Καταγγελία για ρατσιστικό λόγο στην ΕΡΤ, από την Αυτοοργανωμένη Συνδικαλιστική Δράση

Με παρέμβασή τους, εργαζόμενες,-οι της ΕΡΤ που μετέχουν στην Αυτοοργανωμένη Συνδικαλιστική Δράση, καταγγέλλουν το περιστατικό ακραίου ρατσιστικού λόγου σε δελτίο ειδήσεων της 23/8, σχετικά με το έγκλημα σε βάρος των μεταναστών, που βρήκαν τραγικό θάνατο στην πυρκαγιά του Έβρου. Παράλληλα, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε πρόσφυγες και μετανάστες και απαιτούν να σταματήσει κάθε δίωξη στα θύματα του πογκρόμ που έκαναν ακροδεξιοί στον Έβρο, οι οποίοι κατηγόρησαν τους μετανάστες για απόπειρα εμπρησμού για να δικαιολογήσουν την αποτρόπαια πράξη τους. Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης

Κρίμα και κατάντια

Η ΕΡΤ δυστυχώς έρχεται πάλι στο προσκήνιο με αρνητικό τρόπο αναπαράγοντας την κυβερνητική γραμμή .  Τη στιγμή που για πολλοστή φορά σχεδόν όλη η χώρα καίγεται και υπάρχουν μέχρι στιγμής 21 θύματα, σε δελτίο ειδήσεων του σταθμού (23/08/23) έφτασε στο σημείο, μ’ έναν ακραίο ρατσιστικό λόγο, να διαχωρίζεται η αξία της ανθρώπινης ζωής με κριτήριο την εθνικότητα. Για την ΕΡΤ είναι ευτύχημα που δε θρηνήσαμε νεκρούς ΕΚΤΟΣ από τις ταλαίπωρες και τους κακόμοιρους πρόσφυγες και μετανάστριες!

Η στάση αυτή της ΕΡΤ μας κάνει να ντρεπόμαστε αλλά εμείς μετατρέπουμε την ντροπή σε αγανάκτηση και οργή και αντιστεκόμαστε.

Καταγγέλλουμε και διαχωρίζουμε τη θέση μας από αυτήν την κατάντια της ΕΡΤ.

Υποστηρίζουμε μια δημόσια τηλεόραση που θα λειτουργεί ως ανάχωμα στο συνεχιζόμενο εκφασισμό της κοινωνίας.

Για εμάς όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι. Η αξία μιας ανθρώπινης ζωής είναι ίση είτε είσαι ντόπιος, ντόπια είτε πρόσφυγας και μετανάστρια.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 13 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΓΩΓΕΩΝ ΤΟΥΣ

Αυτοοργανωμένη Συνδικαλιστική Δράση

26/8/2023

Μοιραστείτε το άρθρο