Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την έκδοση προσωρινής απόφασης ακύρωσης έξωσης για τον 81χρονο συνταξιούχο, Τετάρτη 7/6 στις 9:00 στα δικαστήρια Πολύγυρου Χαλκιδικής

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ για την έκδοση προσωρινής απόφασης ακύρωσης πλειστηριασμού και έξωσης του συνταξιούχου με 81% ποσοστό αναπηρίας που πετάχτηκε έξω από το σπίτι του στα Φλογητά Χαλκιδικής στις 4 Μαϊου.

Ανάμεσα στις εκλογές της 21ης Μάϊου και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, που θα έρθουν να επισφραγίσουν μία νέα περίοδο αντιλαϊκής πολιτικής από όποιο κυβερνητικό σχήμα κι αν προκύψει, οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις σε πρώτες κατοικίες λαϊκών οικογενειών συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Άλλωστε η κερδοφορία του κεφαλαίου δεν μπορεί να περιμένει ενώ η στρατηγική που την υπηρετεί έχει συνέχεια και σταθερότητα, ανεξαρτήτως των εναλλαγών των αστικών κυβερνήσεων. Μία στρατηγική που αυτή την περίοδο αποτυπώνεται με την ολομέτωπη ταξική επίθεση που εκδηλώνεται με την ακρίβεια σε βασικά αγαθά (σούπερ μάρκετ, καύσιμα, ρεύμα, αέριο, συγκοινωνίες, ενοίκια), με πολλαπλασιασμό των “εργατικών ατυχημάτων” στον βωμό του κέρδους, με τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία, τις ελλείψεις φαρμάκων και την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της Υγείας, με τους ταξικούς φραγμούς στην παιδεία, με τους χαμηλούς μισθούς και συντάξεις.

Με κάθε ανθρώπινη ανάγκη και δραστηριότητα να έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα, δεν θα μπορούσαμε να δούμε κάτι διαφορετικό και στο κομμάτι της στέγασης: Το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης έχει δώσει ελεύθερο έδαφος στα μεγαλοαρπαχτικά των τραπεζών και των funds να ξεσπιτώνουν τον λαό από τα ίδια του τα σπίτια με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας να πυκνώνουν όλο και περισσότερο.

Με την ίδια ρητορική περί “διάσωσης των τραπεζών”, έχοντας ήδη “φάει” τα δισεκατομμύρια της “ανακεφαλαιοποίησης” που εισέπραξαν με τα μνημόνια στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων, τώρα η κερδοφορία των τραπεζών “καταβροχθίζει” και τη λαϊκή κατοικία. Συνυπεύθυνες για τους πλειστηριασμούς είναι και οι πολυεθνικές “εταιρείες διαχείρισης ακινήτων” που ειδικεύονται στους πλειστηριασμούς για μικρο-ποσά, όπως η “DoValue” και η “Cepal”, και τα πολιτικά στελέχη των κυβερνήσεων, που διαφημίζουν το περίφημο σχέδιο “Ηρακλής”.

Αυτά τα περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα, αλλά είναι κομμάτι μιας ευρύτερης κατεύθυνσης των τραπεζών, που συνδέεται άμεσα και με την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου. Με την απόφαση αυτή, αίρεται κάθε νομικό εμπόδιο στα κοράκια των εταιριών διαχείρισης και των funds να επιταχύνουν και να πραγματοποιούν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, απελευθερώνοντας την εκποίηση 700.000 ακινήτων (αξίας 45 δισ.) που βρίσκονται στην κατοχή τους.

Το τραπεζικό κεφάλαιο και οι εταιρείες διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι μεγάλες εταιρείες που παίρνουν τα σπίτια για ψίχουλα, έχουν στη δούλεψή τους τους νόμους και έναν ολόκληρο στρατό από μπάτσους που έρχονται στις πόρτες μας για να επιβάλουν το δίκιο του ισχυρού.

Αλλά δεν τα έχουν καταφέρει ολοκληρωτικά: Απέναντι σε αυτή τη συνθήκη, εργατικά σωματεία, συνελεύσεις γειτονιάς, επιτροπές αγώνα, κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες και οργανώσεις, δίνουν εδώ και χρόνια μάχες χαρακωμάτων στα δικαστήρια, έξω από τις εταιρείες και τα συμβολαιογραφικά γραφεία, στις γειτονιές, χτίζουν δίκτυα και δομές ταξικής αλληλεγγύης και λαϊκής αυτοάμυνας.

Εδώ και μήνες προσπαθούν να βάλουν φρένο στο μεγάλο κύμα των εξώσεων που μόλις ξεκινά, κάτι που πολλές φορές έφερε νίκες αποδεικνύοντας ότι ο συλλογικός αγώνας, τα αντανακλαστικά, η συμμετοχή της γειτονιάς, η ίδια μας η οργάνωση είναι που κατάφερε να φέρει μικρές και μεγάλες νίκες.

Η μάχη αυτή θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες και σε αυτήν οφείλουμε να συμμετέχουμε όλο και περισσότεροι/ες, όλο και πιο οργανωμένοι/ ες, όχι μόνο για να αποτρέψουμε τον έναν ή τον άλλον πλειστηριασμό, την μία ή την άλλη έξωση, αλλά για να κατακτήσουμε συνολικά και μόνιμα τον αδιαπραγμάτευτο χαρακτήρα του δικαιώματος των εργαζομένων και του λαού στη στέγαση.

Να μην επιτρέψουμε να πετάξουν καμιά οικογένεια στον δρόμο, να μην αφήσουμε να γίνει καμία έξωση, κανένας πλειστηριασμός.

Δεν είμαστε αναλώσιμοι, ούτε θα δεχτούμε να πληρώσουμε την κρίση τους.

Καλούμε την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 στις 12.00 στα Δικαστήρια Πολυγύρου όπου ο Θεόφιλος Τζοχουνίδης, κάτοικος Φλογητών Χαλκιδικής και συνταξιούχος με 81% ποσοστό αναπηρίας, ο οποίος έχει πεταχτεί έξω από το σπίτι του από τις 4 Μαΐου, διεκδικεί την έκδοση προσωρινής απόφασης ακύρωσης του πλειστηριασμού και της έξωσης που του έγινε, παραδίδοντας το σπίτι του στο τουριστικό κεφάλαιο.

ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!

ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΑ ΣΩΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ!

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο

Μοιραστείτε το άρθρο