Διαδήλωση για την Παλαιστίνη και τον αγώνα των Παλαιστίνιων, Παρασκευή 8/12 στις 18:00 στο πάρκο Ελευθερίας (Αθήνα)

Διαδήλωση την Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 6μμ στο Μέγαρο Μουσικής

Το κράτος του Ισραήλ, με μια από τις πιο ισχυρές στρατιωτικές μηχανές στον κόσμο και με την στήριξη των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ και ΕΕ εξαπέλυσε μεγάλης κλίμακας επιθέσεις στους Παλαιστίνιους απειλώντας τους με γενοκτονία. Οι ανελέητοι βομβαρδισμοί αμάχων μέσα στη Γάζα με πάνω από 15.0000 νεκρούς εκ των οποίων 6.00 παιδιά, ο βομβαρδισμός στο νοσοκομείο Αχλί Αράμπ και οι νέοι βομβαρδισμοί μετά την λήξη της σύντομης εκεχυρείας αποτελούν κινήσεις για την εξολόθρευση του παλαιστινιακού κινήματος αντίστασης και την εθνοκάθαρση της περιοχής από τους Παλαιστινίους. Ο πληθυσμός έχει μείνει χωρίς ρεύμα, τροφή, νερό, καύσιμα, βομβαρδίζεται ακατάπαυστα, ιδιαίτερα σε νοσοκομεία, σχολεία, σταθμούς αμάχων. Είναι προκλητικό το αιματοβαμμένο Ισραήλ και οι κυβερνήσεις της ΕΕ (μεταξύ αυτών και η ελληνική με τον Κ. Μητσοτάκη) να μιλάνε για «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», όταν δεκαετίες επιτίθεται για να επιβάλλει και επεκτείνει την κατοχή. Απεναντίας δικαίωμα στην αντίσταση έχουν οι Παλαιστίνιοι και στον αγώνα τους οι λαοί πρέπει να σταθούν αλληλέγγυοι.

Το Ισραήλ κτυπά ήδη Λίβανο και Συρία, σημαδεύει το Ιράν, το οποίο είναι ένας από τους πιο βασικούς ανταγωνιστές των Δυτικών ιμπεριαλιστών και του Ισραήλ. ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και ΕΕ για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους στη Μ. Ανατολή και για να αντιμετωπίσουν την διαρκή υποβάθμισή τους, δεν διστάζουν να δημιουργήσουν ακόμα ένα επικίνδυνο μέτωπο (μετά την Ουκρανία), που μάλιστα μπορεί να πυροδοτήσει την γενίκευση του πολέμου σε ολόκληρο τον πλανήτη. Από κοντά και η κυβέρνηση Μητσοτάκη/ΝΔ, τα αστικά ΜΜΕ και όλα τα αστικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), που αναπαράγουν την πιο χυδαία, ρατσιστική και ιμπεριαλιστική προπαγάνδα ενάντια στους Παλαιστίνιους, σε πλήρη αντίθεση με τα αισθήματα αλληλεγγύης που τρέφει εδώ και χρόνια η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού για τον δίκαιο αγώνα για ελεύθερη Παλαιστίνη.

Η βάση της Σούδας έχει αναλάβει επιτελικό ρόλο στην υποστήριξη της αμερικανικής πολεμικής αρμάδας με δύο αεροπλανοφόρα στη ΝΑ Μεσόγειο. Ελληνικές φρεγάτες περιπολούν σε αποστολές στη ΝΑ Μεσόγειο με ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η 112 πτέρυγα μάχης στην Ελευσίνα μετατρέπεται σε στρατιωτικό προγεφύρωμα των ΗΠΑ για μεταφορά εφοδίων, όπλων, πυρομαχικών ακόμα και δυνάμεων υποστήριξης του Ισραήλ! Η κυβέρνηση εμπλέκει άμεσα τη χώρα στο μακελειό!

Η πάλη του παλαιστινιακού λαού δεν είναι «τρομοκρατία», είναι αγώνας κυριολεκτικά για την επιβίωση και για την υπεράσπιση της χώρας τους από το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές. Είναι αγώνας υπέρ των εργατικών και λαϊκών μαζών των χωρών της Μ. Ανατολής που επί δεκαετίες έχουν γνωρίσει δεκάδες επεμβάσεις και πολέμους.

Οι μεγάλες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης που έγιναν σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα μας δείχνουν τον δρόμο. Αυτή την κρίσιμη στιγμή πρέπει να συμπαρασταθούμε με διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις στον Παλαιστινιακό λαό, να μην τον αφήσουμε μόνο, να παλέψουμε για τη νίκη και την ελευθερία του. Να παλέψουμε ενάντια σε κάθε υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στη γενοκτονία των Παλαιστινίων.

Η Αντιπολεμική Πρωτοβουλία καλεί όλες τις οργανώσεις και τους αγωνιστές του εργατικού κινήματος να ταχθούμε ανεπιφύλακτα στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και να κινητοποιηθούν τις επόμενες μέρες. Καλούμε σε διαδήλωση την Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 6μμ από το Μέγαρο Μουσικής στη πρεσβεία του Ισραήλ

  • Να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί – Εκεχειρία και λευτεριά στην Παλαιστίνη με ανεξάρτητο ενιαίο παλαιστινιακό κράτος!
  • Κάτω το σιωνιστικό κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ.
  • Καμία υποστήριξη, καμία συνεργασία. Διάλυση του αντιδραστικού, φιλοπόλεμου «άξονα» Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη, ανεξάρτητο ενιαίο παλαιστινιακό κράτος!

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Μοιραστείτε το άρθρο