Ωμή βία χωρίς καμία αιτία… Καταγγελία δημοσιογράφου για την επίθεση αστυνομικών εναντίον του και την άγρια καταστολή στην Λάρισα

Γιώργος Φακής

Ένα βίντεο που δείχνει τι ακριβώς συνέβη σήμερα. Τρέχω με το ένα χέρι να κρατά το κινητό τραβώντας βίντεο και με το άλλο στα μάτια μου, καθώς δεν έβλεπα λόγω χημικών. Και ένας περίεργος τύπος που νομίζει ότι του ανήκει ο νόμος επειδή φοράει στολή, έρχεται πάνω μου με φόρα, με χτυπάει με το γκλοπ δύο φορές, του φωνάζω “τραβάω βίντεο, είμαι δημοσιογράφος” και με ξαναχτυπάει τρίτη φορά με το γκλοπ. Καληνύχτα από την Ελλάδα του 2023, με την ωμή βία χωρίς καμία αιτία.
ΥΓ: Η πορεία είχε ΜΟΝΟ συνθήματα και πανό. Για τους “γνωστούς”, που θα βγουν να πουν για μπαχαλάκηδες κτλ.
ΥΓ2: Όπως χτύπησαν εμένα, αντίστοιχα χτύπησαν και άλλα παιδιά. Είτε δημοσιογράφους, είτε ακόμα χειρότερα πολίτες που διαδήλωσαν για όσα βλέπουν στην καθημερινότητά τους. Παρακαλώ πολύ αν υπάρχουν βίντεο, να κοινοποιηθούν.

ΕΣΗΕΜΘ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την επίθεση αστυνομικού με χρήση γκλομπ στον δημοσιογράφο, μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Γιώργο Φακή, ο οποίος κάλυπτε πορεία διαμαρτυρίας στη Λάρισα, χθες Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023.
Όπως τεκμηριώνεται και από σχετικό βίντεο, αστυνομικός ασκεί αναίτια βία εις βάρος του συναδέλφου, μολονότι εκείνος δηλώνει σαφώς την ιδιότητά του.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ επανειλημμένα έχει ζητήσει από τις αστυνομικές αρχές να αποτρέψουν κάθε τέτοιο περιστατικό και να προστατεύσουν, όπως οφείλουν, τους δημοσιογράφους την ώρα που αυτοί ασκούν το έργο τους.

Μοιραστείτε το άρθρο