπαίδευσης. Παραπληροφορούν, εκβιάζουν και πιέζουν με κάθε τρόπο τους παλιότερους νεοδιόριστους για να αποδεχτούν την αξιολόγησή τους για να προχωρήσουν στη συνέχεια και εντός της χρονιάς στην ατομική αξιολόγηση των υπολοίπων νεοδιόριστων αλλά και όλων των εκπαιδευτικών. Υπηρετώντας πιστά αυτή την πολιτική ο νέος επιθεωρητής της περιοχής Αμπελοκήπων-Μενεμένης αμφισβητεί (και περιγελά) τη δυνατότητα αντίστασης των εκπαιδευτικών, μέσω του Συλλόγου μας και της Ομοσπονδίας, πότε φορώντας το προσωπείο του «καλού αξιολογητή» και πότε πιέζοντας τους νεοδιόριστους, πάντα δε ψευδόμενος ότι «παντού προχωρά η αξιολόγηση». Την ίδια στιγμή βέβαια και στην Σταυρούπολη γίνεται (εν κρυπτώ και πάλι) προσπάθεια ατομικής αξιολόγησης νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.»

Συγκέντρωση για την αποτροπή της αξιολόγησης σε δημοτικό Σχολείο, Δευτέρα 11/12 στις 8:00 στο 1ο Δημοτ. Σχολείο Αμπελοκήπων

Μοιραστείτε το άρθρο