Η πολιτική του συστήματος χτυπάει το δικαίωμα του λαού στη ζωή

Ενώ μέσα σε 48 ώρες χάθηκαν άδικα περιμένοντας το ασθενοφόρο τρεις συνάνθρωποί μας, μια 19χρονη έγκυος στη Νέα Μάκρη, μια 63χρονη στην Κω και μια 63χρονη τουρίστρια στην Ουρανούπολη, το πολιτικό προσωπικό του συστήματος «νίπτει τας χείρας του» και ετοιμάζει το νέο κύκλο επίθεσης. Η λίστα των περιστατικών που γράφεται με το αίμα του λαού είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής της επίθεσης στο δικαίωμα σε πλήρη και δωρεάν περίθαλψη. Μια λίστα που, μετά τους δεκάδες χιλιάδες θανάτους που κατέγραψε στην πανδημία, θα συνεχίσει να μεγαλώνει με το προχώρημα της αντιλαϊκής πολιτικής που ετοιμάζουν.

Ακριβώς αυτή την πολιτική υπερασπίζονται με θράσος τα στελέχη της ΝΔ και ταυτόχρονα αποκαλύπτουν το μίσος τους προς τον εχθρό λαό και την υπηρεσία τους στην κεφαλαιοκρατία και τα κέρδη της. «Είναι περατά τα resources (σ.σ. πόροι) και πρέπει να κάνουμε διαλογή στους καρκινοπαθείς» δήλωσε ο ανεκδιήγητος Σ.Πνευματικός, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ. «Μαρτυριάρης» που αποκαλύπτει ότι η ανθρώπινη ζωή υπολογίζεται απ’ το σύστημα με μόνο κριτήριο τη δίψα του κεφαλαίου για κέρδη. Την ίδια ακριβώς αντίληψη έκφραζε πριν λίγους μήνες ο Πλεύρης λέγοντας πως τα παιδιά του λαού μπορούν να έχουν παρακεταμόλη μόνο αν ικανοποιούνται τα κέρδη των φαρμακοβιομήχανων και με όποια τιμή αυτοί ορίσουν. «Την ενέκρινε ο λαός» αυτή την αντίληψη δηλώνει ο Κουμουτσάκος λέγοντας «Αυτά έχουν κριθεί. Ήταν μέσα στον απολογισμό που καταθέσαμε πριν την 21η Μαΐου και οδήγησε στο αποτέλεσμα που οδήγησε». Ταυτόχρονα υπερασπίζεται το νόμο Γκάγκα που οδηγεί τους γιατρούς να κάνουν δύο δουλειές, που «άλλωστε οι γιατροί αυτό θέλουν, και όχι αυξήσεις στους μισθούς»!

Τα επίδοξα κυβερνητικά στελέχη είναι ειλικρινή στις προθέσεις του συστήματος, στο έδαφος που έχουν ήδη στρώσει. Αυτό είναι το «Νέο ΕΣΥ» που ετοιμάζουν. Αξιολόγηση, ΝΠΙΔ, μοντέλο «κόμβος-ακτίνα», κοστολόγηση νοσηλειών μέσω συστήματος DRG, προσαρμογή στα στενά δημοσιονομικά περιθώρια, «προσωπικός γιατρός»-gatekeeper των νοσοκομείων, φτιασίδωμα ΤΕΠ χωρίς προσωπικό. Στην πράξη: κλείσιμο νοσοκομείων, απολύσεις υγειονομικών, πιο ακριβή και πιο απρόσιτη περίθαλψη για το λαό. Αυτή την κατεύθυνση, που θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τη λίστα των θυμάτων της αντιλαϊκής πολιτικής, δηλώνει ο Μητσοτάκης ότι έχει κάνει «προσωπική υπόθεση».

Ο λαός δεν χρεώνεται τους κοινοβουλευτικούς εκβιασμούς που του φορτώνει η ΝΔ. Ούτε έχει να περιμένει τίποτα απ’ τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες που καλλιεργεί η όποια αντιπολίτευση που θα υπερασπίσει τάχα τα δίκια του. Με τη δική του πάλη θα διεκδικήσει το δικαίωμα σε ίση, πλήρη και δωρεάν περίθαλψη, το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Δεν φταίει ο λαός για τη μιζέρια της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Το ασθενοφόρο θα φτάνει στην ώρα του, όταν ο λαός διεκδικήσει με τους αγώνες του το δικαίωμα στη ζωή.

Πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλους

ΚΚΕ (μ-λ)

Μοιραστείτε το άρθρο