Το λιμάνι του Βόλου πέρασε στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη

Εν μέσω καταστροφών στη Θεσσαλία, με τις πλημμύρες να έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές στην ευρύτερη περιοχή, το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στην πώληση του 67% του λιμανιού της πόλης του Βόλου στον Ιβάν Σαββίδη. Παρά τις συνεχείς φήμες για προσπάθεια αποχώρησης του Σαββίδη από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα, ο επιχειρηματίας προχώρησε στην αγορά του πλειοψηφικού πακέτου του λιμένα σε εξευτελιστική τιμή (51 εκ. ευρώ). Μάλιστα οι υπόλοιπες προσφορές κυμαίνονταν σε ποσά από 12-25 εκ.

Είναι έκδηλη η κυνικότητα με την οποία αντιμετωπίζονται οι καταστροφές, “δημιουργώντας” τις ευκαιρίες για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες. Το ΤΑΙΠΕΔ συνεχίζει ακάθεκτο την παραχώρηση σε εξευτελιστικές τιμές περιουσιακών στοιχείων που αποφέρουν σημαντικό κέρδος από τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στους ολιγάρχες και στα fund που σπεύδουν για να αποκομίσουν υπερκέρδη.

Έτσι μετά από το λιμάνι Θεσσαλονίκης, ο Ιβάν Σαββίδης προχωρά στην απόκτηση του λιμανιού του Βόλου, με τη σημείωση ότι στη Θεσσαλονίκη εντοπίζονται τα ακριβότερα τέλη ελλιμενισμού, γεγονός που είχε οδηγήσει εταιρείες να επιλέγουν το λιμάνι του Βόλου για τα φορτία τους και τώρα με τις συνθήκες μονοπωλίου, ο Σαββίδης έχει τη δυνατότητα να καθορίζει κατά το δοκούν τις τιμές.

Μοιραστείτε το άρθρο