Οι εργαζόμενοι στον ΕΟΔΥ καταγγέλλουν την εργοδοσία και συνεχίζουν τον αγώνα για δημόσια δωρεάν υγεία

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζόμενων ΕΟΔΥ χαιρετίζει τους εκατοντάδες συναδέλφους που παρά την τρομοκρατία εκ μέρους της εργοδοσίας και του εργοδοτικού συνδικαλισμού δεν πτοήθηκαν και υλοποίησαν την απόφαση που είχαν πάρει συλλογικά την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου. Η Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των εργαζόμενων με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΟΔΥ. Η αναλγησία της διοίκησης ως προς τις οξυμένες δυσκολίες των εργαζόμενων αλλά και του πληθυσμού που εξυπηρετούν, η απροθυμία της να στηρίξει τα αιτήματα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με εργασιακά δικαιώματα και οι πρωτοφανείς δηλώσεις της ότι είναι περιττός ο επιδημιολογικός έλεγχος από τις Κινητές Ομάδες Υγείας και η πρωτοβάθμια περίθαλψη των προσφύγων από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, ήταν η επιβεβαίωση ότι είναι μονόδρομος να απεργήσουν πανελλαδικά την ίδια μέρα, Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους υγειονομικούς,ενάντια στην διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την περαιτέρω υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζόμενων ΕΟΔΥ καταγγέλει την εργοδοσία του ΕΟΔΥ που συντονισμένα με τη δικαιοσύνη, για ακόμη μια φορά και σε χρόνο dt, σέρνει τους αγωνιστές εργαζόμενους στα δικαστήρια για να βγάλει την απεργία τους παράνομη και ενώ είναι σε πλήρη γνώση της ότι στέλνει το προσωπικό της καθημερινά σε έναν πόλεμο για την διασφάλιση της Υγείας όλων, χωρίς να του παρέχει καν τα απαραίτητα και ότι ως επιβράβευση ευθαρρσώς του δείχνει την πόρτα της ανεργίας. Επιπλέον, η πανελλήνια ΠΑΡΑΝΟΜΗ  πρωτοτυπία που δεν έχει συμβεί ούτε από εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα,χωρίς να έχει επιδώσει την απόφαση του δικαστηρίου σε κάποιο από τα μέλη του ΔΣ, να την κοινοποιεί μέσω email στους τοπικούς συντονιστές και στους εργαζόμενους του υποέργου 4, κάποια λεπτά πριν τη λήξη των βαρδιών, ζητώντας τους να περάσουν στα παρουσιολόγια τους εργαζόμενους ως αδικαιολογήτως απόντες, όχι απλά δεν υπέσκαψε την αποφασιστικότητα τους, αλλά και θα λάβει την ανάλογη απάντηση. Την ίδια απάντηση θα πάρουν και οι τραμπούκικες συμπεριφορές της διεύθυνσης του γραφείου προσωπικού του ΕΟΔΥ προς συναδέλφισσες/ους συμβασιούχους που εργάζονται εκεί και απήργησαν και τα εκβιαστικά τηλέφωνα στα νοσοκομεία/κέντρα υγείας όπου εργάζεται το υποέργο 4 για να βγουν οι απεργοί εργαζόμενοι του προγραμματος Philos ii σε αυτά αδικαιολογήτως απόντες.

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ!

Οι εργαζόμενοι σε όλα τα προγράμματα του ΕΟΔΥ ενωμένοι συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε την δημόσια και δωρεάν υγεία του ευάλωτου πληθυσμού που εξυπηρετούμε και να διεκδικούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα. Αντιστεκόμαστε στην πολιτική που θέλει την υγεία να είναι εμπόρευμα  και τους εργαζόμενους αναλώσιμους ευκαιριακά να καλύπτουν τρύπες του ΕΣΥ. Στο έργο, μεγαλύτερη υποβάθμιση των δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών υγείας και μεγαλύτερη εμβάθυνση των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων στην υγεία είτε με τραμπουκισμό είτε με ψεύτικες υποσχέσεις, θα μας βρείτε απέναντι.

Οι αγώνες μας τους τρομάζουν γιατί ξέρουν ότι είμαστε πολλοί, ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και ότι έχουμε συνειδητοποιήσει τη δύναμη μας όταν απαντάμε οργανωμένα και συλλογικά μέσα από σωματεία ταξικά!

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζόμενων ΕΟΔΥ,

Μοιραστείτε το άρθρο