Παρέμβαση για να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στη Γάζα στον Grand Central Station στη Νέα Υόρκη, εκατοντάδες συλλήψεις από την αστυνομία

Μετά από κάλεσμα της οργάνωσης Jewish Voice for Peace στα πλαίσια συνεχών δράσεων με στόχο την κατάπαυση του πυρός και την ένδειξη αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, εκατοντάδες διαδηλωτές βρέθηκαν στο σταθμό Grand Central Station στη Νέα Υόρκη και τον κατέλαβαν. Τα αιτήματα των συμμετεχόντων ήταν να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί στη Γάζα καθώς και οποιεσδήποτε στρατιωτικές επιχειρήσεις και να ελευθερωθεί η Παλαιστίνη ώστε οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι να ζήσουν ειρηνικά. Η αστυνομία διέλυσε την συγκέντρωση και παρέμβαση και προχώρησε σε εκατοντάδες συλλήψεις.

Σε μία χρονική στιγμή όπου η Γάζα δέχεται τις συνεχείς επιθέσεις του κράτους του Ισραήλ, με χιλιάδες νεκρούς και πόλεις ολόκληρες να μετατρέπονται σε συντρίμμια, οι κινητοποιήσεις Ισραηλινών στις Η.Π.Α. δείχνουν την απαίτηση για ειρήνη και αρμονική συμβίωση των λαών μέσα σε ένα πλαίσιο δικαιοσύνης για τον Παλαιστινιακό λαό.


Εκατοντάδες Εβραίοι της Νέας Υόρκης κατέλαβαν τον μεγαλύτερο σταθμό του πλανήτη, το Grand Central Station, απαιτώντας λήξη των βομβαρδισμών και τέλος στην στρατιωτική κατοχή στην Παλαιστίνη.
Η διαδήλωση καλέστηκε από την «Jewish Voice for Peace» από το διαδίκτυο και από στόμα σε στόμα. Αναρίθμητοι άνθρωποι έσπευσαν και κατέλαβαν τον κεντρικό σταθμό, αιφνιδιάζοντας τις αρχές.
Στις μπλούζες τους είχαν τυπωμένα με λευκά γράμματα τα συνθήματα “Not In Our Name” (Όχι Στο Όνομά Μας) και “Cease Fire Now” (Εκεχειρία Τώρα).
“Το Σάββατο είναι εν γένει ημέρα ανάπαυσης, αλλά εμείς δεν θα επιτρέψουμε να αναπαυθούμε όσο γίνεται μια γενοκτονία στ’ όνομά μας. Οι ζωές των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών είναι στενά συνδεδεμένες και η ασφάλεια δεν μπορεί να έρθει παρά μόνον μέσω της δικαιοσύνης, της ισότητας και της ελευθερίας για όλους”, δήλωσε δήλωσε η ραβίνος Μέι Γε.
Η συγκέντρωση διαλύθηκε από την Αστυνομία που ανακοίνωσε 335 συλλήψεις.
Στην Jewish Voice for Peace συμμετέχουν οι Noam Chomsky, Judith Butler, Naomi Klein, Sarah Schulman κ.α.
Μοιραστείτε το άρθρο