Επικοινωνιακό φιάσκο για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια

H πρώτη φωτογραφία ειναι τραβηγμένη από εμένα στις 08:34 το πρωί σήμερα στο γεφυράκι που μαχαίρωσαν τον αδικοχαμένο Μιχάλη.
Την πλένουν με πιεστικό.
Η δεύτερη ειναι τραβηγμένη από συνάδελφο φωτορεπόρτερ λίγο πριν τη 13:00. Έχει έρθει αστυνομία και κάνει έρευνες για να βρούνε στοιχεία για το έγκλημα στη γέφυρα που πριν λίγες ώρες έπλυναν με το πιεστικό.
Αν αυτό δεν είναι επικοινωνιακή παπάτζα τότε πραγματικά ανησυχώ πού για το επίπεδο και την ποιότητα των ερευνών που γίνονται από την ελληνική αστυνομία για το συγκεκριμένο τουλάχιστον περιστατικό.

Η ανενόχλητη κάθοδος των φασιστών από την Κροατία

Ένα μικρό χρονικό από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, όπως τα παρουσιάζει ο Giorgos Papaioannou και αποδεικνύουν την ολιγωρία των αρχών, παρότι είχαν υπάρξει επαρκείς προειδοποιήσεις. Όπως αναφέρει:

Εδώ έχω μαζεμένα ορισμένα από όσα βγήκαν σήμερα στη φόρα για το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα και πώς (δεν) ανταποκρίθηκε σε επανειλημμένες προειδοποιήσεις η Αστυνομία, το υπουργείο, η κυβέρνηση, το κράτος τέλος πάντων, ή όπως μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό το μόρφωμα, τα συμπεράσματα δικά σας:
Κυριακή 6/8: Το Τμήμα Καταπολέμησης Αθλητικής Βίας ενημερώνει την ηγεσία της ΕΛΑΣ με απόρρητο έγγραφο ότι, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Πληροφοριών της Κροατίας, θα έρθουν στην Ελλάδα 150 οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με αναλυτικές πληροφορίες για τις σχέσεις τους με οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟ, πού θα φιλοξενηθούν κλπ.
Δευτέρα 7/8, ώρα 9.22 πρωί: Η αστυνομία του Μαυροβουνίου στέλνει έγγραφο στην ΕΛΑΣ με το οποίο ενημερώνει ότι δεκάδες οχήματα με Κροάτες «risky fans» πέρασαν από τα σύνορά τους με τελικό προορισμό την Ελλάδα και παραθέτει αναλυτικά τους αριθμούς πινακίδων.
Δευτέρα μεσημέρι: Οι Κροάτες χούλιγκανς μπαίνουν στη χώρα και κατευθύνονται προς την Αθήνα με αυτοκινητοπομπή χωρίς να υπάρξει απαγόρευση εισόδου στα σύνορα και χωρίς να γίνει κανένας απολύτως έστω έλεγχος ή μπλόκο στη διαδρομή τους μέσω του εθνικού οδικού δικτύου, και παρά το γεγονός ότι έχει απαγορευτεί ως ιδιαίτερα επικίνδυνη η μετακίνηση οπαδών στην Ελλάδα για το ματς της ΑΕΚ με τη Ντιναμό.
Δευτέρα, ώρα 21.12: Η ΠΑΕ ΑΕΚ, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωσή της, ειδοποιεί τον Επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας που βρισκόταν στο γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας για το κομβόι δεκάδων οχημάτων που πλησιάζει στην Αθήνα, κοινοποιώντας του και σχετικά βίντεο, ενώ στις 21.13 γνωστοποιεί στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής ότι οι Κροάτες εγκληματίες φτάνουν στην Αθήνα με προορισμό τη Φιλαδέλφεια.
Δευτέρα, μετά τις 22.00: Ο σταθμάρχης του σταθμού ΗΣΑΠ «Ειρήνη» ενημερώνει τον συντονιστή δικτύου και τον ελεγκτή ασφάλειας της ΣΤΑΣΥ ότι πολυπληθής ομάδα ατόμων με καδρόνια και full face μπήκε στον σταθμό και στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε συρμό με κατεύθυνση προς Πειραιά, για να διαβιβαστεί άμεσα η πληροφορία στον αρμόδιο συντονιστή της ΕΛΑΣ.
Δευτέρα, περίπου στις 23.00: Οι Κροάτες, αφού έχουν διανύσει τα μισά Βαλκάνια και οι ελληνικές αρχές, ενώ έχουν ειδοποιηθεί αναλυτικά για όλες τις κινήσεις τους δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα, φτάνουν με τα πόδια από κοντινό σταθμό στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, μαζί με Έλληνες συνεργούς, χτυπούν αδιακρίτως όποιον βρίσκεται στην περιοχή και σκοτώνουν τον Μιχάλη Κατσούρη, οπαδό της ΑΕΚ 29 ετών.
Δευτέρα, την ίδια ώρα: Ενώ οι υπάλληλοι της ασφάλειας του γηπέδου προσπαθούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Ελληνική Αστυνομία, τα στελέχη που λαμβάνουν τις κλήσεις τους, τούς έχουν για 20 λεπτά στην αναμονή.

 

Μοιραστείτε το άρθρο