Παρουσίαση της μπροσούρας: “Ενέργεια για τι και για ποιον; Μύθοι και αλήθειες για τις εξορύξεις στην Ήπειρο στην εποχή της “πράσινης” μετάβασης”, Κυριακή 11/6 στις 19:30 στο Άλσος (Ιωάννινα)

“Σε μια εποχή που οι εξελίξεις στο ενεργειακό είναι συνεχείς, το να μπορούμε να κατανοήσουμε στοιχειωδώς τι συμβαίνει είναι σημαντικό για τους αγώνες και τα ανακλαστικά μας. Οτιδήποτε συμβαίνει στη φύση, έτσι και οι εξορύξεις, επηρεάζουν άμεσα τις ζωές μας και έχουμε δικαίωμα στο λόγο και την απόφαση γι’ αυτές. Σκοπός, λοιπόν, αυτής της μπροσούρας δεν είναι η παράθεση μιας τεχνικής μελέτης που απαιτεί εξειδικευμένη γνώση γύρω από το ζήτημα των εξορύξεων, αλλά η προβολή μιας γενικής και όσο το δυνατόν πιο εμπεριστατωμένης τοποθέτησης, που θα είναι χρήσιμη για την κοινωνία και τους αγώνες για την υπεράσπιση της φύσης και των ζωών μας.

Όπου κι αν βρισκόμαστε, μας ενώνουν οι κοινοί αγώνες προστασίας των περιοχών μας από την καταστροφή που φέρνουν τα συμφέροντα των από πάνω και το ισχυρό νήμα της πεποίθησης ότι κανείς δεν μπορεί να αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς. Αυτός είναι και ο λόγος που θεωρούμε ότι τα περιβαλλοντικά κινήματα δεν μπορούν να είναι στεγνά «πράσινα», αλλά οφείλουν να βλέπουν τον εαυτό τους ως κομμάτι ενός ευρύτερου παζλ και να αντιλαμβάνονται τη σύνδεσή τους με όλους τους αγώνες για την χειραφέτηση και την κοινωνική αυτονομία.”

…από το οπισθόφυλλο της έκδοσης.

Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί εντός του Ε.Κ.Χ. Αλιμούρα.

Μπροσούρα διαδικτυακή μορφή

Ανοιχτή Συνέλευση στα Γιάννενα Ενάντια στην Ενεργειακή Λεηλασία,
Συνέλευση κάθε Τρίτη στις 20:00 στον Ε.Κ.Χ. Αλιμούρα

Μοιραστείτε το άρθρο