Ανακοίνωση για την ανακατάληψη του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού Πολυτεχνείου και κάλεσμα σε έκτακτη συνέλευση την Τρίτη 3/10 στις 20:00

Το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πολυτεχνείου, έχει ανακαταληφθεί από τις 30/09 κατευθείαν μετά και την 3η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης του. Την Δευτέρα 02/10, την πρώτη μέρα από το τριήμερο που διοργανώνει το στέκι ολοκληρώθηκε το χτίσιμο του γκρεμισμένου τοίχου, η τοποθέτηση νέων πορτών στην κατάληψη και το μοίρασμα εκατοντάδων κειμένων σε φοιτητές, φοιτήτριες και φοιτητά σχετικά με τα γεγονότα των ημερών. Παράλληλα όμως σήμερα, μας γνωστοποιήθηκε πως η πρυτανεία και η κοσμητεία των Χημ. Μηχ. οργανώνουν σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Προ.Πο. , 4η εκκένωση του κατειλημμένου Στεκιού Πολυτεχνείου. Αυτή τη φορά, με στόχο την ολοκληρωτική καταστροφή του (γκρέμισμα όλων των τοίχων). Η επιχείρηση αυτή λέγεται πώς είναι προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (7-8/10). Οι πρυτανικές αρχές που παραμένουν άφαντες ακόμα και σε επίπεδο απλών ανακοινώσεων θεωρούν πως η ολοκληρωτική καταστροφή της κατάληψης μπορεί να κάμψει την αγωνιστική διάθεση μας. Πλανούνται οικτρά. Όσες φορές και να γκρεμίσουν τα ντουβάρια οι σχέσεις αγώνα μας θα είναι εκεί να το ξαναχτίζουν, όπως έχουμε κάνει ήδη 3 φορές. Θεωρούμε πολύ κομβικό ζήτημα την υπεράσπιση των κατειλημμένων εδαφών (και) μέσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και την αντίσταση στα κρατικά σχέδια για αυτά.
Καλούμε σε έκτακτη συνέλευση την Τρίτη 3/10 στις 20.00 στη ΑΣΟΕΕ, με άξονες την υπεράσπιση του στεκιού πολυτεχνείου, την αλληλεγγύη στις καταλήψεις, δράσεις αλληλεγγύης και τον αγώνα ενάντια στη καταστολή στα πανεπιστήμια.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΝΩ ΚΑΤΩ, ΖΙΖΑΝΙΑ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΌ
ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΑΤΣΟΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΤΕ ΑΠΛΩΣ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΕΤΕ
Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πολυτεχνείου
αίθ.11, κτ. Χημικών Μηχανικών
Μοιραστείτε το άρθρο