ΤΟ ΕΙΚΟΝΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΣΤΗ ΒΙΟΜΕ – Έκθεση πολιτικών σκίτσων

Το Εικονοπλαστείο είναι ένας χώρος αφιερωμένος στη δημιουργική οπτική ρητορική που δημιουργήθηκε από τον Γιώργο Κωνσταντίνου το 1996 στη Θεσσαλονίκη και από τότε μετακινείται μαζί με τον δημιουργό του ανάμεσα σε Θεσσαλονίκη– Καταλωνία–Βερολίνο–Σαμαρίνα.
O Γιώργος Κωνσταντίνου, (Υorgos/ ËΡΓΟC) γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1967 είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών του Βερολίνου και πρωτοπόρος στον τομέα της οπτικής επικοινωνίας, την ανάπτυξη ιδεών και την εκπαίδευση.
Εργάζεται ως εικονογράφος, σχεδιαστής κόμικς και σκίτσου, οπτικός διαμεσολαβητής, και δημιουργός κινούμενου σκίτσου. Τα σκίτσα του και οι καινοτόμες δράσεις που δημιουργεί έχουν ως επίκεντρο την ειρήνη, τη διαπολιτισμικότητα, την καταγγελία φαινομένων ρατσισμού, φασισμού και ανισότητας σχολιάζοντας παράλληλα τις σύγχρονες καπιταλιστικές σχέσεις και αυταρχικές πολιτικές.
Έχει ιδρύσει την αυτόνομη τάξη comics στο πανεπιστήμιο του Βερολίνου, της πρωτοβουλίας πολιτών «Stop Mare Mortum» και της ομάδας ΣΑΡΜΑΝΙΑΤΑ για τη φύση και τον πολιτισμό στη Σαμαρίνα. Επίσης, συντονίζει τη συμμετοχική καλλιτεχνική πλατφόρμα #MEDfaces, που συγκεντρώνει τα έργα εκατοντάδων καλλιτεχνών και καταγγέλλει μέσα από εκθέσεις και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις δραματικές συνέπειες των συνοριακών πολιτικών στη Μεσόγειο.
Συνεργάζεται με κοινωνικές και καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες σε όλο τον κόσμο (ΕachOneTeachOne, ECCHR, SCI, Mπουλούκι, PCFF, Parents Circle, Festival of Mediterranean Citizenship Catania, WirPacken’sAn, Urbane Praxis, BerlinMondiale, KickFair e.V. κ.ά) και είναι ιδρυτικό μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας Irenia, στην Καταλωνία.
Μοιραστείτε το άρθρο