Η ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί σε Παναττική κινητοποίηση την Παρασκευή 7/7 στις 11:00 στην ΔΔΕ Πειραιά

7 νέες πειθαρχικές διώξεις από τον ΔΔΕ Πειραιά για «ανάρμοστη ή αναξιοπρεπή συμπεριφορά» σε αγωνιστές συναδέλφους. 

Και δεν ξέρουμε τι έρχεται ακόμα…

Θα σπάσουν τα μούτρα τους!

Οι  αγώνες του λαού για δημοκρατικά δικαιώματα ήταν πάντα «υπό διωγμόν». Με τον αέρα όμως της ισχυρής και χωρίς αντίπαλο εξουσίας, οι εκπρόσωποι του συστήματος δεν χρειάζεται πλέον να κρατούν κανένα πρόσχημα.  Μία μόλις μέρα πριν κλείσουν τα σχολεία,  7 συνάδελφοί μας, μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά, κλήθηκαν να παραλάβουν παραπεμπτικό σε πειθαρχικό. Οι 4 εξ’ αυτών για την συμμετοχή τους σε κινητοποίηση της ΕΛΜΕ ενάντια στις εξετάσεις Pisa που κατηγοριοποιούν ταξικά ακόμα περισσότερο, μαθητές και σχολεία: οι Γιώργος Καββαδίας, Ακρίτας Καλούσης, Δημήτρης Μητρόπουλος – μέλη των Παρεμβάσεων και της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής Πειραιά– και μία συναδέλφισσα μέλος της ΑΣΕ. Οι 2 για την συμμετοχή τους στην κινητοποίηση της 6ης Δεκέμβρη 2020 για την επέτειο από την δολοφονία του 15χρονου Α. Γρηγορόπουλου: οι Ζήσης Γκέρτσος και Πάνος Χουντής μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών και της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής Πειραιά. Για την υπόθεση αυτή, η οποία πρόσφατα παραπέμφθηκε στο εφετείο,  βρίσκονται σε δικαστική ομηρία πάνω από δύο χρόνια τώρα. Τέλος,  ένας ακόμα συνάδελφος, ο Νεκτάριος Χ’’Ανδρέου, μέλος της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής Πειραιά, ελέγχεται πειθαρχικά επειδή σε ηλεκτρονικό μήνυμα προς τους συναδέλφους του «άσκησε κακόβουλη κριτική» στον πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας.

Δεν πρόκειται για μαύρες μνήμες από την περίοδο της επταετίας. Το μπαράζ διώξεων που εξαπέλυσε ο ΔΔΕ Πειραιά στις 29 του Ιούνη, είναι μία μόνο εικόνα από το ζοφερό παρόν και το ακόμα πιο ζοφερό μέλλον που προδιαγράφεται για όσους αρνηθούν να υποταχθούν στη νέα κανονικότητα. Μια κανονικότητα που περιλαμβάνει την επιστροφή σε έναν βάρβαρο εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, την φτωχοποίηση του λαού, την καταστολή, την τρομοκρατία και τον πόλεμο. Σε αυτό το ευρύ και απόλυτα αντιδραστικό πολιτικό πλαίσιο εντάσσονται οι διώξεις στους αγωνιστές συναδέλφους μας και με βάση αυτό καλούμαστε να τις ερμηνεύσουμε, να συνειδητοποιήσουμε με τι ακριβώς είμαστε αντιμέτωποι αλλά και να οργανώσουμε την αντίστασή μας.

Είμαστε αντιμέτωποι με διώξεις πολιτικές. Η πολιτική στόχευση είναι σαφής και ξεκάθαρη: Η τρομοκράτηση των συναδέλφων και η εμπέδωση του νέου τύπου υπάκουου (και ως εκ τούτου «άριστου») Δημοσίου Υπαλλήλου που θα είναι υποχρεωμένος να υποτάσσει κάθε πτυχή του εργασιακού, κοινωνικού ακόμα και προσωπικού βίου του στις επιταγές του αστικού κράτους. Η σιωπή, το σκυμμένο κεφάλι, η πιστή και άκριτη εφαρμογή νόμων και εγκυκλίων είναι οι νέες «αρετές» που προωθεί το σύστημα  και «επιβραβεύουν» οι παντός είδους και παντός καιρού αξιολογήσεις. Στόχος είναι η φίμωση κάθε αντίθετης φωνής και η επιβολή «σιγής νεκροταφείου» στο χώρο της εκπαίδευσης αλλά και σε όλο το Δημόσιο. Σε ένα τέτοιο εργασιακό και πολιτικό περιβάλλον όπου η παραμικρή απόκλιση από τα υπουργικά κελεύσματα μπορεί να ερμηνευθεί ως «ανάρμοστη συμπεριφορά» ακόμα και η σύλληψη ενός υπαλλήλου για την πολιτική του θέση και στάση δεν θα αποτελεί εξαίρεση αλλά θα επικρέμεται ως καθημερινή απειλή που θα ρυθμίζει τη ζωή μας. Και θα μας αφορά όλους. Δεν είμαστε όμως διατεθειμένοι να ζήσουμε μέσα στο φόβο. Δεν θα το επιτρέψουμε.

Είμαστε αντιμέτωποι με διώξεις ενάντια στον μαχητικό συνδικαλισμό και το κίνημα. Στο αντιδραστικό τους λεξιλόγιο «ανάρμοστη συμπεριφορά» αποκαλούν την αγωνιστική συμπεριφορά. Τον αγώνα να κρατήσουμε τη μνήμη μας ζωντανή, τον αγώνα ενάντια στους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση, τον αγώνα να μην χρησιμοποιηθεί η πανδημία ως ένα ακόμα πρόσχημα για την κατάργηση των πιο στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων. «Ανάρμοστη συμπεριφορά» αποκαλούν το αγωνιστικό ήθος που σε δύσκολους καιρούς δίνει κουράγιο στο λαό, στη νεολαία, στους εργαζόμενους και τους προτρέπει να κρατήσουν το κεφάλι ψηλά. Τους προτρέπει να συνεχίσουν να αναζητούν το δίκιο τους μαχητικά, εκεί που πάντα ο λαός έβρισκε το δίκιο του, στον δρόμο. Αυτό το παράδειγμα θέλουν με κάθε τρόπο να πατάξουν και να συκοφαντήσουν. Θέλουν έναν μόνο κατ’ όνομα συνδικαλισμό. Θέλουν σωματεία που συνεργάζονται με την εργοδοσία, που υποκύπτουν σε πιέσεις, που «κρατάνε ισορροπίες», που επιδίδονται σε εικονικούς αγώνες και αποφαίνονται πως «ο κόσμος δεν τραβάει» και πως «ο λαός έχει συντηρητικοποιηθεί». Έναν τέτοιο, «χρήσιμο» συνδικαλισμό που συμβάλλει στο σπάσιμο του αγωνιστικού φρονήματος, τον στηρίζουν ευχαρίστως. «Πρόθυμοι» να παίξουν αυτόν το ρόλο υπάρχουν και αναγνωρίζονται εύκολα από το γεγονός ότι τριγυρίζουν στα σαλόνια του συστήματος. Στην περίπτωση των διώξεων στον Πειραιά, το γεγονός ότι οι 6 στις 7 διώξεις αφορούν μέλη της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής (στην οποία συμμετέχουν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών) αποτελεί σαφή, ιδιαίτερη στοχοποίηση του αγωνιστικού συνδικαλισμού.

Είμαστε αντιμέτωποι με την ποινικοποίηση της προσωπικής γνώμης. Ο πειθαρχικός έλεγχος συναδέλφου για την «κακόβουλη κριτική» που άσκησε σε Γ.Γ. Υπουργείου φανερώνει, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι προκειμένου να επιβάλουν γρήγορα και άμεσα το καθεστώς τρομοκρατίας που οραματίζονται, δεν διστάζουν να ποινικοποιήσουν ακόμα και έναν ανεπίσημο, σε φιλικό επίπεδο, διάλογο με συναδέλφους. Πόσο απέχουμε άραγε από την ποινικοποίηση μιας διατυπωμένης σκέψης ή ενός αστείου; Το βέβαιο είναι ότι με τον αέρα της απόλυτης εξουσίας (που ως συνήθως βέβαια υποτιμά τις δυνάμεις του λαού) και με ένα έτοιμο από καιρό νομικό οπλοστάσιο, οι σχεδιασμοί τους ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Είναι προφανές ότι πίσω από την «καλοστημένη» και κλιμακούμενη επιχείρηση διώξεων στον Πειραιά αλλά και σε άλλες ΕΛΜΕ, κρύβεται ένας ολόκληρος κρατικός μηχανισμός με τον οποίον επιχειρούν να χτυπήσουν την πολιτική και συνδικαλιστική δράση σε κάθε επίπεδο, σε κάθε εργασιακό χώρο και σε κάθε γειτονιά. Η άγρια επίθεση που εξαπολύεται δεν αφορά μόνο τον Πειραιά, ούτε αποκλειστικά τον εκπαιδευτικό κλάδο. Πραγματικός στόχος είναι να παταχθεί κάθε μορφή λαϊκής αντίστασης και διεκδίκησης όπου κι αν εκδηλωθεί, πριν εκδηλωθεί. Αλλά ξεχνούν ότι, όταν η πραγματικότητα το απαιτεί,  οι λαϊκοί αγώνες θα βρουν τον τρόπο να ανθίσουν και στο πιο άγονο πολιτικό έδαφος. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, όσο μας αφορά, θα αναδείξουμε το θέμα ως κεντρικό πολιτικό ζήτημα  που αφορά  κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό άνθρωπο που αγωνιά αντιλαμβανόμενος το βαθύ πολιτικό σκοτάδι.  Άμεσα θα επιδιώξουμε κοινή και συντονισμένη δράση με άλλους αγωνιστές και θα παλέψουμε για την από κοινού οργάνωση πλατιών, μαζικών κινητοποιήσεων, έτσι ώστε συλλογικά και οργανωμένα να υπερασπιστούμε τους διωκόμενους συντρόφους μας αλλά και το δικαίωμά μας να ζούμε και να αγωνιζόμαστε. Η κινητοποίηση που έγινε στη ΔΔΕ Πειραιά, με κάλεσμα από την Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής την επομένη των πειθαρχικών παραπομπών, ήταν ένα πρώτο αλλά καθαρό δείγμα της οργής και της ανησυχίας των συναδέλφων για τις εξελίξεις, αλλά και της διάθεσής τους να σταθούν δίπλα στους διωκόμενους αγωνιστές και να αντισταθούν στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Ιδιαίτερα τώρα, που οι εκλογικές αυταπάτες κι οι κάθε είδους επίδοξοι «σωτήρες» μας τελείωσαν, η πραγματικότητα φανερώνεται πιο καθαρή από ποτέ: το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλον. Το δίκιο μας θα το διεκδικήσουμε μαζί, αγωνιζόμενοι, στον δρόμο.

–  Επόμενο βήμα η Παναττική κινητοποίηση που καλεί η ΕΛΜΕ Πειραιά την Παρασκευή 7/7 στις 11.00 π.μ. στην ΔΔΕ Πειραιά!

–  Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγωνιστές!

Να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις!

– Κοινή δράση και συντονισμός ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης!


ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/7 11:00 στην ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 35) ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥMΑΣΤΕ!

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την βιομηχανία διώξεων εκπαιδευτικών και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης από την ΔΔΕ Πειραιά, που συνεχίζεται και κλιμακώνεται. Μετά από όλες τις διώξεις που επιχειρήθηκαν από την αρχή της χρονιάς, την τελευταία (!) ημέρα των σχολείων 7 συνάδελφοι έλαβαν τηλεφώνημα από το πειθαρχικό τμήμα της ΔΔΕ για να παρουσιαστούν και να παραλάβουν την κλήση τους. Όλοι παραπέμπονται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το παράπτωμα «της αναξιοπρεπούς ή της ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς», που περιλαμβάνεται στον αντιδραστικό Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα:

  •   Τέσσερα μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά (Γιώργος Καββαδίας –μέλος Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, Ακρίτας Καλούσης-μέλος Δ.Σ. ΟΛΜΕ, Δημήτρης Μητρόπουλος, Σακιώτη Νάση) διώκονται για την συμμετοχή τους σε κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στις εξετάσεις Pisa που κατηγοριοποιούν ταξικά ακόμα περισσότερο μαθητές και σχολεία, έξω από το 1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου. Αποτελεί συνέχεια της προκαταρκτικής ΕΔΕ που είχε ξεκινήσει με πρωτοβουλία της ΔΙΔΕ Πειραιά τον τελευταίο μήνα. Σχεδόν ένας ολόκληρος σύλλογος διδασκόντων, αυτός του 1ου Γυμνασίου Κερατσινίου κλήθηκε σε κατάθεση κατά τη διαδικασία της προκαταρκτικής ΕΔΕ, που διήρκησε πάνω από ένα μήνα, γιατί προφανώς… κάπου έπρεπε να βγάλει!
  •  Δύο μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά (Ζήσης Γκέρτσος, Παναγιώτης Χουντής) αντιμετωπίζουν πειθαρχικά την ίδια κατηγορία, επειδή συμμετείχαν στην κινητοποίηση το 2020 για την επέτειο από την δολοφονία του 15χρονου Α. Γρηγορόπουλου (όπου και τούς συνέλαβαν μαζί με άλλους 62, με πρόφαση τις απαγορεύσεις λόγω covid-19). Ενώ η υπόθεση έχει πάει στο δικαστήριο και η δίκη παίρνει εδώ και 3 χρόνια συνεχείς αναβολές, παρατείνοντας τη δικαστική ομηρία των συναδέλφων, τώρα, ως διά μαγείας, οι συνάδελφοι παραπέμπονται και πειθαρχικά. 3 χρόνια μετά!!!
  •   Ένα μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά (Νεκτάριος Χατζηανδρέου) πέρα από …«ανάρμοστη συμπεριφορά» κατηγορείται και για «κακόβουλη άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής» γιατί σε ηλεκτρονικό του μήνυμα προς τους συναδέλφους του σχολείου του σχολίασε την εγκύκλιο του

-πρώην- ΓΓ του Υπουργείου Κόπτση, μία μέρα μετά την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων κι ενώ η ΟΛΜΕ και η ΕΛΜΕ Πειραιά είχαν βγάλει σχετική ανακοίνωση-καταγγελία. Απαγορεύεται διά να ομιλείς!

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΜΕ, διεξάγεται και νέα προκαταρκτική ΕΔΕ, αυτή τη φορά για το ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας. Σημειώνουμε πως, πρόκειται για το σχολείο εκείνο, όπου, χάρη στην παρέμβαση-κινητοποίηση της ΕΛΜΕ και της Ένωσης Γονέων Κερατσινίου-Δραπετσώνας, αποτράπηκε μετακίνηση 13 μαθητών στα Άνω Λιόσια.

Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά διώξεις που έχουν γίνει αυτή τη χρονιά στον Πειραιά αλλά και διώξεις που έχουν στηθεί το τελευταίο διάστημα σε εκπαιδευτικούς στην υπόλοιπη Αττική και σε όλη την Ελλάδα. Από παραπομπές σε Πειθαρχικό Συμβούλιο 2 Διευθυντών επειδή συμμετείχαν στη προκηρυγμένη από την ΕΛΜΕ Πειραιά απεργία-αποχή από το θεσμό των Μεντόρων-Συντονιστών, σε συνεχείς οχλήσεις σε συναδέλφους ζητώντας «διευκρινήσεις» με κάθε αφορμή, μέχρι και σε κλήση σε απολογία συναδέλφισσας από τη Δυτική Αττική, γιατί τόλμησε να ασκήσει κριτική στην δράση του Διευθυντή Δ.Ε. Πειραιά ενάντια στην ΕΛΜΕ Πειραιά. Αυτά αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στον Πειραιά την ίδια στιγμή που ο ΔΔΕ βρίσκεται σε «εξωτερικές δουλειές» κάθε φορά που η ΕΛΜΕ ή άλλοι φορείς, καλούν σε κινητοποίηση! Φυσικά διώξεις εκπαιδευτικών πραγματοποιούνται στη ΔΙΔΕ Α’ Αθήνας και στη ΔΙΠΕ Β’ Αθήνας, αλλά και σε άλλες περιοχές.

Είναι προφανές ότι είμαστε σε μια περίοδο όπου τα σωματεία, η δράση τους και όλες οι φωνές που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα, στοχοποιούνται από το κράτος και τους μηχανισμούς του, την κυβέρνηση και τη Διοίκηση. Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση της ΕΛΜΕ Πειραιά και των μελών της που έχουν στοχοποιηθεί.

Όλα αυτά αποτελούν υλοποίηση του δόγματος «νόμος και τάξη», παίρνοντας δύναμη από τις πολιτικές τρομοκρατίας και καταστολής, χτυπήματος των σωματείων, τους νόμους που χτυπάνε το δικαίωμα στην απεργία, τα δικαστήρια που βγάζουν τις απεργίες «παράνομες», τις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων. Θέλουν να φιμώσουν και να καταστείλουν τις φωνές που αντιστέκονται στην αντεργατική-αντιλαϊκή επίθεση σε όλα τα δικαιώματά μας.

Η κυβέρνηση, το υπουργείο και τα όργανά της, όπως ο προϊστάμενος των σχολείων του Πειραιά, οξύνουν την τρομοκρατία και την καταστολή, την ίδια στιγμή που γιγαντώνονται εκρηκτικά τα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης (υποχρηματοδότηση, απειλές για διακοπές ρεύματος, ακατάλληλα σχολικά κτίρια, αξιολόγηση εκπαιδευτικών και κατηγοριοποίηση σχολείων, εκατοντάδες κενά μέχρι και το τέλος της σχολικής χρονιάς, ομηρία νεοδιόριστων).

Αντί να ασχοληθεί με τα παραπάνω, η ΔΙΔΕ κόπτεται να διοργανώσει ημερίδες με θέμα την προσφορά των Ιδιωτικών Σχολείων στην Εκπαίδευση! Και ταυτόχρονα, επιχειρεί με κάθε τρόπο να μάς κλείσει το στόμα!

Οι διώξεις δεν αφορούν μόνο τον Πειραιά, ούτε μόνο τους/τις εκπαιδευτικούς! Τελικός τους στόχος είναι να κάμψουν κάθε προοπτική λαϊκής αντίστασης στην βαρβαρότητα που διαμορφώνουν!

Δεν μας τρομοκρατεί η επιχείρηση φίμωσης των σωματείων, της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης! Δεν θα μας κάνουν να σωπάσουμε! Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο μαζικά!

Καταγγέλλουμε τις διώξεις! Δηλώνουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους που διώκονται! Κινητοποιούμαστε μαζικά απαιτώντας να σταματήσει κάθε διαδικασία δίωξης!

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους συναδέλφους/ισσες! Η τρομοκρατία δε θα περάσει – του λαού η πάλη θα τη σπάσει! Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ
ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ,
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/7 11:00 στην ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 35), Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και μαθητών/τριών και θα αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην μόρφωση.

Η Απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ


Κοινή ανακοίνωση Παρεμβάσεων ΠΕ, ΔΕ και Δημοσίου για τις διώξεις στον Πειραιά

Διώξεις, εκφοβισμοί, τρομοκράτηση αγωνιστών

Με αποφασιστικές κινητοποιήσεις θα σπάσουν!

Κινητοποίηση Παρασκευή 7 Ιούλη, 11:00πμ, ΔΙΔΕ Πειραιά (Βενιζέλου 35, Πειραιάς)

Πέντε μέρες μετά τις εκλογές και την τελευταία μέρα της λειτουργίας των σχολείων ο ΔΔΕ Πειραιά, βασιζόμενος σε νόμους που έχουν ψηφιστεί το προηγούμενο διάστημα παραπέμπει σε πειθαρχικό συμβούλιο 7 εκπαιδευτικούς της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Τα τέσσερα μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά (Ακρίτας Καλούσης, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Δημήτρης Μητρόπουλος, Γιώργος Καββαδίας -μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ και μια συναδέλφισσα μέλος της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ) διώκονται για την συμμετοχή τους σε κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στις εξετάσεις Pisa που κατηγοριοποιούν ταξικά ακόμα περισσότερο μαθητές και σχολεία. Αποτελεί συνέχεια της διαδικασίας προανάκρισης που είχε ξεκινήσει με πρωτοβουλία της ΔΙΔΕ τον τελευταίο μήνα
  • Τα δύο μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά (Παναγιώτη Χουντή και Ζήση Γκέρτσο) διώκονται για συμμετοχή τους στην κινητοποίηση το 2020 για την επέτειο από την δολοφονία του 15χρονου Α. Γρηγορόπουλου. Ο ΔΔΕ επεδίωξε στην δικαστική τους ομηρία να προσθέσει και πειθαρχικό παράπτωμα επειδή τόλμησαν να διαδηλώσουν!
  • Ένα μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά (Νεκτάριο Χατζηανδρέου) πέρα από…«ανάρμοστη συμπεριφορά» κατηγορείται και για «κακόβουλη άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής» γιατί σε ηλεκτρονικό του μήνυμα προς τους συναδέλφους του σχολείου του σχολίασε την εγκύκλιο του -πρώην- ΓΓ του ΥΠΑΙΘ Κόπτση, μία μέρα μετά την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων!

Οι διώξεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε άλλες διώξεις εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα σχολεία όχι μόνο στην Ελλάδα (πχ. στα Χανιά), αλλά και στη Γερμανία, αξιοποιώντας μάλιστα τους νόμους που αφορούν το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων και που ψηφίστηκαν το 2012 επί μνημονίων με κατηγορίες για “πειθαρχικό παράπτωμα της αναξιοπρεπούς ή της ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς”.

Δεν υπάρχει αμφιβολία για τη στόχευση των διώξεων: τρομοκράτηση, εκφοβισμός, ομηρία, φίμωση των αγωνιστικών φωνών των σωματείων που αντιστέκονται στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα της κυβέρνησης της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και του Κεφαλαίου. Το σύστημα γνωρίζει τη βιαιότητα της πολιτικής του, γι΄ αυτό θωρακίζεται αντιδραστικά σε όλα τα επίπεδα, πολιτικά, ιδεολογικά, θεσμικά. Μια καταστολή που ο ΔΙΔΕ Πειραιά έχει αναλάβει εργολαβικά το τελευταίο διάστημα και δίνει σαφές μήνυμα για την τακτική που θα ακολουθήσει την επερχόμενη χρονιά.

Εύλογα θα περίμενε κανείς ότι θα υπάρξει άμεση κινητοποίηση κινητοποίηση στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικής αναμέτρησης με την αυταρχική αυτή πολιτική. Αντίθετα, ΑΣΕ -ΠΑΜΕ και ΣΥΝΕΚ δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης και κάνουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Ύστερα από πολλή πίεση πραγματοποιήθηκε μία κινητοποίηση στις 28/6/2023 ενώ η συγκεκριμένη υπόθεση τρέχει από τα μέσα Μάη. Ακόμη και την Παρασκευή 30/6/2023, μια ημέρα μετά την επίδοση των κλήσεων σε πειθαρχικό των συναδέλφων, οι δυνάμεις αυτές αρνήθηκαν να ορίσουν άμεση κινηματική απάντηση στη ΔΔΕ. Η ΔΑΚΕ, από την άλλη, χωρίς να προκαλεί καμία έκπληξη, αποτελώντας «το αυτί, το μάτι και το στόμα» της διοίκησης και της κυβέρνησης στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά, βγάζει ανακοίνωση και μας “μαλώνει” γιατί κινητοποιούμαστε.

Με την τακτική αυτή και τις πολιτικές επιλογές των συγκεκριμένων παρατάξεων δε θωρακίζονται οι συναδέλφισσες/οι από διώξεις, δεν προστατεύεται η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.

Αυτό δεν είναι ταξικός συνδικαλισμός, ούτε καν αγωνιστικός, αλλά συνδικαλισμός που εκθέτει το σωματείο σε μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες.

Καλούμε:

Τις παρατάξεις ΑΣΕ/ΠΑΜΕ και ΣΥΝΕΚ να σταματήσουν την απαράδεκτη και εξαιρετικά επικίνδυνη κωλυσιεργία και να συμβάλλουν με τη στάση τους ώστε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά να καλέσει άμεσα κινητοποίηση, συγκέντρωση στον Πειραιά και να απαιτηθεί από τον ΔΙΔΕ να σταματήσει κάθε δίωξη και προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

Τα εκπαιδευτικά σωματεία, άλλα εργατικά σωματεία δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα, πολιτικές και συνδικαλιστικές συλλογικότητες να συντονίσουν τη δράση τους και να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στις/ους διωκόμενες/ους συνάδελφισσες/ους στην απόπειρα του ΔΙΔΕ Πειραιά να τρομοκρατήσει κάθε αγωνιστική φωνή, τους εκπαιδευτικούς που υπερασπίζονται τις συλλογικές αποφάσεις των σωματείων μας, κάθε φωνή που αντιστέκεται κι ορθώνει ανάστημα στην κοινωνική βαρβαρότητα που επιθυμούν να επιβάλουν.

Η κυβέρνηση και οι πολιτικοί της εντολοδόχοι στον διοικητικό μηχανισμό είναι γελασμένοι αν θεωρούν ότι τα εκλογικά αποτελέσματα τους αφήνουν το ελεύθερο να τσακίσουν τους κοινωνικούς αγώνες και αγωνιστ(ρι)ες με αυταρχισμό δεσποτισμό και καταστολή. Να είναι σίγουροι ότι οποιαδήποτε προσπάθεια ομηρίας, εκβιασμών κι απειλών, φίμωσης, τρομοκράτησης κι εκφοβισμού, όχι μόνο δε μας πτοεί αλλά απεναντίας μας οργίζει και μας γεμίσει δύναμη για να οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό και στην κοινωνική βαρβαρότητα.

Καλούμε κάθε σωματείο σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα, τις ΕΛΜΕ, τους ΣΕΠΕ, την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ , ΑΔΕΔΥ, τις πολιτικές και συνδικαλιστικές συλλογικότητες να καταγγείλουν και να καταδικάσουν τις διώξεις και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Να γίνει άμεσα νέα ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ συγκέντρωση στη ΔΔΕ Πειραιά μέσα στην εβδομάδα.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/7, 11:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 35)

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγωνιστές

Να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις

Η τρομοκρατία, η σιγή νεκροταφείου που επιχειρούν

να επιβάλουν ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής

Μοιραστείτε το άρθρο