Καταγγελίες για τις απαράδεκτες συνθήκες με πολύωρες καθυστερήσεις και τρένα που δεν φτάνουν ποτέ στον τελικό προορισμό τους

Σε καταγγελία που έφτασε στη σελίδα μας από επιβαίνουσα καθώς και από αναρτήσεις του δημοσιογράφου Χρήστου Αβραμίδη που βρέθηκε στο αντίθετο τρένο της γραμμής Θεσσαλονίκη – Αθήνα, γίνεται φανερή για μία ακόμη φορά η επικίνδυνη και απαράδεκτη σε κάθε επίπεδο κατάσταση που επικρατεί στο σιδηρόδρομο με ευθύνη του ελληνικού κράτους και της Hellenic Train. Ούτε μισός χρόνος δεν έχει περάσει από το έγκλημα στα Τέμπη και τους δεκάδες νεκρούς και η κατάσταση όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί αλλά σχεδόν καθημερινά είναι τα προβλήματα με τους επιβαίνοντες να φοβούνται για την σωματική τους ακεραιότητα. Οι εργαζόμενοι/ες συνεχίζουν να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, με την αδιαφορία κράτους, κρατικών φορέων και των ιδιωτικών εταιρειών που κερδοσκοπούν χωρίς να μπαίνουν στη διαδικασία να διορθώσουν το οτιδήποτε, να είναι σοκαριστική. Το σιδηροδρομικό δίκτυο παραμένει παρατημένο με τα δρομολόγια να συνεχίζονται, με επιβαίνοντες και εργαζόμενους/ες να βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι/ες με τον κίνδυνο ενός ακόμη ατυχήματος ή μίας τεράστιας ταλαιπωρίας στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Καταγγελία επιβαίνουσας του δρομολογίου Θεσσαλονίκη – Αθήνα στις 15:15:

Το τρένο ξεκινάει και σε απόσταση 5 λεπτών από το σημείο εκκίνησης μένει ακινητοποιημένο για 1:30 ώρα. Από τα μεγάφωνα ανακοινώνουν πως για το πρόβλημα και την καθυστέρηση δεν ευθύνεται η hellenic train. Από την άλλη πλευρά περιμένει τρένο από Αθήνα για Θεσσαλονίκη με αντίστοιχη καθυστέρηση. Μετά από αρκετή αναμονή το τρένο, χωρίς να γίνει καμία ειδοποίηση, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη. Ο υπεύθυνος ανακοινώνει πως το τρένο θα ξεκινήσει ξανά όταν επιλυθεί το πρόβλημα. Στις 17:15 ξεκινάει ξανά τελικά από Θεσσαλονίκη. Οι επιβαίνοντες είναι εξοργισμένοι και ακούγονται φωνές που εκφράζουν το φόβο τους για να μπούνε ξανά στο τρένο.

Στο αντίθετο δρομολόγιο, αυτό από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, ο Χρήστος Αβραμίδης αναφέρει:

Πρώτη ανάρτηση πριν περίπου δύο ώρες:

Το τρένο προς Θεσσαλονίκη καθηλωμένο στη Σίνδο και η συνολική καθυστέρηση του ταξιδιού μόλις ξεπέρασε τη 1 ώρα.
Περιμένουμε το συνεργείο να πάει να φτιάξει τα κλειδιά διότι συμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει κλειδουχος.
Εντωμεταξυ είναι χαλασμένα και τα ηχεία και δεν ακούγονται καν οι ανακοινώσεις, με αποτέλεσμα κάτι δεκάδες τουρίστες να γυρίζουν από δω κι από κει και να ρωτάνε τι έχει συμβεί.
Ανάρτηση πριν από περίπου μία ώρα:
Απίστευτο. Το τρένο από Αθήνα δεν εφτασε ποτέ Θεσσαλονίκη και μας αφηνει στη Σίνδο με τους επιβάτες εξοργισμένους.
Ακούστε τις διαμαρτυρίες τους
Τόση ωρα καθυστέρηση και δεν κάλεσαν καν λεωφορεία να μας πάρουν.
Η τραγωδία των ελληνικών σιδηροδρόμων συνεχίζεται.
Mία ακόμα καταγγελία στάλθηκε στη σελίδα μας που αφορούν γεγονότα της Τρίτης 20/6 αλλά και της Παρασκευής 23/6, πιο συγκεκριμένα η επιβαίνουσα μας έστειλε το εξής:
Τρίτη 20/6 Αθήνα-Θεσσαλονίκη με τραίνο. Συνεννοήσεις όλες μέσω μοτορόλας, σε κάθε σταθμό που σταματούσαμε μας έδινε σήμα ο επόμενος σταθμός γιατί κινούμασταν σε μονή γραμμή γενικά. Κάπου καθυστερήσαμε μάλιστα και λόγω «υπερφόρτωσης δικτύου». Φτάνοντας Θεσσαλονίκη, είδαμε και στον πίνακα «βλάβη προστασίας έναντι ολίσθησης», έτσι πήγαινε το τραινάκι.
Σήμερα 23/6 για Αθηνα ήμασταν το προηγούμενο τραίνο από αυτά στα οποία έγινε χαμός. Με τουλάχιστον μια ώρα καθυστέρηση φτάσαμε Αθήνα. Μόνο που όταν φτάσαμε δεν άνοιγαν οι πόρτες και το προσωπικό έτρεχε έντρομο να τις ξεμπλοκάρει.

Πάμε κι όπου βγει…


Βίντεο 
Μοιραστείτε το άρθρο