Καμιά συνενοχή στο συνεχιζόμενο έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού

Οι πρακτικές εθνοκάθαρσης κατά του Παλαιστινιακού λαού συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας. Σε αντίθεση με αυτό που τα ΜΜΕ της Δύσης προσπαθούν να παρουσιάσουν, ο πόλεμος δεν ξεκίνησε στις 7 Οκτώβρη αλλά 75 χρόνια πριν, μέσα από συστηματικές δολοφονίες και εκτοπίσεις του παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ. Σήμερα σύσσωμο το πολιτικό σύστημα του Δυτικού καπιταλισμού προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα μέσα από τη διασπορά fake news, μέσα από την αναπαραγωγή των non papers του ισραηλινού στρατού που παρουσιάζονται ως δημοσιογραφικές ειδήσεις, μέσα από την εκτόξευση κατηγοριών για αντισημιτισμό σε όποιον στέκεται απέναντι στο έγκλημα που συντελείται, επιβάλλοντας ομερτά για τη σφαγή στη Γάζα.

Δεν περιμένουμε φυσικά αυτούς που στηρίζουν διαχρονικά τα εγκλήματα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού να σταματήσουν τον εφιάλτη. Οι ΗΠΑ, η ΕΕ, όλες οι Δυτικές κυβερνήσεις και μαζί τους η ελληνική κυβέρνηση στάθηκαν από την αρχή στο πλάι του ισραηλινού στρατού και του Νεντανιάχου δίνοντας το πράσινο φως για τη χερσαία επέμβαση και τη δολοφονία δεκάδων χιλιάδων αμάχων. Αυτοί που δεκαετίες τώρα κλείνουν τα μάτια στις παραβιάσεις των διεθνών συνθηκών από την πλευρά του Ισραήλ, υπερασπίζονται τώρα το δικαίωμα του Ισραήλ στην ‘αυτοάμυνα’ και πρακτικά στην εθνοκάθαρση που συντελείται.

Οι σύμμαχοι του παλαιστινιακού λαού δεν βρίσκονται ανάμεσα σε αυτούς, αλλά στις μαζικές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει ο πόλεμος σε όλον τον κόσμο. Στις συγκεντρώσεις, πορείες, δράσεις αλληλεγγύης που συμμετέχουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων, μαθητών, φοιτητών, μέσα στις ΗΠΑ, στις μεγάλες πόλεις της ΕΕ, στις αραβικές χώρες και σε όλον τον πλανήτη και που πολλές φορές πραγματοποιούνται με μαζικούς όρους παρά τις απαγορεύσεις και παρά την καταστολή. Οι σύμμαχοι του παλαιστινιακού λαού βρίσκονται και στους Εβραίους όλου του πλανήτη αλλά και στο εσωτερικό του Ισραήλ που διαμαρτύρονται για τη μαζική σφαγή των αμάχων, που φωνάζουν ‘Όχι στο όνομά μας’ στις διαδηλώσεις τους, που καταγγέλλουν τον Νεντανιάχου και προσπαθούν να βρουν τρόπους να σταματήσουν αυτό το έγκλημα. Αυτό που κινητοποιεί αυτά τα μαζικά κοινωνικά στρώματα να βγουν στο δρόμο και να φωνάξουν δεν είναι ο ‘αντισημιτισμός’ και η  ‘υποστήριξη των τρομοκρατών’ για τα οποία συκοφαντούνται από το σύστημα αλλά η ίδια η πραγματικότητα των εγκλημάτων του κράτους του Ισραήλ.

Εμείς, ως πρωτοβουλία Μας σκάβουν το λάκκο νιώθουμε ότι έχουμε την υποχρέωση να υπερασπιστούμε την ιστορική αλήθεια και να ενώσουμε τη φωνή μας με το παγκόσμιο κίνημα συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό.

Δεν ξεχνάμε ότι η όλες τις τελευταίες δεκαετίες η πολεμική βιομηχανία των ΗΠΑ, ΕΕ και  Ισραήλ κερδοσκοπούν σε βάρος των λαών της περιοχής μας. Και δεν ξεχνάμε ποιοι είναι αυτοί που διεξάγουν τώρα τον πόλεμο. Στη θαλάσσια περιοχή της Γάζας το κοίτασμα ελέγχει ή προσπαθεί να ελέγξει η Energean Oil & Gas (Ελληνικών – Ισραηλινών συμφερόντων). Οι περιβαλλοντικές καταστροφές από την πιο ρυπογόνα δραστηριότητα με τις συνέπειες της κλιματικής κατάρρευσης που όλοι βιώνουμε ξέρουμε από καιρό ότι δεν τους απασχολούν. Απλά, διαπιστώνουμε με φρίκη πως δεν λογίζουν και από ανθρώπινες ζωές παιδιών κι αμάχων.

Πιστεύουμε στη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την διεύρυνση των σχέσεών μας με τους λαούς της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, στα πλαίσια μιας πολιτικής, περιβαλλοντικής, πολιτιστικής και ανθρωπιστικής αντίληψης. Είναι βαθιά υποχρέωση μας να δούμε και να μιλήσουμε από την πλευρά όσων η φωνή τους καταπνίγεται. Πιστεύουμε στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Τερματισμός του Απαρτχάιντ!

 

Μας σκάβουν τον λάκκο

Κοινή πρωτοβουλία σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο ενάντια στις εξορύξεις και τον πόλεμο

Μοιραστείτε το άρθρο