Συγκεντρώσεις – Πορείες για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, Πέμπτη 15/6

Με τον αριθμό των νεκρών διαρκώς να ανεβαίνει και να συνεχίζονται οι έρευνες για τους/τις αγνοούμενους/ες, καλούνται κινητοποιήσεις για την Πέμπτη 15/6.

ΑΘΗΝΑ:  1. 19:00 στα Προπύλαια, 2. 20:00

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 1.19:00 στην Καμάρα, 2. 18:00 Καμάρα, 3. 20:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου

ΠΑΤΡΑ: 19:00 στην πλατεία Γεωργίου

ΒΟΛΟΣ: 19:00 στην πλατεία Αγίου Νικολάου

ΚΑΡΔΙΤΣΑ: 18:30 στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 20:00 στο συντριβάνι, φανάρι Αριστομένους

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 18:00 στην Περιφέρεια

ΣΠΑΡΤΗ: 20:00 στην κεντρική πλατεία


Αθήνα

Πέμπτη 15/6 στις 19.00 στα Προπύλαια!
Το πολύνεκρο ναυάγιο έξω από την Πύλο δεν είναι μόνο μια τραγωδία την οποία δεν μπορεί συλλάβει ο ανθρώπινος νους. Η εκατόμβη των προσφύγων και μεταναστών αποτελεί το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ελληνικής κυβέρνησης.
Είναι το το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της άγριας καταστολής και της στρατιωτικοποίησης των συνόρων · των φραχτών και των pushbacks · της άρνησης βοήθειας στα σκάφη που κινδυνεύουν και της εγκατάλειψης των προσφύγων στην ανοιχτή θάλασσα · των στρατοπέδων και της κατάργησης του ασύλου · της διαρκούς βίας, της μηδενικής ανοχής και του ηθικού πανικού.
Η εκατόμβη της Πύλου είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της πολιτικής που κάνει τη μετανάστευση όλο πιο δύσκολη, την μετακίνηση όλο πιο επικίνδυνη -χωρίς βέβαια να τη σταματάει.
Στην Πύλο διαπράχθηκε ένα μαζικό έγκλημα.
Αυτές τις σκοτεινές ώρες είναι επιτακτική ανάγκη να μη συνηθίσουμε τον θάνατο, να μη συνθηκολογήσουμε με τη βαρβαρότητα. Να παραμείνουμε άνθρωποι.
Μπορεί να είναι γραφικό 1 άτομο και κείμενο

Καλούμε αύριο στη διαδήλωση ενάντια στη μαζική δολοφονία μεταναστών στο ναυάγιο της Πύλου. Προπύλαια στις 19:00.
Solidarity With Migrants

Ο κόσμος του κράτους και του καπιταλισμού έχει συνέχεια και δολοφονεί

79 Νεκροί
μετά από ναυάγιο με μετανάστες
νοτιοδυτικά της Πύλου

Οι εκμεταλλευόμενοι και οι καταπιεσμένοι συνεχίζουν να πληρώνουν με το αίμα τους τη διατήρηση και αναπαραγωγή του βάρβαρου εκμεταλλευτικού καταπιεστικού συστήματος που καταδυναστεύει, δολοφονεί και εξαθλιώνει. Αυτό καταδεικνύουν οι δεκάδες δολοφονίες εργατών στα κάτεργα της σύγχρονης δουλείας, που μόλις το πρώτο τετράμηνο του 2023 έφτασαν τις 57. Αυτό αποδεικνύουν περίτρανα οι χιλιάδες νεκροί λόγω της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας και της παντελούς εγκατάλειψης και διάλυσης της δημόσιας υγείας, τα δεκάδες θύματα του κρατικού καπιταλιστικού εγκλήματος στα Τέμπη, οι δολοφονημένοι Ρομά από τα ένστολα καθάρματα της ΕΛΑΣ, οι πνιγμοί και οι δολοφονίες μεταναστών και προσφύγων στα υδάτινα και χερσαία σύνορα της Ευρώπης Φρούριο.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Πέμπτη 15 Ιούνη | 19:00 | ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας – Αναρχική Πολιτική ΟργάνωσηΑναβολή της αυριανής συνέλευσης! Όλοι/ες αύριο στις συγκεντρώσεις Προπύλαια 7μμ ενάντια στο κρατικό έγκλημα με το ναυάγιο στην Πύλο

Aνοιχτή συνέλευση για το κρατικό – καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη


[Ταξική Αντεπίθεση] Όλοι-ες στους δρόμους- Οργή για το μαζικό έγκλημα ελληνικού κράτους, ΕΕ, ιμπεριαλισμού [Διαδήλωση Πέμπτη 15 Ιουνίου Προπύλαια]
Το νέο πολύνεκρο ναυάγιο στο Αιγαίο, στα ανοιχτά της Πύλου αυτή τη φορά, με 79 έως τώρα νεκρούς και δεκάδες αγνοούμενους πρόσφυγες και μετανάστες προερχόμενους από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής αποτελεί ένα στυγερό προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει ονοματεπώνυμο: τη ρατσιστική αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και του ελληνικού κράτους, τις στρατιωτικές επεμβάσεις και την οικονομική λεηλασία αιώνων της περιοχής από τον ιμπεριαλισμό, την κρατική απολυταρχία των χωρών προέλευσης.
Ειδικότερα η κλιμακούμενη πολιτική της στρατιωτικοποίησης της συνοριακής φύλαξης της ΕΕ δολοφονεί κάθε χρόνο χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα υδάτινα και χερσαία σύνορά της.
Όσοι γλίτωσαν από τις πολύμορφες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τους πολέμους, την αφαίμαξη της καπιταλιστικής περιφέρειας, έρχονται αντιμέτωποι με τις επιχειρήσεις βίαιης αποτροπής, με τους υψωμένους φράχτες (όπως αυτός του Έβρου) και με δολοφονικούς μηχανισμούς σαν το Λιμενικό και τη Frontex. Έρχονται αντιμέτωποι με στρατόπεδα συγκέντρωσης και κέντρα επιλογής «χρήσιμης» ή «άχρηστης» εργατικής δύναμης. Έρχονται αντιμέτωποι με τον θεσμικό ή εξωθεσμικό ρατσισμό, τα κρατικά ή φασιστικά πογκρόμ.
Από τα push backs στο Αιγαίο ως τους φράχτες του Έβρου, της Πολωνίας, της Ουγγαρίας και της Ισπανίας, η ΕΕ και τα κράτη της δολοφονούν!
Οργή για το μαζικό έγκλημα ελληνικού κράτους, ΕΕ, ιμπεριαλισμού!
Να μη συνηθίσουμε τη φρίκη και το θάνατο- Όλοι-ες στους δρόμους για την ταξική και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια!

Οι δεκάδες νεκροί πρόσφυγες του ναυαγίου
είναι μαζική δολοφονία της ρατσιστικής πολιτικής των κλειστών συνόρων
Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο , Πέμπτη 15 Ιούνη 7μμ, Προπύλαια
Ανοιχτά σύνορα, γκρεμίστε τους φράχτες, άσυλο για την προσφυγιά!
Δεκάδες είναι οι πνιγμένοι πρόσφυγες που ανασύρονται μετά το ναυάγιο ενός καραβιού στα ανοιχτά της Πύλου. Άγνωστο πόσο ακόμη βρίσκονταν στο καράβι το οποίο βρέθηκε στο πεδίο επιχειρήσεων αποτροπής εισόδου στα σύνορα από το Λιμενικό της Ελλάδας αφού το παρακολουθούσε και η FRONTEX.
Εκφράζουμε τα συλληπτήρια μας στους συγγενείς των νεκρών που έχασαν άδικα τους αγαπημένους τους εξ αιτίας των ρατσιστικών πολιτικών της ΕΕ.
Δεν είναι ατύχημα, είναι ένα έγκλημα στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων της ΕΕ που έχουν Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα και κείμενο που λέει "Οι δεκάδες νεκροί πρόσφυγες του ναυαγίου είναι μαζική δολοφονία της ρατσιστικής πολιτικής των κλειστών συνόρων ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Πέμπτη 15 Ιούνη 7μμ, Προπύλαια Ανοιχτά σύνορα, γκρεμίστε τους φράχτες, άσυλο για την προσφυγιά! Κίνηση ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ σοΡΑΤΣΙΣΜΟ και ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ"μετατρέψει τη Μεσόγειο σε παγίδα θανάτου για τους πρόσφυγες έχοντας υψώσει τους δολοφονικούς φράχτες από κάθε ασφαλές χερσαίο πέρασμα όπως στον ΄Εβρο. Έτσι σπρώχνουν τους πρόσφυγες στα χέρια των διακινητών και της μαφίας που επιχειρούν είσοδο μέσα από τις πιο επικίνδυνες διαδρομές, από τις ακτές της Λιβύης. Οι διαπλοκές τους με την Αστυνομία έχουν άλλωστε στο φως.
Είναι απύθμενη η υποκρισία της επίδειξης “ανθρωπισμού” από την υπηρεσιακή κυβέρνηση που συνεχίζει την ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και από την πρόεδρο της Δημοκρατίας Σακελλαροπούλου, η οποία που χωρίς ντροπή φωτογραφίζονταν στο φράχτη του Έβρου.
Αυτή η μαζική δολοφονία έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την συνυπογραφή από τους υπουργούς Εσωτερικών της ΕΕ μιας νέας επαίσχυντης ρατσιστικής συμφωνίας , νομιμοποιεί τους φράχτες, καρατομεί το δικαίωμα στο άσυλο και βάζει ακόμη περισσότερα εμπόδια σε κάθε κατατρεγμένο πρόσφυγα που προσπαθεί να ξεφύγει από το θάνατο στη χώρα του λόγω πολέμων, δικτατοριών, καταστροφών. Πρωτοστάτησε η ελληνική κυβέρνηση μαζί με τη φασίστρια Μελόνι σε αυτή τη συμφωνία.
Είναι σαφές ότι οι πρόσφυγες θα μπορούσαν να είχαν διασωθεί αν είχαν το δικαίωμα να δέσουν σε ασφαλές λιμάνι, να κάνουν αίτηση για άσυλο, να έχουν φιλοξενία. Αυτά είναι που έχει καταργήσει η ΕΕ και η κυβέρνηση της ΝΔ τα έκανε με το πιο χυδαίο τρόπο στον Εβρο, με το φράχτη και το ανοικτό πόλεμο κατα των προσφύγων δαιμονοποιόντας τους ως “Εισβολείς” υιοθετώντας το δόγμα της ακροδεξιάς και των φασιστών.
Αντίθετα, η “παρακολούθηση” από το Λιμενικό στα θαλάσσια σύνορα είχε στόχο την αποτροπή της εισόδου στα ελληνικά ύδατα και λιμάνια και για αυτό χρειάζεται να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες ναυαγίου και τι ακριβώς το προκάλεσε. Οι μαρτυρίες για τις μεθόδους αποτροπής και επαναπροωθήσεων του Λιμενικού είναι πλέον αναρίθμητες.
Είναι ώρα να ξεσηκωθούμε και να στείλουμε τη δολοφονική ρατσιστική πολιτική της ΝΔ που ανοίγει το δρόμο στους φασίστες στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Είναι ώρα να ξηλώσουμε τις ρατσιστικές πολιτικές των κλειστών συνόρων, των φραχτών, των δολοφονικών πολιτικών αποτροπής στα σύνορα, με τις επαναπροωθήσεις και τους φράχτες, τις ρατσιστικές συμφωνίες ΕΕ. Να απαιτήσουμε ανοιχτά σύνορα, να γκρεμιστούν οι φράχτες, άσυλο, χαρτιά και στέγη για την προσφυγιά.
Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις αντιρατσιστικές συλλογικότητες και το κίνημα στην Ελλάδα και διεθνώς να ξεσηκωθούμε για να σταματήσουμε την εγκληματική πολιτικής της ΕΕ-φρούριο.
Όλοι και όλες στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 15 Ιούνη 7μμ στα Προπύλαια.
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Φρίκη προκαλεί η είδηση του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου. Οι δεκάδες των νεκρών που ξέβρασε η θάλασσα και ο άγνωστος αριθμός των αγνοουμένων δεν μπορεί να κρύψει τον απάνθρωπο χαρακτήρα του ιμπεριαλιστικού συστήματος. Εκατοντάδες μετανάστες στοιβαγμένοι στο αλιευτικό που βυθίστηκε βρέθηκαν να παλεύουν μέσα στη θάλασσα. Οι κατατρεγμένοι εμπολέμων και κατεστραμμένων χωρών στον αγώνα τους για μια καλύτερη ζωή συνάντησαν τον θάνατο σε ευρωπαϊκές θάλασσες. Οι περισσότεροι από την Συρία, το Ιράκ και την Παλαιστίνη ξεκίνησαν το αβέβαιο ταξίδι προς την «πολιτισμένη» Δύση και αρκετοί από αυτούς δεν τα κατάφεραν.

Ένοχη είναι όλη η δήθεν πολιτισμένη Δύση και η αντιδραστική ιερή συμμαχία της, η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με τις κυβερνήσεις οι οποίες βρίσκονται στις πύλες εισόδου. Φυσικά και οι ελληνικές κυβερνήσεις οι οποίες πρωταγωνιστούν στα σκληρά και δολοφονικά μέτρα αποτροπής.

Η βαρβαρότητα που ξεκινά από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους ανταγωνισμούς θα ακολουθεί διαρκώς τους κολασμένους της γης, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Η σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας και η διαρκής προσπάθεια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων να δημιουργήσουν νέες ζώνες επιρροής έχουν σαν συνέπεια τις αιματηρές πολεμικές συγκρούσεις, την εγκαθίδρυση αντιδραστικών καθεστώτων, την στυγνή εκμετάλλευση και βία που γεννά τα μεταναστευτικά και προσφυγικά κύματα.

Οι λαοί που ζουν στο μάτι του κυκλώνα εξαναγκάζονται να ξεριζωθούν από τον τόπο τους και έρχονται αντιμέτωποι με μια νέα βαρβαρότητα στις χώρες της «πολιτισμένης» Δύσης. Όσοι δεν θα σκυλοπνιγούν μέσα σε σαπιοκάραβα θα βιώσουν το κυνηγητό και την εκμετάλλευση στις χώρες που θα φτάσουν. Είναι μεγάλη υποκρισία για το ντόπιο αστικό πολιτικό προσωπικό το ενδιαφέρον που έδειξε για το ναυάγιο τα Πύλου. Η επίσκεψη της ΠτΔ στην περιοχή και η αναβολή της ομιλίας του Μητσοτάκη στην Πάτρα δεν μπορούν να καλύψουν τις ευθύνες του ντόπιων υπαλλήλων των αμερικανοευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Η αστικές κυβερνήσεις που έχουν μετατρέψει ολόκληρη την χώρα σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ δεν θα μας πείσουν για τις ευαισθησίες που δήθεν έχουν για τις ζωές των προσφύγων και μεταναστών. Έχουν βάλει και αυτές το λιθαράκι τους για να μετατραπούν οι χώρες τις Μέσης Ανατολής, των Βαλκανίων αλλά και ολόκληρος ο Πλανήτης αφιλόξενο μέρος για τους όπου γης κατατρεγμένους και τους κυνηγημένους.

Η μοναδική πράξη αλληλεγγύης μπορεί να δοθεί από τους λαούς και την κοινή τους πάλη ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Την ώρα που η ιμπεριαλιστική σύγκρουση κορυφώνεται οι κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών ενάντια στις επεμβάσεις, την εκμετάλλευση και την εξάρτηση είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Αποτελεί ζωτικής σημασίας ζήτημα για την ειρήνη, την φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών. Προϋπόθεση για την κατάκτηση όλων αυτών είναι το κοινό μέτωπο των λαών σε αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό πλαίσιο αγώνα και πάλης.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί κάθε προοδευτικό άνθρωπο, κάθε εργαζόμενο και νέο να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στους κολασμένους. Να καταγγείλουν μαζικά την νέα ανθρωποθυσία και τους αληθινούς ενόχους. Τους ιμπεριαλιστές εμπρηστές των πολέμων και εμπόρους των όπλων, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις πολιτικές που μετατρέπουν τους απελπισμένους σε άψυχα κορμιά να επιπλέουν στα νερά της Μεσογείου.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί κάθε προοδευτικό άνθρωπο, κάθε εργαζόμενο και νέο να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στους κολασμένους. Να καταγγείλουν μαζικά την νέα ανθρωποθυσία και τους αληθινούς ενόχους . Τους ιμπεριαλιστές εμπρηστές των πολέμων και εμπόρους των όπλων, την Ευρωπαική Ενωση και τις πολιτικές που μετατρέπουν τους απελπισμένους σε άψυχα κορμιά να επιπλέουν στα νερα της Μεσογείου.

ΟΛΟΙ στην Αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση Αλληλεγγυής σε πρόσφυγες και μετανάστες

Πέμπτη 15 Ιούνη στις 19:00 στα Προπύλαια 

ΚΚΕ (μ-λ)


Πύλος: Ένα ακόμα ρατσιστικό έγκλημα της Ευρώπης-Φρούριο!

Συγκέντρωση Πέμπτη 15 Ιούνη, 7μμ Προπύλαια-Βουλή-Γραφεία ΕΕ

Οι 59, μέχρι στιγμής, νεκροί πρόσφυγες, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τους εκατοντάδες που ήταν μέσα στο πλοίο που ναυάγησε ανοιχτά της Πύλου ερχόμενο από τη Λιβύη, είναι μία ακόμη μαζική ρατσιστική δολοφονία της ΕΕ-Φρούριο, ένα διαρκές έγκλημα στο οποίο ο Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία πρωτοστατούν, δίπλα στην Μελόνι, τον Όρμπαν και στους υπόλοιπους «ηγέτες» της ΕΕ.

Ας μην κάνουν τους αθώους! Ας μην λένε ότι «πρόσφεραν βοήθεια που δεν ήθελαν οι μετανάστες». Το θέμα είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί υποχρεώνονται να πνιγούν στα βάθη της Μεσογείου προσπαθώντας να ξεφύγουν από την κόλαση των πολέμων και της ανείπωτης φτώχειας μετακινούμενοι με ψαροκάικα από τις ακτές της Αφρικής στην Ευρώπη.

Τι άλλη απόδειξη χρειάζεται για το ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος, μετά την πρόσφατη συμφωνία της ΕΕ για το μεταναστευτικό; Μια άθλια ρατσιστική συμφωνία που προβλέπει να φυλακίζονται στα σύνορα οι αιτούντες άσυλο που δεν έχουν «σοβαρές πιθανότητες» να το αποκτήσουν (πριν τις αιτήσεις), οδηγώντας στις φυλακές ακόμα και μικρά παιδιά, δίνουν την δυνατότητα στη χώρα υποδοχής να επιστρέφει τους πρόσφυγες, όχι στη χώρα προέλευσης, αλλά όπου να ‘ναι αρκεί να μπορεί να αποδειχθεί κάποιος «δεσμός», και στο τέλος δίνει το δικαίωμα σε όποιον δεν θέλει μετανάστες να το εξαργυρώνει με 20.000 ευρώ το «κεφάλι»! Τόσο αποτιμά η ΕΕ την ζωή αυτών των ανθρώπων… Αυτός είναι ο ευρωπαϊκός τους πολιτισμός.

  • Οι ζωές των προσφύγων μετράνε!
  • Ανοίξτε τα σύνορα στους πρόσφυγες!
  • Ρίξτε τον φράκτη στον Έβρο!
  • Σταματήστε τα pushbacks!
  • Σταματήστε τις μαζικές δολοφονίες!
  • Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες!
  • Κάτω η μεταναστευτική συμφωνία της ΕΕ!

Όλοι στην διαδήλωση που οργανώνουν αντιρατσιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες,

Πέμπτη 15 Ιούνη, στις 7μμ, Προπύλαια-Βουλή-Γραφεία ΕΕ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Μονόδρομος η αλληλεγγύη & ο αγώνας. Σταματήστε τα pushback και τις μαζικές δολοφονίες! Άσυλο, Στέγη στους πρόσφυγες! Κάτω η μεταναστευτική συμφωνία της ΕΕ. Πορεία 15/6 | 19:00, Προπύλαια

Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ) (Αθήνα)


Πορεία Διαμαρτυρίας: Πέμπτη 15/6 στις 19:00 στα Προπύλαια (σταθμός Πανεπιστήμιο) και πορεία προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναμέτρηση


Συμμετέχουμε στην πορεία που καλείται αύριο στις 7μμ στα Προπύλαια. Καλούμε σε κινητοποίηση στο λιμάνι του Πειραιά προς τα γραφεία Λιμενικού & Frontex την Κυριακή στις 4.30μμ. Λεπτομέρειες θα ανέβουν αύριο

Open assembly against pushbacks & border violenceΕΕΚ

Η τραγωδία στα ανοιχτά της Πύλου είναι έγκλημα

Και έχει ένοχους: το “Φρούριο Ευρώπη” της ΕΕ και τις

ελληνικές κρατικές αρχές

Αθήνα: Διαδήλωση Πέμπτη 15 Ιουνίου 7 μ.μ., Προπύλαια

Το πολύνεκρο ναυάγιο στη θάλασσα έξω από την Πύλο, με 78 μέχρι στιγμής νεκρούς που

αναμένεται να ανέλθουν σε εκατοντάδες, είναι ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Δεν είναι

θαλάσσιο δυστύχημα, είναι έγκλημα του “Φρούριου Ευρώπη” και των καπιταλιστικών

τάξεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαβανομένης της ελληνικής κυρίαρχης τάξης,

της κυβέρνησης, των κρατικών αρχών με τις περιβόητες φονικές “επαναπροωθήσεις” τους.

Ας σταματήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα αυτοί που υψώνουν τους Φράχτες του Έβρου και

φωτογραφίζονται για να είναι αρεστοί στο ακροδεξιό κοινό. Οι φωτογραφίες της Προέδρου

Σακελλαροπούλου στην Καλαμάτα, μετά από εκείνες στον Έβρο, τα κροκοδείλια του

Μητσοτάκη και η κήρυξη τριήμερου πένθους είναι μνημείο υποκρισίας του αστικού

κατεστημένου.

Στο φράχτη του Έβρου, στον πάτο του Αιγαίου και της Μεσογείου, κρύβεται η ασφάλεια

του κάθε Ευρωπαίου καπιταλιστή και αποκαλύπτεται παραστατικά η βαρβαρότητα του

ιμπεριαλιστικού καπιταλισμού στην ιστορική του σήψη.

Η Μεσόγειος, για άλλη μια φορά γίνεται ο υγρός τάφος για εκατοντάδες πρόσφυγες και

μετανάστες ως αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ και των επιμέρους κυβερνήσεων που

ορθώνουν τείχη και απαγορεύσεις στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Η προσφυγιά

και η μετανάστευση είναι ο απότοκος της ληστείας, εκμετάλλευσης, υποδαύλισης και

οργάνωσης πολέμων και κλιματικής καταστροφής που επί χρόνια διεξάγουν οι

ιμπεριαλιστικές κυβερνήσεις κατά της Αφρικής, της Ασίας και άλλων περιοχών του

παγκόσμιου Νότου. Οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν είναι απειλή για την Ευρώπη, την

Ιταλία ή την Ελλάδα όπως η ακροδεξιά ρητορεία τούς εμφανίζει. Είναι τα θύματα της

πολιτικής της καπιταλιστικής / ιμπεριαλιστικής Ευρώπης, της Ιταλίας και της Ελλάδας. Η

διεθνιστική αλληλεγγύη στους κυνηγημένους αυτού του πλανήτη είναι το ταξικό καθήκον

κάθε εργάτη και εργαζόμενου.

Ανοίξτε τα σύνορα!

Κάτω οι φράχτες! Διαλύστε την Frontex! Σταματήστε τους διωγμούς των προσφύγων και

μεταναστών. Ασφαλής διέλευση των προσφύγων και μεταναστών. Άσυλο, δημοκρατικά και

εργασιακά δικαιώματα.

Τσακίστε τον ρατσισμό, τον φασισμό, τον ιμπεριαλιστικό καπιταλισμό.

Στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι.

Όλοι στην συγκέντρωση -διαδήλωση Πέμπτη 15 Ιουνίου στα Προπύλαια στις 7 μ.μ.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ


Ο επίσημος ρατσισμός Κυβέρνησης και ΕΕ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ!

Διαδηλώσεις – Πέμπτη 15/6

Αθήνα 7 μμ, Προπύλαια

Θεσσαλονίκη 6μμ, ΚΑΜΑΡΑ

Πάτρα 7μμ, πλατεία Γεωργίου

Ιωάννινα Παρασκευή 16/6 6μμ Περιφέρεια

Σε υδάτινο τάφο μετατράπηκαν τα νερά της Πύλου τα ξημερώματα της Τετάρτης 14/06. Αλιευτικό προερχόμενο από τη Λιβύη, με περίπου 750 επιβάτες(!), βυθίστηκε με τραγικό απολογισμό τουλάχιστον 78 νεκρούς και πολλούς αγνοούμενους.

Μπροστά σε αυτό το νέο έγκλημα, όλοι οι μνημονιακοί και όχι μόνο έσπευσαν στην Καλαμάτα να παίξουν επικοινωνιακά παιχνίδια, κοιτάζοντας πάντα την εκλογική ενίσχυσή τους. Οι νεκροί εργαλειοποιούνται κυνικά από τα αστικά κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ: αυτοί που με τις ρατσισικές συμφωνίες με την ΕΕ, την ενίσχυση της Frontex, τον φράχτη στον Έβρο κ.λπ. έχουν κάνει τη χώρα μας υπερασπιστή της Ευρώπης Φρούριο και μια τεράστια «αποθήκη» και κρατητήριο προσφύγων και μεταναστών, προσπαθούν να μας πείσουν ποιος έχει την πιο «ευαίσθητη» πολιτική. Ειδικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα ΜΜΕ, που χύνουν σήμερα κροκοδείλια δάκρυα, όλο το προηγούμενο διάστημα επιδίδονταν σε ανελέητα ανθρωποκυνηγητά προσφύγων, δολοφονικές επαναπροωθήσεις, απαγωγές, και σε κάθε λογής εξευτελισμού της ανθρώπινης ύπαρξης. Και μάλιστα η ΝΔ του Μητσοτάκη έχει κάνει σημαία της προεκλογικής της εκστρατείας την ισχυρή φύλαξη των συνόρων από τις «απειλές» των εξαθλιωμένων και απελπισμένων προσφύγων. Η λύση όλων αυτών των κυβερνήσεων, σήμερα του Μητσοτάκη, χθες του Τσίπρα, όλων των ομοίων τους στην ΕΕ, σχετικά με την «προσφυγική κρίση» (όπως κυνικά ονομάζουν το δρόμα ) ήταν πάντα η βία, η καταστολή – και όλα αυτά αφού πρώτα παρείχαν γη και ύδωρ στους ευρωπαίους και αμερικάνους ιμπεριαλιστές για να λεηλατήσουν και να ισοπεδώσουν τις χώρες προέλευσης των προσφύγων. Η αναθεώρηση της «μεταναστευτικής πολιτικής» της ΕΕ, παρά την προπαγάνδα, θα παγιώσει αυτή την κατάσταση.

Ντόπιους και Μετανάστες, φτωχούς, εργάτες, νέους, μας πετούν στο περιθώριο και ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ. Μέρα με τη μέρα, φτωχές εργατικές και λαϊκές οικογένειες θρηνούν τους νεκρούς τους: από το έγκλημα στα Τέμπη, από τη διάλυση του δημοσίου συστήματος υγείας, το οποίο με τόση λύσσα ο Μητσοτάκης και η ελίτ θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν πλήρως, από την φτώχεια, εξαθλίωση και κατάρρευση του βιοτικού επιπέδου, από την κρατική καταστολή… Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους! Μοναδική λύση στον εφιάλτη της προσφυγιάς, είναι να παλέψουμε ενάντια στις πολιτικές που φορτώνουν την κρίση του συστήματος στην εργατική τάξη, στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους του που ισοπεδώνει τους λαούς. Με την κοινή, διεθνιστική πάλη των λαών για άλλη κοινωνία, βασισμένη στη διεθνή συνεργασία και αδελφοσύνη, για τον Σοσιαλισμό.

Όχι στην αναθεώρηση – συνέχιση της ρατσιστικής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων. Καμία επαναπροώθηση. Δικαίωμα για όλους στο άσυλο

Όχι στον φράχτη στον Έβρο, στην Frontex, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών. Σύνορα ανοιχτά, με ελεύθερη, ασφαλή, οργανωμένη διέλευση και χαρτιά για όλους.

Κοινός αγώνας των λαών ενάντια στο Ρατσισμό, τον Πόλεμο, τον Ιμπεριαλισμό, την Εκμετάλλευση

ΟΚΔΕ


15 ΙΟΥΝΗ: Διαδηλώσεις για το πολύνεκρο έγκλημα της ΕΕ και του ελληνικού κράτους απέναντι σε εκατοντάδες μετανάστες/τριες στα ανοιχτά της Πύλου

ΑΘΗΝΑ: 19.00 Προπύλαια (με κατεύθυνση τα γραφεία της ΕΕ)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 19.00 Καμάρα

«Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωποςδεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκιο.Θα βγεις στους δρόμους, θα φωνάξεις, τα χείλια σου θα ματώσουν απ’ τις φωνές!»

Η ΕΕ – φρούριο δολοφονεί

Άλλη μια προδιαγεγραμμένη τραγωδία εις βάρος της ανθρώπινης ζωής, εξελίσσεται ανοιχτά της Πύλου. Αλιευτικό σκάφος που ξεκίνησε από τη Λιβύη με προορισμό την Ιταλία, στο οποίο ήταν στοιβαγμένοι 400, (με πηγές να μιλάνε μέχρι και για 750), μετανάστες από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, βυθίστηκε τα μεσάνυχτα, με τα μέχρι τώρα στοιχεία να καταγραφούν 78 νεκρούς, 104 διασωθέντες και τις εκτιμήσεις να μιλάνε για δραματική αύξηση του αριθμού των νεκρών μεταναστών όσο περνάνε οι ώρες.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για άλλο ένα τυχαίο περιστατικό, μια κακή στιγμή, έναν λάθος υπολογισμό-χειρισμό. Είναι ακόμη ένα δραματικό περιστατικό στο πλαισίου ενός άτυπου-ακήρυχτου πολέμου στα σύνορα της Ε.Ε. όπου για χρόνια εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες πεθαίνουν προσπαθώντας με κάθε τρόπο να φτάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος κυνηγώντας το όνειρο για μια αξιοπρεπή, ασφαλή ζωή μακριά από τη φτώχεια, τον πόλεμο και κάθε είδους διωγμό που υφίστανται στην πατρίδα τους.

Συνθήκες οι οποίες κατά συντριπτική πλειοψηφία έχουν προκληθεί από τις αμέτρητες, στρατιωτικές και μη, επεμβάσεις του ιμπεριαλιστικού ευρωατλαντικού άξονα, του ΝΑΤΟ, στις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία, Λιβύη, Υεμένη, Ζώνη του Σαχέλ είναι μερικά παραδείγματα στον μακρύ κατάλογο χώρων που αιματοκυλίστηκαν για να εξυπηρετηθούν τα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα του Δυτικού Ιμπεριαλισμού εις βάρος των ντόπιων πληθυσμών.

Οι μεταναστευτικές ροές (sic), οι οποίες δημιουργούνται από αυτήν την πολιτική επιλογή του “ανεπτυγμένου κόσμου”, προσκρούουν στα στρατικoποιημένα σύνορα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε. και συγκεκριμένα για τη χώρα μας, στον φράχτη στον Έβρο, τους πυροβολισμούς στα σύνορα, τις βίαιες συλλήψεις, τις μακροχρόνιες κρατήσεις σε άθλιες συνθήκες σε ειδικά κέντρα κράτησης-στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις αρνήσεις παροχής ασύλου και τις επαναπροωθήσεις σε χώρες όπου οι ζωές των πρόσφυγων κινδυνεύουν, τα παράνομα (και διεθνώς αναγνωρισμένα και καταδικαστέα) “pushbacks” στα θαλάσσια σύνορα, τις επιθέσεις-σκόπιμες βυθίσεις πλωτών μέσων με πρόσφυγες μαζί με την άρνηση βοήθειας-διάσωσης σε ναυαγούς τέτοιων περιστατικών.

Η σημερινή τραγωδία είναι μια ακόμη κυνική παραδοχή ότι στην καπιταλιστική ανάπτυξη, στην ιμπεριαλιστική εξάπλωση, η ανθρώπινη ζωή είναι πλήρως αναλώσιμη.Η μάχη για έναν κόσμο απαλλαγμένο από τη φρίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την παύση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, μας βρίσκει δίπλα στους φτωχούς, στους κατατρεγμένους, στους βαθιά πληττόμενους αυτού του κόσμου. Να γκρεμίσουμε το σύστημα και τους μηχανισμούς του. Να οικοδομήσουμε μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης.

Η ΕΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση


Για ακόμα μια φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός τραγικού ναυαγίου με την απώλεια εκατοντάδων ανθρώπων, οι οποίοι στην προσπάθεια αναζήτησης μίας καλύτερης ζωής, έχασαν την ζωή τους στην θάλασσα της Μεσογείου. Δεν ήταν ένα ακόμα τραγικό ατύχημα, αλλά ένα συνεχόμενο έγκλημα, αποτέλεσμα της μεταναστευτικής πολιτικής που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καλούμε όλους να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, απέναντι στην εγκληματική μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε., την Πέμπτη 15 Ιουνίου.

Εργατική Λέσχη Καλλιθέας


Μ-Λ ΚΚΕ: Συγκέντρωση καταγγελίας σήμερα Πέμπτη 15/6 στις 7:00μμ, στα Προπύλαια

Υπεύθυνη για τη νέα εκατόμβη νεκρών στα ανοικτά της Πύλου η απάνθρωπη αντιμεταναστευτική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΕ

Η νέα τραγωδία των δεκάδων θαλασσοπνιγμένων μεταναστών και προσφύγων στο πέλαγος ανοικτά της Πύλου συγκλονίζει το πανελλήνιο. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες μιλάνε για 78 νεκρούς και ο αριθμός τους αναμένεται να ανέβει παραπάνω, καθώς σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης του ΟΗΕ στο αλιευτικό που βυθίστηκε επέβαιναν τουλάχιστον 400 άνθρωποι και κατά άλλες πληροφορίες 750!

Το ανείπωτο αυτό δράμα έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων παρομοίων που έχουν μετατρέψει το Αιγαίο και τη Μεσόγειο σε ένα απέραντο νεκροταφείο αμέτρητων κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών.

Οι πληροφορίες που διοχετεύονται, ξανά τώρα, από τα επίσημα κανάλια ενημέρωσης για «αδιευκρίνιστες συνθήκες» του ναυαγίου επιχειρούν εξαρχής να κρύψουν τον πραγματικό ένοχο του νέου εγκλήματος. Επιδιώκουν να αποσείσουν την ευθύνη από την απάνθρωπη αντιμεταναστευτική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ που υψώνει φράκτες, καταδιώκει συστηματικά και στέλνει στο βυθό των θαλασσών χιλιάδες ανθρώπους που ζητούν βοήθεια. Ανθρώπους-τραγικά θύματα, απελπισμένους, κατεστραμμένους και εξοστρακισμένους από τη φρίκη των πόλεμων και την οικονομική καταστροφή που τους έχουν προκαλέσει οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι λεηλασίας χωρών της Ασίας και της Αφρικής και οι πολιτικές αντιδραστικών καθεστώτων.

Με την είδηση της νέας ανείπωτης τραγωδίας ο αρχηγός της ΝΔ ανακοίνωσε, σε ένδειξη πένθους, πως ματαιώνει την προεκλογική συγκέντρωσή του στη Πάτρα, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αναβάλλει την προεκλογική καμπάνια του στη Σητεία και η πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι πηγαίνει στην Καλαμάτα για να δώσει «στήριξη» στους διασωθέντες. Πρόκειται για επίδειξη απέραντης υποκρισίας από όλους αυτούς που έχουν γίνει θεματοφύλακες της πολιτικής που έχει κάνει την Ευρώπη απροσπέλαστο φρούριο για στους δυστυχισμένους της γης. Την πολιτική που αντιμετωπίζει σαν εχθρούς και με ρατσιστική απανθρωπιά τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και τους θάβει σε υγρούς τάφους.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την απάνθρωπη αντιπροσφυγική-αντιμεταναστευτική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ και την θεωρεί ως αποκλειστικά υπεύθυνη και για το θάνατο των δεκάδων αδικοχαμένων στα ανοικτά της Πύλου.

Καλεί τον ελληνικό λαό να παλέψει για να σταματήσει αυτή η απάνθρωπη πολιτική και να σταθεί αλληλέγγυος στους πρόσφυγες και στους μετανάστες!

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση καταγγελίας αυτής της απάνθρωπης πολιτικής, σήμερα  Πέμπτη 15/6 στις 7:00μμ, στα Προπύλαια.


Θεσσαλονίκη

Το πρωί της Τετάρτης στα ανοιχτά της Πύλου ένα ακόμα σκάφος όπου επέβαιναν μετανάστ(ρι)ες προστέθηκε στη μακρά λίστα των ναυαγίων που λαμβάνουν χώρα στα νερά της Μεσογείου. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εκατοντάδες νεκρούς, αν και μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ τον ακριβή αριθμό των θυμάτων. Το ναυάγιο αυτό, όπως και όλα τα υπόλοιπα, δεν συνέβη τυχαία. Οι πνιγμένες/οι μετανάστ(ρι)ες αποτελούν τα θύματα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του ελληνικού κράτους και της ΕΕ. Και όσες δηλώσεις και αν κάνουν τα διάφορα τσογλάνια της πολιτικής, όσες φωτογραφίες και να βγουν εμείς δεν ξεχνάμε ότι αυτοί/ες είναι που σχεδιάζουν και εκτελούν τις πολιτικές υποτίμησης της ζωής των μεταναστ(ρι)ών.

 

Εδώ και χρόνια, το ελληνικό κράτος έχει κηρύξει έναν πόλεμο εναντίον των μεταναστ(ρι)ών, επιτυγχάνοντας έτσι την οικονομική του μεγέθυνση, την πειθάρχηση του ντόπιου πληθυσμού (μέσω και της ενίσχυσης στρατού και αστυνομίας), την δημιουργία ενός νέου θεσμικού/νομικού πλαισίου και την ενίσχυση της κυρίαρχης εθνικής ιδεολογίας μέσω της κατασκευής της φιγούρας του μετανάστη άλλοτε ως θύμα και άλλοτε ως εισβολέα. Βασικό στοιχείο του πολέμου αυτού είναι η τακτική των pushbacks (παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστ(ρι)ών), τα οποία πραγματοποιούνται τόσο στα χερσαία σύνορα στον Έβρο (και συχνά εντός των πόλεων) όσο και στα θαλάσσια σύνορα. Αποτέλεσμα των pushbacks είναι αφενός ένας μεγάλος αριθμός ναυαγίων στα θαλάσσια σύνορα ελλάδας-τουρκίας και αφετέρου έχουν οδηγήσει τις/τους μετανάστ(ρι)ες να προσπαθούν να εισέλθουν εντ
ός ευρωπαϊκού εδάφους είτε μέσω μακρύτερων και πιο επικίνδυνων «οδών» π.χ. δρόμος της Καλαβρίας, είτε μέσω χωρών της Βόρειας Αφρικής αντιμετωπίζοντας επιπλέον κινδύνους, μεταξύ αυτών και ο εξαναγκασμός τους σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας. Η κατάσταση που περιεγράφηκε παραπάνω αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο τωρινό ναυάγιο. Το αλιευτικό που βυθίστηκε είχε εντοπιστεί για πρώτη φορά αργά την Τρίτη από την Frontex σε διεθνή ύδατα περίπου 50 μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου. Στη συνέχεια, ένα σκάφος του λιμενικού προσέγγισε το σκάφος, το οποίο κατευθυνόταν προς την Ιταλία. Το σκάφος των μεταναστ(ρι)ών απομακρύνθηκε από το σκάφος του λιμενικού,
υπό τον φόβο ενός ακόμα pushback. Λίγες ώρες αργότερα το σκάφος ανατράπηκε και βυθίστηκε.
Όσο κλισέ και να ακούγεται, το ναυάγιο στην Πύλο και αυτά που προηγήθηκαν και αυτά που θα συμβούν στο μέλλον, δεν αποτελεί μια ακόμα εικόνα στις ειδήσεις. Τα πτώματα των μεταναστ(ρι)ών που ξεβράζονται στις ακτές δεν εκφέρουν κάποιο λόγο και ούτε αποτελούν μια απλή αφορμή σχολιασμού στα social media. Τα σώματα αυτά φέρουν πάνω τους τη βία του κράτους και φέρουν τον αγώνα τους για μια καλύτερη ζωή. Αυτό και τίποτα άλλο. Σε αυτές τις στιγμές λοιπόν ίσως ντόπιοι/ες και μετανάστ(ρι)ες είναι δύσκολο να βρούμε κάτι να μας ενώνει, ίσως όμως εμείς αναγνωρίσουμε στις προσπάθειες και τους αγώνες των μεταναστ(ρι)ών στοιχεία που μας θυμίζουν τους δικούς μας αγώνες. Ίσως τη στιγμή της κυριαρχίας της θανατοπολιτικής εμείς να διαπιστώσουμε ότι ο θάνατος δεν μας ένωσε ποτέ, αντίθετα αυτό που μας ενώνει είναι η επιθυμία μας για μια διαφορετική ζωή.
Αλληλεγγύη στους/στις μετανάστ(ρι)ες
Χαρτιά – στέγαση – περίθαλψη για όλους-ες-α

Stop War on Migrants


Ακόμα ένα έγκλημα, μία μαζική δολοφονία ασύλληπτη για τον ανθρώπινο νου έλαβε χώρα σήμερα.

Οι εγκληματικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων των εμπλεκόμενων χωρών όπως και της δικής μας που θέλουν φράχτες, στρατόπεδα συγκέντρωσης και επαναπροωθήσεις είναι υπεύθυνες για τις μαζικές δολοφονίες. Στα τραπέζια που κάθονται οι κυβερνώντες και οι φίλοι τους και αποφασίζουν για τις δικές μας τύχες εμείς δεν είμαστε παρόντες.

Δεν συνηγορούμε, δεν ανεχόμαστε, δεν σιωπούμε όταν κλέβουν τις ζωές μας.

Καταδικάζουμε τις πολιτικές που οδηγούν σ’ αυτές τις δολοφονίες και κατεβαίνουμε στο δρόμο σε αλληλεγγύη στα αδέρφια μας που τους στέρησαν το μέλλον.

Δε πενθούμε υποκριτικά αλλά αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε!

Πέμπτη 15/06, 19:00, Καμάρα

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ


Ένα ακόμα ναυάγιο σημειώθηκε την Τετάρτη, ίσως το πιο θανατηφόρο στην Μεσόγειο από όσα έχουν φτάσει στο φως της δημοσιότητας. Αυτή την φορά έξω από την Πύλο, κοντά στο πιο βαθύ σημείο της Μεσογείου, πνίγηκαν εκατοντάδες μετανάστες με τον αριθμό των θυμάτων συνεχώς να αυξάνεται. Για άλλη μια φορά η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Ο πόλεμος του ελληνικού κράτους εναντίον των μεταναστ(ρι)ών συνεχίζεται αδιάκοπα με την πραγματικότητα να χωράει όλο και λιγότερους/ες.

Το σκάφος είχε εντοπιστεί χθες το μεσημέρι από την FRONTEX δίχως να ανταποκρίνεται στην παροχή “βοήθειας” από το λιμενικό. Η συνθήκη αυτή δεν παραξενεύει κανέναν. Άνθρωποι βασανισμένοι, με δεκάδες βιωμένες επαναπροωθήσεις, έχοντας δεχτεί επανειλημμένα την βία του ελληνικού κράτους και της ΕΕ κάνουν κάθε προσπάθεια για να αποφύγουν άλλο ένα pushback, άλλη μια επαφή με το ελληνικό λιμενικό και την FRONTEX. Σε αυτό το πλαίσιο επιλέγουν δύσβατες διαδρομές και συχνά μπλέκουν με καλοθελητές διακινητές ή/και κατηγορούνται οι ίδιοι για την διακίνηση των οικογενειών τους.

Ο πόλεμος εναντίον των μεταναστ(ρι)ών είναι υπόθεση όλων μας. Όσες μετανάστριες γλιτώνουν από την θανατοπολιτική των κρατών στα σύνορα και αποφεύγουν τον εγκλεισμό στα κέντρα κράτησης επιβιώνουν μαζί μας στις γειτονιές και τις δουλειές μας. Ενώ παράλληλα μεγάλη μερίδα μεταναστών καταλήγει στην φυλακή δίπλα σε ντόπιους της τάξης μας. Όσο το ελληνικό κράτος μεταφράζει αυτές τις καταστάσεις σε πολιτική σταθερότητα, ενίσχυση της εθνικής ιδεολογίας και διασφάλισης των συνόρων εμείς οφείλουμε να αναζητήσουμε τα πεδία στα οποία θα βρεθούμε με μετανάστ(ρι)ες και θα σταθούμε πραγματικά αλληλέγγυοι/ες. Όσο εντείνεται ο διαχωρισμός μεταξύ ντόπιων και μετανάστ(ρι)ων ο πόλεμος των κρατών ενάντια τους θα μοιάζει ανίκητος. Οι αντιστάσεις στη βία των κρατών εναντίον των μεταναστ(ρι)ών διαμορφώνονται και στις πόλεις μας. Με την δημιουργία σχέσεων και την συλλογικοποίηση των αγώνων μας.

Κοινοί αγώνες ντόπιων μεταναστ(ρι)ών.

Αλληλεγγύη στους/στις μετανάστριες.

Στηρίζουμε το μπλοκ της συνέλευσης Stop War On Migrants

Ανάρες-Ομάδα Δράσης&Αλληλεγγύης


Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΣΥΝΟΡΑ, ΦΡΑΧΤΕΣ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Το πρωί της Τετάρτης 14/06 βυθίστηκε στα ανοιχτά της Πύλου ένα σκάφος στο οποίο επέβαιναν πρόσφυγες και μετανάστες με σκοπό να περάσουν στην Ευρώπη και να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον σε κάποια από τις χώρες της. Προς το παρόν έχουν καταγραφεί 78 νεκροί και ο αριθμός ολοένα αυξάνει, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των επιβατών, πράγμα που καθιστά ακόμα δυσκολότερο τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Στις 31/03, μόλις ένα μήνα μετά τη μαζική κρατική δολοφονία στα Τέμπη υπογράφηκε η συμφωνία για την “επέκταση” του φράχτη στον Έβρο κατά 35χλμ, ώστε να “αναβαθμιστεί” περαιτέρω η θωράκιση των εξωτερικών συνόρων της Ελλάδας και κατ’ επέκταση και της Ευρώπης. Τα push-backs, οι παράνομες δηλαδή επαναπροωθήσεις μεταναστών, εξακολουθούν σε καθημερινή βάση, τα ναυάγια και οι πνιγμοί όσων επιχειρούν να διασχίσουν τα θαλάσσια σύνορα συνεχίζονται απρόσκοπτα, οι μετανάστες στοιβάζονται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και όσοι είχαν την “τύχη” να μείνουν σε κάποιο σχετικά αξιοπρεπές οίκημα μέσω κάποιου προγράμματος στέγασης, τώρα πετιούνται στο δρόμο. Παράλληλα οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι και σύσσωμος ο κρατικός μηχανισμός σπεύδει να διαψεύσει τα δημοσιεύματα των New York Times που μιλούν για μυστικές φυλακές στον Έβρο όπου γίνονται συστηματικά βασανιστήρια, συνεχίζεται αδιάκοπα η προσπάθεια αποκλεισμού και εκτοπισμού των μεταναστ(ρι)ών από τον κοινωνικό ιστό και το κέντρο των πόλεων, η διαδικασία χορήγησης ασύλου ολοένα και δυσχεραίνει και το νομικό οπλοστάσιο του κράτους αναβαθμίζεται μέσα από την πρόταση σχεδίου νόμου για το “Νέο Κώδικα Μετανάστευσης”. Και φυσικά τα Μ.Μ.Ε. σε απόλυτη αρμονία με τις κρατικές – κυβερνητικές επιταγές χρησιμοποιούν το θάνατο τόσων ανθρώπων για να διαχύσουν μία ακόμη φορά το ρατσιστικό και ξενοφοβικό δηλητήριο τους, επιχειρώντας να μεταφέρουν τις ευθύνες για τις ελλείψεις ασθενοφόρων και γενικά για τη διάλυση του Ε.Σ.Υ. στους μετανάστες!

Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης συνοψίζονται στα παραδείγματα του Καρά Τεπέ, στη Λέσβο, στο ΠΑρανέστι της Δράμας αλλά και σε όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ανά την επικράτεια, όπου οι άνθρωποι αναγκάζονται να ζουν έγκλειστοι, χωρίς ρεύμα, θέρμανση και τρεχούμενο νερό, στοιβαγμένοι σε σκηνές. Ακόμα όμως και όσοι καταφέρνουν να ξεφύγουν από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, βρίσκονται αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα της διαβίωσης ως αόρατες υπάρξεις μέσα στα καπιταλιστικά κέντρα. Η μια κυβέρνηση διαδέχεται την άλλη και μέσω της εγκληματικής πολιτικής τους η οποία συνίσταται στις εκκενώσεις των προσφυγικών καταλήψεων, τις έντονες πιέσεις με σκοπό να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αλλά και τη διακοπή ή την τρομακτική περικοπή των οικονομικών βοηθημάτων και προγραμμάτων που τους παρέχονταν, τους επιβάλλουν να ζουν κάτω από ένα καθεστώς εξευτελισμού χωρίς να ξέρουν τι τους ξημερώνει. Οι εξώσεις έρχονται η μία μετά την άλλη, ακόμη και σε όσους αιτούντες ασύλου έχουν πάρει θετική απόφαση, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να φεύγουν από τη χώρα ή να μένουν πολλά άτομα και οικογένειες μέσα σε ένα διαμέρισμα, ακόμα και να ζουν στο δρόμο μη έχοντας άλλη επιλογή.

Το κράτος και το κεφάλαιο μας γνωστοποιούν για χιλιοστή φορά με τον χειρότερο τρόπο, πως η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία απολύτως αξία αν είσαι φτωχός εργάτης, μετανάστης ή οποιοδήποτε μέλος της κατώτερης κοινωνικής τάξης. Οι ζωές των καταπιεσμένων συνεχίζουν να θυσιάζονται. Στη μακρά λίστα των θανάτων που έχουν καταγραφεί εν μέσω πανδημίας, στις όλο και συχνότερες γυναικοκτονίες και τις δολοφονίες Ρομά από τους ένστολους φρουρούς του κράτους, στο τεράστιο κρατικό- καπιταλιστικό έγκλημα των Τεμπών που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 συνανθρώπους μας, στα εκατοντάδες θανατηφόρα «εργατικά ατυχήματα», στις αμέτρητες δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών, στα χερσαία ή θαλάσσια σύνορα, στις βραχονησίδες και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης έρχεται να προστεθεί μία ακόμα. Η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Είναι πάντοτε η εξουσία που δολοφονεί!

Η αντιμεταναστευτική πολιτική και η συντηρητικοποίηση της κοινωνίας δεν ξεκινάνε σήμερα. Το καθεστώς εξαίρεσης όπως αυτό αποτυπώνεται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στο δόγμα της μηδενικής ανοχής που επιβάλλεται σε όσους αντιστέκονται αποτελούν την ουσία του κράτους και της εξουσίας. Το ξεσπίτωμα των προσφύγων από τις καταλήψεις στέγης, οι δολοφονίες στη Μόρια, η νομοθετική δυσχέρεια για τους αιτούντες ασύλου, οι καμπάνιες ενάντια στις εκτρώσεις οι εξαγγελίες για την δημιουργία κλειστών στρατοπέδων κράτησης, η μισαλλόδοξη εθνικιστική ρητορική που διαχέεται στο κοινωνικό σώμα από το κράτος και τους μηχανισμούς του, καλλιεργούν τον κοινωνικό εκφασισμό, στοχεύοντας προς μία κατεύθυνση συντηρητικοποίησης και συνολικής καθυπόταξης του κοινωνικού συνόλου. Το δικαίωμα στην ζωή και στην αξιοπρέπεια εκμηδενίζεται για όσους περισσεύουν, για τους αδύναμους, τους φτωχούς, τους μετανάστες και τις μετανάστριες, η δημοκρατία δηλαδή επιλέγει ποιους θα αγνοήσει και ποιους θα προστατέψει και ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός επελαύνει. Όλες οι πολιτικές αποσκοπούν στην ένταση της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της εδραίωσης του κοινωνικού κανιβαλισμού μεταξύ των εκμεταλλευομένων, τη λουμπενοποίηση των αντιστάσεων και των υποκειμένων, την ενίσχυση του καθεστώτος εξαίρεσης για τους πληθυσμούς που «περισσεύουν», το όρθωμα των τειχών απέναντι στον εσωτερικό και εξωτερικό εχθρό. Λέμε εδώ και χρόνια ότι η απομείωση της αξίας της ανθρώπινης ζωής όπως συντελείται από τις διαχρονικά εγκληματικές πολιτικές του κράτους και τις επιταγές του κεφαλαίου διαμορφώνουν ολοένα πιο δολοφονικά περιβάλλοντα. Σήμερα, μετά και τη μαζική κρατική δολοφονία που διαπράχτηκε στα Τέμπη, η αίσθηση στην κοινωνική βάση είναι ότι έχουμε βρεθεί στη μέση ενός ακήρυχτου πολέμου, πως η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία απολύτως αξία αν είσαι φτωχός εργάτης, πρόσφυγας, μετανάστρια ή μέλος κάποιας μειονότητας. Οι ζωές των καταπιεσμένων θυσιάζονται στον βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας, η οποία για να συνεχίσει απρόσκοπτα τον κύκλο εκμετάλλευσης χρειάζεται την κρατική τρομοκρατία.

Οι ζωές μας μετράνε! Οι ζωές των εργατών, των παιδιών και των μεταναστ(ρι)ών στα σύνορα ή στα ανοιχτά του Αιγαίου, οι ζωές των διανομέων που στις πλάτες τους τα αφεντικά καθημερινά αισχροκερδούν, οι ζωές όλων των καταπιεσμένων αυτού του κόσμου, μετράνε.

Σήμερα φαντάζει κάθε άλλο παρά επιτακτική η ανάγκη οργάνωσης και αντίστασης απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Για να υπερασπίσουμε τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την κοινή, οριζόντια συντονισμένη, οργανωμένη από τα κάτω δράση! Να μη συνηθίσουμε το θάνατο, την καθημερινότητα των εξώσεων, των εκκενώσεων και των πλειστηριασμών, τα ναυάγια, τις γυναικοκτονίες, τους βιασμούς

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Στεκόμαστε ενάντια στον πόλεμο, στην Ευρώπη – Φρούριο και στις διακρατικές αντιμεταναστευτικές συμφωνίες, ενάντια στις δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών, στη φασιστική πολιτική του ελληνικού κράτους, στο ρατσισμό, στον εθνικισμό και στη μισαλλοδοξία. Η κοινωνική αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων ξένων ή ντόπιων αποτελεί το όπλο μας ενάντια στους εκμεταλλευτές. Ντόπιοι και μετανάστες αντιστεκόμαστε στην ρατσιστική θανατοπολιτική κράτους και κεφαλαίου, οργανωνόμαστε και αγωνιζόμαστε μαζί απέναντι στους πολέμους, τη φτώχεια και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Αλληλεγγύη, κοινός αγώνας, κοινή ζωή

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ PUSH-BACKS, ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΩΝ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΘΑΝΑΤΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ-ΦΡΟΥΡΙΟ

ΠΕΜΠΤΗ 15/6 ΚΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ 19.00

Απέναντι στην κρατική θανατοπολιτική, στην Ευρώπη των βασανισμών και των αποκλεισμών, το μόνο αντίβαρο η αντίσταση και η αλληλεγγύη.


Στον φράχτη του Έβρου, στον πάτο του Αιγαίου χτίζεται η ασφάλεια του κάθε Ευρωπαίου!

Οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι, στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι!

Πορεία για το ναυάγιο στην Πύλο:Πέμπτη 15/6, 19:00, Καμάρα

*Στηρίζουμε το μπλοκ της συνέλευσης Stop War on Migrants

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης


Στηρίζουμε τη συγκέντρωση – πορεία για το ναυάγιο στην Πύλο

Λίγες ημέρες πριν τη δεύτερη φάση των εκλογών και λίγους μόλις μήνες μετά το έγκλημα στα Τέμπη με 57 νεκρούς, η Μεσόγειος βάφεται με αίμα μεταναστών/ριών. Στη χώρα των ανελέητων pushbacks, των ατέλειωτων πνιγμών στο Αιγαίο, στη χώρα που καταλήψεις που φιλοξενούν προσφύγισσες εκκενώνονται, που ο φράχτης του Έβρου αποτελεί μπακράουντ για ”καλαίσθητες” φωτογραφίες της Προέδρου της Δημοκρατίας, ένα τέτοιο έγκλημα δε μας εκπλήσσει.

Πίσω από τα κροκοδείλια δάκρυα του Κ.Μητσοτάκη και την πιπίλα του εθνικού πένθους, διακρίνονται ολοκάθαρα οι πάντα απόντες και πάντα υπεύθυνοι. Το κράτος, η frontex, οι πολιτικές των κρατών και του κεφαλαίου, λοιπόν, δολοφονούν.

Απέναντι στη θανατοπολιτική του κράτους, γκρεμίζουμε φράχτες και χτίζουμε σχέσεις. Διαλύουμε σύνορα και απλώνουμε χέρια αλληλεγγύης στις αόρατες αυτού του κόσμου, στους κατατρεγμένους αυτής της γης.

Μέχρι οι ζωές όλων να έχουν ίση αξία.

ΑΠ’ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΕΩΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗ

ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΑΧΤΗ

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο


Τέσσερις μήνες μετά το κρατικό καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη που αφαίρεσε την ζωή 57 ανθρώπων το ελληνικό κράτος μας υπενθυμίζει ότι δεν είναι μεμονωμένες τραγωδίες αλλά η πάγια του τακτική να διασφαλίζει και να αυξάνει τα κέρδη του, να ενισχύει το αφήγημα της ασφάλειας των φραχτών και των συνόρων σκοτώνοντας εδώ και χρόνια χιλιάδες μετανάστες και μετανάστριες με την συνδρομή της frontex και των πολιτικών της ΕΕ. Την Τετάρτη 14/6 εντοπίζεται στην θάλασσα κοντά στην Πύλο ένα σκάφος με πληροφορίες να αναφέρουν ότι επέβαιναν πάνω από 700 ανθρώποι το οποίο βυθίζεται. Στο τέλος της ημέρας το τραγικό αποτέλεσμα είναι 78 νεκροί 104 διασωθέντες και όλοι οι υπόλοιποι αγνοούμενοι (που τόσες ώρες μετά δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες για τον εντοπισμό τους).

Αντικρίζουμε μια αντιμεταναστευτική πολιτική που δεν συμβαίνει μόνο από την τελευταία κυβέρνηση αλλά και από τις προηγούμενες, θυμίζουμε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που επί ΣΥΡΙΖΑ φτιάχτηκαν αλλά και τις προεκλογικές του θέσεις για την εκμετάλλευση των μεταναστ(ρι)ών ως εργατικο δυναμικό, τα αμέτρητα pushbacks και την πλήρη κάλυψη των δολοφόνων του λιμενικού και της frontex, αλλά και την επέκταση του φράχτη του Έβρου.

Στην εποχή του ζόφου και της παρακμής είναι υποχρέωση μας να προτάξουμε θεωρητικά και πρακτικά την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση και την αξιοπρέπεια. Να τσακίσουμε την περαιτέρω υποτίμηση των ζώων μας μέχρι κανένας άνθρωπος να μην πνίγεται μέχρι την καταστροφή κάθε φράχτη και κάθε συνόρου.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

ΠΟΡΕΙΑ 15/6 ΚΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ 7

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ


Το πρωί της Τετάρτης 14/6 βυθίστηκε στα ανοιχτά της Πύλου πλοίο με επιβαίνοντες μετανάστες με αποτέλεσμα τον επιβεβαιωμένο θάνατο δεκάδων ενώ ακόμα αγνοούνται εκατοντάδες. Άλλη μια φορά, με νωπές τις μνήμες της δολοφονίας των Τεμπών, το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο με τον πιο βάναυσο τρόπο, δολοφονώντας, ουσιαστικά, αυτούς τους ανθρώπους, αυτήν την φορά μαζικότατα, αλλά και όλο αυτόν τον καιρό, λίγο-λίγο, καθημερινά, με τα pushbacks, το κυνήγι στα σύνορα, τους βιασμούς, τους αποκλεισμούς και την εξαθλίωση που βιώνουν.
Και πάνω από όλα αυτά τα δεινά, ο πόλεμος. Ο πόλεμος που καταδυναστεύει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων οι οποίοι αναζητούν μακρυά από τον τόπο και τους οικείους τους ένα πιο ανθρώπινο μέλλον, για να συναντήσουν τελικά την θανατοπολιτική της Ευρώπης αλλά και του ελληνικού κράτους, αφημένοι να ξεβραστούν από τα κύματα.
Εμείς, απέναντι στην κοινωνική κατασκευή του “ξένου”, στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες σε κάθε “άλλο”, εναντιωνόμαστε στην κοινή υποβάθμιση των ζώων ντόπιων και μεταναστών συλλογικοποιώντας τους αγώνες μας και υψώνοντας τείχη αντίστασης στην επίθεση που δεχόμαστε από το κεφάλαιο και το κράτος.
Δεν θα δεχτούμε τα υποκριτικά, προεκλογικά και μη δάκρυα των εξουσιαστών που κηρύσσουν “πένθος” ενώ είναι οι ίδιοι που με την πολιτική τους καταδικάζουν σε θάνατο όλους αυτούς τους ανθρώπους.
Ντόπιοι και μετανάστ(ρι)ες να βγούμε στους δρόμους, να μην αφήσουμε να ξεχαστούν τα εγκλήματα των καταπιεστών μας, να παλέψουμε για ζωή και ελευθερία!

Δεν υπάρχουν Έλληνες, δεν υπάρχουν ξένοι, υπάρχουν μόνο καταπιεστές και καταπιεσμένοι.
Έναντια στους πολέμους των κυρίαρχων και την Ευρώπη Φρούριο.
Να σταματήσει η Μεσόγειος να είναι το σφαγείο των κατατρεγμένων.

ΠΟΡΕΙΑ ΟΡΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ

ΠΕΜΠΤΗ 15/6, ΚΑΜΑΡΑ, 19:00

Ελευθεριακός χώρος Sabot


Το ναυάγιο της Τετάρτης στα ανοιχτά της Πύλου προκάλεσε το θάνατοι δεκάδων μεταναστ(ρι)ών με εκατοντάδες ακόμα να αγνοούνται. Και αυτό το κρατικό- καπιταλιστικό έγκλημα έρχεται να προστεθεί στον μακρύ και αιματοβαμμένο κατάλογο των θυμάτων της τάξης μας. Μετά τα Τέμπη, το Μάτι, τα εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα, τους πνιγμούς μεταναστ(ρι)ών στο Αιγαίο και στον Έβρο, τους νεκρούς μετά από καταδιώξεις στις εθνικές οδούς, τους χιλιάδες νεκρούς στα πολεμικά σφαγεία και αυτό το ναυάγιο επιβεβαιώνει όσα οι από τα κάτω γνωρίζουμε ήδη… ότι για τους κρατιστές και τους καπιταλιστές οι οποίοι πλουτίζουν και αυξάνουν τα κέρδη τους από το δικό μας αίμα, η ανθρώπινη ζωή είναι απλά αναλώσιμη.

Είναι οι ίδιοι οι κυρίαρχοι που διεξάγουν πολέμους, που μας καταδικάζουν στη φτώχεια και την ανέχεια, που αναγκάζουν ανθρώπους να εκτοπιστούν από τις εστίες τους, που παρανομιμοποιούν και διαιρούν τους ανθρώπους με επίπλαστους εθνικούς διαχωρισμούς. Στην ίδια κατεύθυνση η Ευρώπη-Φρούριο που προωθείται ως πολιτική από τους κρατιστές και καπιταλιστές αναγκάζει εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες σε επισφαλείς τρόπους διέλευσης, προκειμένου να βελτιώσουν με κάθε τρόπο τους όρους και τις συνθήκες διαβίοσής τους, λαμβάνοντας κάθε ρίσκο για τη σωματική τους ακεραιότητα. Συνθήκες στις οποίες έχουν καταδικαστεί από τα κράτη και το υπερεθνικό κεφάλαιο.

Το ελληνικό κράτος, ως οργανικό και αναπόσπαστο κομμάτι της Ε.Ε. ακολουθεί απαρέγκλιτα αυτήν την αντιμεταναστευτική πολιτική, πάρα τις ρητορείες των εκφραστών του περί ανθρωπισμού, φιλοξενίας και αλληλεγγύης. Η κήρυξη εθνικού πένθους για τους/ις δεκάδες νεκρούς/ές μετανάστ(ρι)ες είναι εξοργιστικά υποκριτική. Τα κροκοδείλια δάκρυα τους δεν μας πείθουν γιατί γνωρίζουμε καλά ότι όσο υπάρχει κράτος και καπιταλισμός αυτή η δολοφονία, αλλά και όσες προηγήθηκαν και όσες θα ακολουθήσουν θα αποτελούν απλά την αναπόφευκτη συνέπεια της ύπαρξής τους.

Η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, η ειρηνική και ασφαλής διαβίωση όλων των ανθρώπων, η μη “εργαλειακή χρήση του ανθρώπινού πόνου”, ο ανθρωπισμός και αλληλεγγύη θα γίνουν πράξη μόνο όταν καταστραφούν ολοκληρωτικά τα κράτη, ο καπιταλισμός και κάθε κάθε είδους σαθρό ιδεολόγημα που διαχωρίζει το ανθρώπινο είδος.

ΠΟΡΕΙΑ ΟΡΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ

ΠΕΜΠΤΗ 15/6, ΚΑΜΑΡΑ, 19:00

αναρχική συλλογικότητα Άνω Θρώσκω


15 ΙΟΥΝΗ: Διαδηλώσεις για το πολύνεκρο έγκλημα της ΕΕ και του ελληνικού κράτους απέναντι σε εκατοντάδες μετανάστες/τριες στα ανοιχτά της Πύλου

ΑΘΗΝΑ: 19.00 Προπύλαια (με κατεύθυνση τα γραφεία της ΕΕ)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 19.00 Καμάρα

«Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωποςδεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκιο.Θα βγεις στους δρόμους, θα φωνάξεις, τα χείλια σου θα ματώσουν απ’ τις φωνές!»

Η ΕΕ – φρούριο δολοφονεί

Άλλη μια προδιαγεγραμμένη τραγωδία εις βάρος της ανθρώπινης ζωής, εξελίσσεται ανοιχτά της Πύλου. Αλιευτικό post imageσκάφος που ξεκίνησε από τη Λιβύη με προορισμό την Ιταλία, στο οποίο ήταν στοιβαγμένοι 400, (με πηγές να μιλάνε μέχρι και για 750), μετανάστες από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, βυθίστηκε τα μεσάνυχτα, με τα μέχρι τώρα στοιχεία να καταγραφούν 78 νεκρούς, 104 διασωθέντες και τις εκτιμήσεις να μιλάνε για δραματική αύξηση του αριθμού των νεκρών μεταναστών όσο περνάνε οι ώρες.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για άλλο ένα τυχαίο περιστατικό, μια κακή στιγμή, έναν λάθος υπολογισμό-χειρισμό. Είναι ακόμη ένα δραματικό περιστατικό στο πλαισίου ενός άτυπου-ακήρυχτου πολέμου στα σύνορα της Ε.Ε. όπου για χρόνια εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες πεθαίνουν προσπαθώντας με κάθε τρόπο να φτάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος κυνηγώντας το όνειρο για μια αξιοπρεπή, ασφαλή ζωή μακριά από τη φτώχεια, τον πόλεμο και κάθε είδους διωγμό που υφίστανται στην πατρίδα τους.

Συνθήκες οι οποίες κατά συντριπτική πλειοψηφία έχουν προκληθεί από τις αμέτρητες, στρατιωτικές και μη, επεμβάσεις του ιμπεριαλιστικού ευρωατλαντικού άξονα, του ΝΑΤΟ, στις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία, Λιβύη, Υεμένη, Ζώνη του Σαχέλ είναι μερικά παραδείγματα στον μακρύ κατάλογο χώρων που αιματοκυλίστηκαν για να εξυπηρετηθούν τα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα του Δυτικού Ιμπεριαλισμού εις βάρος των ντόπιων πληθυσμών.

Οι μεταναστευτικές ροές (sic), οι οποίες δημιουργούνται από αυτήν την πολιτική επιλογή του “ανεπτυγμένου κόσμου”, προσκρούουν στα στρατικoποιημένα σύνορα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε. και συγκεκριμένα για τη χώρα μας, στον φράχτη στον Έβρο, τους πυροβολισμούς στα σύνορα, τις βίαιες συλλήψεις, τις μακροχρόνιες κρατήσεις σε άθλιες συνθήκες σε ειδικά κέντρα κράτησης-στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις αρνήσεις παροχής ασύλου και τις επαναπροωθήσεις σε χώρες όπου οι ζωές των πρόσφυγων κινδυνεύουν, τα παράνομα (και διεθνώς αναγνωρισμένα και καταδικαστέα) “pushbacks” στα θαλάσσια σύνορα, τις επιθέσεις-σκόπιμες βυθίσεις πλωτών μέσων με πρόσφυγες μαζί με την άρνηση βοήθειας-διάσωσης σε ναυαγούς τέτοιων περιστατικών.

Η σημερινή τραγωδία είναι μια ακόμη κυνική παραδοχή ότι στην καπιταλιστική ανάπτυξη, στην ιμπεριαλιστική εξάπλωση, η ανθρώπινη ζωή είναι πλήρως αναλώσιμη.Η μάχη για έναν κόσμο απαλλαγμένο από τη φρίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την παύση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, μας βρίσκει δίπλα στους φτωχούς, στους κατατρεγμένους, στους βαθιά πληττόμενους αυτού του κόσμου. Να γκρεμίσουμε το σύστημα και τους μηχανισμούς του. Να οικοδομήσουμε μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης.

Η ΕΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΟΡΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ 19:00 .

Λαϊκή Βιβλιοθήκη


Το πρωί της Τετάρτης 14/06 σκάφος στο οποίο επέβαιναν μετανάστ(ρι)ες ναυαγεί στα ανοιχτά της Πύλου με αποτέλεσμα να γεμίσει για μία ακόμη φορά η Μεσόγειος ανθρώπους αβοήθητους, στο έλεος της θάλασσας και της Ευρωπαικής αντιμεταναστευτικής πολιτικής. Μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί αγγίζουν τους 79 ενώ εκτιμάται οτι είναι πολύ περισσότεροι καθώς αγνοούνται εκατοντάδες άνθρωποι. Λίγο καιρό μετά το κρατικό-καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη το “ατύχημα” αυτό προστίθεται σε μία σειρά κρατικών δολοφονιών, αποδεικνύοντας ότι η ανθρώπινες ζωές τείνουν να αποτελούν πλέον απλά στατιστικά νούμερα στην μακρά λίστα του θανάτου που μας περιβάλλει. Τα εγκλήματά σε βάρος των μεταναστ(ρι)ών τόσο στο Αιγαίο όσο και στον Έβρο συντελούνται με την ενορχήστρωση ολόκληρης της Ευρωπαικής Ενωσης. Την υποκρισία του ελληνικού κράτους ήρθε να ολοκληρώσει η κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους, καθώς το ίδιο έχει στείλει ήδη και θα συνεχίσει να στέλνει τόσους ανθρώπους σε βέβαιο θάνατο, είτε μέσω των επαναπροωθήσεων, είτε αυτή τη φορά μέσω της επιλογής του λιμενικού να μην δράσει εγκαίρως παρόλο που είχε ειδοποιηθεί ώρες πριν επέμβει καθώς οι άνθρωποι καλούσαν απεγνωσμένα σε βοήθεια. Όσο κι αν το κράτος και οι παραφυάδες του προσπαθούν να χτίσουν φράχτες, κυριολεκτικούς και μεταφορικούς, για να ξεπλύνουν τις θανατοπολιτικές τους, να μας πείσουν οτι οι μεταναστες που παλεύουν για ζωή είναι οι ξένοι , οι εισβολείς ή απλώς “οι άλλοι”, εμείς απαντάμε οτι οι άλλοι για εμάς είναι οι εξουσιαστές , και ξένο και ανεπιθύμητο είναι το σύστημα τους. Και ενάντια σε αυτό οφείλουμε να αντισταθούμε και να αγωνιστούμε, για να μη συνηθίσουμε τον θάνατο, για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Κοινή μας γλώσσα η αλληλεγγύη.

Οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι, στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι.

-Αυτοοργανωμένο Σχήμα Αρχιτεκτονικής-


Τα ξημερώματα της 14ης Ιουνίου, νοτιοδυτικά της Πύλου ένα πλοίο το οποίο μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες βυθίζεται.

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε για 78 νεκρούς, μην γνωρίζοντας τον ακριβή αριθμό των επιβατών.

Λίγους μήνες μόλις μετά την τραγική μαζική κρατική δολοφονία στα Τέμπη, ενώ μετράμε πάνω από 70 νεκρούς εργάτες μόνο το 2023, γινόμαστε μάρτυρες μιας ακόμα κρατικής δολοφονίας, η οποία έρχεται να κάνει ακόμα πιο ευδιάκριτη την θανατοπολιτική του κρατικού μηχανισμού.

Όσοι πρόσφυγες και μετανάστριες έρχονται στην Ελλάδα, είτε προερχόμενοι από εμπόλεμες περιοχές είτε από εξαθλιωμένες χώρες, καλούνται να αντιμετωπίσουν αυτό που λέμε «Ευρώπη Φρούριο». Αυτό ξεκινάει από τον 92 εκατομμυρίων ευρώ αξίας φράχτη του Έβρου και φτάνει μέχρι το βύθισμα πλοίων που μεταφέρουν πρόσφυγες, όπως στην προκειμένη περίπτωση της Πύλου. Η Ε.Ε πίσω από το προσωπείο της «ενότητας» μεταξύ των χωρών της, προσπαθεί να κρύψει το τι συμβαίνει στα σύνορα και στους φράχτες της, είτε είναι χερσαίοι είτε υδάτινοι. Οι συνθήκες κράτησης διαβίωσης των μεταναστών είναι απάνθρωπες και εγκληματικές, με παραδείγματα όπως στην Λέσβο και στον Ελαιώνα, όπου χιλιάδες άνθρωποι μένουν σε σκηνές, χωρίς την πρόσβαση σε πρώτες ανάγκες, όπως το φαγητό και την περίθαλψη.

Η ανθρώπινη ζωή δεν υπολογίζεται και δεν έχει καμία αξία, στον βωμό του κέρδους και του καπιταλισμού.

Εμείς, ως αναρχικοί/ές βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των μεταναστριών, πάντα στο πλευρό των καταπιεσμένων. Παλεύουμε και αγωνιζόμαστε ενάντια στην υποτίμηση των ζώων όλων μας, ενάντια στην θανατοπολιτική κράτους και κεφαλαίου.

Να γκρεμίσουμε σύνορα και φράχτες.

Για έναν κόσμο ελευθερίας και ισότητας.

Κοινή μας γλώσσα η αλληλεγγύη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΞΕΝΟΙ – ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΙ

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών Quieta Movere


Το πρωί της Τετάρτης 14/6 ένα αλιευτικό πλοίο, γεμάτο με πρόσφυγες, ξεκίνησε από το Τομπρούκ της Λιβύης με προορισμό τις ακτές της Ευρώπης. Δυστυχώς δεν κατάφερε να φτάσει στον προορισμό του επειδή ναυάγησε στα ανοιχτά της Πύλου. Έκτοτε ο αριθμός των πνιγμένων συνεχώς αυξάνεται και ενώ δεν είναι ξεκάθαρος ακόμη ο αριθμός των επιβαινόντων στο μοιραίο αυτό πλοιάριο, φαίνεται να μιλάμε για τουλάχιστον 700-800 άτομα. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μεσόγειος γίνεται υγρός τάφος για τους κατατρεγμένους αυτής της γης. Άλλωστε το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό όταν τα κράτη υιοθετούν ρητορική μίσους και ρατσιστικές πολιτικές ενάντια τους, ενώ αυτοί προσπαθούν να ξεφύγουν από τον όλεθρο των πολεμικών συρράξεων, της φτώχειας και της εξαθλίωσης που επικρατεί στις πατρίδες τους. Οι παραπάνω συνθήκες δεν αποτελούν τίποτε άλλο, παρά αποτελέσματα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης που επικρατεί από τα κράτη της Δύσης προς τα κράτη της Ανατολής και του “Τρίτου Κόσμου”.

Και ποιά είναι η απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αυτή την κατάσταση;

Επαναπροωθήσεις, φράχτες, απαγωγές, στρατόπεδα συγκέντρωσης, αποκλεισμός και γκετοποίηση είναι μερικά από τα παραδείγματα εχθρικής αντιμετώπισης που επιδέχονται αυτοί οι άνθρωποι μόλις φτάσουν στην Ευρώπη. Αυτές είναι οι θανατοπολιτικές που έχει επιλέξει το κράτος και το κεφάλαιο απέναντι στους/στις μετανάστες/στριες και δεν θα δείξουμε καμία ανοχή στις μαζικές κρατικές δολοφονίες.

Καλούμε στην πορεία αλληλεγγύης, Καμάρα 19:00 αύριο, Πέμπτη 15/6

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΘΑΝΑΤΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΚΑΤΩ Η ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ

ΚΟΙΝΗ ΜΑΣ ΓΛΩΣΣΑ, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Ελευθεριακό Σχήμα Πα.Μακ.18:00 στην Καμάρα

Ένα γέλιο, μα χίλια δάκρυα
Μια μέρα προτού ξεκινήσουμε το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, μάθαμε την τραγική είδηση. Ένα ακόμα πλοίο, με 450 πρόσφυγες και προσφύγισσες, βούλιαξε στα ανοιχτά της Πύλου. Τουλάχιστον 80 άνθρωποι δολοφονήθηκαν κι εκατοντάδες άλλοι αγνοούνται.
Τα λόγια έχουν στερέψει. Οφείλουμε όμως να φωνάξουμε τουλάχιστον, για μια ακόμα φορά, ότι τα εγκλήματα αυτά έχουν αυτουργούς. Την κυβέρνηση, που επαίρεται πως σφράγισε τα σύνορα, ωθώντας τους πρόσφυγες σε όλο και πιο επικίνδυνες διαδρομές. Την Ευρωπαϊκή Ένωση, που οργανώνει συνειδητά αυτή τη σφαγή στα σύνορά της, μετατρέποντας την Μεσόγειο σε ένα τεράστιο νεκροταφείο. Και, για να τα λέμε όλα, τα εγκλήματα έχουν και ηθικούς αυτουργούς: όλους αυτούς που στηρίζουν ή ανέχονται αυτόν τον ανηλεή πόλεμο ενάντια στην ανθρωπότητα που μαίνεται εδώ και τρεις δεκαετίες στο Αιγαίο, τον Έβρο, τη Μεσόγειο.
Οι υποκριτικοί θρήνοι για τις χαμένες ζωές, η απόδοση ευθυνών στους «δουλέμπορους», ή τους ίδιους τους πρόσφυγες, μεγαλώνουν την οργή μας. Η απάντηση είναι μόνο μία: ανοιχτά σύνορα, άσυλο και αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Ανοιχτοί και ασφαλείς διάδρομοι για όσους και όσες θέλουν να διαφύγουν από τον πόλεμο, τις διώξεις ή την ακραία φτώχεια, που η ίδια η Δύση προκαλεί σε Αφρική και Ασία. Ελευθερία στη μετακίνηση και δικαίωμα στην παραμονή. Όποιος και όποια δεν είναι με αυτό, είναι με τον θάνατο.
Για αυτά ακριβώς τα προτάγματα, οργανώνουμε εδώ και 24 χρόνια το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη ζωή. Για αυτό θα είμαστε και φέτος εδώ – κι ας ματώνει η ψυχή μας από το νέο έγκλημα, από τα χιλιάδες μικρά και μεγάλα εγκλήματα που γίνονται καθημερινά στις θάλασσες και τα σύνορα της Ελλάδας.
Μετά από κάθε τέτοιο έγκλημα, λέμε συχνά το σύνθημα «να μην συνηθίσουμε τον θάνατο». Με τόσο θάνατο όμως, φοβόμαστε ότι και αυτό το στοίχημα αρχίζουμε να το χάνουμε. Ας είναι το φεστιβάλ, ας είναι κάθε μικρή ή μεγάλη διαμαρτυρία, κάθε εκδήλωση ή συνάντηση, μια αφορμή να επιβεβαιώσουμε τουλάχιστον αυτό: εμείς, δεν θα συνηθίσουμε τον θάνατο.
Καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 15/6 στις 6μμ στην Καμάρα.
24ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Ο επίσημος ρατσισμός Κυβέρνησης και ΕΕ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ!

Διαδηλώσεις – Πέμπτη 15/6

Αθήνα 7 μμ, Προπύλαια

Θεσσαλονίκη 6μμ, ΚΑΜΑΡΑ

Πάτρα 7μμ, πλατεία Γεωργίου

Σε υδάτινο τάφο μετατράπηκαν τα νερά της Πύλου τα ξημερώματα της Τετάρτης 14/06. Αλιευτικό προερχόμενο από τη Λιβύη, με περίπου 750 επιβάτες(!), βυθίστηκε με τραγικό απολογισμό τουλάχιστον 78 νεκρούς και πολλούς αγνοούμενους.

Μπροστά σε αυτό το νέο έγκλημα, όλοι οι μνημονιακοί και όχι μόνο έσπευσαν στην Καλαμάτα να παίξουν επικοινωνιακά παιχνίδια, κοιτάζοντας πάντα την εκλογική ενίσχυσή τους. Οι νεκροί εργαλειοποιούνται κυνικά από τα αστικά κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ: αυτοί που με τις ρατσισικές συμφωνίες με την ΕΕ, την ενίσχυση της Frontex, τον φράχτη στον Έβρο κ.λπ. έχουν κάνει τη χώρα μας υπερασπιστή της Ευρώπης Φρούριο και μια τεράστια «αποθήκη» και κρατητήριο προσφύγων και μεταναστών, προσπαθούν να μας πείσουν ποιος έχει την πιο «ευαίσθητη» πολιτική. Ειδικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα ΜΜΕ, που χύνουν σήμερα κροκοδείλια δάκρυα, όλο το προηγούμενο διάστημα επιδίδονταν σε ανελέητα ανθρωποκυνηγητά προσφύγων, δολοφονικές επαναπροωθήσεις, απαγωγές, και σε κάθε λογής εξευτελισμού της ανθρώπινης ύπαρξης. Και μάλιστα η ΝΔ του Μητσοτάκη έχει κάνει σημαία της προεκλογικής της εκστρατείας την ισχυρή φύλαξη των συνόρων από τις «απειλές» των εξαθλιωμένων και απελπισμένων προσφύγων. Η λύση όλων αυτών των κυβερνήσεων, σήμερα του Μητσοτάκη, χθες του Τσίπρα, όλων των ομοίων τους στην ΕΕ, σχετικά με την «προσφυγική κρίση» (όπως κυνικά ονομάζουν το δρόμα ) ήταν πάντα η βία, η καταστολή – και όλα αυτά αφού πρώτα παρείχαν γη και ύδωρ στους ευρωπαίους και αμερικάνους ιμπεριαλιστές για να λεηλατήσουν και να ισοπεδώσουν τις χώρες προέλευσης των προσφύγων. Η αναθεώρηση της «μεταναστευτικής πολιτικής» της ΕΕ, παρά την προπαγάνδα, θα παγιώσει αυτή την κατάσταση.

Ντόπιους και Μετανάστες, φτωχούς, εργάτες, νέους, μας πετούν στο περιθώριο και ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ. Μέρα με τη μέρα, φτωχές εργατικές και λαϊκές οικογένειες θρηνούν τους νεκρούς τους: από το έγκλημα στα Τέμπη, από τη διάλυση του δημοσίου συστήματος υγείας, το οποίο με τόση λύσσα ο Μητσοτάκης και η ελίτ θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν πλήρως, από την φτώχεια, εξαθλίωση και κατάρρευση του βιοτικού επιπέδου, από την κρατική καταστολή… Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους! Μοναδική λύση στον εφιάλτη της προσφυγιάς, είναι να παλέψουμε ενάντια στις πολιτικές που φορτώνουν την κρίση του συστήματος στην εργατική τάξη, στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους του που ισοπεδώνει τους λαούς. Με την κοινή, διεθνιστική πάλη των λαών για άλλη κοινωνία, βασισμένη στη διεθνή συνεργασία και αδελφοσύνη, για τον Σοσιαλισμό.

Όχι στην αναθεώρηση – συνέχιση της ρατσιστικής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων. Καμία επαναπροώθηση. Δικαίωμα για όλους στο άσυλο

Όχι στον φράχτη στον Έβρο, στην Frontex, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών. Σύνορα ανοιχτά, με ελεύθερη, ασφαλή, οργανωμένη διέλευση και χαρτιά για όλους.

Κοινός αγώνας των λαών ενάντια στο Ρατσισμό, τον Πόλεμο, τον Ιμπεριαλισμό, την Εκμετάλλευση

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας

Πύλος: Ένα ακόμα ρατσιστικό έγκλημα της Ευρώπης-Φρούριο!  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 6μμ, Καμάρα

Image


Κάτι τέτοιες ώρες πρέπει τα πράγματα να λέγονται με το όνομά τους:

1. Το χτεσινό πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο δεν ήταν ατύχημα, ήταν δολοφονία του συστήματος απέναντι στους πιο ευάλωτους της σύγχρονης ιστορίας, τις προσφύγισσες, τους μετανάστες, τα απόκληρα, φτωχά και κυνηγημένα μέλη των χωρών της Ασίας και Αφρικής.

2. Η ευθύνη ανήκει στις πολιτικές δυνάμεις που:
– υπέγραψαν ή στήριξαν τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας το 2016
– έχτισαν ή διατήρησαν τον φράχτη του Έβρου
– υποδαύλισαν τα ρατσιστικά πογκρόμ στα νησιά
– οργάνωσαν τις μαζικές επαναπροωθήσεις μεταναστών στο Αιγαίο και τον Έβρο

3. Επίσης, η ευθύνη ανήκει και σε εκείνο το τμήμα της κοινωνίας που θέλει τους πρόσφυγες και τις μετανάστριες οπουδήποτε αλλού (ακόμα και στον πάτο του Αιγαίου) εκτός από τα νησιά, τη Θράκη και τις πόλεις μας.

Αυτός ο κόσμος δεν είναι εφικτός!
Πρέπει να αλλάξει.

Αντιρατσιστική Πορεία
18:00, Καμάρα

ομάδα Sylvia Rivera – για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride


20:00 Άγαλμα Βενιζέλου

Με κεντρικό σύνθημα «Τάφοι υγροί, θάλασσες νεκρών, κράτη και κεφάλαιο φονιάδες των λαών», εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης καλούν σε συγκέντρωση αύριο Πέμπτη 15 Ιούνη, στις 8 το βράδυ στο Αγαλμα του Βενιζέλου καταγγέλλοντας την πολιτική που πνίγει χιλιάδες ανθρώπους, με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Τα σωματεία που καλούν στο συλλαλητήριο: 

Σωματείο στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική Θεσσαλονίκης

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης

Συνδικάτο Οικοδόμων ν. Θεσσαλονίκης

Συνδικάτο Μετάλλου Κ. Μακεδονίας

Συνδικάτο Τροφίμων — Ποτών Κ. Μακεδονίας

Σωματείο Καθαριότητας φύλαξης ν . Θεσσαλονίκης

Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας

Συνδικάτο Τύπου — Χάρτου Κ. Μακεδονίας

Σωματείο Φαρμάκου Κ. Μακεδονίας

Σωματείο Ιματισμού Κ. Μακεδονίας

Ενωση Λογιστών ν. Θεσσαλονίκης

Ενωση Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης

Στην κινητοποίηση επίσης καλούν το Σωματείο Μικρών Αυτοαπασχολουμένων Εμπόρων Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Κατασκευαστών Δερμάτινων και Γουναρικών Νομού Θεσσαλονίκης, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης.


Πάτρα

ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ ΕΓΙΝΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ, ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ-ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Μπορεί να είναι εικόνα κείμενοΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ KAI ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

ΝΑ ΓΚΡΙΜΕΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤA “PUSH BACKS” KAI ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: ΠΕΜΠΤΗ 15/6 ΣΤΙΣ 19.00 ΠΛ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Αναρχική ομάδα “Δυσήνιος Ίππος”


Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί σε μαζικήσυμμετοχή στις κινητοποιήσεις που εξαγγέλλονται σε μια σειρά πόλεις της χώραςγια την καταγγελία του φρικτού αυτού εγκλήματος.

Στην Αθήνα, την Πέμπτη15/6, στις 7:00 μμ στα Προπύλαια.

Στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη15/6, στις 6:00 μμ στην Καμάρα.

Στην Πάτρα, την Πέμπτη15/6, στις 7:00 μμ στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου

Υπεύθυνος οιμπεριαλισμός για το θανατηφόρο ναυάγιο στην Πύλο

Φρίκη προκαλεί η είδηση του ναυαγίουανοιχτά της Πύλου. Οι δεκάδες των νεκρών που ξέβρασε η θάλασσα και ο άγνωστος αριθμόςτων αγνοουμένων αποκαλύπτουν τον απάνθρωπο χαρακτήρα του ιμπεριαλιστικούσυστήματος. Εκατοντάδες μετανάστες που ήταν στοιβαγμένοι στο αλιευτικό πουβυθίστηκε, βρέθηκαν να παλεύουν μέσα στη θάλασσα. Οι κατατρεγμένοι εμπόλεμωνκαι κατεστραμμένων χωρών, στον αγώνα τους για μια καλύτερη ζωή, συνάντησαν το θάνατοσε ευρωπαϊκές θάλασσες. Οι περισσότεροι από τη Συρία, το Ιράκ και τηνΠαλαιστίνη ξεκίνησαν το αβέβαιο ταξίδι προς την «πολιτισμένη» Δύση και αρκετοίαπό αυτούς δεν τα κατάφεραν.

Ένοχη είναι όλη η δήθεν πολιτισμένηΔύση και η αντιδραστική “ιερή συμμαχία” της, η Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζίμε τις κυβερνήσεις οι οποίες βρίσκονται στις πύλες εισόδου. Φυσικά, ανάμεσα σεαυτές και οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι οποίες πρωταγωνιστούν στα σκληρά καιδολοφονικά μέτρα αποτροπής.

Η βαρβαρότητα που ξεκινά από τιςιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους ανταγωνισμούς θα ακολουθεί διαρκώς τουςκολασμένους της γης, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Η σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑκαι Ρωσίας και η διαρκής προσπάθεια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ναδημιουργήσουν νέες ζώνες επιρροής, έχουν σαν συνέπεια τις αιματηρές πολεμικέςσυγκρούσεις, την εγκαθίδρυση αντιδραστικών καθεστώτων, τη στυγνή εκμετάλλευσηκαι τη βία που γεννούν τα μεταναστευτικά και προσφυγικά κύματα.

Οι λαοί που ζουν στο μάτι του κυκλώναεξαναγκάζονται να ξεριζωθούν από τον τόπο τους και έρχονται αντιμέτωποι με μιανέα βαρβαρότητα στις χώρες της «πολιτισμένης» Δύσης. Όσοι δεν πνιγούν μέσα σεσαπιοκάραβα θα βιώσουν το κυνηγητό και την εκμετάλλευση στις χώρες που θαφτάσουν. Είναι μεγάλη υποκρισία για το ντόπιο αστικό πολιτικό προσωπικό τουποκριτικό “ενδιαφέρον” που έδειξε για το ναυάγιο τα Πύλου. Ηεπίσκεψη της ΠτΔ στην περιοχή και η αναβολή της ομιλίας του Μητσοτάκη στηνΠάτρα δεν μπορούν να καλύψουν τις ευθύνες του ντόπιων υπαλλήλων τωναμερικανοευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Οι αστικές κυβερνήσεις που έχουν μετατρέψειολόκληρη τη χώρα σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ δεν θα μας πείσουν για τις ευαισθησίεςπου δήθεν έχουν για τις ζωές των προσφύγων και μεταναστών. Έχουν βάλει καιαυτές το λιθαράκι τους για να μετατραπούν οι χώρες της Μέσης Ανατολής, τωνΒαλκανίων αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης σε αφιλόξενο μέρος για τους όπου γηςκατατρεγμένους και τους κυνηγημένους.

Η μοναδική πράξη αλληλεγγύης μπορεί ναδοθεί από τους λαούς και την κοινή τους πάλη ενάντια στον πόλεμο και τονιμπεριαλισμό. Την ώρα που η ιμπεριαλιστική σύγκρουση κορυφώνεται, οι κοινοίαγώνες ντόπιων και μεταναστών ενάντια τον πόλεμο, τις επεμβάσεις, τηνεκμετάλλευση και την εξάρτηση είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Αποτελείζωτικής σημασίας ζήτημα για την ειρήνη, τη φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ τωνλαών. Προϋπόθεση για την κατάκτηση όλων αυτών είναι το κοινό μέτωπο των λαών σεαντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό πλαίσιο αγώνα και πάλης.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί κάθεπροοδευτικό άνθρωπο, κάθε εργαζόμενο και νέο, να εκφράσουν με κάθε τρόπο τηναλληλεγγύη τους στους κολασμένους. Νακαταγγείλουν μαζικά τη νέα ανθρωποθυσία και τους αληθινούς ενόχους: τουςιμπεριαλιστές εμπρηστές των πολέμων και εμπόρους των όπλων, τις ΗΠΑ, τηνΕυρωπαϊκή Ενωση και τους απανταχού υποτακτικούς τους, και τις πολιτικές πουμετατρέπουν τους απελπισμένους σε άψυχα κορμιά να επιπλέουν στα νερά τηςΜεσογείου.

ΚΚΕ(μ-λ)


Βόλος

Να μην συνηθίσουμε την φρίκη και τον θάνατο – οργή για το μαζικό έγκλημα ελληνικού κράτους, ΕΕ, ιμπεριαλισμού με 78 έως τώρα νεκρούς και δεκάδες αγνοούμενος πρόσφυγες και μετανάστες.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ

ΣΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ, ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΧΤΙΖΕΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ

 


Καρδίτσα


Καλαμάτα

Το πολύνεκρο ναυάγιο έξω από την Πύλο δεν είναι μόνο μια τραγωδία την οποία δεν μπορεί συλλάβει ο ανθρώπινος νους. Η εκατόμβη των προσφύγων και μεταναστών αποτελεί το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ελληνικής κυβέρνησης.
Είναι το το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της άγριας καταστολής και της στρατιωτικοποίησης των συνόρων · των φραχτών και των pushbacks · της άρνησης βοήθειας στα σκάφη που κινδυνεύουν και της εγκατάλειψης των προσφύγων στην ανοιχτή θάλασσα · των στρατοπέδων και της κατάργησης του ασύλου · της διαρκούς βίας, της μηδενικής ανοχής και του ηθικού πανικού.
Η εκατόμβη της Πύλου είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της πολιτικής που κάνει τη μετανάστευση όλο πιο δύσκολη, την μετακίνηση όλο πιο επικίνδυνη -χωρίς βέβαια να τη σταματάει.
Στην Πύλο διαπράχθηκε ένα μαζικό έγκλημα.
Αυτές τις σκοτεινές ώρες είναι επιτακτική ανάγκη να μη συνηθίσουμε τον θάνατο, να μη συνθηκολογήσουμε με τη βαρβαρότητα. Να παραμείνουμε άνθρωποι.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ -ΠΟΡΕΙΑ αύριο στις 20.00
Ραντεβού στο συντριβάνι(φανάρια αριστομενους )

14/6 Μυτιλήνη

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ.

Συγκέντρωση στις 19:00 στην Πλατεία Σαπφούς

THESE ARE NOT ACCIDENTS. THEY’RE ARE MURDERS.

Gathering at 19:00 on Sappho Square.


Παρέμβαση με ανάρτηση πανό στα Τρίκαλα

Στα ανοιχτά της Πύλου σημειώθηκε ναυάγιο όπου επέβαιναν εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (μέχρι στιγμής υπάρχουν αναφορές για 750 επιβαίνοντες). Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 78 και οι αγνοούμενοι αυξάνονται ώρα με την ώρα. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα προδιαγεγραμμενο έγκλημα που συντελείται αδιάκοπα από την ρατσιστική, αντιμεταναστευτική πολιτική της -Ευρωπαϊκής Ένωσης φρούριο- και του ελληνικού κράτους. Βρισκόμαστε για μια ακόμη φορά μπροστά στα πλαίσια και στα αποτελέσματα ενός πολέμου που διεξάγεται σε χερσαία και υδάτινα εδάφη μετατρέποντας τα σε νεκροταφεία ανθρώπων που προσπαθούν να ξεφύγουν από την φτώχεια, τον πόλεμο και από κάθε είδους εκμετάλλευση αναζητώντας έναν νέο τόπο για να ζήσουν αξιοπρεπώς και με ασφάλεια. Όλες οι προαναφερθείσες συνθήκες είναι εκείνες που τους εξαναγκάζουν να αναζητήσουν αλλού την ζωή τους και αποτελούν άμεση απόρροια των, στρατιωτικών και μη, ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων του ευρωατλαντικού άξονα στις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Όσοι καταφέρουν να ξεφύγουν από τον πρώτο πόλεμο λοιπόν, έρχονται αντιμέτωποι με τον δεύτερο πόλεμο που συντελείται με υψωμένους φράχτες στον Έβρο, με επαναπροωθήσεις και σφαίρες στο Αιγαίο, στην Ουγγαρία, στην Πολωνία, στην Ισπανία, με τους δολοφονικούς μηχανισμούς όπως η FRONTEX. Έπειτα από όλα αυτά τα δυτικά κράτη είναι έτοιμα να δεχτούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε κέντρα κράτησης, εξουθενώνοντας τους ψυχολογικά και οικονομικά για την παροχή των αυτονόητων όπως το άσυλο, ή να τους παραδώσουν στα χέρια της βάρβαρης καπιταλιστικής κερδοφορίας με μισθούς πείνας, πολύωρη και εξαντλητική εργασία –εκμετάλλευση- .
Να μη συνηθίσουμε το θάνατο!
Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες!

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, λυκόφως και κείμενο


 

Αγνοούμενοι και νεκροί σε ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου

Μοιραστείτε το άρθρο