Βιβλιοπαρουσίαση: Jchabivanejetic ta ac’ubal – Guardians of the Night, Τετάρτη 21/6 στις 20:00 στο ενευκτήριο της Ευτοπίας

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 8 μ.μ. θα γίνει η παρουσίαση της δεύτερης έκδοσης του βιβλίου Guardians of the Night στο εντευκτήριο της Ευτοπίας (Ναυαρίνου 17, Αθήνα). Το Guardians of the Night είναι μέρος της Συλλογής ‘Other Worlds’ και μας ταξιδεύει στην καθημερινότητα των εξεγερμένων κοινοτήτων της Τσιάπας. Το βιβλίο αυτό αποτελεί κοινή προσπάθεια των SlumilCinko, μιας από τις συλλογικότητες που υποδέχτηκαν τις ζαπατιστικές αντιπροσωπείες στην Πορτογαλία το 2021, και των La Parcería Edita. Με αφορμή τις εικόνες και τα κείμενά του, θα δούμε το ζαπατιστικό κίνημα και το τι προκαλεί μέσα μας αυτός ο αγώνας, με σκοπό να συζητήσουμε σχετικά με άλλους κόσμους που συντηρούν την ελπίδα σε έναν κατεστραμμένο κόσμο και να δημιουργήσουμε συλλογικές απαντήσεις για να φανταστούμε νέα μέλλοντα.

*Το έργο αυτό αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου εγχειρήματος με τίτλο “Η επανάσταση των Βουνών”, το οποίο αφηγείται μέσω φωτογραφιών, γραπτών κειμένων και δραστηριοτήτων τα σημεία όπου συναντώνται μερικές από τις σημαντικότερες επαναστάσεις του αιώνα: η ζαπατιστική εξέγερση, η κουρδική επανάσταση και η αυτοοργάνωση και αντίσταση των Μαπούτσε στα εδάφη της Αργεντινής και της Χιλής. Τα έσοδα από το βιβλίο θα διατεθούν στα ζαπατιστικά εδάφη και στην κοινότητα Las Abejas de Acteal.

Μοιραστείτε το άρθρο