Μαρτυρία από επίθεση των φασιστών στο τρένο στο Μοναστηράκι, έριχναν μπιτόνια με λάδι και βενζίνη και απειλούσαν ότι θα βάλουν φωτιά

Σοκαριστική μαρτυρία από ανήλικο που δέχθηκε επίθεση και χτυπήθηκε από φασίστες σε βαγόνι στο Μοναστηράκι. Θρασύδειλες δολοφονικές επιθέσεις από νεοναζί που δεν έκαναν την εμφάνιση τους όταν χιλιάδες αντιφασίστες διαδηλωτές βρέθηκαν στο δρόμο και δέχθηκαν τους αποκλεισμούς, τις προσαγωγές και τους τραμπουκισμούς από την αστυνομία, αλλά λειτούργησαν υποχθόνια στοχοποιώντας και βρίσκοντας διάσπαρτα αντιφασίστες μετά τη λήξη των συγκεντρώσεων.

Μαρτυρία 17χρονου που χτυπήθηκε στο βαγόνι του τραίνου από ομάδα φασιστών στο Μοναστηράκι:
“Με χτύπησαν στο κεφάλι με πέτρα ή παλούκι. Εγώ είμαι τυχερός. Σε άλλους τα τραύματα ήταν πολύ πιο βαριά. Κάποιον τον άρπαξαν, τον έβγαλαν έξω από το βαγόνι και τον χτυπούσαν όλοι μαζί με παλούκια και πυροσβεστήρες.
Όλα ξεκίνησαν στο Μοναστηράκι. Ήμασταν στον ίδιο συρμό. Ανταλλάξαμε κάποια βλέμματα κι εκείνοι επιτέθηκαν. Ήταν περισσότεροι. Πάνω από διπλάσιοι. Μας στρίμωχναν μέσα και έριχναν με μπιτόνι λάδι και βενζίνη. Θέλανε να μας κάνουν να φοβηθούμε. Μας έλεγαν ότι θα μας βάλουν φωτιά, ότι θα μας κάψουν.
Φωνάζανε Propatria (σ.σ πρόκειται για φασιστική οργάνωση), σας γαμάμε. Η αστυνομία επενέβη αφού όλα είχαν τελειώσει.”

Μοιραστείτε το άρθρο