Κινητοποίηση έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας στο Ηράκλειο, την Τρίτη 1/8 στις 11:00, για την απόλυση εργαζομένου στην ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ Μ ΙΚΕ

Κινητοποίηση την Τρίτη 1/8 στις 11:00 πμ έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας

Εδώ και τώρα να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στον απολυμένο συνάδελφο!

Κανένας συνάδελφος μόνος!

Οι απειλές στο σωματείο δεν μας φοβίζουν! Θα πέσουν στο κενό!

Το θράσος της εργοδοσίας της ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ Μ ΙΚΕ έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Έπειτα από την ανακοίνωση του σωματείου μας για απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία στην ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ Μ. ΙΚΕ στο Ηράκλειο, η ιδιοκτησία της εταιρείας απέστειλε email στο σωματείο μας που μας απειλεί με μηνύσεις επειδή στηρίζουμε τον συνάδελφο μας! Οι απειλές δεν μας τρομάζουν και θα πέσουν στο κενό!

Η απόλυση έγινε ενώ ο συνάδελφος δούλευε 40 μέρες χωρίς να του έχουν καταβληθεί ποτέ δεδουλευμένα. Σε αυτήν την περίοδο δεν του έγινε πρόσληψη. Μάλιστα ο εργοδότης έφτασε στο σημείο να ασκήσει σωματική βία ενάντια στον συνάδελφό μας όταν ζήτησε τα δεδουλευμένα του και δεν τον άφηνε να ανακτήσει τα προσωπικά του αρχεία. Ο συνάδελφος προχώρησε από κοινού με το σωματείο σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας. Το σωματείο προσπάθησε επανειλημμένα να έρθει σε επαφή με την εργοδοσία και τηλεφωνική και εκ του σύνεγγυς χωρίς αποτέλεσμα. Το απειλητικό email μάλιστα που έστειλε η εργοδοσία μετά την ανακοίνωση μας, αποτελεί και έμμεση παραδοχή ότι ο συνάδελφος όντως εργάστηκε στην εταιρεία καθώς αρχικά προσποιούνται πως δεν γνωρίζουν ποιος είναι, αλλά στη συνέχεια αναφέρονται σε πληροφορίες γι αυτόν που μόνο σαν εργοδότες του θα γνώριζαν και μάλιστα παραδέχονται κατά λέξη ότι «προσήλθε στην επιχείρηση». Ο συνάδελφος εξάλλου διαθέτει αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία για την εργασία του εκεί.

Ο εργασιακός μεσαίωνας που θέλουν να επιβάλουν οι κυβερνήσεις και η εργοδοσία δεν θα περάσει! Η απλήρωτη εργασία, οι τραμπουκισμοί και οι απειλές για μηνύσεις όταν οι εργαζόμενοι οργανώνονται και αντιδρούν δεν θα αφήσουμε να γίνουν κανονικότητα! Το δίκιο είναι με το μέρος μας!

Οι εργαζόμενοι έχουμε ένα ισχυρό όπλο! Το συλλογικό αγώνα και την ταξική αλληλεγγύη! Τα σωματεία τους και τις διεκδικήσεις τους! Συσπειρωνόμαστε και μαζικοποιούμε το σωματείο μας! Δεν είμαστε μόνοι μας απέναντι στην εργοδοσία! Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να καταγγείλουν στο σωματείο μας κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία, κάθε απειλή ή απόπειρα περιορισμού εργασιακών δικαιωμάτων. Δεν συναινούμε σε καμία απόλυση ή τροποποίηση των όρων εργασίας τους στο ωράριο, στο μισθό, στην άδεια. Παλεύουμε συλλογικά με το σωματείο και τους συναδέλφους μας! Διεκδικούμε υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ) που θα λειτουργήσει σαν ασπίδα προστασίας κατοχυρώνοντας θεσμικούς όρους και ουσιαστικές αυξήσεις, 5ήμερο -7ωρο -35ωρο, κανονικές προσλήψεις με κατάργηση του Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών και κάθε μορφής ελαστικής εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και συνδικαλιστικές ελευθερίες στους χώρους δουλειάς.

Όλοι/όλες την Τρίτη 1 Αυγούστου στις 11πμ στην κινητοποίηση έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας (62 Μαρτύρων 36) όπου θα διενεργηθεί η εργατική διαφορά για την καταγγελία του συναδέλφου και του σωματείου.

 • Να πληρωθεί εδώ και τώρα ο συνάδελφος τα δεδουλευμένα του!
 • Να αποκατασταθεί η ασφαλιστική του εικόνα στον ΕΦΚΑ!
 • Να του επιστραφούν τα προσωπικά του αρχεία που αφαιρέθηκαν χωρίς την συναίνεσή του.
 • Καμία άλλη εργοδοτική αυθαιρεσία, καμία άλλη απόλυση/βλαπτική μεταβολή σύμβασης.

Κανένας εργαζόμενος μόνος, καμία εργαζόμενη μόνη! Με τους αγώνες μας σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία!

Καλούμε σωματεία και συλλόγους εργαζομένων να στηρίξουν τον αγώνα μας και να δείξουν έμπρακτα την ταξική τους αλληλεγγύη με ψηφίσματα αλληλεγγύης-καταγγελίας των αντεργατικών πρακτικών και των απειλών της εταιρείας.

Μέχρι στιγμής ψηφίσματα αλληλεγγύης στον αγώνα μας-καταγγελίες της εργοδοτικής αυθαιρεσίας έχουμε λάβει από τα παρακάτω σωματεία και συλλόγους, τα οποία και ευχαριστούμε θερμά:

 1. Πανελλαδικό Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών
 2. Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών – Παράρτημα Χανίων
 3. Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας
 4. Σύλλογος Εργαζομένων Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας
 5. Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας
 6. ΕΛΜΕ Ηρακλείου
 7. Σύλλογος Ερευνητών/τριων και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου (ΣΕΕΕΗ)
 8. ΣΕΠΕ Αριστοτέλης
 9. Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Επιχείρησης Μαλαματίνα
 10. ΣΕΠΕ Κώστας Σωτηρίου
 11. Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου-Ψηφιακών Μέσων Αττικής
 12. Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛΓΟ Δήμητρα
 13. Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΛΣΤΑΤ

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (Ηράκλειο)

Μοιραστείτε το άρθρο