Συγκέντρωση για το ναυάγιο – δολοφονία ανοιχτά της Πύλου, Κυριακή 18/6 στις 11:00 στην πλατεία τριών ναυάρχων στην Πύλο

Το πολύνεκρο ναυάγιο, με θύματα εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες ανοιχτά της Πύλου, δεν είναι η κακιά στιγμή, ούτε απλά έτυχε.

Εμείς, σαν πολίτες Πύλου-Νέστορος φωνάζουμε δυνατά! Είναι Έγκλημα! Έχουν μετατρέψει τη Μεσόγειο στο μεγαλύτερο θαλάσσιο νεκροταφείο του κόσμου.

Αφού πρώτα ρημάζουν ολόκληρες χώρες και λαούς , έπειτα δεν δέχονται τους κατατρεγμένους. Χτίζουν φράχτες, κάνουν push backs, καλλιεργούν τον καθημερινό ρατσισμό ενώ δεν δέχονται τις αιτήσεις ασύλου. Δυσχεραίνουν την πορεία προς τη Δύση.

Όλο αυτό αναγκάζει πρόσφυγες& μετανάστες να ακολουθήσουν μακρύτερες και επικίνδυνες διαδρομές .

Έτσι οδηγούμαστε σε τέτοια θανατικά! Οι διακινητές και τα κυκλώματα τρίβουν τα χέρια τους με τέτοιες πολιτικές! Στοιβάζουν τους Ανθρώπους έναντι πολλών χρημάτων σε σαπιοκάραβα και τα φουντάρουν στη Μεσόγειο.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι στεκόμαστε στο πλευρό των προσφύγων&μεταναστών όπως στεκόμαστε στον πλευρό κάθε φτωχού που ξεσπιτώνεται, που χάνει απο τον πόλεμο και την ανέχεια την οικογένεια του και τους φίλους του.

Δεν θα συνηθίσουμε τέτοιους θανάτους! Ούτε στο Φέαρ των Οινουσών, ουτε στα Τέμπη, ουτε πουθενά! Αγωνιζόμαστε ενάντια στον σύστημα που τους γεννά!

Κίνηση Πολιτών Πύλου-Νέστορος με Αλληλεγγύη και Ενσυναίσθηση

Αντιφασιστική Ομάδα Φεστιβάλ

Μοιραστείτε το άρθρο