Διαμαρτυρία στο Ολύμπιον για τις αυξήσεις στα εισιτήρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, μπροστά στον κινηματογράφο Ολύμπιον,  όπου είναι και τα γραφεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για τις αυξήσεις των εισιτηρίων. Στόχος της δράσης ήταν η ακύρωση των αυξήσεων και να καταγγελθεί ότι αυτές, καθώς και η κατάργηση άλλων τρόπων που έδιναν τη δυνατότητα να παρακολουθούμε πολλές ταινίες συστηματικά με μειωμένο αντίτιμο, καταργούν κάθε κοινωνικό χαρακτήρα του φεστιβάλ και είναι προμήνυμα πλήρους ιδιωτικοποίησης.
Στο κάλεσμα για τη συγκεκριμένη δράση, αναφέρεται: “Λέμε ΟΧΙ στις αυξήσεις των εισιτηρίων και την κατάργηση της CineΚάρταF στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, και για αυτό συγκεντρωνόμαστε να διαμαρτυρηθούμε το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 6μμ, μπροστά από τον κινηματογράφο Ολύμπιον που είναι και τα γραφεία του Φεστιβάλ (Αριστοτέλους-Μητροπόλεως).
Συγκεκριμένα έγινε:
-Αύξηση 25% στο πακέτο 10 προβολών, από 40 ευρώ πήγε 50 ευρώ, άρα κάθε προβολή από 4 πήγε 5 ευρώ!
-Αύξηση 16.6667% το εισιτήριο μίας προβολής, από 6 ευρώ πάει 7 ευρώ.
-Επιπλέον η CineΚάρταF που σταμάτησε να εκδίδεται στην πανδημία, δεν επανήλθε ώστε να προσφέρει την δυνατότητα στους λάτρεις της 7ης Τέχνης να δούνε πολλές ταινίες συστηματικά και οικονομικά.
Πιστεύουμε σε ένα Φεστιβάλ Κινηματογράφου με κοινωνικό χαρακτήρα που δίνει την δυνατότητα πρόσβασης στον πολιτισμό σε όλους/ες τους πολίτες προσφέροντας οικονομικά εισιτήρια.
Παρόλο την μεγάλη συμμετοχή “χορηγών”, οι συνεχόμενες αυξήσεις τα τελευταία χρόνια οδηγούν το φεστιβάλ σε υποβάθμιση, και περιορίζουν το εύρος του κοινού που έχει την δυνατότητα να το παρακολουθήσει, μετατρέποντας το σε κάτι ελιτίστικο για λίγους. Ελπίζουμε πίσω από αυτή την πολιτική να μην κρύβεται ενδεχόμενη σκέψη πλήρης ιδιωτικοποίησης του.
Διεκδικούμε:
-από σήμερα επανόρθωση των φετινών αυξήσεων με εισιτήρια και πακέτα εισιτηρίων τουλάχιστον στις περσινές τιμές.
-από την επόμενη μέρα επαναπροσδιορισμός του κοινωνικού χαρακτήρα του Φεστιβάλ και μειωμένες τιμές, επιστροφή της CineΚάρταF.”
από FB ομάδα – ΖΩ Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
φωτογραφίες: Α.Κ.
Μοιραστείτε το άρθρο